עבור לתוכן

שדרוג נכון של ראמ DDR3

Featured Replies

פורסם

טוב אז כרגע מחוברים לי למחשב שני כרטיסי ראם של 2GB כל אחד 1600HZ 

לוח אם ASUS P8P67-m

ועכשיו השגתיעוד כרטיס של 4GB של חברה אחרת אבל הוא גם DDR3 ופועל על 1600HZ 

ניסיתי סתם לתקוע אותו באחד הסלוטים אבל כשעשיתי את זה המסך הפסיק לפעול
מה הדרך הנכונה לעשות את זה?

נערך על-ידי Naor Metiner

פורסם

1. הלוח P8P67-M של Asus תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 32GB ב-4 מודולי זיכרון מסוג DDR3, כך שמבחינה זו אין בעיה.

2. אני מציע שקודם כל תבדוק באילו מתחים עובדים מודולי הזיכרון שברשותך. אם הם לא מסוגלים לעבוד באותו המתח (ב DDR3 המתח הנפוץ ביותר הוא 1.5V, אבל ישנם מודולי זיכרון שעובדים במתח של 1.65V ו 1.35V), אז זהו כנראה המקור לבעיה.

3. נסה לאפס את הביוס - אולי בהגדרות הנוכחיות יש משהו שמונע מלוח האם לעבוד עם מודול הזיכרון החדש.

הערה: אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA לערכו הנוכחי, שכן אחרת מערכת ההפעלה עלולה שלא לעלות.

4. התקן רק את מודול הזיכרון החדש במחשב (הוצא את מודולי הזיכרון הקיימים) ובדוק האם המחשב עובד איתו. אם לא - נסה אותו בכל אחד מחריצי ההרחבה לזיכרון (יכול להיות שאחד מחריצי ההרחבה לזיכרון אינם תקינים או שלוח האם דורש שמודול זיכרון יחיד יותקן בחריץ הרחבה ספציפי בכדי לאתחל). אם עדיין המחשב לא עובד עם הזיכרון הזה, יכול להיות שמודול הזיכרון אינו תקין או שיש בעיית תאימות בינו ובין לוח האם. במקרה כזה נסה לעדכן את הביוס של לוח האם לגירסה האחרונה (אולי זה ייפתור את בעיית התאימות) ובדוק את הזיכרון במחשב אחר (בכדי לוודא שהוא תקין).

5. זה פחות קריטי, אבל דאג שבכל ערוץ זיכרון יהיה נפח זיכרון זהה, ובמקרה זה - שבערוץ אחד יותקנו שני מודולי הזיכרון בנפח של 2GB כל אחד ובערוץ השני יותקן מודול הזיכרון בנפח של 4GB. תצורה כזו אמורה לגרום לזיכרון לעבוד במצב של ערוץ כפול. בדוק בחוברת של לוח האם אילו חריצי הרחבה לזיכרון שייכים לכל ערוץ.

פורסם
ציטוט של Naor Metiner

ניסיתי סתם לתקוע אותו באחד הסלוטים אבל כשעשיתי את זה המסך הפסיק לפעול
מה הדרך הנכונה לעשות את זה?

אם במקרה ניסית לעשות את זה בזמן שהמחשב פועל, אז זו לא הדרך הנכונה.

פורסם

מה המתח בו הזכרונות הישנים והחדשים אמורים לעבוד על פי היצרן/ים?

תאימות בתדר והתזמונים זה דבר אחד, לא תמיד יש תאימות במתחים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

1. הלוח P8P67-M של Asus תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 32GB ב-4 מודולי זיכרון מסוג DDR3, כך שמבחינה זו אין בעיה.

2. אני מציע שקודם כל תבדוק באילו מתחים עובדים מודולי הזיכרון שברשותך. אם הם לא מסוגלים לעבוד באותו המתח (ב DDR3 המתח הנפוץ ביותר הוא 1.5V, אבל ישנם מודולי זיכרון שעובדים במתח של 1.65V ו 1.35V), אז זהו כנראה המקור לבעיה.

3. נסה לאפס את הביוס - אולי בהגדרות הנוכחיות יש משהו שמונע מלוח האם לעבוד עם מודול הזיכרון החדש.

הערה: אל תשכח להחזיר את מצב בקר ה SATA לערכו הנוכחי, שכן אחרת מערכת ההפעלה עלולה שלא לעלות.

4. התקן רק את מודול הזיכרון החדש במחשב (הוצא את מודולי הזיכרון הקיימים) ובדוק האם המחשב עובד איתו. אם לא - נסה אותו בכל אחד מחריצי ההרחבה לזיכרון (יכול להיות שאחד מחריצי ההרחבה לזיכרון אינם תקינים או שלוח האם דורש שמודול זיכרון יחיד יותקן בחריץ הרחבה ספציפי בכדי לאתחל). אם עדיין המחשב לא עובד עם הזיכרון הזה, יכול להיות שמודול הזיכרון אינו תקין או שיש בעיית תאימות בינו ובין לוח האם. במקרה כזה נסה לעדכן את הביוס של לוח האם לגירסה האחרונה (אולי זה ייפתור את בעיית התאימות) ובדוק את הזיכרון במחשב אחר (בכדי לוודא שהוא תקין).

5. זה פחות קריטי, אבל דאג שבכל ערוץ זיכרון יהיה נפח זיכרון זהה, ובמקרה זה - שבערוץ אחד יותקנו שני מודולי הזיכרון בנפח של 2GB כל אחד ובערוץ השני יותקן מודול הזיכרון בנפח של 4GB. תצורה כזו אמורה לגרום לזיכרון לעבוד במצב של ערוץ כפול. בדוק בחוברת של לוח האם אילו חריצי הרחבה לזיכרון שייכים לכל ערוץ.

תודה רבה על העזרה !

אני קצת מתבייש להגיד את זה אבל כנראה בכמה פעמים הראשונות שניסיתי לחבר ולנתק פשוט לא הכנסתי את הכרטיס ראמ עד הסוף O.o

אני לא בדקתי את המתחים אבל עכשיו אני רואה שהזכרון נקלט ואכן יש לי 8GB ,האם בכל זאת יש למה לבדוק את המתחים או שאם הזכרון נקלט זה אומר שכבר הכל תקין?

הנה הנתונים של שני המודולי זכרון :

2986bb61d5.png5c4f873f9b.png   

נערך על-ידי Naor Metiner

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Art Tatum

מה המתח בו הזכרונות הישנים והחדשים אמורים לעבוד על פי היצרן/ים?

תאימות בתדר והתזמונים זה דבר אחד, לא תמיד יש תאימות במתחים.

פורסם

לפי התוכנה נראה שהם אמורים ועובדים באותו המתח.

גם התדר שלהם כנראה אותו הדבר בברירת מחדל.

יש הבדל בתזמונים אבל סביר להניח שהלוח מפצה על כך ע"י הורדה של הגבוה מבינהם.

עדיף לבדוק את הדברים האלו על פי הדגם המדויק בדף המוצר באתר היצרן.

לפני שאתה מתקין...

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

@Naor Metiner

1. אם המחשב עובד עם הזיכרון החדש, הרי שיש תאימות מבחינת המתחים. לפי התמונות מ CPU-Z מודולי הזיכרון עובדים במתח של 1.5V, כך שאין בעיה מבחינה זו.

2. מבחינת ה"מהירות" - לפי התמונות הנ"ל הזיכרון שלך אמור לעבוד בתדר של 1600MHz בתיזמונים של 11-11-11-28. מעשית זה לא ממש משנה, שכן מבחני ביצועים מראים שאין ממש הבדל מורגש בביצועים ברוב היישומים בין התיזמונים השונים בזיכרון DDR3.

3. באופן כללי תמיד מומלץ להריץ בדיקת תקינות על הזיכרון (בד"כ עם +memtest86) בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים