עבור לתוכן

ייעוץ בבחירת מזגן לסלון

Featured Replies

פורסם

שלום, 

מחפש לקנות מזגן לסלון (20 מ"ר) בקומה 3 (מתוך 4) בקרית-גת. 

התקציב הוא באזור ה 1,800 - 2,600 ש"ח למזגן בלי התקנה. 

אני מעדיף לקנות מזגן של Electra. 

מתלבט כרגע אם כדאי ושווה לקנות מזגן Inverter או שזה בזבוז כסף במחירים ולסלון כזה? הבנתי שהחלפים נורא יקרים (פי 4 מהרגיל?) 

ראיתי את הדגם Platinum Inverter 170 אך ללא חוות דעת, מה דעתכם? ולעומתו יש Platinum 140 שהוא לא אינוורטר. 

אשמח לדעה מכוונת 

פורסם

ממליץ לך לא להתקרב בשום פנים ואופן לאינוורטר. הם יקרים מאוד, וגם התיקון והתחזוקה יקרים מאוד. הם לא מחזירים את ההשקעה שלהם. הם מועדים לפורענות בגלל ריבוי מוגזם של אלקטרוניקה בהשוואה למזגן רגיל. יעילותם זהה לזה של מזגן רגיל של אותה החברה והם אינם חוסכים בחשמל בכלל (חוץ אולי מהמזגנים היפניים שיעילים מאוד מטבעם בצריכת החשמל, לא בגלל היותם אינוורטר, אלא בגלל שיש להם פשוט מדד COP גבוה מאוד של מעל ל-4).

אלקטרה Platinum זהים למזגנים של טורנדו: שני המזגנים מיוצרים ע"י חברת מידאה. ההבדל היחיד שאני רואה בן שני המזגנים, זה שלאלקטרה יש את השלט הרחוק המוכר והותיק שלהם משנות ה-90, וכן שיש כמובן הבדלים בין השירות של אלקטרה ושל טורנדו. מזגני תדיראן מיוצרים ע"י גריי.

פורסם

dor

נראה שאתה מבין בזה מאוד.

אני אישית קיבלתי המלצה ממתקין מזגנים אמין (יש גם כאלה^_^) על סמסונג אינוורטר.

הם דגמים חדשים, ככה שלא יודעים עדיין איך הם.

אבל מי שטוב בחיפוש יש לנבור בגוגל וללמוד עליהם קצת.

לא זולים. 

אבל זו הסיבה שאותו טכנאי ממליץ עליהם כאיכותיים.

כי אי אפשר לצפות לקנות מזגן רגיל נגיד ב 2500 שקל ולהוסיף רק 500 שקל ולקבל אינוורטר.

יש לך משהו להגיד על סמסונג? אשמח ללמוד 

פורסם

טכנאים יכולים להמליץ על אינוורטר, כי זה יותר שווה להם כסף לעומת מזגן רגיל. לא משנה מה, אין שום ייתרון למזגן אינוורטר על פני מזגן רגיל חוץ מזה שהקור/חום זורם קבוע ולא בהפסקות (דבר שמציק להרבה מאוד אנשים, שהמזגן מפסיק לקרר/לחמם, כאשר החדר הגיע לטמפרטורה הרצוייה, וגורם לכך שהם מורידים/מעלים את הטמפרטורה של המזגן ל-16 מעלות קור או 30 מעלות חום).

בשביל שמזגן יהיה יעיל מבחינה אנרגטית, הוא צריך להיות בעל ערך COP גבוה.

פורסם

אז בעצם אתה אומר לבחור מזגן על פי COP גבוה, שזו עצה טובה.

ולמי שמפריע שהמזגן מתכבה כשהוא מגיע למעלות ששמו לו בקור/חום

אז אינוורטר כן טוב עבורו (מעט האנשים, אבל עדיין, הם קיימים). 

ד"א תגיד אין פה סתירה כל שהיא? 

שהרי מזגן אינוורטר יהיה עם COP גבוה, לא? מזגן רגיל יהיה עם COP פחות מזה של האינוורטר, צודק או לא? סתם השערה

פורסם

אין הבדל בין מדד COP של מזגן אינוורטר, לעומת זה של מזגן רגיל.

בוחרים מזגן לא רק לפי COP גבוה, אלא גם לפי התפוקה הדרושה (BTU לשעה) ומימדי החדר.

פורסם

הסתכלתי קצת במפרטי מזגן שבעיתון, היה לי הכי נגיש. ראיתי 2 BTU

אחד של קור

אחד של חום

לפי איזה הולכים? הזה של החום? 

איך אתה מחשב, או שלא ידועה לך הנוסחה?

ממה שהצלחתי להבין מכפילים 600 שזה המינימום BTU במ"ר של החלל.

אם יש חלל של 30 מ"ר אז כפול 600 צריך 1800BTU חום (או קור, אני לא סגור על זה).

מה שפעם חשבו שצריך לבחור לפי כ"ס היום יודעים שבוחרים לפי BTU

תגיד כל הידע שלך, אתה עוסק במזגנים? :)

פורסם

תבדוק גם רעש במידה וחשוב לך.

פורסם

בשביל סלון הייתי ממליץ בין 25,000 BTU/שעה ל-30,000 BTU/שעה.

אין לי ידע ממשי במיזוג אוויר.

נערך על-ידי dor123

פורסם

אני קניתי את ה-   Platinum 120 לחדר שינה ואני מאד מרוצה.

טיפ קטן מהנסיון שלי, תמיד תלך על btu קצת יותר גבוה ממה שנראה לך.

מבחינת עלות בדרך כלל אין הבדל משמעותי אבל מבחינת תפוקה זה מורגש. 

פורסם
  • מחבר

משום מה אני עדיין מעדיף ללכת על Electra, אולי זה אפקט פלצבו אבל אני לא מכיר אף-אחד שמתלונן עם אלקטרה ומכיר כמה (כולל את עצמי) שמתלוננים על טורנדו. אבל מן הסתם שזה לא נתון סטטיסטי מייצג. 

הדבר היחיד שמפריע לי מבחינת מזגן מתכבה\לא מתכבה זה שבחורף כשממש קר אז הוא פשוט לא מחמם אלא מוציא אוויר סתם. לא יודע למה זה קשור בנתונים. 

מה לגבי ה Platinum 140? 

*מזכיר שיש לנו סלון 18 מ"ר. 

פורסם
  • מחבר

הייתי בשקם-אלקטריק בעיר שלי. 

בצהריים אשת המכירות אמרה כי Platinum 140 יספק אותנו וישרת אותנו יפה. נקבה במחיר הזוי, 2,200 ש"ח "לפני הנחה" .. 2,000 אחרי הנחה ושאולי אפשר להוריד עוד קצת. 

הגענו בשעות הערב שנית, הנציג שם הוא מכר ישן במשפחתנו.. הוא אמר שהמחיר זה 1,900 ש"ח וכנראה שהגברת עשתה את משחק המכירות שלה. 

** לטענתו, מזגן Platinum 140 אינו מספיק לסלון שלנו מאחר וכ"ס שלו קטן מדי ומה שיקרה זה שהוא יעבוד כל הזמן במאמץ לקרר את החלל, זאת שהסלון אינו אטום כמו חדר קטן, יש מעבר למטבח ומסדרון. 

ואז אמר שPlatinum 180 יהיה מצויין אך זה הבדל של 1,000 ש"ח. 

בטרקלין לא אמרו לי ש140 לא יספיק. 

מה דעתכם? 

פורסם

אני כבר הצעתי לך ללכת על מזגן חזק יותר ממה שנדמה לך.

לפי דעתי שווה בהחלט להוסיף 1,000 ש"ח וללכת על ה-180

זה משהו שהולך לשרת אותך מספר שנים טובות... 

אתה סתם תתבאס בסוף אם תקבל מזגן חלש מידי ביחס לגודל.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

קנינו את ה Platinum140 בסוף, עדיין לא נתקלנו בימים חמים ממש - היום היה חמסין והיה ממש נחמד ונעים בסלון. 

לצערי כבר נתקלנו בבעיה - ברגע שהדלקתי את האפשרות שהטריס ינוע - הוא התחיל לעשות רעשים ממש מעצבנים שלא פסקו אחרי שכיבינו את האפשרות .. ניסיתי לגעת בטריס, וקצת בפנימיים .כללום. לצערי כבר צריך להתעסק עם החנות המוכרת (שקם אלקטריק) או עם אלקטרה

פורסם
  • מחבר

קנינו את ה Platinum140 בסוף, עדיין לא נתקלנו בימים חמים ממש - היום היה חמסין והיה ממש נחמד ונעים בסלון. 

לצערי כבר נתקלנו בבעיה - ברגע שהדלקתי את האפשרות שהטריס ינוע - הוא התחיל לעשות רעשים ממש מעצבנים שלא פסקו אחרי שכיבינו את האפשרות .. ניסיתי לגעת בטריס, וקצת בפנימיים .כללום. לצערי כבר צריך להתעסק עם החנות המוכרת (שקם אלקטריק) או עם אלקטרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים