עבור לתוכן

כל כמה זמן המחשב נתקע למספר שניות (SKYLAKE)

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב חדש, עם i7-6700 .

כל כמה זמן כל התוכנות נתקעות למסך מספר בודד של שניות, ואני חושב שזה קשור למעבד.

עדכנתי את ה BIOS של הלוח אם, אבל זה לא פתר את הבעיה. 

אשמח לעזרה 

תודה!

פורסם

1. מועבר לפורום תמיכה טכנית למחשבים.

2. איזו חומרה יש לך, ובפרט - מהם דגמי לוח האם, הזיכרון, ספק הכח וכרטיס המסך?

3. מה בדיוק קורה כאשר המחשב "נתקע"? האם אפשר להזיז את העכבר, להדליק נוריות במקלדת וכד'?

4. האם בדקת את הטמפרטורות של המעבד?

5. האם ניסית לעדכן את הדרייברים של החומרה במערכת ההפעלה?

6. האם בדקת מערכת הפעלה אחרת (נסה מערכת הפעלה live כלשהי)?

פורסם
  • מחבר

i7-6700

Asus Z170i-pro gaming mini itx

16gb ddr4 ram

seasonic X-400 fanless platinum

כשהוא נתקע אני יכול להזיז את העכבר, אבל במקום החץ מופיע לי העיגול הזה של LOADING. ואם למשל אני מנסה לצאת מחלון מסויים - זה לא מגיב , אך אם אני ממשיך ללחוץ אז החלון ניהיה לבן כזה (כמו במקרים שבהם מופיע חלון של PROGRAM NOT RESPONDING...). גם אם אני רוצה לעבור לאיזה תוכנה בסרגל כלים למטה אז הוא לא מגיב. 

במלים אחרות - שום דבר לא לחיץ.

ואז פתאום אחרי כמה שניות הכל עובד מצויין..

לגבי מערכת הפעלה, אני עובד לפעמים על מכונה וירטואלית VMWARE אובונטו, וזה גם קורה.

ניסיתי לעדכן דרייברים , אבל אולי לא עדכנתי את הנכונים.. BIOS למשל עדכנתי להכי אחרון . 

פורסם

1. אם ניתן להזיז את העכבר בזמן שהמחשב "תקוע" אז הוא לא באמת "תקוע" (צריך לקרוא את הקלט מהעכבר, לחשב את המיקום שלו ולצייר את המיקום החדש שלו על המסך - כל זה דורש עיבוד).

2.

ציטוט של Ovid

לגבי מערכת הפעלה, אני עובד לפעמים על מכונה וירטואלית VMWARE אובונטו, וזה גם קורה.

לא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה לומר כאן - אם התכוונת שברגע שהבעיה מופיעה במערכת ההפעלה שלך אז הדבר משפיע גם על המכונה הוירטואלית, אז זה משהו שצפוי שיקרה. אם התכוונת שהבעיה יכולה להתרחש גם במערכת ההפעלה שרצה במכונה הוירטואלית אבל לא במערכת ההפעלה המארחת, אז יכול להיות שמדובר כאן בבעיית חומרה.

בכל מקרה, אני התכוונתי שתריץ מערכת הפעלה נפרדת (אפשר ורצוי להשתמש במערכת הפעלה live שאינה דורשת התקנה) שממנה ניתן לאתחל את המחשב ותבדוק האם הבעיה מופיעה גם בה. אם כן - אז כנראה שמדובר בבעיית חומרה.

3. את הדרייברים של החומרה מומלץ לעדכן מהאתר של יצרני הרכיבים. במקרה שלך - את הדרייברים של ערכת השבבים ושל כרטיס הרשת החוטי יש להוריד מהאתר של אינטל, את הדרייברים של כרטיס הרשת האלחוטי וה Bluetooth - מהאתר של Asus (אני לא יודע מי היצרן) ואת הדרייבר של כרטיס הקול - מהאתר של Realtek (למרות שבאתר של הלוח Z170I PRO GAMING לא כתוב מפורש שמדובר בכרטיס קול של Realtek, בעמוד ההורדות של הלוח כתוב שהדרייבר של כרטיס הקול הוא של Realtek) .

4. בגדול, לי זה מרגיש כמו בעייה במערכת ההפעלה, בעיקר כמו בעיית דרייברים, אבל אי אפשר לשלול גם דברים אחרים כמו בעיה ברכיב חומרה כלשהו, בעיה בביוס, בעיית טמפרטורות (אולי גוף הקירור של המעבד לא מותקן בצורה נכונה) או אפילו וירוס (אולי יש תוכנה זדונית שרצה ברקע ומשתמשת במשאבי המערכת).

פורסם

לא יודע אם זה קשור, אבל הבנתי שגילו באג מסוים במעבדים בשעת עומס קיצוני

ייתכן שישנו קשר<

פורסם
  • מחבר

יש לך איזה לינק לידיעה ?

תודה 

ניסיתי כבר לעדכן שוב את הדרייבר של ה HD 530 (כרטיס גרפי מובנה) ועוד כמה דרייברים.. זה לא עוזר.. אולי הגרסה של המערכת הפעלה דפוקה .

בנוגע לטמ'פ , השארתי את RealTemp פתוח, וכשזה קרה לא היה קפיצה בט'מפ. הטמ'פ המקסימלית שאני רואה שהמעבד הגיע אליה היא בערך 50 מעלות..

פורסם

ממ...

לא ראיתי את המחשב ולכן אלה רק תחושות בטן, אבל עם סימפטומים כאלה:

1. דיסק קשיח. זה קורה כשאתה עובד עם דיסק מכני או עם SSD? כי התופעה מזכירה לי טיפה בעיות בדיסקים מכניים שנתקעים... אם זה דיסק מכני נסה לבדוק Bad sectors.

2. אם לא, אולי Malware? רק בשביל לשלול תוריד Malware Bytes ותבדוק את המחשב.

פורסם
  • מחבר

המערכת הפעלה על SSD חדש (850 EVO).

מדיה על HDD ישן (2008) של WD.. חצי טרה.

הרצתי MALWARE BYTES.. לא מצא משהו באמת(חוץ מהמובנים מאליו...)

פורסם

משהו מעניין נרשם ב-Event Viewer בעת התקיעה?

פורסם
  • מחבר

לא הכרתי האמת את הכלי הזה.
אנסה לבדוק עכשיו.. איפה בדיוק אני צריך להסתכל שם ?

עריכה: צילמתי את הevent viewer.
נראה שהיום קרו רק שני EVENTים. אבל התקיעה קרתה לי יותר פעמים , אז כנראה שזה לא נרשם הevent viewer

event viewer.png

פורסם

יכול להיות שה-event הוא לא error...

כנס ל-system log ותראה אם משהו מעניין קורה שם...

פורסם
ציטוט של Ovid

יש לך איזה לינק לידיעה ?

לא נראה לי שזה קשור לבעיה המתוארת כאן, אבל הנה כמה קישורים:

אינטל מכירה בבאג במעבדי הסקיילייק, ול-MSI יש כבר תיקון עבורו

http://arstechnica.com/gadgets/2016/01/intel-skylake-bug-causes-pcs-to-freeze-during-complex-workloads/

http://www.extremetech.com/computing/220953-skylake-bug-causes-intel-chips-to-freeze-in-complex-workloads

http://www.techtimes.com/articles/123766/20160113/skylake-bug-could-crash-your-cpu-heres-how-to-check-if-your-pc-has-it.htm

בכל מקרה, אמורים היו לצאת כבר עידכוני ביוס ללוחות האם שיפתרו את הבעיה, אז סביר להניח שאם הביוס מעודכן הבעיה לא תופיע.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של kolxxx

יכול להיות שה-event הוא לא error...

כנס ל-system log ותראה אם משהו מעניין קורה שם...

לא מוצא את זה.. אתה מתכוון אולי ל windows logs ? או שזה משהו אחר

'ןמךםע.png

פורסם
ציטוט של Ovid

לא מוצא את זה.. אתה מתכוון אולי ל windows logs ? או שזה משהו אחר

'ןמךםע.png

תפתח את windows logs ומשם תלחץ על system

פורסם
  • מחבר

עכשיו זה קרה לי, הסתכלתי ב system שבתוך windows logs  ואין שם כלום על זה.. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים