עבור לתוכן

סלוטים של pci-e1 מקצרים שמחברים אותם במקביל

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,

יש לי 2 סלוטים של pci-e1 (הקטן) שאני מחבר לכל אחד מהם בנפרד לוח הכל עובד רגיל שניהם תקינים אבל שאני מחבר לשניהם יחד משהו אז שאני עושה כיבוי הוא מפעיל לי מחדש את המחשב, כאילו לוחץ לי על הכפתור הדלקה ממש, אותו דבר קורה גם שאני מחבר שהמחשב כבוי, איך שאני מכניס לסלוט השני הוא מדליק לי את המחשב, מה הבעייה פה? מה גורם לזה לעשות את זה???

תודה :)

פורסם

הפעלה מחדש במקום ריסט / הפעלה סתם כך ממצב כבוי יכולים לקרות אם משהוא מקצר את מסילת 5V Stand By של הספק. בדרך כלל מחוברים ממנה דברים שניתן לעשות מהם Wake כמו - כ רשת, בקרי USB וכאלה. מה בדיוק אתה מחבר לסלוטים ?

- יתכן שהלוח השני שאתה מוסיף לא תקין ומקצר, והוא יקצר בכל סלוט אם אתה מחבר אותו

- יתכן שהמסילה בספק במחשב הזה חלשה, ולא מתמודדת אם צריכת החשמל של 2 לוחות (למרות שבדרך כלל היא אמורה להחזיק 2A+ ללא בעיה, וכ רשת לא מתקרב לצריכה כזאת) - של איזה חברה הספק שלך ?

האם הלד שנשאר דולק על הלוח כשהמחשב כבוי, נכבה במצב שבו יש את 2 הלוחות ?

פורסם
  • מחבר

-אני מחבר 2 לוחות, אחד pci-e1 to 4 pci-e1    והשני pci-e1 to 3 pci-e1 

העלתי תמונה של הלוחות אחד של 4 ואחד של 3

-שני הלוחות תקינים לחלוטין ועובדים כשהם מחוברים בנפרד.

-יש לי 2 ספקים שעובדים במקביל עם ג'ימפור של חוט ירוק ושחור שמחלק את העומסים אין מצב שזה עובר אותו.

- הלדים שלי בלוח דולקים רק בעת ההפעלה ואחרי כמה שניות שהמחשב עולה הם נכבים זה שורה כזאת של איזה 4 או 5 לדים קטנים צהובים וירוקים

אני שוב אציין ששני הלוחות עובדים מצויין ושני הסלוטים שעל הלוח עובדים מצויין רק שמחברים אחד אחד....

אם אני מחבר 2 ביחד הכל עובד מעולה גם! אבל! שאני עושה כיבוי המחשב מתכבה....ואז מפעיל את עצמו מחדש כאילו הוא לוחץ על הכפתור הפעלה...כנ"ל ממצב כבוי לחלוטין אם אני מכניס את הסלוט השני הוא מדליק לי את המחשב.

pci-e1x-4pswt-crd.jpg

DSC_0002.JPG

פורסם

זה לא ציוד פשוט, ויש לך שם גם USB באמצע. יש הרבה דברים מוזרים שיכולים לקרות שם... :)

תתחיל מזה שתוודא שכל אופציות ההתעוררות (כולל התעוררות מכיבוי מוחלט, כלומר S5) כבויות הן בBIOS והן במערכת ההפעלה.

פורסם

מה קורה כשמחוברים רק 2 הבורדים שנכנס לסלוט, בלי בורד ההרחבה ? או כשמחוברים הם + 2 ה USBים ועדיין בלי ההרחבה ?

כשמחברים ספקים "במקביל" (בדרך שבה עושים את זה בדרך כלל), הם לא באמת במקביל, אלא צרכני ה 12V מחולקים ביניהם. רק החוט הירוק (הפקודה להדלקה) מחובר במקביל בשביל שהם יידלקו ויתכבו ביחד, וכמובן האדמה. החיבור הגדול ללוח - ובו כל החוטים "המיוחדים" הולך מספק 1 בלבד, ביניהם מסילת ה 5VS

פורסם
  • מחבר

תודה ל QttP דווקא בדקתי בביוס וראיתי שהעכבר והמקלדת כבויים ולא התייחסתי לשאר עכשיו שאמרת לי אז כיביתי גם עוד 2 נוספים שבחיים לא נתקלתי בהם (לוח חדש) וכיביתי אותם גם וזה פתר את הבעייה תודה רבה :)

ל 11010010110 תודה על העזרה, 2 הבורדים לבד לא קורה כלום, כולל ה usb גם לא קורה כלום, כולל כל אלו ואחת ההרחבות גם לא קורה כלום, הכל מתחיל רק שהכל מחובר יחד ואני מחבר את ההרחבה השנייה לusb אז המחשב נדלק.

לגבי הספקים כן זה רק החוט הירוק והאדמה והחיבור הגדול הוא מספק אחד בלבד פשוט חילקתי את העומסים בתוך המחשב שלא יהיה עומס על ספק אחד.

אתה יכול להסביר לי טיפה יותר מה זה מסילת ה 5vs ??

אני רק אציין שוב שהבעייה נפתרה פשוט רציתי לענות לשאלות ומתוך סקרנות לדעת על המסילה, תודה :)

פורסם

במחשב יש חלקים שאמורים לקבל מתח כל הזמן - גם כשהוא "כבוי" - המעגל של מפסק ההפעלה (בשביל שיידלק כשאתה לוחץ עליו), USBים ובקרי לוח מקשים/עכבר (בשביל שיהיה אפשר להפעיל את המחשב מהם), כ רשת (בשביל wake on lan) וכו'

בתוך הספק יש באמת 2 ספקים :

- ספק קטן שמוציא 5V תמיד (כל זמן שהחשמל מחובר והמפסק מאחורי הספק מופעל). ממנו עובדים כל החלקים האלה וגם הלד שדולק על הלוח כשהמחשב כבוי

- הספק העיקרי שמוציא 12V, 5V, 3.3V, -12V בזרמים גדולים - הוא ניתן להדלקה/כיבוי מהלוח על ידיי החוט הירוק. ממנו עובדת כלל החומרה במחשב

היציאה של הספק הקטן היא 5VS (5V Stand By), יש שם רק כ 2A..3A והיא נמצאת בחוט הסגול שמגיע לחיבור 24pin בלוח. (ה 5V "הרגיל" שהולך לחומרה בחוטים האדומים מגיע מהספק העיקרי)

החוט הירוק הולך לכניסת בקרה במערכת של הספק העיקרי, מבחינת המערכת הזאת, כשמגיע 5V = הספק כבוי, 0V = הספק נדלק. בתוך ספק הכוח, יש נגד שמעביר זרם קטן מה 5VS לחוט הירוק, כלומר כשהחוט הירוק מחוץ לספק לא מחובר לכלום, יש בו 5V והספק הגדול נשאר כבוי. כשאתה (או הלוח) מקצר ירוק + שחור, אתה מוריד את החוט הירוק ל 0V והספק נדלק

אם אתה מחבר חומרה שמקצרת או מעמיסה יותר מידי את מסילת ה 5VS, הספק הקטן בעומס יתר והוא נכבה (להגנה). אבל אז אין 5V על החוט הירוק, והספק הגדול נדלק... (בספקים שבהם אין איזה שהיא בקרה נוספת בשביל למנוע את זה)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

פורסם

הסבר מעולה. החכמתי. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים