עבור לתוכן

מסך טלויזיה בתור מסך מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

חשבתי להחליף את המסך המיושן שלי באחד חדש . המסך הנוכחי 19 4:3 . איזה מסך מומלץ לגיימר ( כרטיס 280x ) או האם ניתן לקנות טלויזיה led ולחבר עם hdmi

תודה

פורסם

אפשר ? כן.

מומלץ ? לא.

תרחם על העיניים שלך ותשיג מסך מחשב.

אפשר ? כן.

מומלץ ? לא.

תרחם על העיניים שלך ותשיג מסך מחשב.

פורסם

אני משתמש בטלוויזיה כמסך ראשי.

אחלה דבר.

במיוחד למשחקים וסרטים.

חשוב לקנות טלוויזיה ללא GLARE, שיודעת להציג שחור כהה מבלי לפגוע בתמונה, ולהיראות טוב גם בבהירות נמוכה.

וכמה שיותר חדה.

תעשה לעצמך טובה ותוודא שהיא גם תומכת בחזרה לSTANDBY MODE באיבוד סיגנל מהמחשב, בדיוק כמו מסך מחשב רגיל.

גודל המסך ומרחק הישיבה גם הם חשובים מאוד.

אין מרחק יחיד מושלם, יש טווחים שמתאימים פחות או יותר לשימושים ספציפים.

למסך עם בהירות גבוהה מדי שאיכותו נפגעת בהנמכת בהירות יש שני מצבים.

1) בהיר ורחוק מדי.

2) בהיר וקרוב מדי.

אין אמצע כי הוא פשוט לא יודע לאזן את האור עם המרחק ישיבה.

אתה רק תסבול עם מסך בהיר ולא מאוזן.

אומנם רוב הטלוויזיות היום הרבה פחות גרועות ממה שהיו נפוצות בעבר בזולים, אבל גם היום יש מתאימים יותר ומתאימים פחות לשמש כמסך מחשב.

פורסם
  • מחבר

מה כדאי לבדוק בבחירת מסך מחשב .

פורסם

קודם כל סוג הפאנל.

פיצ'רים שחשובים לך(כמו PIVOT או אפשרות כיוון זווית מסך ולמעלה ו/או למטה).

חיבורים שאולי אתה רוצה.

ואז ביקורות איכות והשוואות מחיר.

המסכים של DELL בדרך כלל נחשבים יחסית טובים.

לעיתים נדירות הם מתקרבים להיות מושלמים, אבל מסך מושלם עולה פי 2-3.

מבחינת עיצוב ופי'צרים הם סבבה ומעלה.

לפעמים יש להם מבצעים ומחירים ממש טובים.

כיום יש להם יותר תחרות ממה שהיה בעבר כשמדובר בפאנל IPS, כך שאני לא רואה סיבה להינעל דווקא על DELL, חוץ מהידיעה שאתה נופל יחסית טוב ומשלם על כך אולי קצת יותר.

פאנלים IPS לא בהכרח מתאימים למשחקים בגלל DELAY בזמן התגובה בין קבלת הסיגנל ובין הצגת הפריים, ומריחות קלות בתזוזות מהירות(זה נשמע יותר גרוע ממה שזה באמת), אבל עם מסך IPS לו DELAY נמוך יחסית(לIPS) זה מספיק טוב למשחקים באופן כללי.

אם חשוב לך העניין אז יש אולי מסכים עם פאנל TN משופר בו החסרונות המזוהים עם TN צומצמו. (בעיקר איבוד אחידות צבהים בזוויות צפיה)

אם חשוב לך זוויות צפיה וצבעים אז IPS או פאנל VA משופר כלשהוא יכולים לספק לך פתרונות טובים יותר מTN.

אאל"ט באופן כללי לVA וענפיו יש DELAY נמוך יותר מIPS.

לפני כמה שנים טובות עשיתי החלטה להפסיק לקנות מסכי TN אחרי שנשבר לי מזוויות הצפיה ואחידות הצבעים שמתחרבשת לפעמים ברמות בלתי נסבלות כשאתה משנה קצת את זווית הצפיה(אפילו פי כמה כשמדובר בזווית אנכית).

היה לי מסך שפשוט מנע ממני לקחת אחורה את גב הכיסא כי בכל מעלת זווית אנכית הוא איבד 10% מהצבעים.

שלא לדבר על כמה גרוע לצפות בזה מכיסא ליד, או מהספה או משהו(שהם גם נמוכים יותר, אז בכלל..).

TN = רק לצפיה מהמרכז ממושב מקובע 100%, ורק לאדם שאינו משתף לעולם אחרים בצפיה.

גם אם לא כולם יסכימו עם הקביעה הזאת, הם לא יכולים להתחמק מהסיבות שהובילו אותי לשם.

http://www.tnpanel.com/tn-vs-ips-va/

פורסם
  • מחבר

וואו מפורט , אני יעשה בדיקה לגבי מה שרשמת ואחזור עם אופציות

תודה

פורסם

לא מכיר את המסך.

IPS ו27" במחיר הזה נשמע לא רע.

גם ה5MS שכתוב נשמע טוב, למרות שצריך לראות בדיקות צרכנים כדי לדעת כמה זה באמת.

אם השימושים שלך בעיקר סרטים ומשחקים, ויש לך חדר גדול אותו אתה רוצה להשמיש בדרכים שונות לשימוש מול המסך באופן יותר חופשי ויצירתי, הייתי הולך על טלוויזיה גדולה.

היתרונות עולים על החסרונות.

לי לדוגמה יש מסורת רבת שנים של מיקום הטלוויזיה כמסך ראשי למחשב באמצע חדר גדול או סלון, יצירת עמדת שולחן מסך מחוברת לאותו המחשב בפינת החדר, ושילוב רהיטים שונים מסביב לטלוויזיה ליצירת מגוון סיטואציות שונות של צפיה/עבודה/משחק במחשב.

אני יכול לגלוש מהכורסא מול טלוויזיה 40", או לשבת בכיסא עם שולחן ומסך 24", או לשחק מהספה או לצפות בסרט מהמיטה תוך כדי הירדמות.

חשוב לי מאוד החופש לזוז לנוחות האופטימלית לכל סיטואציה בכל זמן.

זה מאוד מפנק גם לי וגם לה וגם להם.

יש בזה רק יתרונות.

ולמרות שיש לי בכל רגע נתון אפשרות לשבת מול מסך IPS 24" DELL נהדר, אני מעדיף כמעט תמיד לגלוש באינטרנט דווקא בטלוויזיה.

לא מפריע לי שהיא פחות איכותית ממסך מחשב מבחינה אובייקטיבית.

טלוויזיה עם פאנל יחסית טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים