עבור לתוכן

צריך המלצה לכרטיס מסך חדש

Featured Replies

פורסם

שלום

אני צריך המלצה לכרטיס מסך חדש למחשב שלי, מעוניין להריץ משחקים חדשים שיוצאים על הגדרות גבוהות ככל שניתן עם המפרט הבא:

i5-3470 3.5ghz

16GB RAM

ASrock B75M

Enermax 550W

כרגע יש לי 660GTX שכבר לא עושה את העבודה

רזולוציה 1680X1050

התקציב גמיש - 1500+- (מעדיף לחסוך כמה שאפשר)

פורסם

בהתחלה כתבתי לך שאם אתה נשאר ברזולוציה הנוכחית ובטוח שזה לא ישתנה - שתיקח GTX960 / R9 380 שיתנו לך MAX בכל ההגדרות, וחסכת חצי עד שליש מהתקציב.

אבל אז שמתי לב שאתה כבר עם 660. כך שהוצאת 1000 ש"ח בערך על 960 אמנם תתן לך שיפור קל, אבל זאת סיבה לערוך את התשובה...

960 / 380 הם בסדר גמור לרזולוציה הזו אם אין לך כלום, אבל אם אתה קונה אותם כשדרוג ל-660 הם כבר לא נראים לי כמו שדרוג כדאי כ"כ.

כך שאם הכרטיס שלך כבר ממש לא סוחב, או שאתה חושב לעלות למסך יותר טוב - קח GTX 970 או R9 390. בהתחשב ברזולוציה ובספק שיש לך, הייתי מעדיף את ה-970. ב-Full HD תקבל הכל על מקסימלי, וכמעט לכל משחק הם יספיקו לך אפילו אם תעלה ל-1440p. כרטיס כזה ינצל את כל התקציב שלך (ואולי יעלה קצת יותר, אפילו).

ובכל אופן, המערכת שלך מספיק טובה לכל הכרטיסים הנ"ל.

נערך על-ידי E71
GTX 970 או R9 390 כמובן... לא 380.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

אני לא חושב שאני הולך לשדרג את המסך בזמן הקרוב, יש לי DELL IPS 22" מ2009 שהוא פשוט מצוין והקפיצה מזה ל- 4K או 24" לא נראת לי כל כך משמעותית.

אני גם חשבתי לכיוון ה-970, רק קציתי להיות בטוח שלא יהיה לי צוואר בקבוק עם המעבד, ומבדיקה שניה יש לי 3.2ghz לא כמו שכתבתי למעלה (משום מה הAIDA כתב 3.5ghz).

האם יש לך המלצות לאיזה קירור \ יצרן משתלם לקנות את ה-970?

(אני לא יודע למה אבל תמיד יש לי את התחושת בטן שלא אצליח להגיע ל-60 FPS יציב איתו במשחקי AAA, ומובן מאליו ש-980 זה overkill בשבילי)

פורסם

980 זה לגמרי Overkill ל-1680x1050 שלך. האמת שגם 970 הוא קצת מוגזם, אבל אם משדרגים אז בוא נקבל שדרוג... :)

אגב, 4K בכלל לא היה בתכנית (970 לא יסחוב ברזולוציה כזו). דיברתי על 1440p שנקראת גם QHD.

מבחינת המעבד, הוא אכן 3.2Ghz אבל זה לא אומר שהוא חלש או משהו, הציון שלו ב-PassMark הוא 6500 לעומת 7500 למעבד i5 6600 חדש לגמרי שנמכר היום. כמו שכתבתי אין לך בעיית מעבד.

60FPS "יציב"? אם תשב ותמדוד בלי הפסקה אני בטוח שגם עם 980 תמצא משחקים שפה ושם יתנו לך פתאום 40... אבל עם FHD (ולרוב גם יותר מזה) ה-970 נותן גרפיקה חלקה וזורמת, עם 60FPS ברוב המשחקים רוב הזמן.

לגבי יצרן משתלם, התקציב שלך שם אותך ברמת המחירים הזולה דווקא... בשביל כרטיס יותר שקט וקירור טוב צריך לשלם קצת יותר. ראיתי ב-startpc את ה-MSI GAMING 4G שהוא מהטובים ביותר (מקביל ל-STRIX) ב-1749. ב-KSP אותו כרטיס עולה 1885...

אם זה מעל התקציב הייתי מחפש כרטיס עם 2 מאווררים שמן הסתם יהיה יותר שקט... ה-Gigabyte WF3 הוא די ענקי וגם עולה כמעט כמו ה-MSI (איזה 70 ש"ח פחות). יש לו 3.

יש שם כרטיס של PNY שאני לא מכיר ב-1500 ש"ח בדיוק... תנסה לחפש עליו מידע ברשת.

ויש גם כרטיס ITX עם מאוורר אחד ב-1500 וקצת, ובתור בונוס אתה מקבל את לארה קרופט שתקפצץ לך במכנסונים קצרים על המסך - ועוד בחינם! אבל זה מאוורר יחיד, אני הייתי מעדיף כרטיס עם 2.

ב-TMS ראיתי את זה - http://www.tms.co.il/product/15008

- זה כרטיס של GIGABYTE שמוציא את האויר החוצה, ב-1619. יש מצב שזו עסקה טובה, ולמרות שהבנתי שהם מרעישים קצת יותר מהחברים שלהם זה קירור טוב...

אני אישית הייתי הולך על ה-MSI, אבל לא מתערב לך בשיקול הכספי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני חושב שבאמת אלך על ה-MSI, נראה לי שווה את ההשקעה.

פורסם

לגמרי. אגב, כמו ה-Strix הוא גם מכבה מאווררים ב-Idle (מה שאומר שכל עוד הוא מתחת ל-65 מעלות לא תשמע אותו בכלל, מעל זה מן הסתם יש משחק ברקע אז מי שומע את הרעש שלו).

תתחדש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים