עבור לתוכן

מחשב חדש לא מזהה BOOT STICK של WIN7

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עם שני HD, אחד SSD של 250 גיגה שאני רוצה להתקין עליו את WIN7, ו HD מכני רגיל של שני טרה.

במחשב החדש אין כונן דיסקים, לכן הורדתי ISO של WIN 7 64 BIT עם המפתח שיש לי, שמתי את זה על DISK ON KEY עם רופוס וניסיתי להתקין ככה את ה WIN, אבל מקבל שגיאה שחסרים דרייברים. ההתקנה כן כאילו מתחילה, שואל אותי איזה שפה וכו, אבל אז נעצר.

ראיתי פה כמה בעיות דומות אבל לא בדיוק אותו הדבר אז פותח דיון חדש. מבהיר שהמחשב כן מזהה את ה DISK ON KEY (כאשר אני משתמש ב USB2 ולא 3)

בנתיים ניסיתי:

- לפרמט את ה USB כ FAT32 במקום NTFS, לא שינה.

- ראיתי פה הסברים על שינוי ה BIOS עצמו, משהו על UEFI, אבל לא הבנתי אם זה רלוונטי ל WIN7 על SSD של 250 גיגה.

מישהו יכול להסביר לי כאילו אני בן 5 מה לעשות בדיוק?

תודה.

נערך על-ידי Tom Snir
הבהרות

פורסם

1. הכותרת לא ממש מתאימה לתוכן הדיון, שכן כתבת בפירוש:

ציטוט של Tom Snir

ההתקנה כן כאילו מתחילה, שואל אותי איזה שפה וכו

ולכן בהכרח המחשב מזהה את כונן ה USB שעליו נמצאת ההתקנה.

2. באיזו חומרה מדובר?

3. כתבת:

ציטוט של Tom Snir

אבל מקבל שגיאה שחסרים דרייברים

איזו שגיאה בדיוק אתה מקבל?

4. למה הכוונה ב"נעצר"? כמה זמן המתנת לפני שקבעת שההתקנה "נתקעה"?

5. וודא בביוס שבקר ה SATA עובד במצב AHCI ולא במצב של RAID.

6. באופן כללי, אני מציע שתנתק את הדיסקים הקשיחים ותשאיר רק את כונן ה SSD מחובר (מספיק לנתק את כבל המתח או/ו המידע שלהם, אין צורך להוציא אותם פיזית מהמחשב) כך שמערכת ההפעלה תותקן בוודאות על כונן ה SSD.

7. מכיוון שמדובר במחשב מודרני, אין סיבה שלא תעבוד עם ביוס UEFI ואפילו תנצל את אפשרות ה Fast Boot. לצורך כך עליך לוודא שהביוס עובד במצב UEFI ולא במצב תאימות (CSM או Legacy), לפרמט את הכונן עליו תותקן מערכת ההפעלה כ GPT ולהכין את כונן ה USB עם ההתקנה כך שהוא יזוהה ע"י ביוס במצב UEFI (יש אפשרות כזו בתוכנת ה Rufus).

8. אם יש בעיה בהתקנה, יכול להיות שההתקנה עצמה (קובץ ה ISO) או כונן ה USB אינם תקינים. נסה להוריד קובץ ISO חדש ואם זה לא עוזר - נסה כונן USB אחר.

9. וודא שאת ההתקנה אתה מבצע מחיבור USB הנובע מערכת השבבים ולא מבקר צד שלישי (זה יכול להסביר מדוע לא הצלחת להפעיל את ההתקנה מחיבורי ה USB 3.0 אלא רק מחיבורי ה USB 2.0).

10. תמיד יש אפשרות שהחומרה שלך לא תקינה או שמשהו לא מחובר היטב. אני מציע לבדוק את הזיכרון עם +memtest86 במשך כמה שעות (כל הלילה) בכדי לוודא שהוא לא מייצר שגיאות. בכדי לבדוק האם יש בעיה עם כונן ה SSD, נסה לבצע את ההתקנה על הכונן המכני ותראה האם הבעיה חוזרת.

פורסם
  • מחבר

הפורומים לא עבדו אז לא יכולתי לעדכן פה, הבעיה אכן הייתה שונה קצת. 

מסתבר שהצי'פסט עצמו לא תואם ל WIN7. זה נכון לכל CHIPSET של גיגהבייט מסדרה 100 (שלי 170H). פתרתי את הבעיה ע"י זה ששמתי את הדרייברים החסרים על ה BOOT STICK ואז הצלחתי להתקין WIN7. כמובן שבגלל שה CHIPSET לא תואם זה יצר הרבה בעיות אחרות (ה USB לא עבדו), בסוף וויתרתי ושדרגתי ל WIN10, זה פתר את כל הבעיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים