עבור לתוכן

קופסת מיתוג לאודיו

Featured Replies

פורסם

היי,

היום יש לי מערכת עם כניסת aux אחת, למערכת מתחבר המחשב, הDVD, והנגן MP3 מידי פעם.

הבעיה היא שאני כל פעם נאלץ לנתק ולחבר את החיבורים מחדש כי עם מפצל שומעים מהתקן אחד סטריאוומההתקן השני מונו. :-\

חשבתי להכין קופסא עם בורר של 4 מצבים (שיהיה אחד ספייר), שיהיו לה 4 זוגות (ימין ושמאל) שיהוו כניסה, ועוד זוג אחד (שוב שמאל וימין) שיהיו היציאה הראשית למערכת.

בעיקרון זה לא צריך להיות מסובך, אבל השאלה שלי אם הבעיה של המונו וסטריאו תיפתר, כי הרי כל פעם יתחבר למערכת התקן אחד ולא זוג קבוע כמו עם מפצל (מה שגורם לאחד מההתקנים להיות מונו)....

אני יודע שיש תוכנות ליצירת מעגלים וכו', אבל אין לי כזה ואני לא מבין בזה, אז עשיתי סקיצה... השתדלתי לפחות... אני לא מוכשר במיוחד :-\

עכשיו השאלות:

1. חוץ ממחברי נקבה וזכר של RCA, אאיזה חלקים אני צריך?

2. יש צורך במגבר פנימי? הצעה של אבא, לא יודע אם היא שימושית...

3. יש אפשרות להוסיף עוד מצב "OFF" כזה שבו אף אחד מההתקנים לא יהיה מחובר?

4. יש למישהו הצעה טובה יותר? או פיתרון איכותי יותר?

תודה מראש :)

• תגובות 30
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

השרטוט שלך על הכיפאק ומאוד מובן אל תתבאס!

1. תצטרך :

א) מחברי RCA נקבה - כמות 10 (5 זוגות - יש כאלה שבאים בזוגות וגם יהיה לך קל יותר להלחים אותם)

***אין צורך במחברי זכר - אבל ניתן להפוך את יציאת קופסאת המיתוג לפלאג אוזניות ואז במקום אחד הזוגות אתה זקוק לנקבה שלו

ב) בורר 4 מצבים - כמות 1 (לדעתי תתקשה למצוא של 4 מצבים - לי יצא לראות עד היום רק 5, 8 או 10 מצבים אבל בהחלט ייתכן

שקיים - תצטרך לשאול - אם לא תמצא ניתן להפוך את זה למערך של מפסקים).

ג) מפסק on/off spst - כמות 1 - אם תרצה לעשות מתג On/Off לקופסא כולה.

ד) חוטי חשמל לחיבור הכל - מומלץ כאלה המיועדים לציוד אודיו כך שלא תיפגע איכות האות.

2. ניתן להוסיף מגבר פנימי - זה יהיה די מיותר לדעתי כי במערכת כבר יש מגבר לא? אם תרצה יש לי שרטוטים של כמה מגברים שיכולים להתאים כאן.

3. כמובן פשוט את כל הכניסות אתה מלחים למפסק הspst (ג) וממנו ליציאה וכך כאשר הוא על on/גע הכניסות מחוברות ועל off/תוק כל הכניסות מנותקות מהיציאה.

4. תוכל לבנות קופסאת מיקסינג אך היא תעלה הרבה יותר מבחינת רכיבים - הפתרון הזה לא רע וגם להוסיף לו מגבר פשוט לא יגדיל את העלות בהרבה - (מדובר בכ15-20 ש"ח לרכיבים למגבר).

אם אתה זקוק למידע נוסף אשמח לעזור, בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

1.

ב) אם אני אקנה בורר של 5 מצבים ופשוט אתעלם מהמצב החמישי ואחבר רק 4 (זה במידה ואני לא מוצא 4 מצבים) - הקופסא עדיין תעבוד?

או שאני חייב לחבר את כל חמשת המצבים? מקסימום אני יכול לעשות מצב חמישי שיהיה כניסת אוזניות..

ג) מפסק on/off לא יזיק ויכול להיות מועיל בהחלט, מה הכוונה ב spst? זה מפסק מיוחד? או מפסק רגיל?

2. במערכת יש מגבר, אפילו אחד מעולה (זו אחת הסיבות שאני לא קונה מערכת חדשה וזהו), אני חושב שאני אוותר על הרעיון הזה של הוספת מגבר פנימי, נראה גם לי מיותר.

3. רק על מנת לוודא שהבנתי נכון - השירטוט (בערך שירטוט ;D) המחודש שלי, האם הוא נכון?

4. אני לא רוצה להסתבך יותר מידי, במיוחד במשהו שאני לא מבין בו. קופסא פשוטה שתעשה את העבודה תרצה אותי מאוד :)

עוד רעיון שחשבתי עליו - אני יודע שיש לדים של 2 מצבים, אבל יש לדים של 4 או אפילו 5 מצבים ???

אני יכול לחבר לכל מצב צבע אחד בלד, וחשבתי על להוסיף עוד איזה רעיון ומשחק יפה עם מוט פרספקס שיש לי, אם כבר אני עושה משהו אז נעשה עד הסוף, ונשלב בו קצת מודינג שיהיה איכותי ומרשים ;)

עריכה: חבר העיר לתשומת ליבי שלא חייבים לד אחד של 5 מצבים, אפשר להשתמש בכמה לדים בנפרד, אבל העניין הוא שהקוטר של המוט לא מספיק גדול בשביל להניח מולו כמה לדים, מקסימום 2, ואם אני מניח בכל צד 2, זה אומר 4 לדים בסה"כ....

פורסם

נראה סבבה

למה שלא תבנה את כל הקופסא מפרספקס?

פורסם
  • מחבר

רעיון נחמד... לא חשבתי על זה...

אבל מאיפה אני אשיג קופסת פרספקס?

או לחילופין, איך אני יכול לכופף פרספקס? צריך חום ממש גבוה... :-\

פורסם

אני לא הבנתי איזה בורר אתה רוצה להתקין שם.

נראה לי בעייתי קצת- כי בדר"כ המספקים מיועדים לחוט בודד כלומר יש לך מספר כניסות ויצאה 1, ואצלך זה 2 כי זה סטאריו.

פורסם
  • מחבר

צודק, לא חשבתי על זה, יש למישהו פיתרון? ??? :-\

פורסם

לפי מה שנראה לי שמאל וימין זה כמו פלוס ומינוס ! אוליי אני טועה אל תתפוס אותי במילה , מקסימום אתה יכול לעשות עם הרבה מתגים , קצת חרא וזה אבל גם טוב . קופסא מפרספקס אתה יכול לעשות על ידי הדבקת דפנות וזהו !

פורסם

זה לא פלוס ו מינוס.

בכל חוט לדוגמא ימין יש גם פלוס וגם מינוס ובשמאל יש גם פלוס ומינוס, פשוט עושים את שני החוטים האלו באחד..

ובגלל זה זה הופך את השימוש במתגים לקשה יותר, כי זה בעצם 4 חוטים שונים..

פורסם

אולי לשים 2 מפסקים ? ל-Left ו-Right. :idea:

פורסם

חשבתי על זה..

אבל מה תעשה עם ה +\-?

בכל LEFT ו RIGHT יש +\- כמו שהזכרתי.

בגלל זה זה בעיה..

פורסם
  • מחבר

ניקח לדוגמא את ה mp3.

בקצה אחד יש חיבור של אוזניות, שהוא הולך לנגן עצמו, ובקצה השני של הכבל יש 2 חיבורי RCA, אחד אדום אחד שחור/לבן.

אם אני מכין מערכת עם 2 בוררים כמו בתמונה, אני יכול לחבר את השחור לבורר A ואת האדום לבורר B בהתאמה, וככה כששני הבוררים נמצאים באותו מצב, אז יש תאימות ושמיעה בסטריאו מלא :)

לפי מה שאני יודע - אין צורך להתעסק עם ה + וה - בחיבור עצמו, שחור זה שחור ואדום זה אדום, אני לא מפרק את הגידים שלו לפלוס ומינוס.

דבר נוסף - אני יכול לעבוד לפי הסקיצה הקודמת, אני יכול לאחד את האדום יחד עם השחור, ואני עדיין אשמע בשני הרמקולים, אבל אני אאבד את האפקט של שמאל וימין - תמיד ישמעו בשני הרמקולים. (ככה לפחות נראה לי לפי ההיגיון, לא בדקתי....)

פורסם

תשאל את אליוני כי אני לא ממש בטוח , זה סיפור לעשות שני מתגים , מת לכל צד :-\ לא ממש רעיון טוב

פורסם
  • מחבר

זה בסדר אני אחכה שיענה כאן ;)

פורסם

לדעתי זה לא יצלח, כי בעצם מה שאתה עושה זה מקצר את ה+\- ואז אין לך צליל.

אני די בטוח בזה כי לא מזמן התעסקתי עם זה.

אם תסתכל על כבל RCA תראה שיש שם הפרדה על כל ערוץ תראה שם פלסטיק מבודד כדי שלא יקצר.

אולי יש מצב שה (-) בימין ושמאל משותף ואז זה פחות בעיה, אתה פשוט יכול לחבר את זה ביחד.

אבל אני ממש לא בטוח שזה משותף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים