עבור לתוכן

באיזה כרטיסי מסך הלוח תומך P5G41T-MLX??

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי כרטיס מסך היום באייבורי כזה:https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13626

GT730 2GB GEOFRCE 7 והלוח אם לא תומך בו,יש לי לוח אם P5G41T-MLX 
https://www.asus.com/Motherboards/P5...pecifications/( שם כתוב שהוא תמוך ב 1 גיגה מקסימום נראה לי,תכנסו ללינק בבקשה)

בלינק האחרון מצורף התיאור של הלוח אם ובמה הוא תומך,אשמח אם מישהו יסביר לי איזה כרטיסי מסך הוא תומך ,מהרשימה של אייבורי https://www.ivory.co.il/catalog.php?act=cat&id=2652&orderBy=priceLow

יש לי GEOFRCE 210 ואני רוצה לקנות את המחשק act of aggerssion שדרישות שלו הם

:http://gamesystemrequirements.com/ga...-of-aggression

אשמח לקבל המלצה מה יתאים לי כיד שאשחק במשחק ברמת הגדרות בנוני שהמשחק ירוץ בסדר,כרטיס מסך שהוא בין ההגדרות
מינמום
שהם דורשים לבין הגדרות המומלצותץ
יש לי ספק כוח 300וואט

התקציב שלי סביבות 300 ש"ח
פורסם

1. נתחיל מזה שרצוי שתפרט את דגמי המעבד וספק הכח שברשותך.

2. אני לא מבין על סמך מה אתה קובע שכרטיס המסך לא מתאים ללוח האם - כל עוד בלוח האם יש חריץ הרחבה מסוג PCI Express X16 כרטיס המסך שקנית אמור לעבוד בו.

3. בנוגע ל 1GB ולוח האם - כתוב באתר הלוח במפורש:

ציטוט

Integrated Intel GMA X4500 graphics
Maximum shared memory of 1G
Supports RGB with max. resolution 2048 x 1536 (@75Hz)
Supports Microsoft® DirectX® 10

כלומר ניתן להקצות עד 1GB של זיכרון לצורך שימוש בכרטיס המסך המובנה בלוח האם. זה לא רלוונטי בכלל ברגע שאתה מתקין כרטיס מסך נפרד.

4. כרטיס המסך שקנית הוא דיי חלש - נכון, הוא יותר חזק מהליבה הגרפית המובנית בלוח האם שלך וגם מכרטיס המסך הנוכחי, אבל עדיין מדובר בכרטיס מסך דיי חלש, כאשר הליבה הגרפית המובנית במעבד מודרני (מעבד Skylake) אמורה להיות חזקה יותר ממנו. אני חושב שהיה עדיף לך לקנות שילוש חדש (לוח אם, מעבד וזיכרון) ולהשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד מאשר לקנות את כרטיס המסך GT 730.

5. שים לב שדרישת המינימום של המשחק הנ"ל מבחינת כרטיס המסך היא:

ציטוט

RADEON HD 4870/NVIDIA GEFORCE 9800 GT

אני דיי בטוח שה GT 730 עם זיכרון GDDR3 הוא חלש יותר, אז אני לא בטוח בכלל שהוא יתאים למשחק הזה.

6. באופן כללי מומלץ שיהיה לך ספק כח של חברה מוכרת ולא ספק כח גנרי. היות ולא פירטת לגבי דגם ספק הכח שלך וגילו, אי אפשר לומר לך האם כדאי להחליף אותו או שהוא יתאים לך.

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הכרטיס מסך החדש שקניתי בסלוט ובמקום הכרטיס מסך הישן ולא הייתה תמונה בכלל,החזרתי אותו לאייבורי ואחד העובדים אמר שיש לי לוח אם ישן שלא תומך בו.

ואני רוצה רק כרטיס מסך שהמשחק יעבוד בהגדרות בנוניות שאפשר יהיה לשחק בו,עכשיו בגי פורס 210 המשחק עולה על הגדרות הכי נמוכות ולא רואים טוב כלל אבל אפשר לשחק,אני לא רוצה להשקיע הרבה כסף בגלל משחק 1.

לא אכפת לי לקנות אפילו כרטיס מסך יד שניה אבל אני לא יודע איזה

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=2&SalesCatID=6&SalesSubCatID=174&SalesSubCat3ID=70&SaleCondition=0&fromPrice=250&untilPrice=380&Info=

פורסם
  • מחבר

יש לי זכרון 4 גיגה,ומעבד DUAL CORE 3.2 GHZ 6700  אינטל

ספק כוח 300וואט

נערך על-ידי dbh123

פורסם

מה שאמרו לך באיבורי פשוט לא נכון, הלוח שלך אמור לעבוד עם הכרטיס הזה. הספק שלך די חלש וכנראה גנרי, לא הייתי מסתכן ולוקח כרטיס עם צריכת חשמל גבוהה. מבין המשומשים שבקישור הייתי מנסה את ה-650ti או ה-650 הרגיל.

נערך על-ידי etal

פורסם
  • מחבר

כרטיס מסך כזה : geForce GTX 650 GTX650-1GD5

כמה הוא שווה יד שניה לדעתכם?(המוכר דורש 350 זה שווה?) ואיזה ספק כוח הוא דורש? לא מצאתי באינטרנט

פורסם
  • מחבר

והאם הוא יתאים לספק כח של 300 וואט?

פורסם
  • מחבר
נוכחתי לדעת שי הרבה ספקי כח זולים של 500 וואט שנמכרים בסביבות 80-100,לעומת זאת באייבורי ספקים של 500 וואט נמכרים בפי 4 או אפילו 5,השאלה שלי אם אני אקנה ספק זול ב80 ש"ח למשל האם הוא יספיקלהריץ את הכרטיס מסך  שדורש 500 וואט? ולא יהיו בעיות
פורסם
ציטוט של dbh123

התקנתי את הכרטיס מסך החדש שקניתי בסלוט ובמקום הכרטיס מסך הישן ולא הייתה תמונה בכלל,החזרתי אותו לאייבורי ואחד העובדים אמר שיש לי לוח אם ישן שלא תומך בו.

זה ממש לא נכון - כרטיס המסך אמור לעבוד בכל לוח אם שיש בו חריץ הרחבה מסוג PCI Express X16. גורמים אפשריים לכך שלא הייתה תמונה:

א. כרטיס המסך לא היה תקין.

ב. לא התקנת את כרטיס המסך בצורה נכונה (אולי לא הכנסת אותו עד הסוף לחריץ ההרחבה).

ג. ספק הכח שלך חלש מדיי (לא סביר, שכן לפי עמוד הכרטיס באתר של MSI, צריכת ההספק שלו היא רק 49W).

ד. כברירת מחדל היציאה אליה חיברת את המסך לא מוציאה פלט (לא אמור לקרות, אבל אפשרי).

ה. תושבת ה PCI Express בלוח האם שלך אינה תקינה (לא סביר, שכן כרטיס המסך הקודם עובד בה).

ציטוט של dbh123

כרטיס מסך כזה : geForce GTX 650 GTX650-1GD5

ציטוט של dbh123

האם הוא יתאים לספק כח של 300 וואט?

לפי האתר של nvidia, כרטיס מסך GeForce GTX 650 דורש הספק מקסימלי של 64W, מה שאומר שהוא אמור לעבוד עם כמעט כל ספק כח (לצורך הכסת"ח הם ממליצים על ספק כח בעל הספק מינימלי של 400W).

בכל מקרה, ה GT 650 אמור להיות קצת יותר חזק מה GT 730, אבל לא בצורה משמעותית, ואני לא חושב שהוא שווה כיום 350 ש"ח, גם לא כחדש.

אגב, ביד-2 ניתן למצוא באותו המחיר (350 ש"ח) את ה Gainward GTX650 TI 1024mb, שהוא קצת יותר טוב מה GTX 650 הרגיל.

ציטוט של dbh123

אם אני אקנה ספק זול ב80 ש"ח למשל האם הוא יספיקלהריץ את הכרטיס מסך  שדורש 500 וואט? ולא יהיו בעיות

נראה כי אתה לא מבין את המשמעות של ספק כח שמבטיח הספק של 500W אבל נמכר ב-80 ש"ח, אז אני אנסה להסביר לך - ספק הכח הוא רכיב הממיר את מתח וזרם הרשת (מהשקע) מזרם חלופין למתחים וזרמים הדרושים למחשב (זרם ישר). ספקי כח זולים וגנריים בד"כ לא מסוגלים לתת את ההספק המוצהר עליהם, דבר שיכול לגרום לבעיות במחשב (איתחולים אקראיים, כיבויים, קריסות וכד'). יותר מזה - ספקי כח גנריים בד"כ לא כוללים הגנות (למעט אולי פיוז בכניסה), מה שאומר שאם יש בעיה עם ספק הכח או עם מתח הרשת, ספק הכח יכול להעביר אותה לרכיבי המחשב ואף לשרוף אותם. זו הסיבה העיקרית שבגללה מומלץ מאד לקנות ספק כח של חברה מוכרת (ספקי כח של חברות מוכרות בד"כ כוללים הגנות מפני מתחים וזרמים גבוהים ונמוכים מדיי). אני מאד לא ממליץ לך לקנות ספק כח ב-80 ש"ח שכן הסיכון כנראה יהיה גדול יותר מהתועלת.

בנוגע לכרטיס מסך מתאים - יש בעיה כיום עם כרטיסי מסך לשוק הבינוני-נמוך - כל כרטיסי המסך הסבירים המודרניים נמכרים החל מסכומים של 600 ש"ח, בעוד שכרטיסי המסך הזולים הם דיי חלשים כך שאפילו הליבה הגרפית המובנית במעבד מודרנית בד"כ עדיפה עליהם ולכן הם לא ממש משתלמים. בגדול, האפשרויות הסבירות שלך הן לדעתי:

א. לקנות כרטיס מסך סביר בסביבות ה-600 ש"ח לפחות וכנראה גם ספק כח שיעלה לך לפחות 300 ש"ח.

ב. לקנות שילוש חדש ולהשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד. גם במקרה כזה מומלץ שתקנה ספק כח (העיקר שלא תשתמש בספק כח גנרי).

ג. לקנות כרטיס מסך משומש. הבעיה באפשרות זו היא גם במחירים (כרטיסי המסך הזולים המשומשים עדיין נמכרים במחיר גבוה מדיי לדעתי) וגם בדרישת ההספק, מה שאומר שאתה כנראה תצטרך גם ספק כח חדש.

אגב, בדוק את לוח יד שנייה כאן באתר - אולי תוכל למצוא שם כרטיס מסך משומש במחיר משתלם (אני רואה שם שני כרטיסי מסך GTX 670 ב-400 ש"ח וHD 7970 ב-500 ש"ח).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המנומקת ..

אני לא מתכוון להשקיע עוד כסף בספק כח ומעבד,אני רוצה את זה רק בשביל משחק אחד,ואני לא אסתכן ואקנה כרטיס מסך שדורש מינימום 400 וואט לספק שלי של 300 וואט.

אז מבין הכרטיסים האלו GT730 ו  Gainward GTX650 TI 1024mb  או GT650 איזה לדעתך יתאים לי למשק לעבוד בצורה בנונית? בהתחשב  בזה שאני לא אחליף ספק כח

ו2 כרטיסים אחרונית שציינתי איזה ספק כח הוא דורשים?300וואט?

פורסם

1. אם הסיבה שכרטיס המסך שקנית (ה GT 730) לא עבד מכיוון שספק הכח שלך חלש מדיי, אז אני בספק אם הוא יוכל להחזיק כרטיס מסך כלשהו. באופן כללי, ה GT 730 דורש הספק מקסימלי של 49W, ה GTX 650 דורש הספק מקסימלי של 64W וחיבור 6 פינים אחד, וה GTX 650 Ti דורש הספק מקסימלי של 110W וחיבור 6 פינים אחד גם כן. כלומר מבחינת צריכת ההספק GTX 650 Ti > GTX 650 > GT 730. לכן אם הספק שלך לא יכול להחזיק GT 730...

אגב, שים לב שאותו היחס נשמר גם מבחינת הביצועים - ה GTX 650 Ti הוא החזק מבין השלושה וה GT 730 הוא החלש מבינהם. אם אני הייתי צריך לבחור לא היה ספק - הייתי בוחר ב GTX 650 Ti.

2. שוב - העובדה שאתה אומר שיש לך ספק כח של 300W לא אומרת דבר אם מדובר בספק כח גנרי, שכן באותה המידה יכול להיות כתוב עליו גם 1000W. ספק כח גנרי לרוב לא מסוגל לתת את ההספק המצויין עליו. באופן כללי אני אוהב לחשב את ההספק המינימלי הנדרש ע"י המחשב באופן הבא: ה TDP של המעבד + ה TDP של כרטיס המסך + 100W לשאר המערכת (בהגזמה) + 100W כמרווח ביטחון. במקרה שלך המעבד E6700 הוא בעל TDP של 65W, מה שאומר שללא כרטיס מסך כלל הייתי ממליץ על ספק כח של לפחות 265W. זה לא ממש מותיר לך יותר מדיי אפשרויות - גם אם ספק הכח שלך מסוגל לתת הספק של 300W, זה מותיר לך 35W בלבד לכרטיס המסך, דבר שלא ממש מאפשר לך להפעיל כרטיס מסך כלשהו, למעט אולי ה GT 210 הנוכחי (שדרישת ההספק שלו היא 30.5W).

אם נבצע את החישוב הנ"ל מתוך הנחה (דיי סבירה) שכל שאר המערכת (מאווררים, דיסקים קשיחים וכד') לוקחת בסה"כ 50W ואתה משאיר מרווח ביטחון של 50W בלבד, זה אומר שאתה אמור להיות מסוגל לחבר כרטיס מסך בעל דרישת הספק מקסימלית של 135W. אז טכנית, אם ספק הכח שלך אכן מסוגל לתת הספק של 300W, הוא אמור להיות מסוגל להחזיק את ה GTX 650 Ti. כמובן שבמקרה כזה יכולה להיות בעיה אחרת - בספקי הכח הזולים ובעלי הספק נמוך בד"כ אין חיבורי 6 פינים לכרטיס המסך...

פורסם
  • מחבר

הייתי עכשיו בקיי אס פי ופירטתתי להם את החומרה של המחשב והם אמרו7 לי לאור לוח האם הישן כרטיסי המסך שנמכרים בשנים האחרונות לא יתאימו ותהיה חוסר תאימות בין GT 730 לבין הכרטיס מסך,וזה גם מה שאמרו לי באייבורי,וכנראה שהם צודקים.

אני אצטרך מקסימום לקנות כרטיס מסך ישן ,אולי מסדרות של GEFORCE 200 ועד 290

אם ככה אתה יודע על כרטיס מסך כזה ביד שניה שקצת ישפר לי את הגרפיקה למשחק act of aggerssion זה יהיה טוב.

פורסם
ציטוט של dbh123

הייתי עכשיו בקיי אס פי ופירטתתי להם את החומרה של המחשב והם אמרו7 לי לאור לוח האם הישן כרטיסי המסך שנמכרים בשנים האחרונות לא יתאימו ותהיה חוסר תאימות בין GT 730 לבין הכרטיס מסך,וזה גם מה שאמרו לי באייבורי,וכנראה שהם צודקים.

אני לא יודע היכן אייבורי ו KSP מוצאים את הטכנאים שלהם, אבל זה ממש לא נכון - כל עוד יש לך חריץ הרחבה מסוג PCI Express X16 תקין וספק כח בעל הספק מתאים אין שום סיבה שכרטיס המסך לא יעבוד עם לוח האם. הדבר היחיד שאולי יגרום לכרטיס המסך לא לעבוד הוא בעיה בביוס, אבל במקרה כזה סביר להניח שיצא עידכון ביוס שתיקן את הבעיה. בדוק את גירסת הביוס ואם יש צורך - עדכן לגירסה העדכנית ביותר (עבור הלוח P5G41T-M LX אני רואה שהגירסה העדכנית ביותר היא 1101 מה 27/6/2012).

אגב, רק בכדי להיות בטוח שאתה לא טועה - האם חיברת את המסך ליציאה הגרפית שנמצאת על כרטיס המסך או שחיברת אותו ליציאה הגרפית הנמצאת על לוח האם (בלוח P5G41T-M LX יש יציאה גרפית מסוג VGA)? אם זה המקרה השני, אז זו הסיבה שלא קיבלת תצוגה - חיבור כרטיס מסך נפרד בד"כ מבטל את כרטיס המסך המובנה.

פורסם
  • מחבר

ממזמן ביטלתי את הכרטיס המסך המובנה שהיה בלוח האם,הרי הוספתי הגי פורס 10 בלוח אם ואילו חברתי את המסך, והכול פעם כשורה,כעת שקניתי כרטיס מסך חדש אז הוצאתי את הגי פורס והכנסתי את הכרטיס מסך הזה באותה כניסה בדיוק

מהבחינה הזו אני חצוי כי אייבורי וקיי אס פי אמרו שהוא לא מתאים וגם שקניתי את הגי 730 מאייבורי  לא הייתה תמונה ולעומת זאת בפורומים גחו"ל אומרים שהוא כן יתאים.

אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך ובסוף הוא לא יתאים והלך הכסף,יש אפשרות שתביא לי את הטלפון שלך ותדבר עם הנציג בקיי אס פי או באייבורי ותסביר לו את זה?

פורסם

זה לא משנה מה תגיד למוכר ב KSP או באייבורי, שכן בסופו של דבר או שכרטיס המסך יעבוד או שלא - דבר שלא תלוי במילים. לדעתי יש 3 גורמים עיקריים אפשריים שימנעו מכרטיס מסך לעבור במחשב שלך:

א. כרטיס המסך לא תקין. במקרה כזה יש לך אחריות וסביר להניח שיחליפו לך את כרטיס המסך מיידית או יאפשרו לך לבטל את העיסקה (אם לא עברו שבועיים מיום הרכישה).

ב. ספק הכח חלש מדיי. אם מדובר בספק כח חלש מדיי - זו לא אשמת החנות. אם תרצה כרטיס מסך אחר אתה תצטרך להחליף גם את ספק הכח.

ג. בעיית תאימות בין לוח האם וכרטיס המסך. במידה ויש בעיית תאימות בין לוח האם וכרטיס המסך (ולא סביר שזה יקרה), גם זו לא ממש אשמת החנות. כל מה שאתה יכול לעשות מצידך הוא לעדכן את הביוס של לוח האם לגירסה האחרונה ולקוות שזה יפתור את הבעיה.

כפי שאתה יכול להבין דיבורים עם המוכרים בחנויות לא ממש יעזרו לפתור את הבעיה. העובדה שהם אומרים לך שכרטיס המסך לא יעבוד כי "המחשב שלך ישן מדיי" נובעת מבורות או מזילזול בלקוח. זה לא התפקיד שלי ללמד אותם או לחנך אותם, מה גם שסמכויות הניהול שלי מוגבלות לפורום בלבד (למרות שזה היה נחמד אם היו לי "כוחות" להזהיר, להשתיק או להעיף אנשים בעולם האמיתי :D).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים