עבור לתוכן

וההגיון בתמחור הוא?

Featured Replies

פורסם

מה ההגיון בתמחור של 6700HQ ו 6500U במחיר זהה?! (ה6500 הוא 2 ליבות וה6700 הוא 4 ליבות, שניהם ללפטופ)

http://ark.intel.com/compare/88967,88194

פורסם

אני אתעלם מכך שהמחיר של המעבדים הנ"ל לא זהה ואציין רק שהוא "קרוב" (יש הפרש של 15 דולר בתימחור של אינטל).

ה Core i7-6500U הוא אכן מעבד "חלש" יותר לעומת ה Core i7-6700HQ (חצי מליבות העיבוד, תדרי העבודה, הרגיל והטורבו, נמוכים יותר ומספר מסלולי PCI Express קטן יותר), אך בכל זאת הוא מתומחר ע"י אינטל במחיר של 393 דולר למעבד בתצורת tray ואילו ה Core i7-6700HQ מתומחר ב-378 דולר למעבד בתצורת tray. ההבדל נובע בעיקר מכך שה Core i7-6500U פשוט אמור להיות קריר יותר ולדרוש פחות הספק - ה TDP שלו הוא 15W בעוד שה TDP של ה Core i7-6700HQ הוא 45W, כלומר פי 3. מכאן שלא מדובר במעבדים שמיועדים בדיוק לאותו שוק. בנוסף, אפשר לראות בקישור הנ"ל שהמעבדים הנ"ל בכלל מיועדים לתושבות שונות, כך שהם לא ממש ברי החלפה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

אני אתעלם מכך שהמחיר של המעבדים הנ"ל לא זהה ואציין רק שהוא "קרוב" (יש הפרש של 15 דולר בתימחור של אינטל).

ה Core i7-6500U הוא אכן מעבד "חלש" יותר לעומת ה Core i7-6700HQ (חצי מליבות העיבוד, תדרי העבודה, הרגיל והטורבו, נמוכים יותר ומספר מסלולי PCI Express קטן יותר), אך בכל זאת הוא מתומחר ע"י אינטל במחיר של 393 דולר למעבד בתצורת tray ואילו ה Core i7-6700HQ מתומחר ב-378 דולר למעבד בתצורת tray. ההבדל נובע בעיקר מכך שה Core i7-6500U פשוט אמור להיות קריר יותר ולדרוש פחות הספק - ה TDP שלו הוא 15W בעוד שה TDP של ה Core i7-6700HQ הוא 45W, כלומר פי 3. מכאן שלא מדובר במעבדים שמיועדים בדיוק לאותו שוק. בנוסף, אפשר לראות בקישור הנ"ל שהמעבדים הנ"ל בכלל מיועדים לתושבות שונות, כך שהם לא ממש ברי החלפה.

משנאמרה המילה לפטופ נאמר שלא ניתן להחליף, אין על כך מקום לבזבוז דיו דיגיטלי

15$ זה לא משהו שבא לידי ביטוי במחיר של לפטופ שעולה בארץ 4 אלף שקל

אני פשוט לא מבין את ההגיון של אינטל להשיק מעבד כל כך מסורס כמו ה6500U ולבקש עליו מחיר זהה או יקר יותר! ממעבד נייד מקביל באותו מחיר (זה לא שאני משווה אותו לi5 שולחני ש***** אותו, ***** עוד מעבד נייד מולו ***** אותו אבל המחיר!)

אוקיי אז הTDP הזה הוא לא בדיוק סיבה מספיק הגיונית לדרוש על מעבד 400$ כי בשביל יש לאינטל את הi3. כאן מדובר על i7 ומותג הi7 קשור לביצועים והמעבד הזה ללא ספק לא מספק את הסחורה מבחינת ביצועים, אז מה לעזאזל התפקיד שלו? סתם מעבד i3 בתחפושת של i7 מסורס לחלוטין?

הבעיה של אינטל כאן היא לא רק תמחור אלא גם מיתוג הזוי

פורסם

מסורס, איזה ניבים אנשים מביאים פה חח

אם אני לא טועה המעבד החלש יותר עם ה2 ליבות צורך פחות חשמל = סוללה יותר חזקה ויותר זמן סוללה

המעבד השני 

ביצועים = פחות סוללה

הם לא לאותה מטרה

פורסם
  • מחבר
ציטוט של nargsi

מסורס, איזה ניבים אנשים מביאים פה חח

אם אני לא טועה המעבד החלש יותר עם ה2 ליבות צורך פחות חשמל = סוללה יותר חזקה ויותר זמן סוללה

המעבד השני 

ביצועים = פחות סוללה

הם לא לאותה מטרה

אבל שניהם i7 ושניהם עולים אותו דבר

פורסם
ציטוט של iSolt

אבל שניהם i7 ושניהם עולים אותו דבר

אבל הם לא מבצעים אותו תפקיד.

והיוזר ניים שלך מוכר לי משום מה.

בכל מקרה, זה לא מוצרים מתחרים, זה כמו שתיקח אותו היברידי ואוטו עם מנוע 6500 מטחנה של דלק.

פורסם

@iSolt

מתוך חוקים ותנאי השימוש:

ציטוט

תוכן הודעות:

• הודעות בעלות תוכן שקרי, משמיץ, לא מדויק, גס, אנטישמי, גזעני, בעל כוונות מיניות, מאיים, פולשני לפרטיות הזולת, או בעלות כל תוכן אחר העובר על חוקי מדינת ישראל הן אסורות.

דיונים או הודעות אשר עוברות על חוקים אלו לא מתאימות למסגרת הפורום והן יצונזרו או ימחקו. כמו כן, למשתמש הרלוונטי תתווסף אזהרה!

זה כמובן מתייחס לשורה הזו:

ציטוט

(זה לא שאני משווה אותו לi5 שולחני ש**** אותו, ***** עוד מעבד נייד מולו ***** אותו אבל המחיר!)

ההודעה צונזרה.

בנוגע לנושא הדיון - כבר כתבתי שמדובר במעבדים שמיועדים לשווקים שונים. במחשב עם מעבד Core i7-6500U הסוללה תחזיק מעמד יותר זמן ויהיה צורך בקירור פשוט יותר לעומת מחשב זהה עם מעבד Core i7-6700HQ.

בנוסף, אי אפשר להשוות מעבדים ישירות רק בגלל ששניהם מסווגים כ Core i7 - מעבד Core i7-960 מהדור הראשון מתומחר ב-305 דולר ומעבד Core i7-6700 מהדור השישי מתומחר ב-303 דולר, ולמרות ששניהם מעבדים בעלי 4 ליבות, הם מאד שונים - גם ברמת הביצועים וגם מבחינת פליטת החום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של smalul

@iSolt

מתוך חוקים ותנאי השימוש:

זה כמובן מתייחס לשורה הזו:

ההודעה צונזרה.

בנוגע לנושא הדיון - כבר כתבתי שמדובר במעבדים שמיועדים לשווקים שונים. במחשב עם מעבד Core i7-6500U הסוללה תחזיק מעמד יותר זמן ויהיה צורך בקירור טוב יותר לעומת מחשב זהה עם מעבד Core i7-6700HQ.

בנוסף, אי אפשר להשוות מעבדים ישירות רק בגלל ששניהם מסווגים כ Core i7 - מעבד Core i7-960 מהדור הראשון מתומחר ב-305 דולר ומעבד Core i7-6700 מהדור השישי מתומחר ב-303 דולר, ולמרות ששניהם מעבדים בעלי 4 ליבות, הם מאד שונים - גם ברמת הביצועים וגם מבחינת פליטת החום.

אבל אתה מבצע כאן מניפולציה! אתה לוקח מעבדים שנוצרו במרחק של 6 שנים 'ומשווה' בינהם

אני מדבר על שני מעבדים מאותו דור ומאותה שנה לאותו שוק.

6700HQ ידרוש קירור טוב יותר מ6500U, לא הפוך?!

פורסם

כמו שכבר נכתב פה,

6500U זה מעבד שתוכל למצוא באולטרבוקים עם קירור פסיבי וזמן סוללה ארוך.

זה לעומת סדרת ה HQ שהסביבה הטבעית שלהם תהיה יותר ניידי גיימינג או תחנות עבודה, הקירור שלו יהיה חייב לכלול מאוורר וכל המהות שלו שונה.

בנוגע לתמחור הדומה שלהם לדעתי יש לזה 2 סיבות- 

1. כי בסופו של דבר רוב העלות ייצור של המעבד זה המצע סיליקון, ואני מאמין שלשני המעבדים האלו בוחרים חתיכת סיליקון 'מובחרת' יחסית.

2. כי שני השווקים האלו שהמעבדים מיועדים אליהם שונים בתכלית וחמים מאוד. מסיבות שיווקיות אין סיבה שמישהו יחשוב 'למה לי את האחד אם השני קיים?' ובגלל זה אין חשש לתמחר אותם קרוב אחד לשני.

בקשר למיתוג של הi7 ולא i3 זה רק בגלל שכבר יש ל6500U מעבד מקביל בסדרת הi3 שעולה גם הרבה פחות והוא אפילו דיי דומה לו בתכונות, חוץ מבתדרים- התכונה היחידה שעדיין מבדילה בין הרבה מעבדים שונים ואינטל משחקת עליה יפה מאוד. לדגם של הi3, ה6100U יש תדר בסיס קצת יותר נמוך ואין לו תדר טורבו... 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של stojakovic

כמו שכבר נכתב פה,

6500U זה מעבד שתוכל למצוא באולטרבוקים עם קירור פסיבי וזמן סוללה ארוך.

זה לעומת סדרת ה HQ שהסביבה הטבעית שלהם תהיה יותר ניידי גיימינג או תחנות עבודה, הקירור שלו יהיה חייב לכלול מאוורר וכל המהות שלו שונה.

בנוגע לתמחור הדומה שלהם לדעתי יש לזה 2 סיבות- 

1. כי בסופו של דבר רוב העלות ייצור של המעבד זה המצע סיליקון, ואני מאמין שלשני המעבדים האלו בוחרים חתיכת סיליקון 'מובחרת' יחסית.

2. כי שני השווקים האלו שהמעבדים מיועדים אליהם שונים בתכלית וחמים מאוד. מסיבות שיווקיות אין סיבה שמישהו יחשוב 'למה לי את האחד אם השני קיים?' ובגלל זה אין חשש לתמחר אותם קרוב אחד לשני.

בקשר למיתוג של הi7 ולא i3 זה רק בגלל שכבר יש ל6500U מעבד מקביל בסדרת הi3 שעולה גם הרבה פחות והוא אפילו דיי דומה לו בתכונות, חוץ מבתדרים- התכונה היחידה שעדיין מבדילה בין הרבה מעבדים שונים ואינטל משחקת עליה יפה מאוד. לדגם של הi3, ה6100U יש תדר בסיס קצת יותר נמוך ואין לו תדר טורבו... 

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=910478
לא אולטרבוק (יש לו DVD, והוא 2.3KG) וכן כולל מאוורר ועדיין בחרו להתבסס על ה6500U ולא על 6700HQ, לא מבין תהגיון, הרי 'עוד כסף' זה לא יעלה לASUS

פורסם
ציטוט של iSolt

אבל אתה מבצע כאן מניפולציה! אתה לוקח מעבדים שנוצרו במרחק של 6 שנים 'ומשווה' בינהם

אני מדבר על שני מעבדים מאותו דור ומאותה שנה לאותו שוק.

זה בדיוק כל העניין - אתה משווה בין שני מעבדים שמסווגים כ Core i7, שאינם מיועדים לאותו השוק, אך הם מאותו הדור. אני השוותי בין שני מעבדי Core i7 שכן מיועדים לאותו השוק אך הם מדורות שונים. במקרה של ההשוואה שלי קל מאד להבין שהמעבד מהדור הראשון הוא הרבה פחות משתלם פשוט כי הוא ישן וחלש יותר ולמשתמש הביתי מעבד Core i7 מהדור האחרון יהיה הרבה יותר משתלם. במקרה של ההשוואה שלך זה יותר בעייתי - הבסיס שלך להשוואה הוא "פחות מבוסס" - יש אנשים שירצו מחשב יותר דק ושהסוללה שלו מחזיק מעמד הרבה יותר זמן לעומת אנשים שיעדיפו מחשב יותר "עוצמתי", גם על חשבון גודל המחשב וזמן הסוללה. מכיוון שהשוק של המעבדים הנ"ל הוא לא זהה לא פשוט לומר "אל תקנו Core i7-6500U אלא את ה Core i7-6700HQ".

ציטוט של iSolt

6700HQ ידרוש קירור טוב יותר מ6500U, לא הפוך?!

צודק. ערכתי את ההודעה שלי ושיניתי את המילה "טוב" ל"פשוט". הכוונה שלי הייתה שה Core i7-6500U יכול להסתפק בקירור פחות מסיבי ועם מאוורר חלש ושקט יותר או אפילו בקירור פסיבי בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים