עבור לתוכן

כונן פנימי 3.5 אינצ' מומלץ 2TB

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי סטרימר עם כונן 2TB. פרט לצפייה בסרטים, אני משתמש בו גם לגיבוי תמונות וכו'

אשמח להמלצה על כונן כזה, אמין, רצוי עם 3 שנות אחריות.

תודה

פורסם

סליחה אבל מה בדיוק נותנות לך שלוש שנות האחריות אם ההרד-דיסק ידפק לך? אז תקבל אחד חדש, מה עם המידע?

הרד דיסק שמיועד לגיבוי, בהגדרה לא אמור לעבוד קבוע, אחרת זה סתם עוד הרד-דיסק בשימוש רגיל.

תקנה כל הרד-דיסק שהוא (כולם אמינים, גם ככה הסטטיסטיקות אף פעם לא תופסות לגבי דיסק אחד, הן תופסות לגבי אלפים של דיסקים לאורך זמן), תעתיק לתוכו את כל מה שאתה צריך ואז שים אותו על המדף עד הפעם הבאה שאתה רוצה לגבות עוד משהו.

אם אתה רוצה בכלל להיות בטוח, תוציא את הגיבוי מהבית (לבית של אחים / הורים / חברים) ככה שגם קטסטרופה כמו הצפה, שריפה או רעידת אדמה לא תשמיד לך את המידע.

אופציה נוספת, שכור כמה עשרות / מאות / אלפי ג'יגה באחד משירותי הענן למיניהם וגבה את כל הדברים החשובים פנימה. ככה החומר גם זמין וגם מוגן.

פורסם
  • מחבר

יש לי עוד 2 גיבויים ע"ג כוננים חיצוניים, שעושים רוטציה בינהם כל חודש, בין הבית לעבודה.

חשבתי על גיבוי שלישי נוסף, כי זה ע"ג אותה רשת ביתית, אז מבחינתי - זה אפס מאמץ.

אם ה HDD יתקלקל - אקבל חדש, ואשחזר את המידע משלושת המקורות הנותרים (מחשב נייח, 2 HDD חיצוניים).

אם כך - איזה HDD מומלץ

תודה

פורסם

לא יודע, אין לי גיבוי חיצוני בכלל אבל ח"ח על התשובה הבלתי צפויה :)

פורסם
  • מחבר

אשמח לתגובות: איזה כונן קשיח 3.5 פנימי מומלץ עבורי.

תודה

פורסם
  • מחבר

תודה:

1. מה זאת אומרת כונן אדום? ראיתי שרשום בלינקים של זאפ WD BLUE. אשמח להבהרות.

2. האם אין כוננים של 3 שנות אחריות? אם יש - אשמח ללינקים.

3. ב REVIEW של אמאזון - קראתי כמה ביקורות על הטושיבה. כבר ב REVIEW השני מישהו רשם שהמידע אבד לאחר פחות משנה. האם הכונן הזה בטוח אמין?

4. אשמח לעוד אלטרנטיבות.

תודה

פורסם

1.פשוט אדום יקר יותר.הנה לינק שלו http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=829365

2.יש גם 5 ,למשל השחור WD http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=864897

הכל פונקציה של מחיר.לדעתי זה מיותר כאן.אגב האדום עם אחריות 3 שנים.

3.בד"כ רוב האנשים שכותבים על הכונן הם אלו שחוו בעיות.

זה נכון לכל דגם.אין מושג אמין בקשיחים.כאמור רק גיבוי.

לפעמים יש דגמים בעייתים למשל הסיגייט הזול של 2 טרה (ברקודה 14 אם אני זוכר נכון) ,אך בקניית כונן בודד אין לכך הרבה משמעות.

פורסם

על כל כונן שיש תמצא בביקורות כאלה שהגיע doa וכאלה שמת אחרי יום\חודש\שנה.

לכן כמו שאתה עושה, אתה דואג לגיבויים, אם אתה רוצה לשלם יותר על כונן שסטטיסיטית צפוי להחזיק יותר, כמובן שזה לא אומר שהוא לא יכול ללכת אחרי יום יש כוננים שמיועדים לעבודה מסיבית ושרידות למשל סדרת re וסדרת se של wd.

במקרה שלך לא רואה צורך, הכוננים הפשוטים של סיגייט עם 3 שנים אחריות, לי לא ידוע שהוא בעייתי יותר מאחרים.

פורסם

תלוי איך מסתכלים על זה.

הוא יכול לחסוך עכשיו כחצי מעלות wd black ובעודף לקנות כונן עם פי 2 נפח בעוד שלוש שנים.

ברור שזה לא חד משמעי, אפשר גם להגיד, שמע אני מעדיף לקנות כונן שבסבירות כלשהי ישרוד יותר כדי כמה שפחות סיכוי שאצטרך להתעסק עם זה, כי חבל לי על הזמן הזה.

ופחות משנה לי 200 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים