עבור לתוכן

יש לי מארז שלא ניתן לשימוש. אני צריך עזרה בתיקון שלו

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות מחשב חדש בעוד שבוע בערך.

עכשיו, אני נקלעתי לקשיים כספיים אז אני לא אוכל לקנות מארז.

יש לי מארז ישן אז אני אצטרך להסתפק בו.

הבעיה עם המארז הישן שהוא לא ניתן לשימוש ואין בו מקומות למאווררים חוץ ממקום אחד מאחור למאוורר 80MM.

הדלת של המארז כולה עקומה ואי אפשר לסגור אותה.

תמונה של המארז מהחנות (לא המארז שיש לי עכשיו):

410367.JPG

אני לא הרכבתי את המחשב הישן במארז הזה, אז בעצם אין לי את החתיכות פלסטיק שסוגרות את המקום של הסי.די.רום והפלופי.

אז בעצם כרגע יש לי 3 מקומות פתוחים מקדימה במארז:

המקום של הפלופי (אני לא קונה פלופי אז הוא עומד להישאר פתוח) ושני מקומות איפה ששמים את הצורב, סי די רום וכו'.

אז אני אצטרך לסגור את המקומות האלה אבל אני לא יודע איך.

ובנוגע לדלת העקומה, אני אשים במקומה דלת מפרספקס.

ועכשיו הבעיה הכי גדולה: אין שום מקומות מוכנים למאווררים, חוץ ממקום אחד מאחורה למאוורר 80MM.

אני יכול להכין אחד על הגג ואחד על הדלת מפרספקס שאני אכין. אבל מקדימה אני לא יכול בכלל לעשות חור למאוורר, כי יש שם את ה-USB וכפתורי ההפעלה.

אז אני אצטרך לשים מאוורר במקום אחר.

עכשיו חשבתי על משהו כזה:

איפה שיש לי את שני הפתחים במקומות של הצורב והסי די רום, אני יכול לשים שם חתיכת פרספקס ועליה לשים מאוורר 80MM? איך אני אמור לשים את הפרספקס שם שהוא לא יפול?

וכמה הגודל של הפרספקס אמור להיות? לא מבחינת ס"מ, אני מתכוון מבחינת עובי, כמה MM?

גם החתיכה הקטנה שאני אשים איפה שהצורב והסי די רום וגם הדלת הגדולה שאני אעשה, כמה עובי כל אחת צריכה להיות? (אל תשכחו שעל כל אחת אני שם מאוורר 80 MM).

פורסם

אחלה מארז נדמה לי של סימבדה..

מאורר 80 מ"מ יכנס יופי טופי עם 2 מקומות, בצדדים אפשר לשים פרספקט ולהדביק למארז עם דבק חם, אותו דבר לפלופי

עובי הפרספקט אין לך כל כך הרבה אפשרויות כי בחנויות מוכרים נדמה לי 2.5 או 3 סנטימטר שזה דיי עבה יחסית למה שיש לי שבא מהחנות

בכל מקרה שזאת לא תיהיה הדאגה שלך הדלת לא תתפרק בגלל מאורר שיושב עליה, מה שכן צריכה להיות תפוסה חזק שהמאורר לא יעשה ויברציות

לא הבנתי עד כמה הדלת התעקמה ואיפה אבל את המסגרת תנסה ליישר ולהשתמש בה עם הדלת ואת הפרספקט כמעט על כולה סתומרת להשאיר סנטימטר לכל כיוון מהפח..

בקשר למאורר מקדימה למטה זה לא הכי הכרחי ברגע שיש לך למאורר למעלה פשוט כל החלק התחתון לא יקבל קירור כמו שצריך אבל זה פחות חשוב גם ככה אין שם משהו שאמור להתחמם יותר מידי חוץ מהכרטיס מסך שעוד נמצא בטווח דיי קרוב לאיורר העליון

בכל מקרה תראה אני יגיד לך איך זה במארז סימבדה שלי..

אתה מוציא את הפאנל הקדמי איפה שיושבים הכפתורים, בפח שנשאר לך למטה שמפריד כרגע בין הכפתורים לבין פנים המארז

אתה יכול לחורר חור למאורר ואם אין לפאנל למטה חור אתה פשוט דואג שלא יהיה חלק למטה לפאנל ;D גם ככה אף אחד לא ממש רואה אותו פשוט זה יתן לך מקום להכנס לאוויר

זה רק בניחוש שיש לך מקום שם.. אתה צריך לפרק את הפאנל ולהסביר מה קורה

את המאורר אתה כמובן מרכיב מבפנים אז לא צריך להיות מקום מסודר וכאלה רק בין הכפתורים בפאנל ובין הברזל של שילדת המארז צריך להיות קצת מקום לחירור :)

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה רק כמה דברים:

1) המארז הוא SPL ולא סימבאדה

2) יש לי מקום מוכן בשביל מאוורר 80 MM למטה, רק חסר לו שני חורים לברגים, אבל זה לא בעיה אני יכול פשוט להכין את החורים האלה בעצמי. הבעיה היא שהמקום המוכן הזה נמצא בדיוק איפה שנמצאים היציאות של ה-USB. אז אני לא יכול לשים שם מאוורר מבלי להוציא את יציאות ה-USB, מה שאני לא מעוניין לעשות.

3) את הפרספקס אני לא קונה מהחנויות, אבא שלי משתמש בפרספקס בעבודה שלו והוא יכול להביא לי בחינם כל עובי שאני ארצה. הוא רוצה להביא לי עובי של 5 MM לדלת בצד, זה בסדר? ולחתיכת פרספקס הקטנה שאני אשים למעלה ועליה אני אשים מאוורר הוא מביא לי אותה בגודל 3MM, זה בסדר?

4) אני עושה דלת שלמה מפרספקס, אני לא עושה ריבוע בדלת המקורית של הישנה ואז מדביק על זה חתיכה מפרספקס, אני בונה דלת שלמה.

והדלת הישנה המקורית של המארז עקומה בדיוק איפה שיש את הברזלים האלה שקצבות שלה, הברזלים שנכנסים בחורים האלה מארז. אזז בגלל זה אני לא אצליח אף פעם לגרום לדלת הזאת להיסגר על המארז.

ואני כבר יודע איך מכינים דלת שלמה מפרספקס (איפה קודחים חורים וכו', כבר הסבירו לי כמה משתמשים שעשו את זה בעצמם).

5) אחי, המארז הזה לא איכותי בכלל. זה שיציאות ה-USB נמצאות בדיוק איפה שעשו את החור למאוורר 80MM מקדימה מעיד על האיכות הירודה של המארז. וחוץ מזה גם חסרים שני מקומות לברגים של המאוורר שאני אמור לשים מקדימה. ד"א המארז הזה עולה עם ספק הכוח שלו רק 140 ש"ח היום מרוב שהוא מעפן.

פורסם

טוב אחי פשוט ראיתי בעתיד מחשבים מארז ממש דומה של סימבדה אז זה בלבל אותי

כל הקטע שאם אתה שם את המאורר הUSB נתקע נשמע לי קצת מוזר

כי הרי כללל המאורר הוא מבפנים אז אתה אומר שבעצם במצב הנוכחי החוטים של הUSB נכנסים לבפנים של המארז?

אם כן. תנסה בדבק חם להדביק אותם לפאנל עצמו..

בכל מקרה מספיק 2 חורים למאורר כל עוד עם בצדדים שונים זה יחזיק אותם אחלה זאת אומרת אחד בפינה העליונה השמאית והשני פינה תחתונה ימינית, וקדומה

כמובן שהתכוונתי למ"מ ולא ס"מ זאת טעות בכתיבה בהודעה הקודמת 5 לדלת ו3 לפאנל נשמע לי סבבה לגמרי

לי היה מארז סימבדה שעלה 140 כולל ספק כוח "400" של סאן שיין

וזה אחלההההה מארז עם זרימת אוויר לא רעה בכלל בכלל ומאוד נוח להתאחן שם :)

הבאתי אותו לחבר שלי שקניתי את הסימבדה עם החלון

פורסם
  • מחבר

כל הקטע שאם אתה שם את המאורר הUSB נתקע נשמע לי קצת מוזר

כי הרי כללל המאורר הוא מבפנים אז אתה אומר שבעצם במצב הנוכחי החוטים של הUSB נכנסים לבפנים של המארז?

אם כן. תנסה בדבק חם להדביק אותם לפאנל עצמו..

לי היה מארז סימבדה שעלה 140 כולל ספק כוח "400" של סאן שיין

וזה אחלההההה מארז עם זרימת אוויר לא רעה בכלל בכלל ומאוד נוח להתאחן שם :)

הבאתי אותו לחבר שלי שקניתי את הסימבדה עם החלון

אחי לא הבנתי את מה כתבת בקטע הראשון, אבל עזוב את זה. אין סיכוי שאני אעשה חור 80MM מקדימה למטה. אבל תודה על העזרה אחי.

ובנוגע לקטע השני שכתבת: מה השם של המארז שנתת לחבר שלך ועלה לך 145 ש"ח?

פורסם

הקטע העליון הוא שצריך לעניין אותך יהיה מאוד חשוב לשים את המאורר למטה אם אפשר אז למה לא אני לא כל כך הבנתי

בכל מקרה המארז של חברת logic concept שידועים גם בשם סימבדה.. אני ממש לא זוכר את הדגם זה היה בחנות KSP לפני כמה חודשים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים