עבור לתוכן

מסך מחשב למפתח/חוקר 27-30 אינץ. תקציב 1500 2000

Featured Replies

פורסם

אהלן, 

לא יצא לי להיות בפורום כמה שנים אבל בעברי התעסקתי הרבה בחומרה ובניית מחשבים. בשנים האחרונות אני מתעסק בעיקר בעבודה שלי בלכתוב קוד וכל מני עיסוקים דומים. 

יום ממוצע שלי נראה שאני יושב כמות מכובדת של שעות מול מסך וכותב קוד או בוהה בחלונות של IDA. לכן יש לי כמה דרישות ספציפיות מהמסך. 

דבר ראשון חשובה לי רזולוציה יחסית גבוהה. מעל 1440p בתקווה. מבחינת הביצועים של המחשב שיהיה מחובר אין לי בעיה גם למסך 4k כל עוד הוא תומך בשישים הרץ והוא לא מהשיקוצים המוקדמים שהיו שלא תמכו כל כך טוב או עם שני פורטים וכו. 

אני לא הולך לשחק עליו בכלל אז לא באמת צריך משהו יותר מהיר או קצב רענון יותר גבוהה. 

חשוב לי מאוד איכות הבנייה שלו. בין השאר שהוא יהיה עם mount ורסטילי יחסית ובתקווה  על שלוש דרגות חופש. אם לא שלפחות יהיה vesa ואני אמצא מאונט משלי. 

שיהיה מאט ולא גלוסי ושהקצוות של המסך לא יהיה חלק מהמסך עצמו כמו במסכי סמסונג הזולים ממש עדיף. 

ובנוסף לכך פאנל טוב. בגדול לא TN. אני לא כל כך יודע מה עדיף בין IPS ללד היום אבל שיהיה על הספקטרום. 

הטווח מחירים שלי חסום בסביבות ה1500 ש"ח. אם זה לא ריאליסטי לדעתכם אתם מוזמנים להגיד ולתת הצעות יותר גבוהות בהנחה שההבדל עלות תועלת משמעותי לדעתכם. אני באמת לא אוציא יותר מ 2000  אז זה חסם עליון אבסולוטי. ושוב אשמח אם אפשר להישאר בתוך 1500.

ממש תודה על העזרה. אם צריך עוד פרטים אשמח! 

פורסם

התקציב לא ממש ראלי, אתה תצטרך לבחור בין מסך 1440p אבל קטן יחסית לבין מסך 27" אבל ברזולוציה רק של FullHD. האופציה הכי טובה לדעתי תהיה ה-Dell U2515H שהוא מסך 1440p IPS בגודל 25" ואפשר למצוא אותו ב-1500 שקל, אם רוצים לעלות ל-27" תכין עוד אלף שקל בערך.

כשכותבים LED זה לא סוג של פאנל זה פשוט התאורה האחורית שפעם הייתה מנורות פלורוסנט ועכשיו בכל המסכים עברה לנורות LED (הפאנל עדיין TN אם לא כתוב אחרת). יש דבר כזה מסכי OLED (או AMOLED) אבל בינתיים זה רק במסכי טלפון או במחירים דמיוניים שאף אחד לא קונה.

אפשרות אחרת זה להזמין מ-ebay מסך קוריאני, שם אפשר למצוא את מה שאתה מחפש במסגרת התקציב.

פורסם
  • מחבר
התקציב לא ממש ראלי, אתה תצטרך לבחור בין מסך 1440p אבל קטן יחסית לבין מסך 27" אבל ברזולוציה רק של FullHD. האופציה הכי טובה לדעתי תהיה ה-Dell U2515H שהוא מסך 1440p IPS בגודל 25" ואפשר למצוא אותו ב-1500 שקל, אם רוצים לעלות ל-27" תכין עוד אלף שקל בערך.

כשכותבים LED זה לא סוג של פאנל זה פשוט התאורה האחורית שפעם הייתה מנורות פלורוסנט ועכשיו בכל המסכים עברה לנורות LED (הפאנל עדיין TN אם לא כתוב אחרת). יש דבר כזה מסכי OLED (או AMOLED) אבל בינתיים זה רק במסכי טלפון או במחירים דמיוניים שאף אחד לא קונה.

אפשרות אחרת זה להזמין מ-ebay מסך קוריאני, שם אפשר למצוא את מה שאתה מחפש במסגרת התקציב.

האיכות של המסך חשובה לי מאוד. יש לך קצת ניסיון עם הקוריאנים? אין לי בעיה להזמין מאיפה שצריך. הבעיה עם אמזון העיקרית היא עלות משלוח של משהו גדול כמו מסך.

יש לך עוד המלצות על 27ים?

תודה רבה אני אסתכל על ה25! וכמובן אשמח לעוד עצות

Sent from my MotoG3 using Tapatalk

פורסם
  • מחבר

דיברת על seiki אגב?

פורסם

גם אני רציתי את ה-Dell U2515H מסיבות די דומות, אבל בסוף הלכתי על ה-P2416D (בעל תכונות דומות) מפני ש:

1. יש דיווחים רבים על כך שכפתורי המגע ב-U2515H לא רגישים דיים ובייחוד בכפתור ההדלקה (אנשים נאבקים על מנת להדליק ולכבות את המסך) ובנוסף הם גם לא מוארים כך שקשה למצוא אותם.

2. ל-U2515H יש אמנם צפיפות פיקסלים טובה, אך לא טובה כמו הדגם שקניתי לבסוף.

3. ל-P2416D יש יכולת לעלות ללפחות 75 הרץ ברזולוציה הטבעית. לגבי ה-U2515H אין דיווח דומה.

4. ל-U2515H יש כמה הגדרות (RGB ידי למשל, אם אני זוכר נכון) שניתן להפעיל רק דרך תוכנה, שזה בעייתי למי שלא משתמש בסביבת חלונות בהכרח.

5. ה-P2416D זול מעט יותר מה-U2515H.

ל-U2515H יש כמובן יתרונות נוספים מלבד גודל ביחס ל-P2416D: הוא מסדרה גבוהה יותר ועובר קליברציה טובה במפעל; בנוסף, יש לו עושר של כניסות מתקדמות שאין ל-P2416D.

פורסם
  • מחבר
גם אני רציתי את ה-Dell U2515H מסיבות די דומות, אבל בסוף הלכתי על ה-P2416D (בעל תכונות דומות) מפני ש:

1. יש דיווחים רבים על כך שכפתורי המגע ב-U2515H לא רגישים דיים ובייחוד בכפתור ההדלקה (אנשים נאבקים על מנת להדליק ולכבות את המסך) ובנוסף הם גם לא מוארים כך שקשה למצוא אותם.

2. ל-U2515H יש אמנם צפיפות פיקסלים טובה, אך לא טובה כמו הדגם שקניתי לבסוף.

3. ל-P2416D יש יכולת לעלות ללפחות 75 הרץ ברזולוציה הטבעית. לגבי ה-U2515H אין דיווח דומה.

4. ל-U2515H יש כמה הגדרות (RGB ידי למשל, אם אני זוכר נכון) שניתן להפעיל רק דרך תוכנה, שזה בעייתי למי שלא משתמש בסביבת חלונות בהכרח.

5. ה-P2416D זול מעט יותר מה-U2515H.

ל-U2515H יש כמובן יתרונות נוספים מלבד גודל ביחס ל-P2416D: הוא מסדרה גבוהה יותר ועובר קליברציה טובה במפעל; בנוסף, יש לו עושר של כניסות מתקדמות שאין ל-P2416D.

תותח ותודה רבה על התגובה המפורטת!

הקטע של הדרייברים משמעותי לי מאוד. לא השתמשתי בווינדוס על מחשב אישי כבר כמה שנים ואם אין תמיכה ללינוקס קצת באסה.

לגבי זה שהצפיפות פיקסלים יותר גבוהה זה די ברור מאליו לא? המסך יותר קטן ואם זה אותה רזו הppi יגדל. המהירות היותר גבוהה לא באמת משמעותית לי אבל הכפתורים נשמע כמו משהו שהיה משגע אותי. ממש מעריך את התגובה. תודה!

יכול להיות שאני אעלה קצת בתקציב ולא אהיה קמצן אפס. אולי אני אזמין דרך BUY2USA אגב כדי שאני אוכל לקבל כל דגם שאני רוצה. יצא לי להזמין מהם בעבר. מעבר לזה שהם קצת עושקים הם סה"כ בסדר.

פורסם

בכיף. לגבי התמיכה, זה לא הקטע שאין דרייבר (למרות שבאמת אין..), אלא שאין תוכנה של דל למערכת הפעלה שהיא לא חלונות.

פורסם

יש פה בלוחות מישהו שמוכר U2713H ב1,000 שקל.

הוא כותב שזה מסך חדש שקיבל מאחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים