עבור לתוכן

יש מצב שלוח אם (ישן) הלך בגלל כרטיס מסך חדש (ודפוק)?

Featured Replies

פורסם

לפני משהו כמו חודש הלך לי כרטיס מסך Radeon HD 5670 במחשב ה-"עיקרי" (לא רוצה לקרוא לו "מחשב ראשי"). את הסיפור הזה אפשר לקרוא כאן (אבל ממש לא חובה):

היה לי (ועדיין יש לי) "מחשב גיבוי" ישן שישב בתוך קרטון במחסן במשך 5 שנים. לפני שהכנסתי אותו לתוך הקרטון דאגתי להתקין שם את כל מה שהיה עלול לשמש אותי במצב בו המחשב העיקרי קורס בצורה קטסטרופית.

ואחרי 5 שנים ללא תקלות רציניות זה קרה... ועוד בסוף שבוע.  המחשב (העיקרי) לא עולה... יש לי אינדיקציה חזקה שזה אכן הכרטיס מסך כשאני לא יכול להיות בטוח ב-100%.

נו טוב.. יום שישי... מה עושים?.. הוצאתי את המחשב הישן מהקרטון.. חיברתי אליו את כל מה שצריך.. והוקוס פוקוס... אפילו התאריך היה מדוייק... רק השעון פיגר באיזה שעתיים... עדיין, אחרי 5 שנים של ניתוק מוחלט מהעולם זה מרשים.

ראיתי שהכל עובד והכל שם, אפילו התחברתי לאינטרנט.. ואז אמרתי... רגע... הרי במחשב הישן יש לי כרטיס מסך. אולי אני אעביר אותו למחשב ה"חדש" וככה אוכל לאמת או לפסול את עניין כרטיס המסך.. ואולי אפילו לעבוד על מחשב "נורמלי" במהלך סוף השבוע, אם כי ברזולוצית מסך נמוכה.

המחשב ה"עיקרי": Asus P8P67 Pro

כרטיס המסך שנדפק: Radeon HD 5670

מחשב הגיבוי: Asus P5GD1-VM

כרטיס מסך במחשב הגיבוי: Nvidia Inno 3D משהו... לא ידוע לי הדגם.. אבל זה משהו שעוד בשנת 2005 היה נחשב לדי מעפן.

כן עלה בדעתי קודם לבוא לפה ולשאול אם בכלל כדאי לנסות להתקין כרטיס מסך כזה ישן במחשב "נורמלי", אבל לא היה לי כוח..

אז הוצאתי מהמחשב הישן את כרטיס המסך והתקנתי אותו במחשב העיקרי... כלום... אותו חרא.. נורית ה-VGA בלוח אם נשארת דלוקה.

בנקודה הזאת אני מתחיל לחשוב שלמעשה הלך לי הלוח אם ושיכול להיות שכרטיס ה-RADEON בעצם בסדר.

טוב... בשביל מה יש לי עוד מחשב? אז התקנתי אותו במחשב הישן.... ראיתי שהוא התאים פיקס, אז חשבתי מה כבר יכול להיות...

הפעלתי את המחשב הישן (עם כרטיס ה-RADEON מותקן)... ונאדה... לא עולה לי כלום.. המחשב נדלק.. אני שומע שהלוח מאתחל את הכוננים ואז כלום... המסך נשאר שחור...

עכשיו אני באמת שכבר לא יודע מה לחשוב.. אמרתי: דבר ראשון אני מחזיר את ה-NVIDIA הישן למחשב הגיבוי, מתחבר לאינטרנט ובא לפה לשאול מה עושים.

נראה לכם שככה זה היה? המחשב נשאר מת גם אחרי שהתקנתי בחזרה את ה-NVIDIA.

למחשב הזה (הישן) יש גם כרטיס מסך VGA onboard. אז הוצאתי לגמרי את כרטיס ה-NVIDIA, חיברתי את המסך ליציאת VGA שעל הלוח אם (מזל שיש לי VGA במסך).. ואותו סיפור... הלוח אם מאתחל את הכוננים ועוצר... המסך נשאר שחור... הוא לא מראה לי סימני חיים בשום נקודה.

אז מה זה אומר? דפקתי את הלוח אם במחשב הישן? זה בגלל שכרטיס ה-RADEON היה יותר מדי חדש או בגלל שהוא היה דפוק?

את האמת, המחשב הישן הזה הוא לא כזה קריטי עבורי... אבל אם הייתה לי דרך להחזיר אותו מעולם המתים (בהשקעה כספית ששואפת לאפס), הייתי יוצא מרוצה... אתם יודעים, "יחסית".

אני צריך לדעת אם להחזיר את המחשב הישן למחסן או לשים אותו ליד מכולת הזבל.

תודה..

נערך על-ידי MichaelZ

פורסם

היי

שלב ראשון,

נתק את הכל ההתקנים מהלוח חוץ מ2 כבלים של חשמל מבספק ללוח אם (בלי כרטיס מסך) חבר את המסך ליציאת VGA שעל הלוח ותנסה להדליק שוב?

אם נידלק כנס לBIOS.

פורסם
  • מחבר

טוב...

חוץ מכרטיס המסך היה מותקן לי במחשב הזה כרטיס רשת (כבר לא יודע להגיד למה). הוצאתי את שניהם, חיברתי את המסך לVGA של הלוח והמחשב קם לתחיה.

לא יודע אם כרטיס הרשת היה עושה את זה או שכרטיס המסך גורם לאיזשהו קצר בתושבת. מה שכן, עכשיו אני יודע בוודאות שהלוח לא מת.

Thanks again, man! I'll take it from here.

שבת שלום!

נערך על-ידי MichaelZ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים