עבור לתוכן

מה הכרטיס הכי חזק שניתן להכניס למערכת הזאת (קצת ישנה)

Featured Replies

פורסם

אז ככה, לאחי יש את מערכת המחשב הבאה:

Intel Core 2 Quad Q9550 -מעבד
P5Q PRO TURBO - לוח אם
Kingston DDR2 2GBX2 -זיכרונות
 NVIDIA GeForce GTX 260- כרטיס מסך
Enermax Modu82+ 625W- ספק

רציתי לדעת מהו הכרטיס הכי חזק שניתן להכניס מבלי שיהיה צוואר בקבוק? האם ה-GTX 960 הוא בכלל אופציה?

מבחינת מחיר, בסביבות ה-1000 שקל. תודה מראש על העזרה.

פורסם

קצת קשה לומר מה הכרטיס הכי חזק שמתאים לך כך שהמעבד לא יהווה צוואר בקבוק, אך gtx960 בוודאות לא ינוצל במלוא הפוטנציאל שלו (לפחות לא תמיד).

אני במקומך הייתי קונה מיד שנייה 280X עם אחריות (יש המון כאלה) בכ650 שקל, ששווה ערך (+-) בחוזקו ל960. כך הייתי משקיע פחות על מערכת ישנה שכזאת. (או אולי איזה 7950/7970/7870 במחירים נמוכים יותר אפילו).

הייתי מנסה גם לאתר זיכרונות Ram נוספים בכמה שיותר זול (ddr800 אני מניח) כי 4GB זה יחסית מעט.

בלי שום קשר, יש לך לוח אם מעולה ומעבד שקל מאוד להמהיר, תעשה OC נכבד למעבד שלך וזה ישפר מעט את המצב.

אתה יכול להגיע עם המעבד הזה ל4GHz די בקלות לדעתי. (האצתי לבן דוד שלי את הq9450 שלו מ2.66 ל3.2ghz בלי לנגוע במתחים בכלל עם לוח אם זהה)

פורסם
  • מחבר

לגבי המעבד--- צודק, הגעתי בקלת ל-4 :). תודה.

שוקל אם בכלל שווה להשקיע על המע' הזאת (יש לו יום הולדת). אולי פשוט רק אגדיל לו את הזיכרון בינתיים ואקנה כרטיס יד שנייה ב-500 שקל.

עריכה: קרס עקב חום מערכת (אולי המתחים עלו לבד כי הם על אוטו')

פורסם

תקבע אותם על ערך כלשהו שנמוך מהמתח המקסימלי. עם קצת ניסוי וטעייה אתה תמצא כבר את המתח הנכון.

כדאי לציין, שלא כדאי להגזים עם הOC אם אין לך קירור טוב למעבד.

לגבי כרטיס המסך, אני משוכנע שיד 2 זה הכוון הנכון.

אה, ותמסור לאחיך מזל טוב :D  :birthday:

פורסם

מקווה שזה אולי ייתן לך כיוון לגבי צווארי בקבוק. למרות שמדובר על מערכת שונה היא תתן לך איזה אינדיקציה.

לי היה מערכת e8400, hd6870

שהמעבד היה צוואר בקבוק.

פורסם

לי היה phenom II 945 עם OC גדול (שווה ערך פחות או יותר לq9450) בשילוב עם 6950 . היה צוואר בקבוק קטן ולא מורגש כ"כ.

כששדרגתי ל7970 (שפחות או יותר שווה ל960 בביצועים) היה צוואר בקבוק ניכר, אבל לא בכל משחק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים