עבור לתוכן

מסכי מחשב ומקשפיים...

Featured Replies

פורסם

נראה לי שזה כבר די ידוע שמי שעובד כל הזמן במחשב מגיל צעיר המספר שלו במשקפיים יעלה... אבל אוליי זה תלוי מסך.

להרבה ישראלים יש משקפיים, אז פעם חשבו שזה בגלל הגנים היהודים אבל גם בארה"ב להרבה אמריקאים יש משקפיים.

אירופאים נוטים פחות להיות תקועים במסך הפלאפון או המחשב מאשר ישראלים או אמריקאים.

בשלב מסויים בחיי קניתי מסך מחשב של EIZO שאמור היה להיות מאוד איכותי ובריא. זה היה כבר לפני הרבה שנים(הוא ברזולוצייה של 1600:1200)

בשלב מוסיים גם הפסיק לגדול לי המספר במשקפיים ונראה לי אני כבר חמש שנים עם אותו מספר לא גבוהה במיוחד.

יש מצב שהמסך שקניתי מנע את ההידרדרות של הראייה שלי?

מה אתם חושבים על הקשר בין צפייה למסכים לבין מספר במשקפיים?

בנוסף אני מכיר מישהו שקשה לו לשבת מול מחשב הרבה זמן כי העיניים שלו מתייבשות. יכול להיות שפשוט המסך מחשב שלו לא טוב או לא מכוון טוב? לא נראה לי שזה אכפת לו כי הוא ממש לא מתכוון לבחור מיקצוע שמצריך ממנו ישיבה מרובה מול המחשב...

פורסם

בתור משקפופר, אני אשמח לדעת את התוצאות.

בכל מקרה, איך הרכבת אותם עם המשקפיים ?

אם באמת מסכים היו הורסים את הראייה, היית רואה 90% מהאוכלוסיה עם משקפיים, כולם עם מסכים, קטנים, 24/7.

אם אפשר לשאול, בן כמה אתה ?

לרוב מספר משקפיים גדל בגלל גדילה, הקרנית נמתחת ומתעוותת, בגלל זה בגיל ההתבגרות המון ילדים מתחילים ללבוש משקפיים.

לגבי המישהו שאתה מכיר, יש משהו בשם תסמונת ראיית המחשב שדרך אגב אני מאמין שכמעט כל המכורים כאן קיבלו אותה, אבל להסבר הפשוט.

כדי שהעין תהיה יבשה אתה צריך למצמץ וכך העין נרטבת ולא מתייבשת, ברגע שאתה יושב מול מחשב אתה מסתכל על נקודה מסוימת במשך זמן רב ולכן אתה ממצמץ הרבה פחות ממה שאתה צריך. במצב כזה, העין לא מקבלת מספיק נוזלים כמו שהיא צריכה ולכן היא מתייבשת. ככל הנראה העייניים שלו יבשות מלכתחילה ולכן קשה לו עבודה ממושכת מול מחשב.

איכות חיים זה לא. שינסה טיפות עיניים חד פעמיות (טירס נטורל פרי) כמו שאני משתמש בהם בגלל היובש שנוצר לי מהעדשות וגם לחיטוי לעיתים של העין, או בטיפות שהם כמו טירס נטורל פרי רק לא חד פעמיות, שנקראות תחליפי דמעות.

לעוד מידע :

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4610327,00.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים