עבור לתוכן

G4400 vs i3 6100 תועלת מול עלות...- מה מומלץ?

Featured Replies

פורסם

שלום,

שוקל לרכוש אחד מהם, לא כחלק ממחשב כי יש לי ספק ושואף להכניס את השילוש [לוח+מעבד+זכרון] החדש לתוך המארז הקיים [גם אם ישן!]

אני רואה שההבדל במחיר הוא נניח כ220 ש"ח [אני מסתכל על אתר אייבורי שקרובה אלי יחסית, מעדיף מKSP שמשמעתי עליה פחות דברים טובים או בכלל...]
אייבורי מוכרת את הG4400 רק בTRAY כחלק מרכישת מחשב, ולכן רק משער את ההפרש בינו לבין הi3-6100 שבא גם בBOX וגם בTRAY...
[ככל שהדגם עולה הם לוקחים פחות כסף על דגם הBOX, מבחינת הפרש מTRAY]

לענייננו:
ההבדל הטכני בין המעבדים למיטב הבנתי הוא ב400 מגה-הרץ מהירות שעון, לא כ"כ קריטי...
מה שכן אולי משמעותי יותר הוא נתון ה #THREADS 4 למול 2 , תמיכה בIntel® Hyper-Threading Technology   --- לטובת ה6100!
ויש גם את עניין ה Intel® HD Graphics 530 Intel® VS HD Graphics 510 --- שוב לטובת ה6100

האם הבדל של 250 - 220 ש"ח מצדיק בחירת ה i3-6100 לעומת הG4400?
תודה רבה :)

https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=16853,16855,16856

http://ark.intel.com/compare/90729,88179

פורסם

בעקרון זה תלוי בעיקר בשימושים של המחשב ובשאר המפרט/תקציב.

אם המחשב מיועד לעבודה משרדית הייתי הולך על הG4400 ומשקיע את החסכון בSSD אם הוא לא מתוקצב.

אם יש תכנון לעבוד עם תוכנות שאוהבות ליבות הייתי שוקל את הi3...

פורסם
  • מחבר

תודה

כרגע יש לי evo 850 250GB שטרם התקנתי עליו מערכת הפעלה אבל אעשה זאת 

יש לי גם כ. מסך GT 240 של ספארקל, שלפי הטבלה של 'טומס-הרדוור' הוא כ3 דרגות מתחת ל Iris Graphics 530 

הממ... 

הרכיבים האלו כן נשקלים במסגרת תקציב מינימלי אך הכי משתלם כרגע (פתחתי פוסט נפרד כאן '775==>1150' משהו כזה...) 

המחשב מיועד לגלישה עם הרבה טאבים במקביל (50,100,... 'תחביב'  ?) 

וגם קצת משחקים אני משער

כרגע משחק רק battlefield bad company 2, זה כנראה קצה היכולת של מערכת ה775 העתיקה שלי, אז כשיתאפשר - אולי אשחק יותר:) 

לא מתוכננות עריכות וידאו/תמונות/גרפיקה כרגע... 

נערך על-ידי yoel14

פורסם

מבחינת ביצועים יש הבדל של 10% בערך במהירות השעון לטובת ה-i3 ומעבר לזה ה-Hyper-Threading מוסיף בדרך כלל עוד 15%-20% לביצועים, האם זה שווה לך 200 שקל זה תלוי בך.

לגבי הכרטיס הגרפי המובנה, אל תתבלבל עם ה-Iris Pro, בשני המעבדים מדובר ב-HD Graphics הרגיל שהוא הרבה יותר חלש מהפרו. מבין שניהם ל-510 יש חצי מיחידות העיבוד של ה-530, זה הפרש משמעותי אם כי זה לא אמור להשפיע של עבודה משרדית ולדעתי למשחקים שניהם לא יהיו מספקים תלוי ברזולוצית המסך.

מבחינת גלישה עם המון טאבים ההמלצה שלי היא להשקיע בכמה שיותר זכרון אם כי גם ה-SSD יעזור כאן.

פורסם
  • מחבר

צודק, התבלבלתי עם כמה חלונות אחרים שפתחתי, אכן לא 'פרו', תיקנתי בתגובתי הקודמת =) 

ציטוט של etal

ה-Hyper-Threading מוסיף בדרך כלל עוד 15%-20% לביצועים, האם זה שווה לך 200 שקל זה תלוי בך.

15-20 אחוזים, זה מכובד יחסי, אכן נחליט כשיגיע הזמן!

מבין שניהם ל-510 יש חצי מיחידות העיבוד של ה-530, זה הפרש משמעותי אם כי זה לא אמור להשפיע של עבודה משרדית ולדעתי למשחקים שניהם לא יהיו מספקים תלוי ברזולוצית המסך.

מהיכן הנתון אודות ההפרש שהזכרת?? 

לגבי משחקים, כאמור, משווה קודם כל עם היכולת הנוכחית של הכרטיס הקיים, כך שאם המשחק הנ"ל שרץ לי ירוץ טוב יותר- דיינו, לבנתיים ;) 

כרגע משחק על 720p,ועם אפשרויות די נמוכות!! (AA, anti-bla-bla, sync-bla-bla...) 

מבחינת גלישה עם המון טאבים ההמלצה שלי היא להשקיע בכמה שיותר זכרון אם כי גם ה-SSD יעזור כאן.

8 אמור להיות סבבה יחסית, לא? 

פורסם

@yoel14

1. טכנולוגיית ה Hyper-Threading גורמת לכל ליבה פיזית להתנהג כמו 2 ליבות לוגיות, כך שמבחינת מערכת ההפעלה יש במחשב פי 2 יותר ליבות עיבוד. כמובן שהדבר לא מכפיל את כח העיבוד של מעבד המשתמש בטכנולוגיה כזו, אבל ברוב המקרים תהיה תוספת ביצועים.

2. לפי ההשוואה בין ה Core i3-6100 וה Pentium G4400 מהאתר של אינטל ניתן לראות שבגדול ההבדלים הם בטכנולוגיית ה Hyper-Threading, בתדר המעבד ובליבה הגרפית - כולם לטובת ה Core i3-6100.

אם התכנון הוא לקנות מחשב לטווח הארוך, הייתי אישית מוסיף עוד 200 ש"ח בשביל לקנות מעבד Core i3 במקום Pentium G, במיוחד אם יש כוונה להשתמש בליבה הגרפית המובנית במעבד.

אגב, אני מניח שאתה מתייחס לטבלת השוואת כרטיסי המסך הזו:

http://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

במקרה כזה הליבה הגרפית המובנית במעבד אכן אמורה להיות קצת יותר טובה מאשר כרטיס המסך GT 240, אבל כפי שכתבתי לך בדיון השני - פשוט תבדוק את זה כאשר תקבל את המחשב ואז תחליט במה עדיף לך להשתמש.

3. כמו ש @etal כתב - במקרה שלך רצוי להשקיע בזיכרון (בדיון השני כתבת שאתה עם 50-100 טאבים פתוחים כל הזמן). יכול להיות שזה יעשה הבדל משמעותי יותר לעומת מעבד "חזק" יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים