עבור לתוכן

שדרוג זמני של מערכת 775 או רכישת 1150 מינימלית?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
ציטוט של E71

יותר מזה, להתחיל לפרק את המעבד ולמרוח משחה ולהרכיב הכל בחזרה וכל זה בשביל להוסיף למעבד איזה 20% - מיותר לגמרי...
צריך להביא בחשבון שמהירות של מערכת מושפעת מכל הרכיבים, כך שתוספת של 20% למעבד זה בעצם 5-10 אחוז לכל המערכת.

בקיצור, מה שהמחשב יודע לעשות עם E8500 הוא ידע לעשות גם עם ה-E5200 הקיים, זה באמת חסר משמעות.

משער שמה שאמר תופס גם כאן, אבל הפעם מדובר בשדרוג למעבד מרובע ליבות, אז אולי זה יכול לעשות הבדל קצת יותר משמעותי, לבנתיים, בתמורה ל100 ש"ח בלבד..
רק תוהה אם הקרור הקיים יספיק וכן - מעולם לא הזמנתי מALIEXP'.. המוכר 'בן כ5 חודשים' בלבד... 

הממ...
אתם אומרים שההתקנה [עם זה שבלינק] תהיה רק להוציא את הקיים, לשים משחה, לדחוף את החדש -וזהו?

ולROGER THAT , בהחלט יש לי חוש טכני, וגם נהנה מלבצע "פרויקטים" טכניים :D  , משער שאם אתעמק אבין מה הכוונה המדויקת ב"לחתוך את הפלסטיק" והאם צריך\יש לי את הכלים [פיסיים] לכך?...
תודה על המידע! מציץ בלינקים

• תגובות 64
  • צפיות 7.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמובן תופס.

אבל  תיקון. ממש לא בטוח לגבי סדרת X5400. בגלל ה-FSB יהיה מדובר ב-OC בלוח שלך. (שלכאורה תומך ב-1600MHZ FSB ב-OC) אז אולי עדיף ללכת על סדרת E5400, ובכך גם לשמור על אפשרות OC למעבד.

מצד שני, אזוס כותבים שהלוח תומך אפילו ב- Core 2 Extreme QX9770 revC1,3.2GHz,1600FSB,L2:2X6MB כך שגם סדרה זו כנראה תעבוד, אבל ללא OC נוסף.

איזה קירור יש לך? כנראה אפילו אינטל בסיסי יעבוד ללא OC. רק רצוי במקרה כזה לקחת דגם מעבד עם TDP לא גבוה מאוד.

עריכה: לחתוך את הפלסטיק - http://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/#lga-775-socket-mod

חפש סרטונים ביוטיוב. יש פול. הנה אחד 

פורסם
  • מחבר

בהחלט הייתי מעדיף מעבד שיגיע ושלא אצטרך "להתעסק" עם חיתוכים ודברים מדויקים וקריטיים שלא עשיתי מעולם.
אמנם יש לי חוש טכני אבל לעתים מתפקששים דברים בפעם הראשונה [ראה דוגמת התקנת מגן מסך למכשיר שלי- גרגר אבק חמק מעיני 3 פעמים והתוצאה- עיקום קבוע ובולט במראה ("חלבי") של כסנטימטר מרובע בתחתית המדבקה שעל המסך, קריטי? לא, מציק? כן! בולט לעין]
בכל אופן, אני מעולם לא ביצעתי OC וגם לא מתכנן כזה, כי אני חושב שיש למחשב\למעבד שלי נטייה להתחמם! [כך נראה כשמשחק במחשב ופעם גם בסתם גלישה... נובע כנראה מאבק מצטבר ברמות, אין לי פתרון קבוע כרגע...]
המאוורר שיש לי אינו סטוק אך גם לא מיוחד ויוקרתי, פשוט אחד מעבר לסטוק, של אלפין אם אני זוכר נכון..
לא פותח את המארז כרגע כי [תחזיק חזק] תזוזה במארז תגרום למאוורר של כרטיס המסך לגמגם והוא יעלה [על פי REAL TEMP] ל40 ו50 מעלות במנוחה עד שיתחשק לו להרגע \ עד שאתן לו 'דחיפה' עם עט... בד"כ חוזר לעצמו תוך שעות...אבל אני עוד שמחשב בשעות אלו אז נמנע כרגע מפתיחת המארז :D

פורסם

אכן, הפיתרון ש-GreenGlob הביא מתאים. פשוט חתכו במעבד קצת במקום לחתוך בלוח, וגם מגיע כבר עם מדבקה. נחמד מאוד.

אההה וטוב שהזכרת לי. קח בחשבון שכל התעסקות עם הלוח אם הישן שלך עלולה להרוג אותו. מספיק שיש מיקרו-סדק קטן שלא מפריע כרגע, אך לחץ מתון על הלוח יהרוג אותו. (כמו שעושים כאשר מרכיבים מעבד)

נכון לגבי כל התעסקות עם ציוד ישן.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Roger That

אכן, הפיתרון ש-GreenGlob הביא מתאים. פשוט חתכו במעבד קצת במקום לחתוך בלוח, וגם מגיע כבר עם מדבקה. נחמד מאוד.

אההה וטוב שהזכרת לי. קח בחשבון שכל התעסקות עם הלוח אם הישן שלך עלולה להרוג אותו. מספיק שיש מיקרו-סדק קטן שלא מפריע כרגע, אך לחץ מתון על הלוח יהרוג אותו. (כמו שעושים כאשר מרכיבים מעבד)

נכון לגבי כל התעסקות עם ציוד ישן.

הצצתי בלינקים והחכמתי, החכמתם אותי!
לגבי לחצים ומיקרו-סדקים --- עכשיו זה כבר מפחיד אותי :\
עד שהתחלתי לחבב מאוד את רעיון הXEON [והגעתי למסקנה שהE5450 הוא המשתלם ביותר מבחינת כח והעובדה שהTDP שלו רק 80...] , אמנם העלות היא 140 [ללא חיפוש מעמיק, רק לחיצה על לינק מהאתר שפתח תוצאות בEBAY....] פחות ממה שחשבתי להשקיע במעבד, נדמה לי שעדיין גם מוכרים Q9550 יד2 בארצנו, משער שירצו עליהם לפחות 200... או 150 תלוי במוכר...
אבל אם יש סיכון טוב בתקלות בלוח ובהתקנה בכלל - נראה לי שאני חוזר שוב למצב ה'מבולבל' שהיה לי עד ששכנעו אותי לא להשקיע כלום ורק לחסוך לשדרוג טוטאלי :|
פעם אחת [אולי פעמיים] בעבר כבר הוצאתי את המעבד, ניקיתי את הצלעות קרור שלו ושמתי משחה, לא זוכר שהייתי חייב להפעיל לחץ... אה, בעצם בחיבור המאוורר כן הייתי צריך- רגליות ארורות :\ [אתה בטח יודע למה אני מתכוון...] אז זה 'מזל' שהכל עבר חלק למרות שנאלצתי להפעיל לא מעט לחץ כדי להלחם אתם? היו פעמים שהמעבד היה רותח כי הצלעות\מאוורר היו רופפות ברגל אחת, ולקח זמן עד שהסתדר, לא יודע למה זה הסתדר, אך לא מתלונן =]

פורסם

זה נכון לגבי כל התעסקות עם לוח ישן /אלקטרוניקה עדינה ישנה. לדוגמה כמו שכתבת לגבי הכרטיס מסך שלך.

ראיתי לוח מת מנסיון להוסיף לו כרטיס זכרון. (שחובר נכון ועם לחץ רגיל)

כן, קיים סיכון מסוים. אבל זה לא מה שאמור למנוע בעדך לבצע את זה. אלא אם אתה יודע מראש שגם כך הלוח שלך עושה הרבה בעיות וצריך ללטף אותו בכדי לגרום לו לעלות

לילה טוב

פורסם

לפי מה שאתה מתאר צריך טקס פולחן שלם רק בשביל שהמחשב יעבוד כמו שהוא עכשיו,

דחיפה עם עט למאוורר כרטיס המסך ותפילה שהקירור למעבד יסתדר מעצמו...

חשבתי שיש פה עסק עם מערכת יותר יציבה.

אני נוטה להציע עכשיו להשתמש בעט בכדי לכתוב הספד ולחסוך כסף לשילוש חדש.

פורסם
  • מחבר

המחשב בן כמעט 7, וגם אז כשנקנה [כמו שניתן לראות במפרט E5200, 2GB DDR2 בתחילה... כל השאר גנרי] זה היה על תקציב לחוץ ונמוך...
היו בעיות חום, יש לא מעט אבק... גם מסכים כחולים לאחרונה, אני חושש שהמחשב התחיל לקלוט מה קורה פה [ולקרוא מה אני רושם בHWZONE גם כן] ומאז הוא מראה לי 'מי בעל הבית' :s07:    

:) 
כשאני משחק [למשל BF:BC2 ] הוא על 100% מעבד, וגם לא רחוק מכך כשמנגן סרטים, או רק מעלה את כרום...
זכרונות הכנסתי והוצאתי לא מעט כשהשתדרגתי בעוד סטיק של 2 גיגה...
ככה שהלוח חטף לא מעט מהלומות, אבל בסה"כ ב"ה הוא רץ, חי ונושם [ואפילו משחק איתו..]

האם הגיע הזמן להתקדם ולרכוש [לפחות] שילוש חדש? בהחלט!!
רק שרציתי עד אז לעזור למחשב להיות יותר מהיר ויותר נסבל!
המסקנה עד כה היתה - לא שווה לבזבז [אפילו רק 300-400] על כל שילוב\שילוש בתצורת 775, אלא לחסוך למשהו חדיש יותר [סקיילייק]
ואז חשבתי אולי רק מעבד...
דוקא העירו לי בהתחלה על הXEON-ים ושות' שניתנים לשימוש בעזרת מדבקה- אך המליצו שבאמת לא להסתבך עם זה...

פורסם

האמת שזה מצחיק, היה לי בדיוק אותו שילוש כמו שלך ושדרגתי לשילוש דומה למה שהצעת (זהה חוץ מהמעבד [I3 4160]).

גם חשבתי בדיוק כמוך לקנות 775 חדש.

השילוש הקודם עדיין עובד במחשב שלא בשימוש הרבה, אבל אני לא מתחרט על הקניה של השילוש החדש, הביצועים הם פשוט עולם אחר ומצדיקים את זה מבחינתי.

פורסם
  • מחבר

גם המחיר של ה4170 כמעט זהה לשל ה6100 ונדמה שגם כמעט זהה בביצועים...
שמח לשמוע שההבדל הוא עצום...
אז במחשבה לאחור, לא היית מצדיק הוצאה של 150 לשדרוג מעבד, או 350 לשדרוג מעבד ולוח וזכרון, ואכן רכישת סקיילייק\האסוול [לצורך העניין] הם המהלך הנכון ביותר, נכון?
ממתי אתה סחבת אתך את ה775 העתיק :)

פורסם

בנוגע למעבד Xeon בתושבת 771 כשידרוג אפשרי למחשב בעל תושבת 775 - כבר כתבתי לגבי זה בתחילת הדיון, אבל אני אציין מספר נקודות חשובות:

א. יש להדביק על מעבד מדבקה שמצליבה בין שתי רגליים. יכול להיות שבמעבד הספציפי שקושר אליו בהודעה הקודמת המדבקה כבר הודבקה על המעבד או שאפילו בוצעה הלחמה כלשהי שמבצעת פעולה דומה. זה החלק הפחות קריטי בתהליך.

ב. יש צורך בשינוי פיזי של תושבת המעבד בלוח האם - צריך לקחת סכין ולחתוך בעדינות שני שגמים בתושבת מכיוון שבמעבדי ה Xeon לתושבת 771 אין מגרעות באותם המקומות כמו במעבדי ה Core 2 Duo לתושבת 775. תהליך הזה יכול להיות בעייתי ובהחלט יכול להיות שייגרם נזק ללוח האם (עד כדי השבתתו) אם הוא לא יבוצע כראוי.

אני לא בטוח האם ניתן לעשות את הפעולה ההפוכה, כלומר במקום לחתוך את השגמים בתושבת המעבד פשוט חותכים מגרעות במעבד, שכן יכול להיות שב PCB של המעבד באותן הנקודות יש מעגלים חשמליים כך ש"כירסום" ב PCB יכול לגרום לו נזק. האם יכול להיות שהמוכר של המעבד ההנ"ל ייצר מגרעות כאלו במעבדי ה Xeon שהוא מוכר? כן, אבל אני לא יודע בוודאות.

לפי אחת התמונות במעבד ה Xeon יש גם מגרעות וגם הלחמה על המעבד, כלומר המוכר ביצוע את השינויים הפיזיים הדרושים בכדי שהמעבד יתאים לתושבת 775.

ג. כברירת מחדל הביוס של לוח אם לתושבת 775 לא תומך במעבדי Xeon לתושבת 771. זה אומר שצריך לבצע שינוי תוכנתי בביוס. השינוי הזה דורש שהמשתמש יוריד קובץ עם גירסת הביוס העדכנית עבור הלוח שלו, ישתמש במספר תוכנות בכדי להחליף/לעדכן את רשימת המיקרו-קודים/המעבדים הנתמכים ע"י הביוס ואז לצרוב את קובץ הביוס המעודכן בלוח האם. כמובן שכל טעות או בעיה בשלב הזה יכולה לגרום להשבתה של לוח האם.

ד. מעבד מרובע ליבות, בין אם הוא לתושבת 775 או בין אם הוא לתושבת 771, מייצר יותר חום מאשר מעבד בעל שתי ליבות. זה אומר שיש צורך בקירור טוב יותר למעבד. במקרה הספציפי הזה, כתוב בעמוד המעבד X5450 שה TDP של המעבד הוא 125W, כך שכמעט בוודאות יהיה צורך לקנות גם קירור טוב יותר למעבד.

לסיכום - אם יש לך כסף מיותר לקניית מעבד Xeon בתושבת 771 וקירור מתאים, חוש טכני ומחשב שניתן לוותר עליו (צריך לקחת בחשבון מצב שבו המחשב יושבת), תעשה זאת. אני אישית לא הייתי עושה זאת ואני נמצא במצב דומה (מעבד E6750 ולוח אם GA-965P-DS3) היות ומדובר במחשב הראשי שלי, מה גם שאני לא בטוח שמשתלם להשקיע אפילו 100 ש"ח במערכת מחשב מיושנת כזו. מצד שני, אם היה לי כסף מיותר ומחשב שאני מוכן לוותר עליו בהחלט הייתי מוכן לקחת סיכון ולו רק בשביל ה"תחושה" של לתת חיים חדשים למחשב מיושן.

פורסם
ציטוט של yoel14

היו בעיות חום, יש לא מעט אבק... גם מסכים כחולים לאחרונה, אני חושש שהמחשב התחיל לקלוט מה קורה פה [ולקרוא מה אני רושם בHWZONE גם כן] ומאז הוא מראה לי 'מי בעל הבית' :s07: 

תגיד, יש לך "מסכים כחולים" במחשב בן 7 ואתה עוד שוקל להשקיע כסף נוסף במחשב הזה? ועוד הגענו עם זה לדיון של 5 עמודים?

אני מציע שלא תזרוק את הכל לפח - יש מיכלים יפים למיחזור אלקטרוניקה, שם המקום למחשב הזה.

ציטוט של smalul

מה גם שאני לא בטוח שמשתלם להשקיע אפילו 100 ש"ח במערכת מחשב מיושנת כזו

...ועוד יש לו מסכים כחולים כבר עכשיו, אז לקנות למערכת הזאת מעבד אחר?

מצד שני, אולי המעבד הוא זה שעושה את המסכים הכחולים, אז מי יודע, אולי הוא יחליף מעבד ויהיה לו מחשב ל-5 שנים הבאות... :)

פורסם
  • מחבר

חחח
E71, לא סתם הגעתי עד הלום!
אם הייתי מוותר על המחשב בכל פעם שיש לו מסך כחול ;) - יש לו ויש לי סיבולת ב"ה :bash:

אין ספק שצריך מערכת חדשה אבל ניסיתי למשוך כמו שעשיתי עד כה =]
אחרי מה שכתב פה:

ציטוט של smalul

ג. כברירת מחדל הביוס של לוח אם לתושבת 775 לא תומך במעבדי Xeon לתושבת 771. זה אומר שצריך לבצע שינוי תוכנתי בביוס. השינוי הזה דורש שהמשתמש יוריד קובץ עם גירסת הביוס העדכנית עבור הלוח שלו, ישתמש במספר תוכנות בכדי להחליף/לעדכן את רשימת המיקרו-קודים/המעבדים הנתמכים ע"י הביוס ואז לצרוב את קובץ הביוס המעודכן בלוח האם. כמובן שכל טעות או בעיה בשלב הזה יכולה לגרום להשבתה של לוח האם.

- זה כבר לצערי\לשמחתי סוגר לי את הפינה- ומבטל את האפשרות הזו... חשבתי שהתהליך יהיה PLUG N PLAY...

מה שמחזיר את האופציה היחידה לשדרוג זמני [עד לרכישת מערכתת חדשה ל....] -רכישת מעבד בלבד מסוג QXXXX , יש כזה ב120, טרם הוזכר משלוח... אבל עם TCASE נמוך יותר משלי ועם TDP גבוה יותר [105 לעומת 65 וואט] -
  Intel® Core™2 Quad Processor Q6700 (8M Cache, 2.66 GHz, 1066 MHz FSB)
הוא מסוג 65 מילימטר ולכן כנראה מתחמם הרבה יותר ללא קרור ראוי...
טוב.... בחזרה לנקודת ההתחלה :D 

פורסם

אני אומר את זה באופן שאינו משתמע לשתי פנים - השקעת כסף במחשב הנוכחי שלך תהיה ביזבוז של כסף. עדיף לך לחסוך את הכסף הזה למחשב חדש. שוב - בפחות מ-1000 ש"ח אתה יכול לקנות שילוש מודרני (אם כי מינימלי) שיהיה חזק יותר מהמחשב הנוכחי שלך. לכן עזוב אותך מקניית מעבד מרובע ליבות למחשב שלך - זה תהיה טעות לטווח הארוך (ובהתחשב במצבו של המחשב שלך, לא בטוח שהטווח הארוך באמת יהיה ארוך).

אם אתה רוצה שהמחשב שלך יעבוד יותר טוב, פשוט תחבר את כונן ה SSD ותתקין עליו מערכת הפעלה מודרנית (לא XP). כמו כן אל תעבוד עם 50-100 טאבים פתוחים בדפדפן (תסגור טאבים שאתה לא צריך), וכן אל תעבוד עם דפדפן ה Chrome (הוא סתם כבד ו"אוכל" זיכרון).

פורסם
  • מחבר

אוקייי, קיבלתי....
הנה רק היום התחדשתי בסט עכבר ומקלדת [ :D
"מחר" מע' 8.1 על גבי SSD, ואחר כך..... העולללללם!!!
:ph34r:

:monkey:
יכול להיות בסבירות ענקית שלאחר ביצוע הנ"ל כבר ארגיש בשיפור האדיר וכך אמשוך בכיף עד לשדרוג הסקיילקי המיוחל
רוב תודות על כל העצות ועל כל המידע המחכים!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים