עבור לתוכן

הרבה שאלות לפני שאני מתחיל

Featured Replies

פורסם

המטרה:

להפוך מארז 6A19 כמו של כולם למשהו טוב יותר

1. חלון עם X שבמרכזו יהיה מאוורר 80מ"מ מכניס אוויר

2. חלון על חצי גג ובאמצע מאוורר 80 מ"מ מוציא אוויר

3. חלון על הצורב שיתאים לחלון בגג

4. חור למאוורר בריצפה של המארז 80 מ"מ מכניס אוויר (שאלה לגבי העניין הזה בהמשך)

5. לדים כחולים במקלדת עם כפתור מובנה במקלדת לכיבוי והדלקה

6. הכנת כבלים מעוגלים

7. אורות כחולים בתוך המארז - בחיבורי מולקסים נבחרים ובתחתית

8. סידור עם סליבים של כול ה'בתוכו' של המחשב (או משהו אחר אם אני לא ירצה בסוף להשקיע כסף על זה)

9. להנות מההכנה עצמה וגם מהתוצאה - אני לא רוצה לקנות כלום חוץ ממה שאני באמת צריך (לדים כחולים אני מניח זה ההשקעה היחידה שאני יעשה)

שאלות:

10. מצאתי לוח פרספקט מספיק גדול לכול מה שאני צריך (ואפילו לניסוי בהתחלה) אבל - הוא עם טיפה צבע ושריטות עליו, יש איזה דרך להפוך אותו לחדש?

11. מאוורר בריצפה של המארז (6A19) יכניס בכלל אוויר? יש איזה רק כמה מילימטרים בלבד בין המארז לריצפה

12. פילטרים למאווררים - איך כמה ומדוע? כמובן שיהיו בצורה שלא שמים לב בכלל שהם שמה ומה גם שלא ירעישו

13. עד כמה הייתם מגדים את דרגת הקושי של החלון לצורב (ממש לא מפריע לי אם בסופו של דבר הוא ילך) כפי שאתם רואים זה יהיה הדבר הראשון שאני מכין

14. איך הכי עדיף לסירקולציה למארז הזה?

נראה לי שזה כול השאלות שלי בנתיים

דרך אגב כמו שאמרתי אני כרגע בשלב התכנון בלבד ואני יעבור לשלב הבא רק אחרי שכול הדברים מוכנים לגמרי

תודה מראש לעוזרים ולכול השאר

חג שמח וכשר מבית DMAN

פורסם
  • מחבר

אני יודע שאתם יודעים את התשובות

בבקשה תעזרו לי פה :-\

פורסם

חברה שיודעים לעשות מודים עשו טובה ותענו.

אם לא תענו אז הוא יפתח חדש ומה יצא מזה...

פורסם

RaViD, מה הקטע? (ספאם?)

כל השאלות שהוא שאל כאן, הוא היה יכול לקבל מידע מגלישה באתר..

דבר שני - dmanbuhnik, אם עוד לא קראת את חוקי הפורום, אז קרא אותם,

אסור להקפיץ תארדים ובמיוחד לא אחרי פחות מחצי שעה! (לאלה שחושבים שזה ספאם להעיר, יכולים להמשיך לחשוב..)

אני לא מבין מה הקטע בלחץ שלכם? אם אנשים יודעים אז הם יעזרו! וחכו אפילו 20 יום בשביל זה,

אם אתם חסרי סבלנות בצעו חיפוש, או גילשו ברחבי האינטרנט - תוכלו לקבל שם המון מידע !

אז נתחיל ככה, dmanbuhnik, הצבת לעצמך לא מעט משימות, יש לך כלים מתאים לחיתוך, שיוף,

ניסור, ואלוהים יודע מה עוד?

אני מציע לך לעשות חלון, אחר כך תראה מה כדאי לך בשלב הבא.

לעניין השאלות שלך :

10. יש עליו שריטות וצבע. צבע אני לא יודע אם אפשר להוריד.

שריטות גם לא נראה לי שאפשר לעשות משהו בנידון, נראה לי פעם תום (אליאנין) אמר איזה חומר כלשהו שממלא

שריטות. אני לא בטוח אם זה היה למתכת או לפרספקס.

בכל מקרה כדאי לך לקנות מזגג (או מזיגזג.[חרוז]) חתיכת פרספקס בהתאם למה שאתה צריך.

11. מאוורר בריצפה יכניס אוויר, תלוי בגובה המארז מהריצפה, כדאי שיהיה של 2 ס"מ לפחות. אין לך רגליים למחשב?

קח בחשבון שהוא מנקה לך את הריצפה (אם לא הבנת את הרמז - הוא יכניס המון אבק).

12. פליטרים למאווררים - יש מדריך באתר, אם הייתה קצת גולש אז הייתה חוסך שאלה, מקבל תשובה מהירה יותר

ואולי לא הייתה מקפיץ את התארד כנגד החוקים.

בכל מקרה, אני לא ממש מעודד פילטרים עדיף לנקות פעם בחודש (חודשיים) מאשר לשים אותם, או אם אלה פילטרים

יפים או מוכנים (קנויים) אז אפשר לשכול מחשבה לקניה (למשל כמו שעכשיו נמכרים בגאב, שרגישים לUV מאוד יפים!).

13. החלון לצורב? לא ניסתי אבל לא נשמע מסובך, צריך לפתוח את המכסה לחותך צורה של החלון שאתה רוצה,

להדביק פרספקס עם סיליקון או משהו שיחזיק ולהחזיר את הכיסוי חזרה.

רק בדוק שהפרספקס לא עבה מידי ולא יפריע לסידי.

14. סירקולציה טובה למארז, כן, גם זה יש מדריך באתר עם מגוון נחמד של אפשרויות.

אני מעדיף לשים אחד בחלון - מכניס.

אחד בגג - מוציא.

אחד מקדימה (פנל קדמי) - מכניס.

אחד מאחורה (איפה שהכניסות / יוציאות ל/מהלוח אם) - מוציא.

ככה זה נחמד מאוד.

שוב, קרא את חוקי הפורום.

מקווה שעזרתי, רן. ;)

פורסם

11. יכניס, לא הרבה אבל. מיותר לדעתי.

12. שוב מיותר. חוסם הרבה אוויר ובעצם הופך את התהליך של הניקוי אבק לתהליך ניקוי/החלפת פילטר...

13. כמו שרן אמר לך, זה לא ממש מסובך. להוציא את ה"גג" של הצורב, לחתוך, לשים פרספקס ולהחזיר...

14. קדימה - מכניס

אחורה - מוציא

גג - מוציא

אם בא לך גם שים בדלת אחד שמכניס.

אגב רן, זה לא הקפצה אחרי חצי שעה, זה 4 ימים וחצי שעה :P וזה למה זה לא נעול...

פורסם

dmanbuhnik,

אם תואיל בטובך למחוק את התגובה השניה שלך - יחסוך נעילה של הנושא.

דבר קטן נוסף...

SuperGohan,

הוא לא "הקפיץ" אחרי חצי שעה :

הודעה מקורית: 11.04.2004 בשעה 18:39:08.

הודעת הקפצה: 15.04.2004 בשעה 19:06:46.

;)

בהצלחה בפרוייקט ! 8)

ו ....

אם עוד לא קראת את חוקי הפורום, אז קרא אותם,

אסור להקפיץ תארדים

תקנון הפורום נמצא כאן: תקנון

חוקי הפורום "אלקטרוניקה ומודינג" נמצאים כאן: תקנון פורום מודינג ואלקטרוניקה

פורסם

מביע את התנצלותי, לא שמתי לב. :-[

בכל מקרה, מקווה שהייתי ברור, ואם יש לך שאלות אשמח להמשיך לעזור. ;)

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה על התגובות

דבר שני, כמו שאתם רואים המתנתי לקבלת תשובה לפני שאני עובר על החוקים (משום מה, ואני לא מאשים אף אחד, לפעמים פשוט מתעלמים מהודעות בלי סיבה מיוחדת, ושוב אני לא מאשים אף אחד)

לגבי הפרספקט - א' הוא מאוד עבה!! אפילו כמעט 1 ס"מ!!!! אז ככה שחלון לצורב עם הדבר הזה כנראה לא יהיה

ב' בת'ראד של אליאנין (או איך שמבטאים את השם) בפרוייקט של ספיידי ציין שם בשורה קטנה שהוא מצא פרספקט ברחוב עם שריטות ואז הוא צריך לשייף כדי לקבל רמת שקיפות גבוהה או משהו כזה, איך שאני רק את זה שייוף רק יחמיר את השריטות, טוב כנראה רק הוא יודע איך לטפל בבעיה הזו

פילטרים - ירד מהפרק

מאוורר בריצפה - ירד מהפרק (גם מארז נמוך רק כמה מ"מ מעל הריצפה, וגם "ינקה לי את הריצפה" כדברי SuperGohan, אז זה פחות מומלץ

סידור המאווררים - 120 קדימה מכניס

120 אחורה מוציא

80 על הדלת מכניס

80 גג מוציא

עוד שאלה - המאוורר על הדלת צריך לקבל חשמל כמו כולם, החוטים לא יפריעו לפתוח את הדלת? כלומר ברגע שאני ירצה לפתוח את המארז אני ימשוך עם המאוורר חצי לוח אם עד שהוא יצא, לא?

פורסם

אם המאוורר שעל הדלת מחובר ללוח והמוליך שלו הוא קצר אז מכינים לו מאריך:חותכים את החוטי חשמל מלחימים חוטים נוספים...וככה לא תמשוך חצי לוח אם זה בטוח!

פורסם
  • מחבר

חייב להיות רעיון יותר חכם מזה

פורסם

פשוט תנתק אותו כשאתה פותח ת'דלת...

פורסם

קח בחשבון שעל מנת לפתוח את הדלת עם המאוורר על הדלת אתה צריך קודם לסגור אותה, נכון?

אז אם לא תצליח לסגור מכיוון שהחוט יהיה קצר מידי (כאשר תצטרך לחבר אותו קודם ואז לסגור את הדלת),

אז תצטרך להאריך אותו.

אבל אני לא מבין מה הקטע לחבר את המאוורר ללוח האם, אלה אם אתה רוצה לראות את מהירות הסיבוב (RPM).

שאני לא רואה בזה שימוש, אבל אם זה מה שאתה רוצה אז אני לא זה שימנע את זה ממך.

אם ה-RPM לא מעניין אותך, חבר את החוט לספק, ואת המולקסים אפשר לקרב לדלת ככה שיהיה לך המון חוט.

חוץ מזה החוט של מאוורר מאוד ארוך ויספיק לך מהדלת גם ללוח אם (אתה מדבר איתי על מאוורר עם חיבור 3pin, מין הסתם, נכון..?)

פורסם
  • מחבר

כרגע אין את המאוורר

אחרי שאני יסיים את החיתוך אני ילך לקנות מאוורר (SF2 מומלץ למארז שקט?)

חשבתי עכשיו אולי לעשות איזה חיבור חכם:

לפתוח את החיבורי מולקסים (לצורך העניין אין לי מה לעשות עם המידע של RPM) לחבר אותם לתחתית של המארז

ולפרק את החיבורי החשמל של המאוורר ולבנות משהו פשוט במקום החיבור של האוורר כדי שהוא יכנס לחיבור שנכין במארז (או בקיצור לבנות סוג חדש של חיבור שנפתח ונסגר ללא הפעלת כוח)

פורסם

לגבי פילטרים - אם אתה לא יודע אז לכונס אויר הקידמי של המארז יש חלק נשלף שיש שם פילטר מסוג רשת כך שאתה מסודר למאוורר הגדול, פילטר מסוג ספוג מאיט בצורה משמעותית את זרימץ האויר בעוד פילטר רשת לא מאיט בצורה משמעותית

פורסם

10. בהחלט אפשרי - מה שאתה צריך זה נייר שיוף קצת גס (לא גס מאוד) ונייר שיוף מים כמה שיותר עדין לפחות 1500grit עדיף אפילו באזור ה2000 (נייר שיוף מבוסס סיליקון קרבייד ולא וחומרים אחרים - גם הנייר עצמו עשוי מחומר שונה... grit זו מידת ה"גסות" של הנייר - צפיפות החלקיקים - מס' גבוה יותר = צפיפות גבוהה יותר = נייר עדין יותר, המס; בד"כ מודפס או מוטבע החלק האחורי - הלא פעיל של הנייר).

אתה משתמש בהתחלה בנייר הגס ע"מ ללטש את השריטות/צבע/whatever עד שאתה מקבל טקסטורה אחידה בגובה אחיד.

אח"כ אתה עובר לליטוש בנייר המים (אפשר גם להתחיל בנייר מים 800-1000grit - מקל על העבודה עם הנייר העדין), כמובן עם מים עד שאתה מקבל שקיפות מלאה. לטש לאורך את הכל ואז לרןחב את הכל אבל לעולם לא בסיבובים - זה ישאיר סימנים!

תוספות אם יש קצת כסף שיקלו על העבודה וישפרו את התוצאות :

1. בלוק שיוף (הידיים שלך יודו לך והמשטח יצא יותר חלק וישר).

2. חומר ליטוש/מילוי לזגוגיות רכב - חומר למריחה שאתה מעביר עם מטלית יבשה ומלטש את הזכוכית פרספקס לברק ושקיפות מדהימים!

הסבר קל ומקוצר - הליטוש עם הנייר הגס מאפשר גובה אחיד והעלמת השריטות.

הליטוש עם נייר עדין יוצר טקסטורה אחידה שההפרשים בין השריטות הם קטנים מכדי שהעין תראה = שקוף. חומר מילוי/מריחה אפילו מגדיל את השקיפות הזאת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים