עבור לתוכן

ייעוץ לגבי גיבוי בענן/ בכונן חיצוני, אשמח לתשובות בהקדם

Featured Replies

פורסם

שלום, אני צריך לגבות את המחשב שלי ורוצה לדעת האם עדיף להשתמש בגיבוי בענן או בכונן חיצוני.

אשמח לתשובות לגבי כל אחד מהם:

בגיבוי בענן, כאשר תיקיית הגיבוי מסונכרנת לענן, האם כאשר היא נפגעת מוירוס (כמו הוירוס שחוסם את הקבצים ומבקש כסף) כל הקבצים 
שנמצאים בענן נהרסים גם כן? אם כן אז מה התועלת בגיבוי בענן?

איזה ענן הכי מומלץ ונוח לתפעול יום יומי? אני זקוק לנפח גיבוי של 2T.

לגבי גיבוי בכונן חיצוני, מישהו מכיר דגם מומלץ וטוב של נפח של 2T? 

באופן כללי, האם עדיף ענן או כונן חיצוני?

תודה!

נערך על-ידי sh_g

פורסם

לשאלה הראשונה, התשובה היא לא. הוירוס יכול לעלות לענן אבל לא לרוץ ממנו ולכן אתה תמיד יכול לגשת לקבצים מהדפדפן ולמחוק אותו (בהנחה שאתה יודע איזה קובץ הוא הנגוע). מה גם שההגדרות שאתה מדבר עליהם מתאפסות כשאתה מוריד את הקובץ מחדש (ההרשאות לא נשמרות בענן).

שים לב שאם וירוס השיג שליטה על המחשב שלך, הוא גם השיג שליטה על הענן שלך וגם על הכונן החיצוני שלך והשאלה אם הוא מספיק מתוחכם בשביל לנצל את זה.

לגבי איזה ענן הכי מומלץ, הייתי הולך על גוגל או מיקרוסופט (המחיר אמור להיות זהה - 10 דולר לחודש ל-TB אחד) בהתאם לשימוש שלך - כל אחת מהן התאימה את המערכת הפעלה שלה לענן שלה ולכן אם אתה עובד הרבה על ווינדוס 10 לך על מיקרוסופט, אם אתה רוב הזמן על אנדרויד לך על גוגל. בעובד אני מתכוון לעריכה של מסמכים ותמונות ולא סתם גלישה.

לי אישית יש אחסון ענן אצל מיקרוסופט, אתה יכול לבדוק גם את דרופבוקס ו-Amazon.

לגבי ההתלבטות אם ענן או כונן חיצוני, זה עניין של מחיר - ענן עולה בסביבות 500 שקל בשנה - המחיר של כונן חיצוני טוב שיספיק לך לשלוש שנים לפחות. עדיף לדעתי בכל זאת ללכת על הענן מהסיבות שהקבצים נגישים מכל מקום והקבצים לא רגישים למפגעים סביבתיים לא עלינו - שריפה, הצפה, קצר חשמלי שיכול להרוס את הכונן.

לצערי, אני לא יכול לתת לך המלצה על כונן חיצוני, אבל חיפוש קצר בפורום בטח ייתן לך המלצה לסדרה ולחברה שההבדל בנפחים לא אמור להיות משמעותי.

פורסם
  • מחבר

אבל אם התיקייה שלי מסונכרנת באופן אוטומטי לענן, אם היא תיפגע והקבצים יחסמו- גם בענן הם יהיו חסומים, לא?

חיפשתי קצת בפורומים ונתקלתי בענן של crashplan, אתה יודע אולי איך זה עובד? האם זה אמין?

פורסם

זה תלוי בסוג המתקפה - אם הוירוס מצפין את הקבצים אז לא תוכל לגשת אליהם גם מהענן, אבל זה תקף גם לדיסק חיצוני. אם הוירוס רק מוריד  את ההרשאות מהקבצים אז הענן יפתור לך את הבעיה.

אם אתה רוצה להיות בטוח במאה אחוז* - יש לך שתי אפשרויות:

1. לגבות ידנית בענן, כלומר לא ליצור תיקיית סנכרון אלא להעלות מהדפדפן את הקבצים שלך.

2. לגבות בדיסק חיצוני ולנתק אותו בזמן שהוא לא בשימוש.

הדרך הכי בטוחה שדברים כאלה לא יקרו לך היא פשוט מניעה - לא להוריד דברים ממקומות מפוקפקים, לא לפתוח מיילים ממקורות לא ידועיים, לדאוג לאנטי-וירוס מעודכן וכו'. ההאקר ייחפש את הקורבנות הכי קלים לתקיפה והתעסקות במנגנוני הגנה שיש על המחשב זה פשוט בזבוז של זמן מבחינתו כשיש מחשבים שפשוט יותר לתקוף אותם.

אני מגבה את הדברים שלי בענן, מהסיבות שציינתי למעלה ופעם בשנה-שנתיים מגבה את התמונות בדיסק חיצוני ששוכב באחד הארגזים אצלי בבית.

לגבי  crashplan, לא שמעתי עליה, אבל הייתי הולך על אחת המובילות בתחום. כאן יש השוואה יפה בין החברות המובילות.

*אין דב:ר כזה מאה אחוז, אבל זה מספיק קרוב.

פורסם

יש שירותי גיבוי בענן ששומרים גם גרסאות קודמות. במקרה כזה גם וירוס שמצפין או מוחק לא יזיק לחומר

פורסם

ממליץ גיבוי ענן של crashplan כ4 דולר בחודש ללא הגבלה כולל גרסאות אחורה, פועל כגיבוי לא סנכרון מעיק.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכל העונים.

none77, הגיבוי בcrashplan הוא לא בחינם ללא הגבלת נפח?

פורסם

טעיתי בדולר.

https://store.code42.com/store/

שים לב שזה גיבוי (מבחינתי זה יתרון).

ניתן להגדיר כל כמה זמן לגבות וכמה גרסאות אחורה לשמור.

יש דברים שמתאימים לעבודה על קבצים ממספר מקומות שמעדכנים בחזרה למחשב, ז"א סנכרון למשל dropbox, ניתן להשתמש בהם גם בתור גיבוי אבל אותי זה מעצבן, גם כי צריך לשים את הקבצים בתיקייה שלהם (לא יודע איך בתוכנות אחרות), ואיך שעושים שמירה זה מעלה לענן, מי שצריך את זה סבבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים