עבור לתוכן

התלבטות לגבי קניית מסך גיימינג מקצועי

Featured Replies

פורסם

אי אפשר לחוות דיעה ככה סתם, אני לדוגמא לא הייתי קונה אף אחד מהם.

מה הדרישות שלך? אני מבין שאתה מחפש "24 אינץ' עם זמן תגובה טוב.

כמה Hz אתה רוצה? 60, 120, 144?

מה הרזולוציה שאתה מחפש? FHD או QHD?

אתה רוצה G-Sync או את השיטה של AMD או שזה לא משנה לך?

בחרת שני מסכים עם פנל TN שהוא נחות מבחינת צבעים וזויות צפיה, זה בכוונה?

קיצר, תסביר מה אתה מחפש ויהיה יותר קל לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

ככה אחי

אני מחפש 144 לגיימינג, 24 אינץ, יחס ניגודיות גבוה וזמן תגובה הכי נמוך שיש

עכשיו הבנתי שהGSYNC משפר ממש אבל השאלה עד כמה??

אני גיימר רציני... כרטיס מסך 980

מה הפאנל הכי טוב ומה הכי כדאי לשקול בקניית מסך לדעתך??

פורסם

הG-Sync לטעמי זה הדבר הכי טוב למשחקים שיצא בשנה האחרונה.

הוא משנה לך פיזית את קצב הרענון של המסך כדי שיתאים לקצב שהכרטיס מסוגל לספק.

לדוגמא, אם אתה נכנס לאיזור נורא עמוס והFPS שלך נופל מ144 ל90 נגיד, הG-Sync יגרום למסך לרענן ב90 במקום ב144 וכשתצא מהאזור הזה והFPS יקפוץ חזרה ל144, המסך גם יחזור לקצב רענון כזה. 

ככה אתה תמיד נשאר עם תמונה חלקה ובלי קריעות (Screen Tearing).

בנוגע לפאנלים, TN ידועים במהירות תגובה גבוהה, צבעים חלביים וזויות צפיה מחורבנות. זה בסדר גמור לגיימר שיושב בדיוק מול המסך ולא זז משם, קצת פחות בסדר אם אתה רוצה לראות סרטים באיכות טובה או לשבת עם עוד מישהו מול המסך.

יש היום מסכי גיימינג עם פאנלי IPS שנותנים צבעים מצוינים וזויות טובות יחסית, הבעיה היא שהם יותר יקרים מTN.

אני הייתי בהתלבטות כזו לפני כמה חודשים, רציתי מסך "27 QHD עם G-Sync אבל בגלל שמסכים כאלה עולים היום 5,000 שקל הלכתי בסוף על "25 IPS ברזולוציה של QHD. זה לא מסך שמיועד לגיימרים אבל אצלי הוא עושה עבודה מצוינת.

המלצות לדגמים ספציפיים אני משאיר למישהו אחר כי אני לא ממש מכיר דגמים או מבצעים.....

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות המקצועית אחי קודם כל. אני נראה לי אלך על הAOC עם הGSYNC אני רוב הזמן בגיימינג במחשב לבד אז אין לי בעייה עם הפאנל חחח

איזה מסך יש לך? שאתה ממליץ?

פורסם
ציטוט של אביב גפן

בנוגע לפאנלים, TN ידועים במהירות תגובה גבוהה, צבעים חלביים וזויות צפיה מחורבנות.

קצת נסחפת אם התיאורים ידידי.

יש היום מסכים עם פנל TN שלא נופלים בהרבה מהIPS בצפיה ישיר..

דוגמא טובה לכך הוא ה- XL2430T של Benq.

לי אישית יש מסך עם פנל IPS (U2414H), ולחבר יש את המסך שהזכרתי...האמת, אני מעז לומר שאהבתי יותר את ה- XL2430T.

פורסם
  • מחבר

ראיתי נראה יפה לאללה המסך...

אני חייב משהו לגיימינג שיעיף לי ת'צורה. אני עד היום עם 19 אינץ מרובע של סמסונג חחח תשמע 10 שנים ומחזיק

פורסם

@YoniDahan - אני לא בטוח שנסחפתי כ"כ בהתחשב בעובדה ש99% ממסכי הTN בעולם עדיין עונים לתיאור של צבעים חלביים וזויות צפיה מחורבנות.

זה שיש כמה דגמים חדשים שמצליחים להתגבר על הבעיה הזו (וזה כנראה לא בגלל ששיפרו את הטכנולוגיה עצמה אלא בגלל שהוסיפו עוד  פילטרים וכו') עדיין לא אומר שTN לא ידוע כפאנל כזה.

בכל מקרה, מסך יקר קונים לפי צרכים (ותקציב כמבן) ואם הבנאדם יושב בול מול המסך ולא זז משם העניין הזה הופך להרבה פחות משמעותי.

פורסם
  • מחבר

יושב בול מול המסך, ללא תזוזות מיותרות או להתחיל להסתובב בחדר וכו' חחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים