עבור לתוכן

שימוש מקסימלי בזיכרון פנימי ווינדוס 10

Featured Replies

פורסם

היי 

אני עובד עם חלונות 10 ויש לי 16 גיגה ראם DDR4 הזיכורנות למעבדים החדשים 

וכאשר המחשב עובד זמן אורך הזיכרון הפנימי עולה מעצמו בלי ששום דבר פועל עד שזה מגיעה למקסימום ושוב שום דבר לא פועל חוץ מהווינדוס עצמו

יש למישהו מוגש מזה הבאג הזה?

וכן נכנסתי לTASK MANGER  והקובץ הכי גדול שם לוקח 120 מגה בערך ולא רואים לאן הזיכרון הולך

פורסם

איך אתה יודע שהזיכרון מלא?

2. מה מפריע לך? המחשב נתקע?

פורסם
  • מחבר

באטקס מאנצגיר מופיעה שהוא מלא גם עכשיו כלום לא פועל מופיע לי 8 ראם מלא וחוץ מגוגל כרום כלום לא פועל זה מתחיל מ 1 גיגה ועולה כל פעם בקצת וכשזה מתמלא המחשב מתחיל להיתקע ופעם נכנסתי למשחק וזה בכלל עשה לי קראש 

פשוט משהו הזוי

TASK MANGER

פורסם

תעלה תמונה של TASK MANAGER לפורום.

פורסם

1. אתה מוזמן לבדוק מה זולל את הזיכרון

2. למה הזיכרון קיים ? כל עוד זה לא פוגע לך בחווית השימוש מה אכפת לך ?

3. תריץ סריקה של אנטי וירוס ואנטי רוגלות

פורסם
  • מחבר

כמו שהסברתי ניסתי לבדוק וזה לא מראה על מה הזיכרון הולך 

ואני הסברתי למעלה שזה מאט את המחשב

לגבי סריקה יש לי נוד שלא התנתק מעולם תמיד פעל 

זה לא קורה מיד זה לוקח זמן שהמחשב דלוק ועובד לפחות 10 שעות ברגע שזה שוב יעלה אפילו ל 8 גיגה אני אצלם

זה מעכשיו שום דבר לא פועל ו 5 ראם תפוס וכלום לא פועל וזה רק עולה 

a.jpg

פורסם
  • מחבר

זה מסודר לפי הכמות הגדולה של הראם הכי גבוה זה הנוד 130 מגה 

2.jpg

פורסם
  • מחבר

כבר 6 וחצי גיגה תפוס פשוט מדהים עוד לא נתקלתי בדבר כזה

פורסם

הכל סביר בתמונה שלך והשימוש שלך בזמן התמונה הוא 30 אחוז בלבד.

8( גיגה חלונות מנצלת לצורך המהרה ורק בזמן שאין בהם צורך לדברים אחרים. קרא על superfetch בחלונות.)

פורסם
  • מחבר

אני מסביר לכם שזה מגיע עד ל 16 מקסימום 100 אחוז וכלום לא פועל בבקשה תקראו את מה שאני רושם

פורסם

אל תסביר, למה  לנחש ?

תעלה תמונה נוספת כאשר זה מגיע למה שאתה טוען !

נערך על-ידי Ivan

פורסם

1. שימוש בזיכרון בנפח של כמה גיגה-בתים מייד עם לאחר טעינת מערכת ההפעלה בד"כ נובע מתוכנה העושה שימוש בזיכרון כ cache להאצת הביצועים. בד"כ מדובר בתוכנות צד שלישי, כמו תוכנה להאצת ביצועי כונן ה SSD. אפשרות אחרת היא שבמחשב ישנה תוכנה לא תקינה או אפילו זדונית (וירוס) שפשוט "אוכלת" את הזיכרון.

הערה: אני רואה מהתמונה שברקע רצה סריקה של ESET, אז יכול להיות שזה מה ש"אוכל" את הזיכרון.

2. היכולת המובנית במערכת ההפעלה להשתמש בזיכרון להאצת הביצועים (מה שמוכר כ SuperFetch) לא מציגה את הזיכרון הזה כתפוס אלא כ Cached.

3. אם נסתכל על התמונה ש @mj23 פירסם אפשר לראות את הדברים הבאים:

א. סה"כ יש לו 16GB של זיכרון פיזי.

ב. מתוך הזיכרון הפיזי, 4.6GB הם בשימוש ע"י היישומים השונים (וזה כולל תוכנות להאצת ביצועים כפי שציינתי קודם) ו 11.2GB מוגדרים כפנויים.

ג. סה"כ יש לו זיכרון וירטואלי בנפח של 17GB, כלומר גודל ה page file שלו הוא בערך 1GB.

ד. מתוך כל הזיכרון הוירטואלי נעשה שימוש ב 5GB (זהו הזיכרון שמוגדר כ Committed).

הערה: הזיכרון הוירטואלי, שהוא הערך המקסימלי שמופיע תחת חלק ה Committed, הוא סכום הזיכרון הפיזי וגודל קובץ ה page file. רק כאשר נגמר המקום בזיכרון הפיזי נעשה שימוש ב page file, כלומר יתבצעו גישות להתקן האיחסון עליו נמצא הקובץ הזה, דבר שיאט משמעותית את פעולת המחשב.

ה. 8.8GB של זיכרון מוגדרים כ Cached.

הערה: זיכרון שהוא Cached משמש להאצת פעולת מערכת ההפעלה, אבל הוא אינו נחשב כתפוס, שכן אם יש צורך בכך יעשה בו שימוש ליישומים. בד"כ מערכת ההפעלה תגדיר את רוב או את כל הזיכרון הפיזי הפנוי כ Cached, שכן אין טעם להשאיר זיכרון פיזי פנוי ללא כל שימוש.

אני מניח שהבעיה היא שבשלב מסויים כל הזיכרון הפיזי הפנוי מתמלא, כלומר במקרה הזה נפח הזיכרון שמוגדר כבשימוש (In Use) מתקרב או מגיע ל 16GB, הזיכרון שמוגדר כפנוי (Available) שואף ל-0 וכך גם הזיכרון שמוגדר כ Cached. אם מגיעים למצב בו נפח הזיכרון שמוגדר כ Committed גדול מנפח הזיכרון הפיזי, אז מתחיל להתבצע שימוש גם בהתקן האיחסון, דבר שמאט את פעולת המערכת (גם אם קובץ ה page נמצא על כונן SSD). במערכת הפעלה בה אין תוכנות פעילות, ובמיוחד כאשר יש זיכרון פיזי בנפח של 16GB, זה לא אמור לקרות כל-כך מהר. לכן החשד שלי הוא שמדובר כאן בתוכנה (או דרייבר) לא תקינה או בתוכנה זדונית כלשהי.

הדבר הראשון שאני הייתי עושה הוא פשוט לסרוק את המחשב נגד וירוסים ונגד תוכנות זדוניות למינהן.

אם הבעיה לא נפתרת בשלב הזה, הייתי מתחיל לבטל תוכנות שנטענות באופן אוטומטי עם מערכת ההפעלה, כולל תוכנות האצת ביצועים למינהן ורואה האם אחת מהן היא הגורם לכך.

אם הבעיה לא נגרמת מתוכנה כלשהי, השלב הבא יהיה להסיר דרייברים ואף לבטל שירותים (services) עד לאיתור הגורם לבעיה. יש לציין שביטול שירות קריטי יכול לגרום לכך שמערכת ההפעלה תתנהג בצורה לא תקינה או לא תעבוד כלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים