עבור לתוכן

בניית רשת למשרד קטן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, 

אני מעוניין לבנות רשת למשרד קטן שיהיה בנוי משרת שיריץ את התוכנות ל-4 מחשבים, המחשבים יהיו מחוברים אליו ו-2 מדפסות רשת. 
השרת צריך להריץ ווינדווס כי התוכנות יכולות לרוץ רק על ווינדווס וגם שאר המחשבים. 
יש לי את המחשבים ואת המדפסות ואשמח לקבל המלצות על ציוד לבניית הרשת (ראוטר, סוויץ' ואם צריך עוד משהו) הראוטר יהיה גם מודם כדי שיתחבר לאינטרנט של בזק. הרשת צריכה איכותית ומהירה בין המחשבים (אם יש צורך בכרטיס רשת מיוחד למחשבים גם חשוב לציין). 
גם מידע אל אופן החיבור והגדרות יכול לעזור. 
תודה רבה מראש לכל מי שיכול לעזור. 

יניב.

פורסם

קודם כל תוודא שבכל המחשבים יש כרטיס רשת של גיגה.

אם יש ראוטר למה אתה צריך גם סופית? מספיק שגם הוא תומך ב1 גיגה.

לא הבנתי מה זה שרת שמריץ תוכנות?

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

נשמע כמו רשת פשוטה מאוד ברמה ביתית.

האם כל התחנות מריצות Windows בגרסת Client כלשהי?

האם יש לך שרתים כלשהם?

האם ישנן אפליקציות מסוימות או שירותים בהם אתה עושה שימוש וצריכים חיבור מהיר לאינטרנט?

האם זה משרד בודד או שהוא מתחבר למשרד נוסף?

יש פה מקום לתת מחשבה לפני שאתה מתחיל לבנות, אולי תרצה להניח יסודות במידה ובעתיד תרצה להגדיל את הרשת במשרד עם עמדות נוספות וכולי.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אני אפרט קצת יותר.

זה אמור להיות משרד קטן של רואה חשבון.

יש תוכנות לניהול חשבונות של לקוחות שכולן יהיו מותקנות על מחשב אחד ושם ישמרו כל הנתונים, אם אפשר להתקין את התוכנה על כל מחשב פעיל כי אני לא חושב שהיא יודעת לעשות סינכרון.

צריך חיבור מהיר לאינטרנט כי התוכנות האלו מתקשרות עם החברות וגם במקרה של צורך בתמיכה יש חיבור מרחוק, שליחת דוחות, גלישה וכו'.

זה משרד בודד וכן צריך לתת מחשבה לעמדות נוספות בעתיד.

שוב, תודה לכם.

פורסם

תראה בשלב הראשון צריך להתייחס לפיל שבחדר,

Active Directory או לא Active Directory.

סביבת Domain מאפשרת לך במקום לנהל את המחשבים בצורה בודדת לנהל את כל המשאבים של הארגון בצורה ממורכזת, היא מאפשרת לך לבצע מגוון של פעולות שלא ניתנות לביצוע בסביבת דומיין.

אולם,

הרבה כסף... הרבה. בשביל לנצל Active Directory בצורה מיטבית אתה תצטרך לפחות לפחות לפחות במינימום 2 שרתים (ברזלים) ועליהם להתקין את השרתים שלך (בצורה וירטואלית). ברגע שנכנסים לעסק כזה של שרתים כבר מדובר על ציוד ברמה אחרת ועלויות של רשיונות.

מצד שני אם אתה חושב שבעתיד יהיו בארגון הזה שאתה מקים עבורו את המשרד למעלה מ10 עובדים (לא משתמשים... עובדים) וכולם יצטרכו גישה למחשב אז בהחלט אולי ניתן יהיה לכל הפחות במינימום להכין את התשתית כדי שבעתיד במידה ותרצה להתפתח לסביבת דומיין שלא תצטרך לרכוש מחדש ציוד שכבר יש לך.

מבחינת עמדות המשתמשים אתה יכול לנהל 4 מחשבים בצורה בודדת כ Workgroup זה לא בעיה, הבעיה תתחיל כשיהיו לך עוד מחשבים או שמישהו ירצה לצרף מחשב נייד לגישה למשאבים ואז כבר זה סיפור אחר לגמרי.

שוב השיקול הגדול פה הם הכלים עצמם והדרישות של הארגון.

על מנת לייעץ במדויק,

התוכנות האלו של הניהול חשבונות וכולי הן רצות בסביבת Web או שהן צריכות מערכת הפעלה כלשהי?

האם בארגון יש שרת דואר כמו Exchange למשל או שאתם משתמשים בשירות ענן כמו Office 365 או Google Apps?

האם ישנן תוןכנות כלשהן שצריכות את מערכת ההפעלה Windows שאתה יודע על קיומן ואשר חשובות לפעילות השוטפת של הארגון?

בתכל'ס במידה והכל רץ בסביבת Web אתה יכול להרים שרת לינוקס, לפזר לעמדות לקוח מערכת לינוקסאית כלשהי עם דפדפן ולתת לכל העובדים מהעמדות גישה לכרום\פיירפוקס וכל העבודה שלהם דרך הדפדפן.

זה יוריד ממך עלויות של רשיונות, תוכל לחסוך בחומרה ובנוסף התחזוקה אפסית אם בכלל.

מצד שני זה לא Active Directory.

מדפסות,

תתקין שרת מדפסות, תתחבר למדפסות עם כבל את'רנט.

תודה לי אחר כך. שמחתי לעזור.

שרת יחיד,

לא.

אני אדגיש - לא.

אם יש לך שרת אחד שמריץ את האפליקציות שחיוניות לארגון והשרת נפל... בום. כולם הביתה ואי אפשר לעבוד.

אותו דבר לגבי אחסון המידע,

תשתמש בStorage כלשהו (אתה יכול לבנות לבד או לקנות מוכן) שרץ עם Raid ובנוסף יש לך גיבוי בזמנים קבועים לאתר אחר במידה שיש שריפה או נזק פיזי חלילה.

צא מנקודת הנחה שאתה רוצה שהכל ירוץ 100% מהזמן ומצד שני במידה והמערכת קורסת אתה רוצה יכולת לשחזר את המידע והמערכות תוך זמן קצר.

כלומר צור הפרדה בין המערכות לבין המידע שיש בהן וצור לך אופציה במידה של כשל פשוט לפרוס Image מחדש לדיסק של מערכת ההפעלה ולשחזר גיבוי מידע.

אני יכול להרחיב הרבה בנושא אבל אני צריך לדעת מה מריצים בארגון שלכם.

פורסם
  • מחבר

טוב, זה ניראה לי קצת גדול עליי... אני כניראה אפנה לטכנאי רשתות או משהו.

תודה על העזרה.

פורסם

חחחח אל תתייאש,

בכל מקרה הייתי מציע לך לברר ולהמשיך את הדיון שלנו כאן כדי שתדע מה לבקש מהאיש מקצוע שתזמין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים