עבור לתוכן

האם לוח האם שלי תומך בכרטיסי מסך DDR5?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

העובדה שהלכתי על כרטיסים אחרים היא בגלל שהכרטיס שהצעת 7870XT אינו תומך ב4K.

נכון להיום אני משתמש בכרטיס מסך AMD RADEON HD 7700 עם שתי מסכים ברזולוציות של 1680 כל אחד והכל עובד מצוין, וגם אותו לא הייתי מחליף אלמלא הייתי עובר למסך 4K.

אני קצת מבולבל, אתה חושב שכרטיס מסך עם 2GB זיכרון לא יספיק?

פורסם

שוב, זה כבר דיי חורג מגבולות הפורום הזה, אבל התמיכה ברזולוציה של 4K מבחינה מעשית היא לא רק היכולת של כרטיס המסך להוציא רזולוציה של 4096X2160 (דבר שכנראה אפשרי רק בעזרת יציאת Display Port). גם אם כרטיס המסך מסוגל לספק רזולוציה כזו, עדיין יש 2 דברים שצריך לקחת בחשבון:

א. היכולת של כרטיס המסך לייצר מספיק פריימים כאלו בשנייה. זה תלוי בכח העיבוד של כרטיס המסך.

ב. היכולת לאחסן מספיק פריימים כאלו בזיכרון של כרטיס המסך.

אם כרטיס המסך לא יוכל לספק לך קצב ייצוב פריימים של לפחות 30 בגלל שהוא חלש מדיי או בגלל שאין לו מספיק זיכרון, התצוגה שלך תיראה "מקרטעת". אני לא יודע מה בדיוק אתה מתכוון לעשות עם המחשב שלך, אבל בהנחה שמדובר על משחקים, בכדי לעבוד ברזולוציה של 4K, שלא לדבר על עבודה עם יותר ממסך אחד ברזולוציה כזו, כנראה שתצטרך לא רק כרטיס מסך חזק עם הרבה זיכרון (לפחות 4GB) אלא כנראה גם מערך של כרטיסי מסך חזקים.

אני אציין שוב שזה לא ממש התחום של הפורום הזה או שלי אישית, כך שרצוי שתבדוק את הנושא בפורום כרטיסי מסך, שם בטח יוכלו לסייע לך יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים