עבור לתוכן

עזרה במפרט מחשב לעריכת תמונות

Featured Replies

פורסם

שלום,

1. מה התקציב המקסימאלי?  7000

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות על הדברים שלא יורגשו

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג מ7000

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות (תחביב לא מקצוע), בעיקר משנה לי חיבור פנורמות. עבודה עם cuda (כמחשב שני לא מחשב עבודה עיקרי).

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): lightroom, matlab - תדיר

ב) המחשב לא לגיימינג

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך (מחכה בעקבות ההמלצות שלכם) ו-SSD משני

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7. שקט בגבול הטעם הטוב

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אחרי ההמלצות שלכם :) 

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

לוח אם מסדרת z170, ובעל שני חיבורי m2

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא מסיבי, אבל כן חשובה יכולת שדרוג

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אפשרויות שחשבתי עליהם:

מעבד:  Intel i5 - 6600
לוח אם:  Gigabyte GA-Z170X-UD5
זיכרון :  2*8GB HyperX FURY 2133MHz 
אחסון: m.2 Samsung 950 pro 256/512GB NVMe

מארז: Fractal Design Desire R5 or S

ספק: ??? 400-500W מה שתגידו כאן

שאלות:

המעבד נקנה בהנחה משמעותית וקיימת אופציה מאוד מאוד זולה ל i7-6700 (אין לי צורך ב-K-ים) רק שנראה לי שאני פשוט לא צריך. טעות?

בגלל זמני טעינה של תמונות (בזמן דפדוף) אני שוקל לחבר שני כונני m2 ב-raid 0, לכן לוח האם שהצעתי. המשמעות היא שבמקרה כזה אקנה שני 256 ולא 512 למרות שהוא פחות טוב מבחינת ביצועים יבשים, ובגלל שזה מרגיש כבר יקר מדי. האם נסחפתי כאן או שאכן ארגיש בהבדל?

תודה רבה

נערך על-ידי mimik

פורסם

לתחום של פוטושופ בתקציב כזה, מעבד i7 ללא היסוס בכלל.

אם אתה לא משחק ב-1080P אפשר להתפשר על 950, או יד 2 750 TI 660 T.

פורסם
  • מחבר

דווקא לא יותר משמעותי יכולות כרטיס מסך מאשר מעבד?

פורסם
  • מחבר

אשמח לעזרה לקראת קנייה..

פורסם

ידידי, ה-950 הוא NVMe, ועד כמה שאני זוכר (עסוק מכדי לבדוק עכשיו, חוצמזה זה חסר טעם - תקרא בהמשך) - NVMe ו-RAID לא חברים. לדעתי זה בכלל לא יעבוד.

...ואפילו אם כן, לגמרי חבל לך על הכסף. היתרונות של RAID לכל סוגיו הם:

- יתירות של המידע (במקרה של תמונות גבה בצד את החשובות וזהו, עדיף)

- seek time יותר טוב בקריאה - אתה משלם על זה בזמן כתיבה יותר ארוך (זה יותר פשוט ממה שזה נשמע: המחשב מביא את הנתונים מהדיסק - או הביט - הראשון שהוא מוצא, וכשהוא מנסה במקביל משני דיסקים זה יותר מהר, אבל בכתיבה צריך לחכות לדיסק האחרון שהמידע נכתב אליו וזה יותר איטי)

ה-SSD מבטל כמעט לגמרי את היתרונות האלה בגלל SEEK TIME נפלא שלא ממש צריך את כל הטריקים האלה. ועוד ב-950... יספיק לך אחד של 512. והאמת שגם זה יותר מדי, בפוטושופ / לייטרום הרי תתעסק לרוב בקריאה וכתיבה של קבצים שהם קטנים מ-1GB. בקצב של 500M/s כמעט כל הקבצים יעברו מיידית, כך ש-950 זה סתם Overkill - לך על 850 Pro (יש לו יתרונות על ה-Evo שמומלץ לשימוש ביתי). זהו.

שאר המפרט המקורי שלך בסדר גמור, אם יש תקציב לך על i7, למה לא... למרות שגם i5 יעשה עבודה טובה בפוטושופ. עניין של כסף.

לגבי כרטיס המסך, אם אין בכלל עיבודי 3D - למה אתה צריך כרטיס מסך? הצעה שלי - תתחיל בלי, עם המעבד המובנה, ואם תראה של-2D המובנה לא מספיק (בזה אין לי כ"כ נסיון) קפוץ לאיזו חנות וקח כרטיס ב-500 ש"ח, זה יאיץ מעל ומעבר למה שאתה צריך. לדעתי אין צורך ב-GTX950.

פורסם

E71 יש לוחות שכן יש את האופצייה לרייד nvme

זה תלוי בפ'צרים שיש בלוח. גם מה שאפשר לעשות שילוב של רייד ב nvme עם m.2 או ב pci e לוחות שתומכים באופציות האלה הם בדרך כלל לוחות פרימיום כמו של asus z170 או מסידרת ה rog extreme

אם אתה בוחר בכונן m.2 950 pro הרייד יהיה ממש מיותר לא נראה לי שתרגיש הבדלים בכלל..

פורסם

...אז אולי טעיתי בקשר לאפשרות של RAID, אבל כמו שגם אתה אומר...

עם pro 950 (ולדעתי גם עם 850 pro שיותר מתאים לצרכים המדוברים) ה-RAID יהיה מיותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות וההסברים.

אם אין טעם ברייד וגם אין סיבה לחשוב על זה כשדרוג עתידי, יהיה יתרון להחליף את הלוח לכזה עם חיבור m2 יחיד? יתרון תקציבי או באותו תקציב ו"להרוויח" משהו אחר

תוכלו לתת בבקשה גם המלצה על קירור למעבד (i7) וספק (או מארז + ספק)? בשניהם אני חסר רקע לחלוטין.. :)

פורסם

האמת שלא ראיתי קודם, אבל לקחת לוח באלף ש"ח+... בשביל מה?

אז יתרון תקציבי יהיה, אם תיקח לוח שיתן לך את הפיצ'רים שאתה צריך אבל בלי שני M2 (למשל  ASUS Z170-A או Z170-K). אם לא יהיו לך 2 חיבורי thunderbolt זה מאוד יפריע לך? :)

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z170-K

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Z170-A

בשני יש בעיקר עוד חיבור USB3.1 מסוג C, בראשון החיבור C הוא 3.0. שניהם יהיו לך טובים

לגבי קירור, אתה לא מתכנן אוברקלוק, כך שמבחינתך הקירור זה לגמרי כסף מול רעש. יותר כסף, פחות רעש. ביקשת רמת שקט 6-7, אז נראה לי שזה יהיה טוב לך...:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ACFRE00004A

מארז? קח את הכי יפה :)

אם אתה לא צריך צורב אז למשל...:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=8C-S340011-WBM

ספק (יש רבים וטובים.. אני יודע, אז רק שלא יתחיל פה ויכוח - שמתי "סתם" ספק טוב עם 80+, אקטיבי, מודולרי והכל): http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=ENP500AWT

נראה לי שבסוף אתה גם חוסך לא מעט. כמה יצא הכל יחד?

נערך על-ידי E71

פורסם
  • מחבר

בהחלט חיסכון יפה! כרגע בסביבות 5000

בעיקרון התכוונתי לגירסה אחרת של הלוח בלי החיבורי thunderbolt (בלי TH בסוף) ושהמחיר שלה באתרים אחרים הוא ~150 ש"ח מה-z170A של אסוס. זה מבחינתי היה "התשלום" עבור m2 נוסף.

מארז - הכי יפה זה טיעון חזק ביותר :) אבל צריך גם שיהיה שקט. המחשב הנוכחי הוא תזכורת קבועה לצורך להקפיד בנושא הזה...

שתי האפשרויות במפרט הראשוני הן מתוך הביקורות באתר (וגם שמרניות ויפות חיצונית עם/בלי חלון), וה-NZXT שהצעת לא קיבל מחמאות ב-anandtech בנושא..

תודה על הקירור והספק! נכנסו למפרט.

פורסם

האמת שאם אתה רוצה שקט תשאיר את אחד המארזים מהמפרט הראשון שלך, הם עם משתיקי רעשים טובים.

חוץ מזה נראה מפרט טוב. תהנה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים