עבור לתוכן

כרטיס מסך ארוך טווח

Featured Replies

פורסם
ציטוט של jambo222

אבל הדרישה היא ל 4gb,

חוץ מזה, אני לא אקנה מחשב חדש עם כרטיס חלש.

לא כ"כ הבנתי לאיזה כרטיס אתה מתייחס כחלש...

פורסם
ציטוט של Art Tatum

ה שמדאיג אותי, ואולי גם את פותח הדיון, זאת הבעיה עם הזיכרון של הGTX 970 ברמת החומרה בה התגלה שיש פאק בתכנון שבגללו אי אפשר להשתמש ב4GB זיכרון כמו שצריך.

נראה לי שהעניין, גם שנה אחרי, לא מספיק ברור...

אין פה שום "פאק" או "באג" או בעיה. ככה הכרטיס תוכנן, יש לו 3.5 של זכרון עם 256 ביט ועוד חצי ג'יגה לשימושים אחרים עם ממשק זכרון יותר איטי (לחישובים פיזיקליים למשל זה בכלל לא משנה). הדרייבר מנווט בין מודולי הזכרון איך שהוא מוצא לנכון, NVIDIA ידעו בדיוק מה הם עושים כשתכננו אותו ככה (אתה לא באמת בא להגיד "שבמקרה" יצא להם חצי ג'יגה איטי וכל השאר מהיר, נכון?) ועברו איזה 4 חודשים עד שמישהו בכלל שם לב לחצי ג'יגה ההם.

בכל אופן, בשורה התחתונה - זה כרטיס שכבר שנה וחצי הוא הכי נמכר בקטגוריה, הכריח את AMD לשנות תכניות והכי מעניין, לא יורד במחיר. לא חושב כשיצא בדור הבא NVIDIA יורידו את המחיר שלו משמעותית.

פורסם

בזמנים כאלו אני מתחרט שלא הקדשתי כמה דקות לקרוא את אחד הדיונים בנושא שודאי היו כאן בעבר ונתקלתי בהם ברפרוף.

מבלי שאני יודע אני יכול רק להעלות ספקולציות.

ומהם לשאול שאלות שאולי צריכות להישאל בכל מקרה.

האם בכרטיסים אחרים קיים 3.5 + 0.5?

או שרק בכרטיס הספציפי הזה של NVIDIA? (ובכל השאר יש 4 מלא ללא הגבלות)

כי אם התשובה היא האחרונה, אז יכול להיות שמפתח משחק יוציא משחק שבאמת עושה שימוש בכל ה4, ואז אולי יווצר מצב בו בשאר כרטיסי ה4GB הכל יעבוד כראוי, ובGTX 970 תורגש פגיעה בביצועים בעקבות עניין הזיכרון, או אפילו הגבלה על כמות הפרטים בגלל חוסר זמינות כמות הזיכרון הנחוצה לTIER הבא של הגדרות הטקסטורות או מרחק.

אפילו אם כיום אין אף משחק בו זה קורה, מי באמת יכול להבטיח שזה לא יקרה בכמה משחקים בשנה שנתיים הקרובות?

הרי מפתחי המשחקים מגדילים את השימוש בזיכרון הגראפי באופן מרשים בכמה שנים האחרונות.

מ1GB הגענו כבר ל4 כסטנדרט.

כשמינימום היום למשחקים כבדים מתחיל מ1.5-2GB.

כל זאת במקביל לשימוש בזיכרון המחשב(RAM) שכבר התחיל לטפס ל6-8GB כדרישה מינימלית בכמה משחקים מהתקופות האחרונות.

מי יכול להבטיח לפותח הדיון שמחר מפתח סימולטור לא יקבע 4GB כנקודת קפיצה בהגדרות אליה הוא לא יוכל להגיע למרות ש"יש לו"(כאילו) 4GB זיכרון על הכרטיס גראפי.

סליחה אם אני חופר סתם.

אני באמת ובתמים מנסה לשים את עצמי בנעלי אחרים כשאני מנסה לעזור להם בדיונים, ואלו הדאגות שהיו מדאיגות אותי, והשאלות שאני הייתי שואל בעצמי מהזווית שלו.

באופן אישי לא איכפת לי מאיכות גראפית כל כך.

יש לי עדיין GTX 560TI והוא מחזיק יפה למשחקים שאני משחק.

לא מפריע לי להמתין עוד שנה שנתיים למעט משחקים שלא רצים עליו טוב בהגדרות נמוכות.

ולמרבה הפלא עוד לא התקנתי משחק שלא הצלחתי להפעיל בביצועים סבירים.

אבל כמו שאמרתי כמה תגובות אחורה, דווקא בסימולטורים אני יכול להבין את ההקפדה.

אולי זה בגלל שיש לי חבר שלא רק שאוהב סימולטורים, גם פיתח הרחבות לסימולטור של מיקרוסופט.

אולי זה בגלל שאני בעצמי זוכר את הסימולטורים בהם שיחקתי כילד מהם למדתי כמה אנחנו רחוקים מריאליזם בסימולטורים בהם יש צורך אמיתי בשיפור אינסופי של רמת הפרטים שאפשר ורצוי להוסיף כדי ליצור תחושת ריאליזם ויופי ויזואלי לשטוף בו את העיניים בין הנחיתות וההמראות וקרבות האוויר והפצצות.

עד היום אני זוכר את החוויה המרגשת להנחית F18 בלילה בגשם על נושאת מטוסים עם מסלול נחיתה באורך של שניה וחצי במהירות נמוכה כמעט עד הזדקרות.

הרגשתי סיפוק עצום על כך שהצלחתי ללמוד לעשות זאת באופן עקבי ומושלם כך שאוכל לסיים משימות מבלי לסיים עם מטוס מרוסק ברגע האמת האחרון.

עכשיו רק נשאר להנחית את פותח הדיון בשלום על קניה טובה ומוצלחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים