עבור לתוכן

מה זה אומר O.C ?

Featured Replies

פורסם

שלום אני רוצה לקנות לוח אם שתומך בDDR4 רשום לי שם שהלוח אם תומך עד 2133Mhz אז רציתי יותר אז הלכתי אל לוח אם אחר ושם רשום .....(2133Mhz\2400Mhz(o.c ובכול מה שמעל ה2133 רשום לידם (o.c) .

מה זה אומר ? , זה אומר שזה תומך גם ב2400 ובכול מה שמעל ל2133 , או שזה אומר שזה תומך בהמרה כול שהיא או משהוא אחר .

תודה רבה מראש על העזרה.    :-)

פורסם

OC הוא קיצור של Overclock ובעברית - המהרה. המהרה היא פעולה שמשמעותה לגרום לרכיב לעבוד מהר יותר לעומת המהירות שנקבעה לו במפעל.

בקשר של זיכרון ה DDR4 - באופן רישמי בקר הזיכרון המובנה במעבדים של אינטל תומך בזיכרון DDR4 בתדר של 2133MHz. הפעלת הזיכרון בתדר גבוה יותר נחשבת, לפי ההגדרה, כהמהרה של בקר הזיכרון. למרות שבאופן רישמי מובטח שהזיכרון יעבוד בתדר של 2133MHz ולא יותר מכך, באופן מעשי סביר להניח שלא תהיה בעיה עם הפעלת הזיכרון בתדר גבוה יותר. זה בד"כ אומר שאם תתקין זיכרון המסוגל לעבוד בתדר הגדול מ 2133MHz הוא יעבוד במחשב בתדר הזה ולא בתדר של 2133MHz.

הערה: ישנם דיווחים על לוחות אם בעלי תושבת 1151 שאיתם יש בעיה בהפעלת הזיכרון בתדר הגדול מ 2133MHz, אבל זה כנראה נובע מביוס לא מעודכן (בעיקר מדובר בגירסאות ביוס ששוחררו מייד עם שיחרור מעבדי ה Skylake) וסביר להניח שבעיות אלו תוקנו בגירסאות חדשות יותר.

חוץ מכל זה, יייתכן שישנה אפשרות לבצע המהרה לזיכרון עצמו, כלומר לקבוע את תדר העבודה שלו לתדר גבוה יותר מאשר הוא מוגדר עבורו (וזה כולל את כל ההשלכות הנובעות מהמהרה, כמו פליטת חום גדולה יותר, צורך במתח גבוה יותר וכנראה גם ביטול של האחריות על הזיכרון). המשמעות מהבחינה הזו היא שבביוס יש אפשרות להפעיל את הזיכרון בתדר גבוה יותר למרות שתדר העבודה המקסימלי שלו הוא נמוך יותר.

הערה: כיום כמעט לא מבצעים המהרה לזיכרון, שכן רוחב הפס לזיכרון הוא יותר ממספיק לרוב השימושים. כמובן שבמקרים מסויימים ייתכן שביצוע המהרה (בעיקר של תדר הבסיס של לוח האם) תגרור הגדלה של תדר הזיכרון , ובמקרה כזה על הזיכרון להיות מסוגל להיות מסוגל לעבוד בתדר החדש.

בסופו של דבר, אני מניח שהכוונה במידע הכתוב באתרי לוחות האם היא למקרה הראשון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרת לי מאוד :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים