עבור לתוכן

הגיע הזמן למהפך: אינטל מכריזה על פיטורים מאסיביים של 12,000 עובדים

Featured Replies

פורסם

ענקית השבבים מפרסמת דוח רבעוני סביר ללא הפתעות מיוחדות, ובמקביל מאשרת תהליך גדול של התמקדות מחדש במסגרתו יאבדו את משרתם כ-11 אחוזים מעובדיה ברחבי העולם

כנראה שאין אף חברה בשוק אשר נהנתה והרוויחה יותר מהצלחתו של עולם המחשבים האישיים מאינטל, שכבר שנים שולטת ביד רמה ומספקת את שבבי העיבוד לרובם המוחלט של המכשירים המשתייכים לקטגוריה.

עם זאת, הדעיכה ההדרגתית של עולם המוצרים הזה (ירידה של 9.6 אחוזים בהיקף המכירות רק ברבעון הראשון של 2016) לא נעלמה גם מעיניה של חברת הענק – וכעת מגיע השלב של השינוי הגדול, בו אינטל מציגה תוכנית שתסייע לה להתמקד בתחומי מחשוב חדשים עם פוטנציאל לצמיחה, במקום להמשיך ולצעוד במקום בקטגוריה שעתידה לוט בערפל.

un

un1

ההודעה על הבנייה מחדש ועל סבב הפיטורין מגיעה לצד דו"ח לגמרי לא רע עבור הרבעון הראשון של שנת 2016, עם הכנסות שעלו במעט לעומת הרבעון הראשון של 2015 ורווחים שנותרו דומים, באופן שצמצם במעט את שולי הרווח הגולמי. אינטל היא עדיין חברה רווחים ביותר – ונראה שהיא מתכננת למנוע מבעוד מועד מצב בו הסטטוס הזה עשוי להשתנות

אינטל הכריזה על כוונה לבצע מגוון שינויים ארגוניים פנימיים בכדי לחזק את נוכחותה בתחומים שבהם היא חוזה צמיחה מוגברת בעתיד הקרוב, כמו עולם שרתי האחסון ועולם האינטרנט של הדברים, במקביל לצמצום ההשקעה בתחומים בהם הפוטנציאל מוגבל הרבה יותר – ונראה כי מדובר בראש ובראשונה בעולם הסמארטפונים והמובייל בכלל, בו החברה לא הצליחה להשתלב באופן ממשי למרות נסיונות חוזרים ונשנים והשקעה של מיליארדי דולרים רבים.

אינטל מעולם לא הצליחה לייצר לעצמה רווחים ממשיים בעולם השבבים הסלולריים, למרות הרבה מאוד מאמצים - האם זה אומר שהציר הזה ייעלם ממפת ההדרכים של החברה בקרוב?

אינטל מעולם לא הצליחה לייצר לעצמה רווחים ממשיים בעולם השבבים הסלולריים, למרות הרבה מאוד מאמצים – האם זה אומר שהציר הזה ייעלם ממפת ההדרכים של החברה בקרוב?

גם תחום המחשוב האישי הקלאסי יעמוד כנראה במוקד הקיצוצים, למרות שהוא ממשיך לספק הכנסות יציבות יחסית, בהתאם לתחזיות על המשך הצטמקות השוק בחמש השנים הקרובות – אם כי בחברה מבהירים כי התוכניות והתקציבים המיועדים לפיתוח מפעלי וטכנולוגיות ייצור השבבים לא ייפגעו במהלך.

בחברה הכריזו שקיצוץ כח האדם יהיה בשילוב של פיטורין ופרישה מרצון, כאשר רוב המהלך יבוצע בחודשיים הקרובים אך יסתיים במלואו רק באמצע השנה הבאה

בחברה הכריזו שקיצוץ כח האדם יהיה בשילוב של פיטורין ופרישה מרצון, כאשר רוב המהלך יבוצע בחודשיים הקרובים אך יסתיים במלואו רק באמצע השנה הבאה

השאלה הגדולה שרלוונטית עבורנו כעת היא מה יהיה היקף הפגיעה של המהלך הגדול הזה בשוק הישראלי – באינטל לא פירטו כמה עובדים בדיוק יפוטרו מכל חטיבה בכל מדינה, אך בהתחשב בכך שהענקית מעסיקה כמעט 10,000 עובדים בארץ, נראה כי פיטורין בהיקף של מאות עובדים, ואולי אף בהיקף של ארבע ספרות, בשוק המקומי הם כמעט בלתי נמנעים. צעד שללא ספק לא יטיב עם נוף ההיי-טק הישראלי. נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם.

https://hwzone.co.il/%D7%94%D7%92%D7%99%D7%A2-%D7%94%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%9C%D7%9E%D7%94%D7%A4%D7%9A-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%9C-%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%96%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99/

פורסם

כרגע אינטל לא מפסידה כסף בשום תחום פעילות שלה

אבל יש תחומים שבהם היא משקיעה מיליארדים ומרוויחה רק כמה עשרות מיליונים, זה לא כלכלי ולא הגיוני מבחינה

עסקית ולכן הגיע הזמן להערכות מחדש.

גלוי נאות:  זה מידע פנימי שהגיעה אלי מהקשבה לשולחן שכן  במסעדה חיפאית לםני כ 3 חודשים.

פורסם

1. אני לא אוהב את הגישה הזו של "אנחנו מרווחים אבל לא מספיק לדעתנו, אז נפטר עובדים". לדעתי, כל עוד יש רווח (כאשר רווח הוא סכום הכסף המתקבל לאחר קיזוז כל ההוצאות) אין סיבה לבצע שינויים קיצוניים כמו פיטורים של 11% מכח האדם. אולי אפשר להתייעל ולמקסם את הרווחים, אבל קיצוץ כזה של כח אדם הוא לא ממש מהלך של התייעלות, שכן זה אומר שהחברה פעלה באי-יעילות במשך שנים וזה לא סביר במקרה הזה.

2. לאור העובדה שאין יותר מדיי התקדמות בתחום המעבדים למחשבים אישיים בשנים האחרונות, למעט הקטנת תהליך הייצור (שפחות או יותר כמעט הגיע לגודל המינימלי האפשרי) ושיפורים יחסית קלים בביצועים, אפשר להבין מדוע אינטל מעוניינת להשקיע פחות בתחום הזה. מה שאולי יקרה בעתיד (וזה ניחוש לחלוטין מצידי שמבוסס על מה ש AMD עשתה עם כרטיסי המסך שלה), הוא שפשוט יבוצע "מיתוג מחדש" של מעבדים קיימים ואולי גם של ערכות שבבים, אולי בתוספת של שיפורים מינימליים, כך שהם יציגו התקדמות במטרה לגרום לציבור לרכוש מחשבים חדשים. בשביל זה באמת אין צורך בכח אדם גדול.

3. המעבר של הציבור ממחשבים ביתיים למכשירים ניידים לא נראה לי תהליך חכם במיוחד - בסופו של דבר מדובר על מכשירים קטנים יותר וחלשים יותר, מה גם שבד"כ התמורה ביחס להשקעה הכספית היא קטנה יותר. מצד שני, הציבור לא תמיד מבצע את הבחירות הנכונות. ובכל זאת, אני לא רואה מדוע מספר המעבדים או השבבים השונים (כמו שבבי זיכרון) שנמכרים יירד - בסופו של דבר כל מכשיר כזה, בין אם מדובר במחשב בייתי נייח או בין אם מדובר במכשיר נייד כלשהו, עדיין צריך מעבד, שבבי זיכרון וכד' בכדי לפעול ומישהו צריך לפתח ולייצר אותם. יותר מזה - מספר בני האדם בעולם רק גדל וכך גם החשיפה שלהם לטכנולוגיה, כך שהדרישה למכשירים כאלו כנראה שרק תגדל בעתיד. אז נכון שאינטל לא הצליחה להיכנס לתחום הזה בהצלחה, אבל במקום לפטר עובדים היא אולי צריכה להשקיע יותר ואולי להעביר חלק מכח האדם שלה לתחום הזה.

פורסם

מה הקשר לאהבה ?  יש כלכלה גם בעסקים וסנטימנטים אינם גורם כלכלי.

השקעתי 2 מיליארד והרוחתי נטו 20  מיליון. זה רווח של אחוז אחד בשנה. שום עסק לא יכול להתקיים

לאורך זמן  מרווח כזה וחייב לשנות כיוון. השקעה בשוק ההון תניב תשואה טובה יותר לבעלי המניות. ועדיף לעובדים לעשות זאת כשיש עוד הרבה מזומנים בקופה ולא בשלב של  פשיטת רגל.

פורסם

אני מסכים איתך שאם הרווח הוא אחוז אחד בשנה אז כנראה יש אפיקי השקעה טובים יותר, אבל במקרה הזה לדעתי צריך להתסכל על סכומי הכסף ולא על האחוזים - אנחנו מדברים על רווחים של מאות מיליונים (אם לא מיליארדים) של דולרים בשנה. אני לא חושב שזה בסדר לומר ל-12000 אנשים "תסלחו לנו, אבל הרווחנו רק כמה מאות מיליוני דולרים (או מיליארדי דולרים בודדים) ולנו זה לא מספיק, אז אתם הולכים הביתה". הגיון עיסקי או לא - זה פשוט לא בסדר. אם היו הפסדים או רווחים קטנים - אז ניחא, אבל זה לא המצב כאן. חוץ מזה, בסופו של דבר יש גבול עד כמה חברה כלשהי יכולה להתרחב ולהרוויח (אחרת נגיע למצב שבו יש מגה-חברה אחת שיש לה מונופול בלעדי), ואולי הגיעה זמנה של אינטל להגיע למצב של "רוויה".

פורסם

מאיפה הנתון הזה שהם סוגרים אפיקים בהם יש ״רווח של מאות מליוני (אם לא מיליארדים) של דולרים בשנה״?

פורסם

1. אני לא יודע אם הם סוגרים אפיקים או רק מצמצמים (או מייעלים) אותם.

2. הסתכלתי על שורות ה Net Income בטבלאות שבהודעה הראשונה.

פורסם

אבל זה הסה"כ...

אם אתה מרוויח מX הרבה ומרוויח מY מעט או אפילו מפסיד, כנראה שעדיף לך להתמקד בX.

גם צמצום במגזר בו אתה צופה האטה טכנולוגית או צרכנית זה הדבר ההגיוני לעשות.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

פורסם

שוב - אני מסכים שיש היגיון עיסקי בהתמקדות באפיקים ריווחיים יותר. מה שמפריע לי הוא הפיטורים של 12000 אנשים - בסופו של דבר עדיין צריך לתכנן, לבדוק ולייצר שבבים, וזה לא משנה אם הם מיועדים למחשבים אישיים, לטלפונים חכמים או להתקני איחסון, מה שאומר שפחות או יותר מדובר באותה העבודה. אם החברה רוצה להתמקד ולפתח תחום מסויים על חשבון תחום אחר, מדוע לא להעביר את כח האדם לתחום זה במקום לפטרו?

פורסם

זה פחות קשור לטכנולוגיה אבל כשחברה מרוויחה פחות במכירות הדרך הפשוטה לשפר את שורת הרווח ולגרום למניה לעלות היא לקצץ בהוצאות . דרך פשוטה בהייטק לקצץ הוצאות היא לקצץ בכח אדם.

חוק מור מסמן הפסיק לעבוד .
פורסם
ציטוט של smalul

מה שמפריע לי הוא הפיטורים של 12000 אנשים - בסופו של דבר עדיין צריך לתכנן, לבדוק ולייצר שבבים, וזה לא משנה אם הם מיועדים למחשבים אישיים, לטלפונים חכמים או להתקני איחסון

א) אתה באמת חושב שבחברה של 110,000 עובדים כולם מתעסקים בתכנון, ייצור ובדיקה של שבבים? יש אלפי (ואני לא מגזים) פרויקטים שונים שרצים בחברה בו זמנית, בכל תחום שאתה יכול לדמיין החל מפיתוח קומפיילרים, דרך יכולות מציאות רבודה ו-wearables וכלה במעבדים. תוסיף על כל המהנדסים שכבות ביניים של הנהלה, ניהול פרויקטים, IT וכו'. לא כל הפרויקטים והאנשים האלו הם חשובים ועל חלק מהם בהחלט אפשר לוותר.

ב) זה שמפטרים 12,000 עובדים לא אומר שמצבת העובדים של החברה קטנה ב-12,000 תקנים. זה אומר שמקצצים 11% מכח האדם בתחומים מסוימים כדי להשקיע את המיליארדים שנחסכים בתחומים אחרים שיהוו את מנועי הצמיחה של אינטל בעתיד. למשל, אם אינטל מחליטה לוותר על שוק המעבדים לסלולריים (דוגמה היפותטית בלבד), אין לה שום טעם להמשיך להחזיק אלפי מהנדסי חשמל ברחבי אירופה שעובדים על פרויקטים בתחום הזה ועדיף לה לפטר אותם ולגייס מהנדסים בישראל או בארה"ב שיצטרפו לקבוצות הפיתוח הקיימות שעובדות על מוצרי הליבה כדי שאלה יגיעו לשוק מהר יותר.

פורסם
ציטוט של MiniMizer

אתה באמת חושב שבחברה של 110,000 עובדים כולם מתעסקים בתכנון, ייצור ובדיקה של שבבים? יש אלפי (ואני לא מגזים) פרויקטים שונים שרצים בחברה בו זמנית, בכל תחום שאתה יכול לדמיין החל מפיתוח קומפיילרים, דרך יכולות מציאות רבודה ו-wearables וכלה במעבדים. תוסיף על כל המהנדסים שכבות ביניים של הנהלה, ניהול פרויקטים, IT וכו'. לא כל הפרויקטים והאנשים האלו הם חשובים ועל חלק מהם בהחלט אפשר לוותר.

אז אתה טוען שהחברה מלכתחילה עבדה בצורה לא יעילה? קשה לי להאמין שזה המצב בחברת הייטק, ובמיוחד בחברה גדולה כמו אינטל.

ציטוט של MiniMizer

למשל, אם אינטל מחליטה לוותר על שוק המעבדים לסלולריים (דוגמה היפותטית בלבד), אין לה שום טעם להמשיך להחזיק אלפי מהנדסי חשמל ברחבי אירופה שעובדים על פרויקטים בתחום הזה ועדיף לה לפטר אותם ולגייס מהנדסים בישראל או בארה"ב שיצטרפו לקבוצות הפיתוח הקיימות שעובדות על מוצרי הליבה כדי שאלה יגיעו לשוק מהר יותר.

אם מחליטים לסגור מפעל או מתקן אחר במדינה מסויימת, אז הגיוני שיפטרו את האנשים שעובדים שם ויישכרו אנשים במקומות בהם באמת צריך אותם. אולם אם פשוט מחליטים לשנות את הייעוד של אותו מתקן, אני לא רואה סיבה שבגללה צריך לפטר את העובדים - עדיין צריך אנשים שיתכננו, יבדקו וייצרו את השבבים. במקרה הגרוע ביותר יהיה צורך להכשיר את כח האדם הקיים אבל לא יותר מזה. קשה לי להאמין שיש באינטל ענף מחקר ופיתוח שבו כח האדם הוא ייחודי לאותו ענף ושלא ניתן להכשירו לעבודה בענף אחר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים