עבור לתוכן

אני החלפתי מארז וטמפרטורת המעבד עלתה בצורה דרסטית

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד:

INTEL P4 2.40GHz A 512k

היה לי מארז MIDI ATX והרסתי אותו בטעות, אז קניתי MIDI ATX אחר:

http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=CSVAR8016W&Cat2Cat1ID=1435&Cat2ID=0

המארז החדש שקניתי יצא קטן מהרגיל. אני יודע שמארזי MIDI ATX לא ממש גדולים, אבל החדש שקניתי מאוד קטן.

קניתי אותו בלי ספק כוח ד"א.

במארז הישן טמפ' המעבד הייתה 26 במנוחה ו-31 במאמץ. במארז החדש הטמפ' של המעבד היא 30-35 במנוחה ו-40-43 במאמץ!!!!!!

בשני המארזים אני שמתי רק מאוורר 80 MM אחד שמוציא אוויר מאחורה.

מה אני יכול לעשות כדאי להוריד את טמפ' המעבד?

אין לי כסף, ובגלל זה אני לא יכול לקנות מאוורר טוב יותר למעבד או מארז אחר.

אני גם לא אתחיל לקדוח חורים במארז, ולקנות גרילים וכו' כי אני עומד למכור את המחשב ביום שלישי הזה (אז חבל לי להשקיע כסף שבקושי יש לי עליו).

האפשרות היחידה שיש לי היא לקנות שני מאווררים 80MM ג'נרים ולמקם אותם במארז מקדימה שיכניסו אוויר. כבר יש לשניהם מקום מוכן אחד ליד השני במארז מקדימה.

נראה לכם שאם אני אקנה שני מאווררים 80MM ג'נרים ואמקם אותם מקדימה שיכניסו אוויר אז טמפרטורת המעבד תשתנה?

אני גם עומד להכין כבלים עגולים (רק לא לכבל של הכונן קשיח), כדי שיהיה איוורור טוב יותר.

אני מצטער אם ההודעה הזאת לא קשורה לפה, וקשורה לפורום "אוברקלוקינג ואיוורור". אני פשוט פירסמתי שם פעם בעיה אחרת לגביי טמפ' המעבד והעבירו אותה לפה אז חשבתי שעכשיו אני צריך פה לכתוב על בעיות בטמפק המעבד.

פורסם

תראה בגדול אין לך מה לפחד כל עוד המעבד לא מגיע 70-80 מעלות במאמץ אין לך מה לדאוג תשאר רגוע וננוח אין לך מה לדאוג ,

פורסם
  • מחבר

אחי, לא מדובר פה במעבד AMD, מדובר במעבד INTEL. אם הוא יגיע ל-50 נדמה לי הוא ישרף.

ויש לי סיבות לדאוג כשהמעבד בטמפרטורות האלה.

וגם הטמפרטורה של המעבד מאטה את המחשב (המחשב עובד לאט יותר עכשיו, במיוחד במשחקים כשהמחשב נמצא במאמץ).

פורסם

זה מה שקורה שאנשים קונים מיקרו ATX.

יש לי חבר שטוען שיש לו מחשב מעולה וכו' וכו' כו' ויש לו מיקרו ATX מעבד 2.0 של אינטל וGF4MX440 וכל הקטע שהמארז שלו רותח והמאווררים בקושי עובדים ויש לו מאוורר מקדימה אבל משום מה אין למאוורר שום רגיל לקחת אוויר! מוזר ביותר..

פורסם

הוא מדבר על מידי לא מיקרו!!!!

ודרך אגב המארז שלך באמת קקה יש אותו לשכן שלי

הטמפרטורה לא עלתה בצורה כזאת דרסטית ואתה יכול לשפץ אותו תוצרת בית שהטמפרטורה תיהיה יותר נמוכה מהמארז הקודם שדרך אגב לא הבנתי איזה הרס גרם לך לזרוק אותו הצידה...

אתה יכול לקחת ראש למקדחה שנקרא (מקדח כוס) בקוטר 78 ולעשות חור בגג בין הסידי לספק, עוד חור בדלת מול המעבד

לשים שם מאוררים, למעלה מוציא בצד מכניס אוויר..

לדפוק לו ריסוס עם צבע אהוב כי הלבן שלו מזעזע...

לצייר על הגג מקדימה " ;D "

ואתה מסודר.. הכי חשוב זה שזה מארז שאין לך מה להפסיד בו אתה יכול להשתגע עליו

המעבד שלך לא ישרף ב50

וגם אם הוא יהיה שנה שלמה בטמפרטורה יציבה של 60 מעלות הוא יעבוד לאט יחסית למה שהוא מסוגל ויחיים שלו יקוצרו אבל עדיין לא ישרף שום דבר

אתה יכול לעבוד עם הטמפרטורות כרגע כמו שצריך בלי בעיה

לא הבנתי איך בדקת מאמץ אבל אני עם 3 סמארט פאן וספארק על המעבד במקסימום מהירות מגיע ל42 במאמץ..

ודיבורים על שינוי טמפרטורות בגלל מארז והיתעצות בנושא קירור ואפשרויות תיקון באמת קשורים לפורום קירור ולא לפה..

כי הנושא הכללי הוא לא המעבד, וגם לא ממש המארז, הנושא הכללי זה הטמפרטורות!

פורסם

שמע 40 מעלות לא יזיזו לו.

50 מעלות לא יזיזו לו.

60 מעלות גם לא אבל לא מומלץ למרות שהוא יעבוד כרגיל והכול יהיה בסדר.

70 על תדליק את המחשב.

בקיצור אתה מוכר את המחשב עם 40-45 מעלות שזה בסדר גמור אין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

אני פשוט אוסיף למארז מאוורר 80MM מקדימה, ואני אכין כבלים עגולים וזה יוריד את המעלות של המעבד ב-4-5 C משהו כזה (אני מקווה).

ואני הזמנתי את המארז הזה, ובתמונה שלו (ששמים אותה בחנויות מחשבים אונליין) לא שמים לב לזה שהוא כל כך קטן.

והמארז הישן אני לא זרקתי אותו, אפשר לתקן את ההרס שעשיתי בו אבל זה מצריך קצת מודינג והוספת כסף. ואני בהחלט לא מתכוון לעשות את המודינג הראשון שלי על מחשב שאני עומד למכור.

אז כנראה את המארז הישן אני אתחיל לעשות עליו בשבוע הבא מודינג, אני אסדר אותו ואני אשים בו את המחשב החדש שאני אקנה.

פורסם
  • מחבר

אני עד עכשיו שיחקתי במשחק CALL OF DUTY

באמצע המשחק, אני פתחתי את התוכנה AIDA32 (לא סגרתי את המשחק, עדיין המשיך לפעול) ובדקתי שוב את הטמפרטורה.

יצא שהטמפרטורה האמיתית של המעבד בזמן מאמץ היא 55-57!!!!!!!!!!!!!

פורסם

למה אתה כל כך חרד בקשר לטמפרטורה מעבדים מעל 2.0 גיגה הרץ 55-60 מעלות במאמץ זה המינימום ולא זה משהו לא נורמלי אין לך מה לדאוג ולחשוש,לפי דעתי תמשיך לשחק תשאיר תמחשב דלוק בלי ריסטים ואין לך מה לדאוג עליי אחי ...

פורסם
  • מחבר

שמע אחי, אם לא הייתי מרגיש בהשפעות של של הטמפרטורה הנוכחית של המעבד, אז זה לא היה מפריע לי.

אבל המחשב מאוד איטי, המשחקים מאוד איטיים, הכל איטי.

אז אני חייב לקרר יותר את המעבד.

אני לא בטוח אם זה קשור לפה או לפורום אוברקלוקינג וקירור אבל יש מעבד בסיבות ה-50 ש"ח למעבד INTEL שהוא טוב ומקרר טוב את המעבד?

פורסם

>ראה ב50מעלות המחשב שלך עדיין צריך להמשיך לדרוס לפי דעתי תעשה בדיקת בנצ'מרק או דיפראג לארדיסק מן בדיקות לראות שהכל תקין , כי שוב 50 מעלות בשביל אינטל ? זה לא דבר רע.....

תנסה שוב לעשות בדיקות תקינות ותראה כדוגמא בדיקה סוסים טוריאנים דיפראג לארדיסק בנצמרק זאת אומרת pc mark

3d mark וכו'....הכל תקין כנראה זה בעיה מהמעבד !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים