עבור לתוכן

שאלה בנוגע למסך PLS

Featured Replies

פורסם

aoc p2460pxq 

מישהו מכיר את הדגם הזה?

http://ksp.co.il/?uin=29020

גם PLS גם pivot וגם displayport .....

מחיר ממש טוב, מישהו בעלים של אחד כזה?

פורסם
  • מחבר

אני משחק בעיקר אסטרטגיה, ככה ש5 ms מספיק לי בהחלט....

מה שגם עכשיו אני סתם עם מסך lg פשוט עם פאנל tn

נראה לי ארכוש, הpivot כאן משחק בשבילי בגדול

אעדכן שאקבל

פורסם

כמי שהולך לעבוד עם מסך PIVOT אולי יעניין אותך לחשוב קצת על האפשרות ה"מוזרה" הזאת.

יצא לי לעבוד עם PIVOT זמן רב באופן קבוע במסך המשני שהיה מחובר כשטח נוסף.

חוויה מעניינת.

לא יודע אם הייתי משתמש בPORTRAIT אם זה לא היה מסך משני.

יש לזה כמובן יתרונות בהצגת תמונות מאונכות.

בהתעסקות עם המסך ובהשוואה לLANDSCAPE שהיה גם הוא מחובר קבוע במקביל, מצאתי הרבה דברים שמסתדרים יותר טוב דווקא בPORTRAIT.

למשל איך שני חלונות בדרך כלל מתיישבים יותר טוב אחד מעל השני מאשר אחד ליד השני.

הסיבה פשוטה.

ב1920X1200 כל חלון מקבל 1200X960.

ב1200X1920 כל חלון מקבל 960X1200.

וכך יוצא שמסך LANDSCAPE בפיצולו לשניים הופך להיות שני חלונות PORTRAIT, בעוד שמסך PORTRAIT בפיצולו הופך להיות שני חלונות LANDSCAPE.

מכיוון שדפים בנויים למציאות בה רוב רובם המוחלט של המסכים הם LANDSCAPE, רוב האתרים מתאימים יותר טוב למסך מפוצל ששומר על רוחב גדול יותר מגובה, דבר שלמרבה האירוניה מסתדר יותר דווקא במסך PORTRAIT.

ומכיוון שדפי אינטרנט בנויים בעיקר מטקסטים הנכתבים לרוחב(אלה אם כן אתם סינים) ומיועדים לגלילה אנכית, עדיף שיהיה קצת יותר רוחב מגובה כמעט בכל אתר ודף.

אפשר כמובן לעשות ZOOM OUT לדף כך שהרוחב יכנס תמיד, אבל אז יוצא שהטקסט יהיה קטן יותר ממה שיהיה בחלונות מפוצלים בPORTRAIT.

מעניין...

אם לא העובדה שמסכים רחבים שולטים בשוק, ואם מערכות הפעלה ותוכנות היו נבנות מראש להציג טקסט אנכי, מעניין מה הסינים היו חושבים על כך.

אבל גם אז לא יודע אם מסכי PORTRAIT היו יכולים להחליף מסכים רחבים, שהרי הכל נובע מהביולוגיה שלנו.

אם לא העובדה שמסכים רחבים שולטים בשוק, ואם מערכות הפעלה ותוכנות היו נבנות מראש להציג טקסט אנכי, ואם בני אדם היו נולדים עם מערכת ראיה בה יש לנו עין מעל עין במקום עין לצד עין, אולי הסינים היו מנתחים את כל מה שאמרתי מילה במילה רק הפוך לחלוטין.

תתחדש. :)

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה,

המסך הגיע, אשתדל לכתוב ביקרות בימים הקרובים.

הצבעים מהדהימים!

יש לי רק תחושה שהטקסט פחות חד מהמסך הקודם....

המסך הקודם היה LG פשוט עם פאנל TN בגודל 21.5 אינץ

אולי זה רק בגלל המעבר למסך של 24?

יש איזה תקדים בעניין חדות טקסט במסכי PLS?

זה אולי החיבור של הDP?

פורסם

אתה עובד ברזולוציה הטבעית של המסך?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של borsood

אתה עובד ברזולוציה הטבעית של המסך?

כן אני ברזולוציה המלאה 1200X1920

הטקסט באייקונים של ההוינדוס נראה קצת מפוקסל, מה שגם נגיד בcivilization 5 הטקסט במשחק מרגיש לי פחות חד מקודם...

להבנתי המסך הוא 94DPI, המסך הקודם שלי היה 21.5 הצבעים היו מזעזעים והזווית צפיה מחורבנת, אבל נראה לי שהטקסט היה הרבה יותר ברור....

אני שובר את הראש... אולי אני רק מדמיין ואני צריך להתרגל ל24 אינץ'...

חייב לציין שהצבעים במסך החדש וגם הזווית צפייה פשוט מדהימים, מה שגם יש לו כיוונון של הגובה שזה בכלל עולם אחר, משהו עם הטקסט פשוט נראה לי קצת לא ברור, אולי אני פשוט צריך לשחק עם הגדרות של המסך?

אני לא חסיד גדול של זה... יותר מידי עבודה.

פורסם

תנסה לכוונן עם cleartype wizard
 אולי זה ישפר את המצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים