עבור לתוכן

התאמת גרסת מערכת הפעלה למפרט של מחשב ותיק

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, 
יש לי מחשב ותיק יחסית, 5 שנים לדעתי.

כדי לשפר את מהירות העבודה עליו, קניתי SSD בגודל 250GB. הכוונה היא להתקין מערכת הפעלה ותוכנות על ה-SSD, והשאר ב-HDD. 

מפרט:  i3 540, 4GB RAM, gigabyte h55m-d2h
כרגע מותקן windows 7 professional 32bit

השאלה היא- איזו גרסה של חלונות להתקין?
8.1 WIN? הנתונים של המחשב עומדים בסף, השאלה היא האם זה ייתן לי יתרון מול 7 במחשב שכזה.
או בכלל ללכת על 10.
32BIT? 64BIT?

אתם הפורום הכי מתאים שמצאתי לשאלה הזו, כי המעבד, הזיכרון ולוח האם הם לדעתי הגורמים שיובילו לבחירה בגרסה המתאימה.

הרבה תודה,
קובי

פורסם

1. תתקין מערכת הפעלה של 64 ביט אלא אם כן יש לך תוכנה שעובדת אך ורק במערכת הפעלה של 32 ביט. כמו כן מערכת הפעלה של 64 ביט תאפשר לך להוסיף עוד זיכרון בעתיד (לוח האם שלך תומך בנפח זיכרון מקסימלי של 8GB).

2. במחשב שלי יש מעבד מדור ישן אף יותר משלך (E6750 בתושבת 775) והוא מריץ Windows 8.1 בצורה טובה מאד לדעתי. את מערכת ההפעלה Windows 8.1 אני מעדיף על Windows 7 פשוט כי היא יעילה יותר בניצול משאבים והיא פחות "מצועצעת", אך מסך ה Tiles שלה קצת מעצבן (אני משתמש ב Classic Start Menu בכדי לבטל את המסך הזה ובכדי לגרום לתפריטים להיראות דומים יותר לאלו של ה Windows 7). את ה Windows 10 לא ניסיתי במחשב הנוכחי, אבל אני לא אוהב את העובדה שבמיקרוסופט מנסים "לדחוף" אותו לכל המשתמשים, ולכן אני מתכוון להישאר עם ה Windows 8.1 בתקופה הקרובה.

פורסם

בניגוד להעדפה של 7 על פני 10, אני לא רואה סיבה להעדיף את 8.1 על 10 למי שמתקין נקי. אם להתקין מערכות מעצבנות למה לא להתקין את החדשה ביותר?

פורסם

טוב, זה כבר קצת חורג מגבולות הפורום, אבל בכל זאת - האמת היא שהתקנתי את ה Windows 10 על מחשב אחר (E2140 עם 2GB של זיכרון) במסגרת ה Windows Insider Program, והיא לא מערכת הפעלה רעה. אולם התחושה שלי היא שניסו לפשט את מערכת ההפעלה הזו יותר מדיי ולהפוך אותה לתואמת גם למכשירים ניידים, וזה גורם לי להרגיש שיש לי פחות שליטה על חלק מהדברים מאשר ב Windows 8.1. בנוסף, במיקרוסופט מנסים "לדחוף" את ה Windows 10 לכל מהמשתמשים וזה נותן לי תחושה של "יש מערכת הפעלה אחת בלבד ואתה צריך לקבל אותה כמו שהיא", דבר שלא ממש מוצא חן בעיני. בנוסף לכל הנ"ל , ה Windows 8.1 עדיין יותר זולה מה Windows 10, אז אני לא רואה סיבה לקנות ה Windows 10 כאשר אפשר לשלם פחות על ה Windows 8.1 ולשדרג בחינם ל Windows 10 אם ממש רוצים (למעט העובדה שהשידרוג ייקח זמן נוסף).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים