עבור לתוכן

מחפש כונן לשמירת קבצים נוסטלגיים. משהו עמיד. 2TB

Featured Replies

פורסם

תודה לעוזרים!

פורסם

יש כוננים שלפי יצרן מוגדרים 24/7 בכל מקרה לא לסמוך על כונן בודד, תמיד נדרש גיבוי.

פורסם
  • מחבר

אפשר דגם כלשהוא?

פורסם

Hitachi או במיתוג HGST הם כנראה האמינים יותר, אבל אף כונן לא אמין באמת ותמיד אבל תמיד נדרש גיבוי נוסף למידע שלך. 

פורסם

דווקא לHGST כרגע יש את המוניטין הכי טוב מבין כל הקשיחים, מצד שני זה עוזר כשאתה אחד מהמובילים בתחום הקשיחים לשרתים.... 

פורסם

כרגיל וכמקובל כאן, מהויכוח בין המגיבים, לא מתקבלת שום תשובה או מסקנה הולמת.

מה בדיוק הסיכון שלוקחים אם ממליצים על דיסק, שמנסיונכם הוא "עושה את העבודה"

ושהשואל יחליט אם זה טוב לו (או לא)?

אז לסיכום, אמליץ לשואל על דיסק של טרנסנד 25A3 ולוא רק בגלל שיש לו 3 שנות אחריות ומחיר סביר (הנסיון שלי איתו הוא רק בן שנה וקצת).

פורסם
ציטוט של KAKADU999

מה שעוד חסר בהמלצתך , או לפחות לא מודגש מספיק, זו החובה לגיבוי כפול.

גיבוי כפול בשני אתרים שונים, כמובן. אם חס וחלילה תיפרץ הדירה שהוא גר בה ויגנבו גם את כונן הגיבוי, או אם תהיה שריפה, הכל הלך...

לכן כדאי לשכור עוד דירה ולגבות גם שם.

ובעברית פשוטה: ביקשו המלצה לדיסק אמין, מה אתה בא לו עכשיו עם גיבויים כפולים.. יש לו תקציב לזה? או צורך אמיתי? מה קשור?

פורסם
ציטוט של KAKADU999

אתה - לא נתת שום המלצה לדיסק אמין ( כי אין כזה ) וגם נכנס לכיסו של פותח הדיון.

ואתה.. כן נתת המלצה לדגם כזה או אחר? כי לא ראיתי כזו. הבקשה היתה לדיסק עמיד (כמובן שהכל יחסי).

אז מה קשור עכשיו גיבוי כפול? זה לא מה שהוא ביקש.

ואם באמינות עסקינן, כמובן שעדיפים - למשל - דיסקים פנימיים על החיצוניים. אבל אני לא אמליץ על דיסק פנימי כי הוא ביקש חיצוני - וסיבותיו הן שלו (אולי בכלל יש לו לפטופ?).

מאותה סיבה אני לא אמליץ לו על גיבוי כפול - כמו שאתה כתבת שאני לא צריך להכנס לו לכיס, אל תיכנס לו אתה ללו"ז... לגבות פעמיים לוקח יותר זמן!

פורסם
ציטוט של hugo123

כרגיל וכמקובל כאן, מהויכוח בין המגיבים, לא מתקבלת שום תשובה או מסקנה הולמת.

מה בדיוק הסיכון שלוקחים אם ממליצים על דיסק, שמנסיונכם הוא "עושה את העבודה"

ושהשואל יחליט אם זה טוב לו (או לא)?

אז לסיכום, אמליץ לשואל על דיסק של טרנסנד 25A3 ולוא רק בגלל שיש לו 3 שנות אחריות ומחיר סביר (הנסיון שלי איתו הוא רק בן שנה וקצת).

זהו, שאי אפשר לענות על השאלה הזאת בצורה מלאה, כי כל דיסק קשיח יכול לשבוק חיים אחרי חודש עבודה, ויכול לעבוד 10 שנים ללא בעיות.

לי אישית היה נסיון עם wd שעובדים אצלי כבר 7 שנים וגם יותר ישנים שהשבתתי רק בגלל שהם חיבור IDE שעבדו גם כן 7 שנים עד ששידרגתי מחשב.

דיסק של סמסונג שעובד 6 שנים אצל חבר שבניתי לו מחשב.

hgst במחשב נייד שלי שעובד גם כ7 שנים.

באף אחד מהם לא הייתה לי שום קריסה או בעיות סקטורים אף פעם.

אבל שוב, קח את זה כהמלצה בלבד, כי יש ויש, תלוי במזל. כמו שקקדו אמר, אם זה חומר חשוב או שתעשה גיבוי כפול או שתשכיר שטח בענן\שרת פרטי שיעשו בשבילך את העבודה של הגיבוי.

פורסם
ציטוט של Epidem

זהו, שאי אפשר לענות על השאלה הזאת בצורה מלאה...

צודק. אין לצערנו (ודי ברור למה, לדעתי) פרסומים אמינים על MTBF של דיסקים לפי דגמים או יצרנים.

בקשר למה שכתבת אני יכול להעיד מנסיוני שהדגמים השולחניים (פנימיים) של WD הם מצויינים, בדיסקים החיצוניים הקטנים הם פחות אמינים - זו דעתי האישית והלא-רשמית. אין לי נסיון עם הסדרות של הגדולים (3.5) שלהם.

בקשר לטרנסנד, אם הוא הולך על "2.5 עדיף שיקח את ה-25M3 או 25H3 ולא את ה-25A3 - ה- A הוא קצת יותר דק ויפה אבל פחות מוקשח. אם לא אכפת לו ללכת על "3.5 עם מקור מתח נפרד, הייתי ממליץ על הסיגייטים. עם WD באופן כללי אין לי נסיון בגדולים, כאמור.

אבל באופן כללי, ה- "3.5 יותר אמינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים