פורסם 2016 בינואר 139 שנים בדיסק , לפי המבנה הבא: קישור אני מבין שיש מפת סיביות בשם DAT--Disk Allocation Tableטבלת ההקצאות של הדיסקשם יש בעצם לכל קלסאטר יש סיבית (כמספר הקלאסטרים כך מספר הסיביות שבDAT )שאם מסומן ב 0 זה תפוס ואם 1 זה פנוי, אוקיעכשיו יש FAT, שנמצא ב DIRECTORY שהואFile Allocation Table , שזה טבלת הקצאות קבצים, שלפי מה שהבנתי הוא אמור לאתר את מיקום הקובץ על הדיסק, כאשר 1 זה תפוס ו 0 זה פנויראיתי תהליך של הקצאות קובץ לדוגמא עם 3 קלאסטרים אז שמו ב3 מקומות בDAT את הביט 0 (כי 0 זה תפוס) ובאותם מקומות ב FAT שמו 1ואז אמרו שהחיתוך של הFAT ו DAT הוא 0, תמיד צריך שיהיו ספרות הופכיות באותו מקום בין ה DAT ל FATואז כשרוצים למחוק ה DAT יקבל את FAT OR DATאשמח לכמה תשובות כי ברור לי שלא הבנתי כאן כמה דברים1- למה בכלל צריך את ה FAT?2- מדוע צריך שהחיתוך שלהם יהיו 03- מדוע במחיקה עושים OR בניהם ? (ואגב אם סתם עושים OR איך נדע איזה קובץ נרצה למחוק ?אשמח לכיוון בנושא הנ"לעוד נושא קצר ,ראיתי שבתווית DIRECTORY שמים שם את הנתונים הבאיםשם הקובץבעל הקובץאבטחת הקובץמיקום הקובץ (אנו נשתמש בטבלה הנקראת FAT בדוגמת ניהול ה - BITMAP) אורך הרשומהפורמט הרשומה ....לא שמים את הנתונים של אורך רשומה ,מספר רשומות לבלוק, מספר בלוקים וכו' בתווית של ה VOLUME ? תודה רבה!
פורסם 2016 בינואר 139 שנים בגדול הנושאים האלה קשורים למערכת הקבצים על הכונן. זה לא צריך לעניין את המשתמש או המתכנת אם הוא לא מתכנת מערכת הפעלה או תוכנה ספציפית לטיפול בכונן. לכל מערכת קבצים מבנה ואופן פעולה וטבלאות משלה ! תחפש FILE SYSTEM עם FAT או עם NTFS ואני בטוח שתמצא מאמרים מעמיקים. למשל NTFS https://www.google.co.il/search?newwindow=1&safe=off&biw=1017&bih=377&q=ntfs+%22file+system%22&oq=ntfs+%22file+system%22&gs_l=serp.12..0l4j0i67j0l5.4631.6450.0.9366.2.2.0.0.0.0.197.363.0j2.2.0....0...1..64.serp..0.2.363.lh2IEPoFv_s
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.