עבור לתוכן

צריך עזרה בזיהוי של החומרה

Featured Replies

פורסם

אני קיבלתי רסיבר וזוג רמקולים, אבל לא ממש מבין בזה, אשמח אם תוכלו לעזור לי לזהות את הציוד הזה ולהגיד איזה ערך יש לציוד הזה נכון לעכשיו

אז קודם כל, הרסיבר, דגם Yamaha RX-V620, תחילת שנות ה2000, עליו דווקא כן מצאתי קצת מידע באינטרנט, אבל אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת עליו, וכמה הוא שווה עכשיו

מראה מקדימה:

Yamaha%2BRX-V620%2B2.JPG

מראה מאחור:

130_5_rx_v620titf.jpg

מה שיותר מעניין אותי זה הרמקולים, עליהם לא מצאתי שום מידע באינטרנט, דבר היחיד שאני יודע זה יצרן - Peerless, הם גם מסוף שנות ה90-תחילת 2000

יש עליהם מדבקה, ששם הדגם מחוק (אבל רואים שכתוב שם L-80) החיפוש בגוגל לא נתן כלום

bab673b6aa50.jpg

האם מישהו מכיר את הרמקולים האלו? נכון לעכשיו יש לי Microlab Solo 7C, האם המערכת הזאת תהיה יותר טובה מסולו? ומה יכול להיות השווי של המערכת הזאת? (רסיבר+זוג רמקולים)

פורסם

רסיבר ישן בלי מיתוג HDMI, שליטת רשת או תמיכה בפורמטי סאונד חדשים יחסית, תוכל למכור אותו בשביל ההגברה והמיתוג במשהו כמו 400 שקל לדעתי. הרמקולים הם של יצרן תקציבי ביותר ולדעתי לא ימכרו ביותר ממאה חמישים שקל.

אני הייתי נשאר עם המיקרולאב, לא שאני אוהד גדול של הרמקולים האלו אבל היצרן בחר את יחידות ההגברה בהתאם לתיבות ולאלמנטים של הרמקולים ובהכרח השיג תוצאות טובות יותר משילוב של רסיבר X עם חברת רמקולים (זולים) Y.

אבל עזוב אותך משטויות, חבר את המערכת למחשב שלך, תחיה עם זה כמה ימים ותדע הרבה יותר טוב מה מתאים לך יותר.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אביב גפן

אבל עזוב אותך משטויות, חבר את המערכת למחשב שלך, תחיה עם זה כמה ימים ותדע הרבה יותר טוב מה מתאים לך יותר.

זה מה שעשיתי, נראה שרסיבר+פירלס נשמעים יותר טוב, לצערי, מכרתי את כרטיס קול שלי (ASUS XONAR PHOEBUS), אז עכשיו נאלץ להיתקע עם כרטיס מובנה, שאיתו אני לא אשמע סאונד באיכות טובה, בנוסף, ברסיבר יש הרבה אופציות של אקווליזר, ושינויים של הסאונד.

את האמת, הייתי נשאר עם המערכת הזאת במקום מיקרולאב, אבל אין לי מקום בחדר לרסיבר ורמקולים כאלו גדולים

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אביב גפן

הרמקולים הם של יצרן תקציבי ביותר ולדעתי לא ימכרו ביותר ממאה חמישים שקל.

בטוח שפירלס זה חברה זבל? הספיקרים עצמם תוצרת דנמרק, ובמקומות אחרים שמעתי עליהם תגובות טובות, יש מצב שלרמקולים קטנים וזולים של פירלס ששווקו בארץ יש איכות נמוכה, אבל אצלי המוצר הוא יותר רציני

פורסם

זה שברסיבר יש EQ ואפשרות לשינוי של הסאונד לא הופך אותו ליותר טוב, ב99% מהמקרים זה שטויות שלא נוגעים בהם.

בגדול, אתה רוצה לא להפריע לסיגנל, אלא אם אתה מצוייד במכשירי מדידה וידע באקוסטיקה ואתה מסוגל לזהות בעיות ואז לתקן אותן עם EQ.

בכל אופן, תישאר עם מה שנעים לך באוזן ואם אתה רוצה כרטיס יותר יקר, תקנה לעצמך מתישהו :)

ובינתיים, כרטיסי הקול המובנים בלוחות חדשים (שנתיים / שלוש אחורה) התקדמו רבות ולא פעם הם משתווים לציוד חיצוני לא רע, תן לכרטיס קול שלך עוד סיכוי. 

תוספת: עד כמה שאני מכיר, פירלס זה יצרן של אלמנטים ופחות של התיבות, הקרוס-אוברים והמוצר המוגמר.

אלו רמקולים ישנים שלחלוטין נכנסים לתחום הוינטאג' - אין המון דגמים נחשבים של ווינטאג' ברמקולים ואלו שיש הם בעיקר חברות מוכרות ולא כאלו שחיפוש לא מעלה אף תוצאה בגוגל.....

תעשה להם את המבחן הראשוני - תרים אותם.

יש עליהם 15 קילו לרמקול? מצב טוב שהם שווים משהו. הם שוקלים שלושה קילו? חבל על הזמן שלך.

אם בא לך להעמיק, פתח אותם, תעיף מבט פנימה, האם הוא מיוצר מעץ רציני או סיבית דחוסה? האם יש חלוקה לתאים על המילימטר או שיש שם הדבקות שלא נראות משהו? האם הקבלים והלוח של הקרוס-אובר נראים מסיביים ורציניים או האם זה איזה לוח מודפס עם כמה חוטים רופפים?

לדעתי, אלו לא רמקולים איכותיים ומעולם לא היו כאלה.

אם אתה חושב אחרת, צלם כמה תמונות טובות מבפנוכו ותעלה לפה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של אביב גפן

אם בא לך להעמיק, פתח אותם, תעיף מבט פנימה, האם הוא מיוצר מעץ רציני או סיבית דחוסה? האם יש חלוקה לתאים על המילימטר או שיש שם הדבקות שלא נראות משהו? האם הקבלים והלוח של הקרוס-אובר נראים מסיביים ורציניים או האם זה איזה לוח מודפס עם כמה חוטים רופפים?

האם זה בטוח לפתוח את הברגים ולהוציא את הספיקרים? כי לא ניתן לפתוח אותם מאחור, אם אני אפתח את הספיקרים, אני לא אגרום להם נזק?

פורסם

נראה לי שזה תלוי בידיים שלך, בעיניים שלך ובקורדינציה שיש שם באמצע.

פורסם

היה לנו כזה רסיבר פעם, היה די טוב בזמנו, אבל זה היה הרבה לפני תקופת ה hdmi, אם לא תמצא לו שימוש אשמח לקבל אותו.

פורסם
  • מחבר

טוב, אז עשיתי מחקר, המשקל של כל רמקול לא פחות מ10 קילו, גם פירקתי את הרמקול מגדול, יש עליו מדבקה kd-500-10, שגם לא מצאתי כלום באינטרנט לגביה, את הרמקולים הקטנים לא הייתי מפרק, גם הסתכלתי לתוך הקופסה עצמה, לא היו שם שום רכיבים אלקטרוניים, רק החוטים, שהלכו מחיבור ישירות לרמקולים.

מה אתם אומרים?

P1080468.JPG

P1080471.JPG

פורסם
  • מחבר

טוב, אז עשיתי מחקר, המשקל של כל רמקול לא פחות מ10 קילו, גם פירקתי את הרמקול מגדול, יש עליו מדבקה kd-500-10, שגם לא מצאתי כלום באינטרנט לגביה, את הרמקולים הקטנים לא הייתי מפרק, גם הסתכלתי לתוך הקופסה עצמה, לא היו שם שום רכיבים אלקטרוניים, רק החוטים, שהלכו מחיבור ישירות לרמקולים.

מה אתם אומרים?

P1080468.JPG

P1080471.JPG

פורסם

האלמנט נראה טוב. מגנט מסיבי וטרמינלים נחמדים לחיבור כבל רמקול.

גם אני לא מצאתי שום מידע ברשת, רק כל מיני קישורים לציוד של קנווד (KD) או לאלמנטים של כלי רכב (ובזה אני לא ממש מבין)

לא יודע מה לומר לך... אולי שווה לשאול באחד הפורומים של האודיו בארץ, hometheater או dtown.

בסופו של יום, תישאר עם הרמקולים שנשמעים לך הכי טוב :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים