עבור לתוכן

לוח אם תומך USB3.1 GEN2

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לוחות אם התומכים ב USB 3.1 GEN 2 ?

תקציב מינימלי - האם קיים לוח כזה זול , םחות מ500 שקל ?

* הסתכלתי על ASUS MAXIMUS VIII ולא רשום באתר האם תומך בGEN2...

תודה רבה

פורסם

מספר הבהרות בנושא חיבורי ה USB:

א. כיום אין לוחות אם בעלי "תמיכה טבעית" (כלומר מערכת השבבים) בחיבור USB 3.1 Gen 2. כל לוח אם שמציע חיבור כזה בהכרח משתמש בבקר צד שלישי שיצרן לוח האם הוסיף לו.

ב. יש קצת "בילבול" עם ההגדרה של מה זה בדיוק USB 3.1 - למעשה נוצר מצב שבו תקן ה USB 3.0 המוכר נכלל (בעל רוחב פס של 5Gb/s) בהגדרה הזו, אז יש יצרני לוחות אם המגדירים את לוח האם שלהם כבעל חיבורי USB 3.1 Gen 1. יש לשים לב לכך ולא להתבלבל עם חיבורי USB 3.1 Gen 2, שהם חיבורי ה USB 3.1 "האמיתיים" (בעלי רוחב פס של 10Gb/s).

בקיצור, אם במפרט לוח האם יש התייחסות ל USB 3.0 או ל USB 3.1 Gen 1 הכוונה היא ל USB 3.0. אם יש התייחסות ל USB 3.1 Gen 2 או שחיבורי ה USB האלו מוגדרים כ USB 3.1 והאחרים מוגדרים במפורש כ USB 3.0, אז הכוונה היא ל USB 3.1.

ג. חיבור ה Type-C, שהוא חיבור דו כיווני או "הפיך" (כלומר לא משנה באיזה כיוון מחברים את ההתקן אליו) בד"כ מקושר לתקן USB 3.1 אך קיום חיבור כזה אינו בהכרח מעיד על כך שמדובר בחיבור USB 3.1. למעשה, ישנם לוחות אם בעלי חיבור USB מסוג Type-C שעובדים עם USB 3.0 ולא עם USB 3.1.

בנוגע ללוח אם זול בעל חיבורי USB 3.1 - אני לא רואה לוח אם לתושבת 1151 שעולה פחות מ-500 ש"ח ושיש לו חיבורי USB 3.1. הלוח הכי זול שראיתי בעל חיבורי USB 3.1 הוא ה H170A PC MATE של MSI שנמכר בכ-570 ש"ח. לוח נוסף יחסית זול שכולל חיבורי USB 3.1 הוא ה GA-Z170-HD3P של Gigabyte עולה כ-620 ש"ח. האם ייתכן שיש לוח אם זול יותר המציע חיבורי USB 3.1? כן, אבל אני פשוט לא יכול לעבור על כל לוחות האם הקיימים.

הערה: מחירי לוחות האם תלויים בחנות, מה גם שעכשו יש מבצעים לפסח, אז יכול להיות שכן תצליח למצוא לוח אם בעל חיבורי USB 3.1 במחיר הנמוך מ-500 ש"ח.

פורסם

מוכר את הלוח שלי אם תרצה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

@etal

ללוח שהצעת אכן יש 2 חיבורי USB 3.1 מסוג Type-A, אולם יש לשים לב ל-2 דברים עיקריים:

א. הלוח הנ"ל עושה שימוש בזיכרון DDR3 ולא בזיכרון DDR4. אני חושב שאם כבר קונים מחשב חדש, אז עדיף לקנות אותו עם DDR4 פשוט כי הוא מעודכן יותר טכנולוגית.

ב. בלוח הנ"ל יש רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון, דבר שמגביל את אפשרות הרחבה הזיכרון בעתיד. זה אמנם לא קריטי לרוב המשתמשים שכנראה לא יצטרכו יותר מ 16GB, אבל מבחינתי זה דבר שחשוב לציין.

אגב, קיים גם לוח האם H110M-PLUS שזהה ללוח הנ"ל, רק שהוא תומך בזיכרון DDR4 ולא בזיכרון DDR3, אולם אני לא רואה שהוא נמכר בפלונטר ובנוסף בעמוד הרישמי שלו לא מצויין בחלק ה Back I/O Ports שאכן יש לו 2 חיבורי USB 3.1 (זו כנראה טעות באתר).

@liordavid

אז מסתבר שכן קיימים לוחות אם זולים עם חיבורי USB 3.1 - פשוט צריך לעבור לוחות האם בחנויות ולבדוק אילו מהם מתאימים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים