עבור לתוכן

הבדלים בין METRO ל SDH

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה חברים.

סיימתי לימודי MCSA ו CCNA והתקבלתי לאחת מחברות התקשורת.

נכנסתי לתוך מוקד שמתעסק בתמיכה בסיבים אופטיים ותקשורת מתקדמת.

הבעיה יא שיש ככ הרבה חומר שרץ לי בראש גם בגלל הקורס וגם בגלל מקום העבודה שזה עשה לי סלט לא קטן.

בכל כמה ימים אני פשוט אפתח דיון על משהו ספציפי שלא ברור לי כדי להטמיע אותו טוב טוב בראש.

לעניינו...

מובן לי ששתי הטכנולוגיות מאפשרות העברת מידע במהירות גבוהה על גבי רשת אופטית..

אבל מה שמעבר לכך?

אני למדתי שתקשורת לא עוברת ברמת ה LAYER1 ו SDH לדוגמא עןשה בדיוק את זה :\ (סלט).

בכל אופן  אשמח להסבר ברור.

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

Synchronous Digital Hierarchy

SDH זהו סטנדרט של טכנולוגיה להעברת נתונים באופן סינכרוני על תשתית אופטית. SDH מספק חיבור תקשורת מהיר יותר וזול יותר מציוד PDH.

SDH הוא פרוטוקטל Multiplexing סטנדרטי שמעביר ריבוי של סוגי אותות דיגיטליים על תשתית Fiber optic. השיטה פותחה במטרה להחליף את מערכת PDH לצורך העברת כמויות גדולות של שיחות טלפוןונתונים על אותה תשתית בלי בעיות סינכרון.

SDH עושה שימוש ב-STM ובקצבים של: STM-1 (155Mbps), STM-4 (622Mbps), STM-16 (2.5Gbps) ו-STM-64 (10Gbps).

מכאן, SDH הוא סטנדרט בינלאומי לתקשורת מהירה שעושה שימוש בכבלים של Fiber Optic. ה-SDH היא מערכת סינכרונית שבכוונתה לספק גמישות גבוהה יותר על תשתית רשת פשוטה. בצפון אמריקה עושים שימוש ב-SONET שהוא המקביל ל-SDH.

ה-SDH תוכנן במקורו להעברת תקשורת Circuit mode (כמו DS1, DS3) ממגוון מקורות שונים. הקושי העיקרי לפני SDH היה סינכרון מקורות שפועלים בקצבים שונים. ה-SDH איפשר העברה בו זמנית של Circuits שונים ממקורות שונים בתוך פרוטוקול Frame יחיד. כך שה-SDH אינו באמת פרוטוקול תקשורת אלא פרוטוקול עברה של נתונים.

בגלל שה-SDH הוא פרוטוקול העברה של נתונים, הוא מהווה בחירה טבעית להעברת Frames של ATM.

קרדיט לאתר אחר ...

פורסם
  • מחבר

‏כן אחי זה גם מה שאני מצאתי באינטרנט אבל זה קצת עמום..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים