עבור לתוכן

אי הבנה ב FAT DAT ומבנה הדיסק

Featured Replies

פורסם

בדיסק
, לפי המבנה הבא: קישור
אני מבין שיש מפת סיביות בשם DAT--Disk Allocation Table

טבלת ההקצאות של הדיסק
שם יש בעצם לכל קלסאטר יש סיבית (כמספר הקלאסטרים כך מספר הסיביות שבDAT )שאם מסומן ב 0 זה תפוס ואם 1 זה פנוי, אוקי
עכשיו יש FAT, שנמצא ב DIRECTORY שהוא
File Allocation Table , שזה טבלת הקצאות קבצים, שלפי מה שהבנתי הוא אמור לאתר את מיקום הקובץ על הדיסק, כאשר 1 זה תפוס ו 0 זה פנוי
ראיתי תהליך של הקצאות קובץ לדוגמא עם 3 קלאסטרים אז שמו ב3 מקומות בDAT את הביט 0 (כי 0 זה תפוס) 
ובאותם מקומות ב FAT שמו 1
ואז אמרו שהחיתוך של הFAT ו DAT הוא 0, תמיד צריך שיהיו ספרות הופכיות באותו מקום בין ה DAT ל FAT
ואז כשרוצים למחוק ה DAT יקבל את FAT OR DAT
אשמח לכמה תשובות כי ברור לי שלא הבנתי כאן כמה דברים
1- למה בכלל צריך את ה FAT?
2- מדוע צריך שהחיתוך שלהם יהיו 0
3- מדוע במחיקה עושים OR בניהם ? (ואגב אם סתם עושים OR איך נדע איזה קובץ נרצה למחוק ?

אשמח לכיוון בנושא הנ"ל

עוד נושא קצר ,
ראיתי שבתווית DIRECTORY שמים שם את הנתונים הבאים
שם הקובץ
בעל הקובץ
אבטחת הקובץ
מיקום הקובץ (אנו נשתמש בטבלה הנקראת FAT בדוגמת ניהול ה - BITMAP) אורך הרשומה
פורמט הרשומה ....

לא שמים את הנתונים של אורך רשומה ,מספר רשומות לבלוק, מספר בלוקים וכו' בתווית של ה VOLUME ? 

תודה רבה!

פורסם

בגדול הנושאים האלה קשורים למערכת הקבצים על הכונן. זה לא צריך לעניין את המשתמש או המתכנת אם הוא לא מתכנת מערכת הפעלה או תוכנה ספציפית לטיפול בכונן. לכל מערכת קבצים מבנה ואופן פעולה וטבלאות משלה !

תחפש FILE SYSTEM עם FAT או עם NTFS  ואני בטוח שתמצא מאמרים מעמיקים.

למשל NTFS

https://www.google.co.il/search?newwindow=1&safe=off&biw=1017&bih=377&q=ntfs+%22file+system%22&oq=ntfs+%22file+system%22&gs_l=serp.12..0l4j0i67j0l5.4631.6450.0.9366.2.2.0.0.0.0.197.363.0j2.2.0....0...1..64.serp..0.2.363.lh2IEPoFv_s

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים