עבור לתוכן

מתלבט אם לשדרג מ8 ל16 GB RAM

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם, עכשיו אני אדע מאיפה כן לקנות ברגע שזה יהיה לפחות קצת רלוונטי.
עזרתם מאוד!

• תגובות 30
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ציטוט של elikh

זה כמובן הדבר הראשון שעשיתי, נראה שלפעמים אני מצליח להגיע לנצילות של כ85% מהזיכרון.
אבל הבנתי שאם הOS רואה שהRAM מתקרב לסיום הוא יתחיל לחסוך, מה שיגרום להאטה בלי שבכלל מודעים אליה.

יש לך דעה על זה?

אם יש זכרון פנוי שעומד סתם כך המערכת משתמשת בו ב- Cache, אם חסר היא מוותרת על ה-Cache. לא מדובר על משהו שמשפיע על המערכת באופן דרמטי, במיוחד כשאתה משתמש ב-SSD (שיש לך), ואז הטיול לדיסק ממילא זול הרבה יותר עבור המערכת.

לגבי השאלות שלך, כיום באמת אין צורך לרוב ב-16GB, אבל אם יש לך 200 ש"ח מיותרים, זה לא יהרוג אותך.. אז למה לא. לגבי הספק אתה יכול להיות שקט, אני עם מערכת די דומה עם 970 + i5 וספק 460W, ולפי מדידות לא חסר לי כלום. הכרטיס צורך 140W (לפני המהרה שעם 970 בד"כ אין בה צורך).

פורסם

רוב הסיכוים שתבנה מערכת חדשה לגמרי לפני שתרגיש שיפור כלשהו מהוספת זכרון. DDR3  יהיה בסביבה עוד זמן מה ותוכל לרכוש מיד שניה לפחות במחיר סביר במידה ותחליט שזה הכרחי. אין ממה לפחד, זכרונות מיצרנים טובים עמידים מאוד ומגיעים עם אחריות לכל החיים - לא סתם. אבל קשה לי להאמין שזה יהיה רלוונטי בשלב כלשהו.

פורסם

א. קודם כל הספק יעמוד בזה.

ב. אל תשכח שאתה מקבל עוד 2GB עם הכרטיס (ל660 יש 2GB נכון?)

פורסם
ציטוט של nargsi

ב. אל תשכח שאתה מקבל עוד 2GB עם הכרטיס (ל660 יש 2GB נכון?)

באמת כתבתה שהוא יקבל תוספת זיכרון ראם מהכרטיס מסך?O.o

פורסם
  • מחבר

@d3mo-killer אני חושב שהכוונה שלו הייתה לגבי הכרטיס מסך (אכן ב660 יש 2 ג'יגה וב970 יש 4 מתוכם 3.5 "אמיתיים")

אז קניתי את הכרטיס מסך, הספק בהחלט עומד מצוין באתגר :)

לגבי הראם, ניסיתי להעמיס מאוד על המערכת, אכן הגעתי למסקנה חד משמעית, שהOS תמיד ישאיר קצת RAM פנוי.

הוא ישחרר דברים שלא נמצאים בשימוש מיידי אבל לא יחסום את כולו, מה שכמובן מביא לירידה אדירה בביצועים למרות שנצילות ראם היא "רק" ~90%.

עכשיו השאלה המתבקשת היא - האם כשמריצים משחק בודד ומגיעים ל85%~ נצילות, זה בגלל שהמשחק לא דורש יותר, או בגלל שמערכת ההפעלה לא נותנת לו? בכל אופן לפי מה שכתבתם לי פה ומעוד אינספור ביקורות באינטרנט, נראה שאם מריצים משחק כבד אחד, 8GB עדיין יספיקו בשנה הקרובה.

מעבר לזה, ההבדל עם 16 יהיה כבר מורגש.  

פורסם
ציטוט של elikh

@d3mo-killer אני חושב שהכוונה שלו הייתה לגבי הכרטיס מסך (אכן ב660 יש 2 ג'יגה וב970 יש 4 מתוכם 3.5 "אמיתיים")

נבהלתי, כבר חשבתי שהוא נפל על הראש (בלי להעליב)

פורסם
ציטוט של elikh

עכשיו השאלה המתבקשת היא - האם כשמריצים משחק בודד ומגיעים ל85%~ נצילות, זה בגלל שהמשחק לא דורש יותר, או בגלל שמערכת ההפעלה לא נותנת לו? בכל אופן לפי מה שכתבתם לי פה ומעוד אינספור ביקורות באינטרנט, נראה שאם מריצים משחק כבד אחד, 8GB עדיין יספיקו בשנה הקרובה.

מעבר לזה, ההבדל עם 16 יהיה כבר מורגש.  

למה אתה מסבך לעצמך את החיים תגיד לי? משחק שקודד בצורה גרועה (מיינקראפט, למשל) יכול לזלול גם 10GB של RAM אם תתן לו. זה לא אומר שהוא צריך אותו או שאתה בתור משתמש תרגיש בהבדל בין 4B ל-16GB. נכון להיום אין משחק שאכן צריך מעל 8B. הדרישות שמפתחים מפרסמים הן כסת"ח ותו לא. כש-ואם משחק כזה יגיע לשוק, תדע.

נערך על-ידי Monsi

פורסם
ציטוט של d3mo-killer

נבהלתי, כבר חשבתי שהוא נפל על הראש (בלי להעליב)

לא, הוא פשוט מקדים את זמנו...

מי יודע, אולי זה יהיה הפיצ'ר המרכזי ב- Windows 11 :)

פורסם

מתלבש על השירשור.

כם אני נמצא במקום שאני חושב לשדרג ל 16GB

אני עם מפרט דומה (i5 3570K & GTX970) .

כשאני משחק GTA כמות ניצול הזיכרון מגיע ל 85% והדיסק קשיח SSD(עליו נמצא הזיכרון הוירטואלי) נטחן עד 100%.

חשבתי לקנות את הזוג הבא מאמזון:

Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz

יוצא 99$ עד הבית

פורסם
ציטוט של BreezeNET

מתלבש על השירשור.

כם אני נמצא במקום שאני חושב לשדרג ל 16GB

אני עם מפרט דומה (i5 3570K & GTX970) .

כשאני משחק GTA כמות ניצול הזיכרון מגיע ל 85% והדיסק קשיח SSD(עליו נמצא הזיכרון הוירטואלי) נטחן עד 100%.

חשבתי לקנות את הזוג הבא מאמזון:

Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz

יוצא 99$ עד הבית

הV מטחנה של זיכרון. אבל הזיכרון Vram עם שמונה ראם נשמע לי די והותר. אבל זה 85%, איפה הבעיה כאן ?

פורסם

נראה שהמערכת הפעלה מגבילה את שימוש הזיכרון ומעבירה את שאר העבודה לSSD, בקצב הזה SSD שלי לא יאריך ימים:(

פורסם
  • מחבר
ציטוט של BreezeNET

נראה שהמערכת הפעלה מגבילה את שימוש הזיכרון ומעבירה את שאר העבודה לSSD, בקצב הזה SSD שלי לא יאריך ימים:(

מה גודל הSSD?
אני עכשיו גם התחלתי עם GTA V ואני רואה שכמו שאמרו לי פה, אין בעיה עם הראם

המעבד טיפה חוסם ו*אולי* ה3.5 ג'יגה של 970GTX - לא סגור על זה עדיין

מריץ בהגדרות הכי מקסימליות חוץ מMSAA ולא יורד מ40 FPS.

פורסם

תמיד יש מה לעשות עם זיכרון עודף.

PRIMOCACHE למשל.

פורסם

הזמנתי מאמזון קיט 2x8GB  של קינגסטון

המערכת הפעלה על SSD של 120GB (מתוכם פנויים 30GB)והמשחק על SSD של 240GB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים