עבור לתוכן

השפעת החום על השילוש

Featured Replies

פורסם

נגיד שאני אלך על כרטיס מסך R9 390 המפיץ חום.

לכרטיס הנ"ל יש 3 מאווררים שמסלקים את החום לחלל המארז.

לוח ,האם ,הזיכרונות , המעבד וחלקים נוספים חשופים לאווירה החמה הזאת ועובדים בטמפ' גבוהה.

והשאלה האם החום הנ"ל מגדיל את הבלאיי של  הרכיבים במחשב ?

פורסם

אני לא מומחה לאלקטרוניקה, אבל למיטב ידיעתי ככל שרכיב אלקטרוני עובד בטמפרטורה גבוהה יותר, תוחלת החיים שלו (אורך החיים בממוצע) קצרה יותר. כמובן שלכל רכיב יש טווח טמפרטורות שבו הוא אמור לתפקד בצורה תקינה, אבל תוחלת החיים שלו עדיין מושפעת מהטמפרטורה בה הוא עובד בפועל כמו גם ממספר גורמים כמו המתח והזרם שהוא מקבל. נוסחאות מדוייקות אני לא ממש יודע (שוב - זה לא התחום שלי), אבל אם זה מעניין אותך אתה יכול לנסות לחפשן באינטרנט (לדוגמא - חיפוש של הביטוי "life expectancy of capacitors" הוביל אותי לאתר הזה, שאמור להעריך את תוחלת החיים של קבלים לפני פרמטרים שונים; אני כמובן שלא יכול להעיד על נכונות המידע שבאתר הזה).

פורסם

מחזק.

שים לב שלמרות שהכרטיס יזרוק חום למארז הוא יצא מהר( בהנחה שיש לך מארז טוב).

לי לדוגמה יש 970 ב SLI אולי הם קרירים אבל עדיין זה שתי כרטיסים עם OC שמגיעים ל 75 מעלות במאמץ מלא, אני דואג לאוורור טוב במארז( יש לי 500R שמעולה לזרימת אוויר) שמתי סנסור ליד הזכרונות וליד המעבד סתם כדי לראות כמה חום מגיע אליהם. וזה מינורי לחלוטין הטמפרטורה הפנימית של המארז שלי לא עוברת את ה 45 מעלות וזה במאמץ מלא. חשוב לי להדגיש שיש לי קירור מים ומכאן אני חוסך את כל החופ של המעבד שיוצא רק מהרידאטור שהוא למעלה. לפני הקירור מים שלי הטמפרטורה הפנימית של המארז הייתה 53 במאמץ מלא. גם פה הטמפרטורה לא אמורה להשפיע כמעט בכלל על החלקים השונים. זה רק הגיוני מאחר והמעבד עצמו בחום של 65 בAIDA והלוח אם באיזור ה 28. מה שכן שמתי לב להתחממות באיזור ה PCH שהוא מגיע לי ב פיק ל 60 מעלות אבל זה ידוע ש Z97 טיפה חמים.

פורסם

יש קטצ' עם קירור מים, מצד אחד החום של המעבד יוצא החוצה מקצה המארז ויש זרימת טובה יותר באזור הלוח בגלל שאין את הקירור, מצד שני אין אוורור באזור הלוח דבר שיכול להעלות את הטמפ' של אזור הvrm של הלוח בצורה משמעותית, מה שמפצה על זה, זה זרימת אוויר טובה ובעיקר מאוורר צד מכניס, מהבחינה הזאת הקירורים הפשוטים עדיפים על קירורי המגדל כי הם מעיפים אוויר בכיוון הלוח.

יש השפעה ישירה של החום במארז על חום הרכיבים, צריך לדאוג לאוורור נאות ולהמשיך הלאה.
פורסם

מה ההגדרה ל"מומחה" אלקטרוניקה? 

אני לא חושב שצריך להיות "מומחה" כדי לדעת שאורך חיים של רכיבים אלקטרוניים תלוי במידה רבה בטמפרטורה שלהם. כל עוד יש מארז מספיק מקורר עם זרימת אוויר טובה ונכונה, החום שהכרטיס פולט לא צריך להפריע לשאר הרכיבים הקיימים במערכת. 

פורסם
ציטוט של Nand

מה ההגדרה ל"מומחה" אלקטרוניקה? 

אני לא חושב שצריך להיות "מומחה" כדי לדעת שאורך חיים של רכיבים אלקטרוניים תלוי במידה רבה בטמפרטורה שלהם.

התכוונתי לכך שאני לא יכול לתת לך נוסחאות מדוייקות שיחזו בהסתברות סבירה עד כמה תוחלת החיים של כל רכיב מכל סוג תתקצר כתלות בטמפרטורה בה הוא עובד. חוץ מזה, אני גם לא יכול לתת הסבר מדוייק מדוע טמפרטורות גבוהות הן "לא בריאות" לרכיבים וגורמות לקיצור תוחלת החיים פשוט כי אני לא יודע (אני כן יודע שבד"כ ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר כך התנגדות הרכיב גדולה יותר ולכן הזרם שעובר בו הוא גדול יותר וזה אולי גורם ל"שחיקה" מואצת, מה גם שיכול להיות שהחל מטמפרטורה מסויימת החומר ממנו בנוי הרכיב מתחיל להתפרק או אפילו לשנות מצב צבירה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים