עבור לתוכן

סרטי HD במסכי 1440p

Featured Replies

פורסם

הי, 

אני מחפש מסך לעבודה גם עם photoshop/lightroom וגם לתכנות. 

כרגע עם מסכי DELL ו-SAMSUNG אבל רזולוציה נמוכה מדי (ישנים)

מתלבט אם ללכת על 1440p או על HD רגיל. 

למי שיש מסכי 1440 - כיצד רואים סרטי HD במסך מלא - האם יש בעיה בצפיה (בגלל הבדלי הרזולוציה ?) 

האם השימוש ברזולוציה הטבעית הוא סביר או שהאותיות כ"כ קטנות שאי אפשר לראות כלום ?

(מחפש בין 24 ל-27 אינצ')

יש מסך מומלץ ?

תודה.

פורסם

יש לי את הacer xb271hu  החדש אם אתה מכיר. הוא קצת יקר אבל מדהים.  יוצא לי לפעמים שאני מגדיל שאני על הרזולוציה הטבעית של המסך 2560 על 1440,  אבל זה ממש לא מפריע לי.  אני בטוח שלפוטושופ זה יהיה מצוין גם אתה תהנה ממנו. בסרטים אין לי שום בעיה בצפייה אבל באופן טבעי אני מעדיף להוריד ל1080P כדי שזה יתאים למסך. 

ודרך אגב אני מציע לך אתה המסך הזה יותר מאשר המתחרה שלו ה-asus pg279q  הוא אומנם מצוין אבל הרבה דיווחו על דימום יותר מדי גבוה במקרים מסוימים והאייסר יש לו בדיוק את אותם specs ויש לו הרבה פחות דימום למרות שיש לו פאנל של ips. שזה מצוין.

עלה לי לפי מה שאני זוכר 4200 כולל הכל ( משלוח מאמזון + חברת שליחויות + מסים ). בארץ האיסוס עולה 5450 ב-ksp. 

פורסם

המסך שיש לך הוא מסך מעולה! של ASUS הוא יותר בקטע של Premium ברוב התחרויות דווקא רוב ה GAMERS בחרו את ה ASUS ולא את של ACER 

כי הוא מרגיש זול  בהשוואה למחיר. בין אם זה במונחים תפריטים יותר נוחים ועד לסוג של הפיצ'רים ששתי המסכים מציעים הייתי דווקא הולך על ה ASUS

אבל הוא פשוט יקר מאוד!

בארץ אפשר למצוא אותו במחיר של מינימום 5200 למזומן.

kdani

אם אתה לא בקטע של GAMING ממש מהיר כמו BF4 ומשפחתם וקרובם ,

למה לא לקחת מסך של 60MHZ כמו של DELL U2715H

גם חסכת הרבה כסף וגם קיבלת IPS איכותי וגם רזולוציה 1440P אני ממליץ לך עליו בגלל שהרבה ממליצים אותו כאן באתר וגם 

על פי ביקורות שראיתי עליו. אם כי שוב! הוא לא מהווה תחרות עם המסכים המוזכרים לעיל בגלל שהם בניגוד אליו פועלים בתדר של 144MHZ

עם G-SYC ועוד תוספות בשביל GAMING מהיר אם אפשר להגדיר את זה ככה.

אם העבודה שלך היא ב   photoshop/lightroom   ללא ספק קח את ה DELL.

אלא אם כן יש מסכים יותר מומלצים שיוכלו להמליץ לך. אשמח גם להתעדכן בעצמי.

פורסם

רוב הביקורות שקראתי שאיכשהו מעדיפות האיסוס על האייסר ( ראיתי גם מלא שהעדיפו הרבה יותר את האייסר )

זה בגלל הממשק תפריט כמו שאתה אומר וה'סגנון', בקיצור "מותג"/עיצוב שהם חושבים שיותר יפה וממשק תפריט שהם מחשיבים אותו באופן סובייקטיבי יותר קל להם. יש לי את האייסר והתפריט קל לא יודע על מה הם מדברים מוזר מאוד. אפשר לעשות אוברקלוק בשנייה אפילו דרך המחשב אני בכלל לא נוגע בתפריט, דרך nvidia control panel יש לך שם אפשרויות אם אתה לא רוצה להתעסק עם התפריט. אגב האייסר פועל בתדר 165 HZ ( גם האיסוס - אותו specs יש להם ) ,  וברוב המשחקים הכבדים אני מקסימום מגיע ל75-100 תלוי איזה משחק אבל.. אני לא מאמין שהוא בחיים יגיע 165 fps אני גם לא מאמין שכל אחד ישים לב להבדל.

לבין 60-100 יש הבדל לדעתי לפחות , משמעותי. שהופך את המשחק להרבה יותר חלק והחוויה יותר טובה.. מעבר לזה אני לא חושב שתראה הבדל.

תראה כמו שהבחור מעליי אמר זה תלוי בצרכים שלך , אם אתה משחק משחקים מהירים ולא רק mmorpg, אז קח מסך עם יכולת רענון גבוה. אם לא אז 60hz יספיק לך ותאמין לי יש אנשים שלא שמים לב להבדל. למרות שאם אתה גיימר אז לדעתי אתה תראה שינוי.

השאלה איזה כרטיס מסך יש לך בכלל? לי יש 980 ti  עם מסך 1440P ואני לא מצליח להגיע ליותר מ-100 fps כמו שאמרתי גם ככה. ב-gta v לדוגמה אני מגיע ל55-60 לדוגמה. כמובן שאם אני מוריד את הרזולוציה אני מגיע ליותר.

האפשרויות שלך הם ככה: 

1. לקחת מסך 1080P עם יכולת רענון גבוה Ips ולהנות מfps גבוה יותר. גם יעלה לך פחות.

2. לקחת מסך 1440P יכולת רענון גבוה Ips אבל פחות fps. אבל יש לציין שעוד מעט מגיע דור חדש של כרטיסי מסך.. אני חושב שלושה חודשים אמרו משהו כזה שהם יהיו יותר טובים מהכרטיסי מסך הנוכחיים..

השאלה מה חשוב לך יותר הרזולוציה או 'ההחלקת תנועה'. רזולוציה גבוה יותר זה דבר מגרה זה ברור אבל זה בא על חשבון fps . 

אני לא מכיר הרבה מסכים ב1080P אז נראה מה יציעו לך פה.

פורסם

העניין כאן זה יותר של ה "צורך" בנאדם שמשתמש בתוכנות בעיקר וצריך שטח עבודה גדול לא צריך לקחת מסך שקצב הרענון שלו גבוה כי זה פשוט לא יתרום לו לשום דבר..

וזאת הכוונה שלי בעיקר הייתה.

פורסם

@kdani

אין בעיה בצפיה, רואים בסדר גמור - קח בחשבון שרוב קבצי הסרטים הסטנדרטיים הם לא באמת 1080p כיום - ואם אתה רואה סרט DVD של 480p אז זה לא באמת משנה אם הוא נמתח ל-FHD או ל-QHD...

לגבי סרטי 1080p אמיתיים, לא בדקתי האמת - ויש לי מסך 1440 - אבל נראה לי שהתנועה של הוידאו די תקטין את ההבדל.

לגבי גודל, ה-1440 היחיד ששווה לדעתי להשקיע בו כיום ב-"25 ומטה הוא U2515H של דל (הדגם שקניתי לעצמי). הוא 25 ומחירו קצת פחות מ-1600 ש"ח שזה לא הרבה מעל FHD טוב. יש לדל גם אחד ב-"24 אבל לטעמי הוא נראה הרבה פחות טוב וההפרש במחיר לא גדול.

לגבי "27 עדיף שתשאל בנפרד אם זה מעניין אותך, בכל אופן המחירים גבוהים בהרבה... בדוק קצת בזאפ ותראה.

לגבי השימוש ברזולוציה הטבעית - האותיות ב-"25 באמת קטנות, אבל אם הראייה שלך תקינה אפשר להסתדר ורואים מצויין.

אני באופן אישי הגדלתי ל-125% ולמרות הביקורות הקוטלות לי זה נראה טוב מאוד (פרט למספר בודד של תוכנות כמו ULTRAISO שיש להן GUI עצמאי שבו זה נראה פחות טוב).

מתאר לעצמי שב-"27 זה יראה עוד יותר טוב.

ולגבי העבודה...

שמע, אין מה לדבר - זה עולם אחר.

פורסם

Regarding the Asus Vs. the Acer: 

Acer were actually the first to come out with a 1440p 27" IPS G-Sync 144Hz screen to the market, that was the XB270HU, this screen had the "feels cheaper than it costs" downside, that only has to do with the glossy look of the bezel around the screen, a mostly frowned upon design choice that gives that cheap feel. 

I have had this screen ever since it came out in March/April 2015, and i have to say, hands down perfection of performance, best of all worlds. 

The Asus equivalent only came out 6 or more months later, and holds the more desirable matte design bezel. 

It is then that Acer released the XB271HU to counter ASUS. Hence the difference between the XB270HU and XB271HU is only the design and the later has a higher refresh rate achievable via overclock (same like the ASUS one does actually).

I have no first hand experience with the ASUS but i am sure it is of top quality as ASUS usually goes with their products, for the ACER i can personally say that they may have reached ASUS status of quality in my eyes, and really stepped up their game in the monitors field. 

My 2 cents: 

As it was mentioned above me in several posts, these two monitors are quite expensive gaming niche monitors. 

If your search is focused on better working, as in this is your business, i would go for the same choice i made for my office, Acer Predator X34, its a 34" 1440p Ultrawide IPS monitor, comes with G-Sync too even though its not a feature i use for work (SolidWorks modeling/assemblies/drawings), think of it as 27" screen with added width and work surface. Bought it for around 1000eur so not a big investment for a business, and i picked it because more then 2 times cheaper than the Dell U3415W which is inferior...

If its not for a business though, or if your not swimming in money with purpose, than look for the cheapest 27" 1440p IPS panel monitor and grab it :P

פורסם
ציטוט של sayroni

רוב הביקורות שקראתי שאיכשהו מעדיפות האיסוס על האייסר ( ראיתי גם מלא שהעדיפו הרבה יותר את האייסר )

זה בגלל הממשק תפריט כמו שאתה אומר וה'סגנון', בקיצור "מותג"/עיצוב שהם חושבים שיותר יפה וממשק תפריט שהם מחשיבים אותו באופן סובייקטיבי יותר קל להם. יש לי את האייסר והתפריט קל לא יודע על מה הם מדברים מוזר מאוד. אפשר לעשות אוברקלוק בשנייה אפילו דרך המחשב אני בכלל לא נוגע בתפריט, דרך nvidia control panel יש לך שם אפשרויות אם אתה לא רוצה להתעסק עם התפריט. אגב האייסר פועל בתדר 165 HZ ( גם האיסוס - אותו specs יש להם ) ,  וברוב המשחקים הכבדים אני מקסימום מגיע ל75-100 תלוי איזה משחק אבל.. אני לא מאמין שהוא בחיים יגיע 165 fps אני גם לא מאמין שכל אחד ישים לב להבדל.

לבין 60-100 יש הבדל לדעתי לפחות , משמעותי. שהופך את המשחק להרבה יותר חלק והחוויה יותר טובה.. מעבר לזה אני לא חושב שתראה הבדל.

תראה כמו שהבחור מעליי אמר זה תלוי בצרכים שלך , אם אתה משחק משחקים מהירים ולא רק mmorpg, אז קח מסך עם יכולת רענון גבוה. אם לא אז 60hz יספיק לך ותאמין לי יש אנשים שלא שמים לב להבדל. למרות שאם אתה גיימר אז לדעתי אתה תראה שינוי.

השאלה איזה כרטיס מסך יש לך בכלל? לי יש 980 ti  עם מסך 1440P ואני לא מצליח להגיע ליותר מ-100 fps כמו שאמרתי גם ככה. ב-gta v לדוגמה אני מגיע ל55-60 לדוגמה. כמובן שאם אני מוריד את הרזולוציה אני מגיע ליותר.

האפשרויות שלך הם ככה: 

1. לקחת מסך 1080P עם יכולת רענון גבוה Ips ולהנות מfps גבוה יותר. גם יעלה לך פחות.

2. לקחת מסך 1440P יכולת רענון גבוה Ips אבל פחות fps. אבל יש לציין שעוד מעט מגיע דור חדש של כרטיסי מסך.. אני חושב שלושה חודשים אמרו משהו כזה שהם יהיו יותר טובים מהכרטיסי מסך הנוכחיים..

השאלה מה חשוב לך יותר הרזולוציה או 'ההחלקת תנועה'. רזולוציה גבוה יותר זה דבר מגרה זה ברור אבל זה בא על חשבון fps . 

אני לא מכיר הרבה מסכים ב1080P אז נראה מה יציעו לך פה.

לי שי מסך אסוס pg279q ממש טוב אני פועל עם שתי כרטיסי של  GeForce Gigabyte GTX980Ti EXTREME 1216Mhz 6G DDR5  ואני מקבל בבטלפילד 165 לפעמיים יורד ל160 155 אבל רציף 165 ויש אבדל כיף לא נורמלי

פורסם

גם אם תשתמש בכרטיס 1 במסך כזה זה עדיים לא כזה יהיה נורא אז מקסימום תוכל להגדיר את המסך ל 60 ולהינות ממקסימום חוויה. אני לא באמת חושב שמערך כרטיסים כזה שווה את הכסף ביחס למשחקים שמתאימים לרוץ בתדר גבוהה של 165 או 144 בהתאמה. הכל תלוי בדרישות. בשורה התחתונה אם מדובר רק במשחק כמו csgo או bf4 הייתי מסתפק ב 60 עם מסך של דל לפי מה שהבנתי יש להם טכנולגיה ips דומה. והמחיר הוא קרוב ל 2000 שח פחות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בסוף הלכתי על ה-DELL, מאוד מרוצה (ה-25 אינצ') למעט הכפתורים שלו, שהם נוראיים. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים