עבור לתוכן

מה ההבדל בין זיכרון SD ל DS ?

Featured Replies

פורסם

יש הבדל בביצועים בין זיכרון SINGLE SIDE לזיכרון DOUBLE SIDE ?

מה עדיף לקנות ? או שכולם אותו דבר ?

אני רוצה לקנות 4 זכרונות 1333 נפח 8GB = סה"כ 32 יש SS של KINGSTON ויש DS של PATRIOT

נערך על-ידי iveco

פורסם

1. לא ברור מדוע אתה מעוניין לקנות זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1333MHz כאשר באותו המחיחר אתה יכול לקנות זיכרון DDR3 העובד בתדר של 1600MHz.

2. המונח Single Sided מתייחס לעובדה שלמודול הזיכרון יש שבבי זיכרון רק בצד אחד ואילו המונח Double Sided מתייחס למודולי זיכרון שבהם יש שבבי זיכרון משני צידי המודול. בד"כ מספר הצדדים שבהם יש שבבי זיכרון מתייחס למספר הדרגות (Ranks) שיש במודול הזיכרון - אחת או שתיים (עבור מחשב ביתי "רגיל"), אבל הדבר אינו תמיד נכון (זה תלוי בגיאומטריה של הזיכרון). העניין הוא שלא תמיד מודולי זיכרון בעלי דרגה מסויימת או שילוב של מודולי זיכרון בעלי דרגות שונות יכולים לעבוד ביחד בלוח האם (זה תלוי בבקר הזיכרון ובלוח האם). מבחינת ביצועים - עדיף מודולי זיכרון בעלי דרגה אחת מאשר שתיים כיוון שמספר מחזורי השעון הדרושים בכדי לגשת לתא זיכרון מסויים יהיה קטן יותר (אם יש יותר מדרגה אחת, צריך לבחור גם את הדרגה/בנק הזיכרון אליו ניגשים, וזה לוקח עוד זמן).

באופן מעשי - במחשבים מודרניים בד"כ כל הנ"ל לא ממש קריטי מבחינת הביצועים של רוב היישומים, אז עדיף פשוט לקנות את מודולי הזיכרון הזולים יותר (כל עוד הם של חברה מוכרת ושיש עליהם אחריות ארוכה ככל האפשר).

כמובן שרצוי לבדוק בחוברת של לוח האם האם ניתן להתקין 4 מודולי זיכרון שהם DS (בד"כ אין בעיה עם זה, אך מומלץ לבדוק את הנושא).

3. אי אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שמודול זיכרון מסויים יעבוד במחשב שלך, שכן תמיד ישנה האפשרות שתהיה בעיית תאימות בינו ובין לוח האם. כל מה שאפשר להציע הוא לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה (אולי גירסאות חדשות יותר פתרו בעיות תאימות), לבדוק האם מודולי הזיכרון המיועדים מופיעים ברשימת מודולי הזיכרון שנבדקו עבור לוח האם (רוב מודולי הזיכרון בשוק לא יהיו ברשימה הזו פשוט כי אי אפשר לבדוק את כל מודולי הזיכרון הקיימים עבור כל לוח אם) ולחפש באינטרנט מקרים בהם משתמשים ניסו להתקין בדיוק את אותו זיכרון באותו לוח אם ולראות האם הם נתקלו בבעיות.

פורסם
  • מחבר

1. הלוח אם שלי תומך עד DDR3 1333MHZ זיכרון 1600 לא יתאים או שהוא יוריד בתדר .

בעיקרון הייתי קונה 1600 והזיכרון היה יורד ל 1333 אוטומטית אבל אני מפחד שהזיכרון לא יתאים ללוח האם שהוא לא יוריד אוטומטית את התדר ואני אתקע עם הזיכרון .

2  . לפי מה שהבנתי ממך שה SS יותר מהיר / ביצועים טובים יותר מהזיכרון DS גישה מהירה יותר .

פורסם

1. זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz אמור לעבוד עם לוח או/ו מעבד שתומכים בתדר מקסימלי של 1333Mhz - הוא פשוט יעבוד בתדר של 1333MHz.

שוב - אי אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שזיכרון כלשהו שתקנה יעבוד במחשב שלך באופן תקין או בכלל.

2. בעיקרון זיכרון שהוא SS ושבנוי כדרגה (Rank) אחת אמור להיות קצת יותר מהיר, אבל מעשית אני לא בטוח שיורגש הבדל ברוב היישומים. אני לא הייתי משקיע תוספת כסף רק בכדי לקנות זיכרון שהוא SS ולא DS.

פורסם
  • מחבר

חקרתי קצת על המעבד שלי הוא גם תומך עד 1333 גם וגם הלוח אם , להכניס זיכרון 1600 בתקווה שהוא ירד ל 1333 אוטומטית קצת מדאיג אותי בכל זאת 33$ לא כסף קטן בימינו .

נערך על-ידי iveco

פורסם

1. זה לא עניין של תקווה - זיכרון שמסוגל לעבוד במהירות 1600MHz מסוגל לעבוד גם בתדרים נמוכים יותר כמו 1333MHz, בדיוק כמו שמכונית שמסוגלת להגיע למהירות של 200 קמ"ש יכולה לנסוע במהירות נמוכה יותר.

2. למה הכוונה ב-33 דולר? לא ציינת דגמים או מחירים של הזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

Kingston KVR16N11/8 1600MHZ עולה 33 דולר ויש Kingston Xyper X fury עם צלעות קרור ב 36 דולר גם במהירות 1600MHZ

חבל שאין סטיק אחד של DDR3 שהוא 16GB .

פורסם

1. אתה מדבר על מודולי זיכרון שעובדים בתדר של 1600MHz שהפרש המחירים בינהם הוא רק 3 דולר (או 12 דולר אם אתה קונה 4 מודולים כאלו), שזה לא ממש רציני. אני אישית הייתי מעדיף להשקיע עוד כמה שקלים בשביל לקנות את הזיכרונות של HyperX (כמו ה HX318C10FB/8) במקום זיכרון מסדר ה ValueRAM של Kingston (כמו ה KVR16N11/8) בגלל שהפרש המחירים הוא יחסית קטן והזיכרון של HyperX מעט יותר מהיר, אבל גם הזיכרון הפשוט ביותר של Kingston מסדרת ה ValueRAM יתאים לך.

2. לא כתבת דבר לגבי המחירים והדגמים של הזיכרון שעובד בתדר של 1333MHz.

3. אני חושב שקיימים מודולי זיכרון DDR3 בנפח של 16GB, אבל הם לא מיועדים למחשבים ביתיים אלא לשרתים.

פורסם
  • מחבר

בלוחות החדשים שתומכים DDR4 יש סטיק אחד של 16GB ? או שהסטיק הכי גבוה לשוק הביתי זה 8 גיגה בייט ? 

פורסם
  • מחבר

רשום על הזיכרון " אגיס " כמו בטיטולים 

אבל ב DDR3 אין 16GB סטיק אחד נכון ? או שיש ? 

נערך על-ידי iveco

פורסם

אחרי חיפוש באינטרנט מצאתי מודול זיכרון מסוג DDR3L שהוא גם UDIMM וגם Non-ECC בנפח של 16GB. מדובר בזיכרון מדגם IMM2G64D3(L)DUD8A של חברה בשם I'M Intelligent Memory (קישור לעמוד בו מופיע הזיכרון באתר החברה). העניין הוא שברשימת התאימות עבור הזיכרון הזה (קישור) אני רואה רק לוחות המיועדים לשרתים ולמעבדי ה High End של אינטל וכן לוחות המיועדים למעבדים של AMD (ומדובר ברשימת לוחות דיי מצומצמת), אבל לא לוחות למעבדי אינטל בעלי תושבת 1150. לכן גם אם יש לך לוח אם ומעבד התומך בזיכרון DDR3L שאינם בעל תושבת 1150 אני לא בטוח שזיכרון כזה יעבוד אצלך אם לוח האם שלך לא מופיע ברשימה.

פורסם
  • מחבר

8 גיגה לא מספיק לי אני תמיד מגיע ל 70-80 אחוז בקלות לניצול הזיכרון , חשבתי להוריד 4 גיגה לשים אחד במחשב אחר ולהכניס למחשב שלי סטיק של 8 גיגה + 4 שיש יהיה לי 12GB עדיף לא ?

יש לי בלוח רק שני DIMM ככה שאי אפשר להוסיף עוד סטיקים מעבר ל 2 .

עכשיו יש לי את הזיכרונות האלה במחשב :

PATRIOT PSD34G133381 אני רוצה להוציא סטיק אחד ולשים זיכרון אחר של 8 גיגה השאלה אם חייבים / צריך לשים את אותו מותג ? אותו זיכרון ? או שאפשר לשים למשל קינגסטון ? 

זה לא יפגע בביצועים אם אהיה לי בדים אחד זיכרון פשוט של פטריוט ובדים שני זיכרון של קינגסטון עם הצלעות קרור XYPER X FURY ? שגם התדר שלו גדול יותר 1600 במקום 1333 .

או לשים את הזיכרון הפשוט של קינגסטון KVR1333D3N9/8G ויש עוד חברה בשם Crucial גם זיכרון פשוט בלי צלעות איך הוא ?

http://www.tikanti.co.il/מוצר/crucial-ddr-3-8gb-1pc-1600mhz/crucial-cr3806-8gb-jpg/

הזיכרון שלי זה CL9 או CL10 אם אני ארד מ 1333 ל 1066 זה יהיה CL7 עדיף להוריד בביוס ל 1066 ? גם ככה אני לא עושה OC 

CL נמוך מה נותן ? 

נערך על-ידי iveco

פורסם

@iveco

1. קודם כל - לא כתבת באיזה לוח אם ומעבד מדובר.

2. בהודעה הראשונה כתבת:

ציטוט של iveco

אני רוצה לקנות 4 זכרונות 1333 נפח 8GB = סה"כ 32

אבל בהודעה האחרונה כתבת:

ציטוט של iveco

יש לי בלוח רק שני DIMM ככה שאי אפשר להוסיף עוד סטיקים מעבר ל 2

אז מדוע תכננת לקנות 4 מודולי זיכרון?

3. לא הבנתי את מה שכתבת כאן

ציטוט של iveco

חשבתי להוריד 4 גיגה לשים אחד במחשב אחר ולהכניס למחשב שלי סטיק של 8 גיגה + 4 שיש יהיה לי 12GB עדיף לא

מאיזה מחשב רצית להוריד 4GB ולאיזה מחשב רצית להוסיף עוד 4GB?

4. בקשר לשימוש בזיכרון - כתבת:

ציטוט של iveco

8 גיגה לא מספיק לי אני תמיד מגיע ל 70-80 אחוז בקלות לניצול הזיכרון

כל עוד אתה לא מגיע ל-100 אחוזי ניצול של הזיכרון הפיזי אין לך בעיה של מחסור בזיכרון. לכן גם הרחבת הזיכרון ל 32GB או 64GB לא ממש תשפיע על הביצועים שלך היות ואתה כלל לא מגיע לשימוש של 8GB.

5. בקשר להוספת זיכרון נוסף - שאלת:

ציטוט של iveco

אם חייבים / צריך לשים את אותו מותג ? אותו זיכרון ? או שאפשר לשים למשל קינגסטון ? 

זה לא יפגע בביצועים אם אהיה לי בדים אחד זיכרון פשוט של פטריוט ובדים שני זיכרון של קינגסטון עם הצלעות קרור XYPER X FURY ? שגם התדר שלו גדול יותר 1600 במקום 1333

א. בעיקרון לא צריכה להיות בעיה לשלב זיכרונות שונים - גם מבחינת היצרן, גם מבחינת התדר וגם מבחינת התיזמונים.

ב. שוב -

ציטוט של smalul

אי אפשר להבטיח לך בוודאות מוחלטת שמודול זיכרון מסויים יעבוד במחשב שלך, שכן תמיד ישנה האפשרות שתהיה בעיית תאימות בינו ובין לוח האם. כל מה שאפשר להציע הוא לעדכן את הביוס לגירסה האחרונה (אולי גירסאות חדשות יותר פתרו בעיות תאימות), לבדוק האם מודולי הזיכרון המיועדים מופיעים ברשימת מודולי הזיכרון שנבדקו עבור לוח האם (רוב מודולי הזיכרון בשוק לא יהיו ברשימה הזו פשוט כי אי אפשר לבדוק את כל מודולי הזיכרון הקיימים עבור כל לוח אם) ולחפש באינטרנט מקרים בהם משתמשים ניסו להתקין בדיוק את אותו זיכרון באותו לוח אם ולראות האם הם נתקלו בבעיות.

6. כתבת:

ציטוט של iveco

ש עוד חברה בשם Crucial גם זיכרון פשוט בלי צלעות איך הוא ?

כל עוד אתה קונה זיכרון שמתאים ללוח האם שלך של חברה מוכרת ועם אחריות ארוכה (בד"כ לכל החיים) לא צריכה להיות בעיה.

7. בקשר להורדת התדר בכדי לקבל תיזמונים טובים יותר - כתבת:

ציטוט של iveco

הזיכרון שלי זה CL9 או CL10 אם אני ארד מ 1333 ל 1066 זה יהיה CL7 עדיף להוריד בביוס ל 1066 ?

זאת טעות להוריד את תדר הזיכרון רק בכדי לקבל תזמון CL נמוך יותר. יותר מזה - ערכי התיזמונים מתייחסים למספר מחזורי השעון הדרושים לביצוע הפעולה ולא לזמן בשניות. בכדי לקבל את הזמן בשניות הדרוש לביצוע הפעולה יש לחלק את מספר המחזורים (ערך התיזמון) בתדר השעון האמיתי (ש בזיכרון DDR הוא חצי מתדר השעון האפקטיבי/המוצהר). היות שככל שהתדר נמוך יותר, כך הזמן הדרוש לביצוע כל מחזור הוא גדול יותר, בהחלט יכול להיות שבמקרים מסויימים מספר המחזורים יהיה קטן יותר עבור תדר אחד, אך עבור תדר אחר, בו מספר המחזורים הנדרש הוא גדול יותר, הזמן הדרוש יהיה דווקא קטן יותר.

בקיצור - אני לא הייתי עושה את זה.

פורסם
  • מחבר

ב CPUZ יש בנצמרק של מעבד שהורדתי את הזכרונות ל 1066 CL7 התוצאה של המעבד G2030 הייתה 1800 שהחזרתי ל 13333 CL 9 התוצאה הייתה 2300 אז אני נשאר ב 1333

הסתכלתי בביוס שרשום המתח זכרונות AUTO צריך לשים את זה ידנית על 1.5V ? או שלא צריך ?

גם הסתכלתי שרשום " PERFOMANCE " ביצועים ויש 3 אפשרויות " רגיל / טורבו / אקפורט " וזה על טורבו להוריד את זה לרגיל ?

בכלל מה עדיף לרשום את התדר / המתח ידני או להשאיר הכול על AUTO ? ההגדרה של הברירת מחדל ביוס הכי טובה ?

למה הבאס של המעבד אצלי לא 100 ? זה מוריד לי את התדר של הזכרונות 1330 במקום 1333 :

לכידה.PNG

הסתכלתי בכל הביוס אין אפשרות לרשום 100 באס רשום גם המכפלה קבועה אין אפשרות לשנות .

נערך על-ידי iveco

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים