עבור לתוכן

שכר טכנאי מחשבים עם ניסיון

Featured Replies

פורסם

אני אתייחס לעניין הטכני:

כשאתה אומר בראיון העבודה שיש לך 10 שנות ניסיון, אבל אין לך ידע ב AD - זו בעיה.

כשדורשים X שנות ניסיון, בדרך כלל מקום העבודה יוצא מנקודות המחה שלאותו מעומד יש ידע רחב  (ועוד אחד עם 10 שנים).

מה שאני ממליץ:

לחפש משרת help desk באחת מספקיות האינטרנט.

משרה כזו יכולה לתת לך אחלה נקודת כניסה לתחום ה"שרתחם".

כך בחשבון שכבר עכשיו לא מעט חברות מעבירות את מערת המחשוב שלהן  לענן, מצמצמות את כמות המחשבים (הפייזים).

אגב "ילד" שרק סיים צבא, יכול לקבל גם 20,000 שקל בתחום "השרתים"

יש פה בפורום עשרות דיונים על הנושא הזה - מציע לך לעשות חיפוש

בהצלחה :)

פורסם
  • מחבר

הציעו לי לעבוד בבית חולים במחלקת מיחשוב שם יש שרתים כדאי ללכת ? שאלו אותי רק אם יש לי ניסיון ב AD ואמרתי לא אבל בכל זאת זימנו אותי 

ללמוד AD זה מסובך ? או בכלל שרתים ? או שזה זורם כמו להיות טכנאי PC ?

אני יודע שיש לי סוג של בעיה שאני רק טכנאי , ואני גם לא משקר בקו"ח זאת האמת אני טכנאי חומרה / ציוד היקפי לא מתבייש בזה יש לי ידע ברשת ביתית משרדית קטנה אבל לא שרתים , אבל ראיתי שיש משרות של טכנאי PC שטח יש מציאות לקבל 6-7 עם רכב ופלאפון זה ה TOP של הטכנאות .

בגלל שלא מצאתי עבודה נורמלית וכדי לא לשבת בבית סתם משיעמום התחלתי לעבוד בתור נהג " בוס " אם אפשר לקרוא לזה כי אני זמין לכמה בוסים בחברת תרופות , אני מרוויח שכר לא גבוה 5000 אלף , חדש שם אבל זאת עבודה קלה , נוחה כמו בית הבראה אני מתלבט אם לעבור להיות טכנאי בבית חולים בשביל 6000 שקל יטרטרו אותי ואני אהיה רק פועל " שחור " טכנאי כי הבנתי מאנשים שעבדו בחברות אוואטסורסינג שאין לאן להתקדם , וממילא המשכורת שלי לא תעלה או לחכות למשרה של טכנאי שטח עם רכב צמוד שזאת כבר ממש התקדמות  , נראה לי טיפשי בשביל עוד 1000 שקל ברוטו ללכת לעבודה שחורה של טכנאות שיש לי כרגע עבודה רגועה מאוד ושלווה גם הבנתי שבחברות אוואטסורסינג מפטרים לא תמיד יציב שם , אני ממש מתלבט זימנו אותי למחר .

נ.ב. 

הלחצת אותי עם הענן הזה 

פורסם

ללמוד AD זה לא מסובך.

ללמוד כל דבר לא אמור להיות מסובך הכל שאלה של רצון (מוטיבציה) והשקעה (תרגול).

ושמע יש לך שיקולים מוזרים - בגלל שיש לך עבודה "קלה" אז אתה מפחד מעבודה "קשה"? וכן בשביל 1K מה זה לא כסף?

קודם כל - לך מחר לראיון, תתרשם מהחברה, מהמקום, מהצוות, מהטכנולוגיות שאיתם הם עובדים. תפגין נכונות לעבודה (תמיד אתה יכול לבטל... חופש העיסוק).

אם החלטת שזה מתאים לך (ואל תהיה יותר מידי "בררן"), לך על זה, אחרי חצי שנה-שנה תבקש העלאה מסוימת.

אחרי שאתה מרגיש שלמדת מספיק על טכנולוגיות יחודיות ואתה יכול להציע מניסיונך יותר במקום עבודה אחר, אתה יכול להתפטר ולהתקדם לעבודה אחרת.

באופן כללי, אל תעבוד בשביל הכסף. בכל עבודה תשאף לקבל ממנה כמה שיותר גם בשביל האישיות שלך וגם בשביל המקצועיות שלך, הכסף יבוא עם זה.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי את עצמי כל כך טוב התכוונתי שבעבודה שלי כרגע אולי אני מרוויח רק 5 אלף אבל זאת עבודה מאוד נוחה " בלי הרבה כאב ראש " יציבות תעסוקתית עבודה לתקופה ארוכה , אנשים טובים ובחברת אוואטסורסינג אולי אני מקבל 6 אבל העבודה יותר קשה עם נטיה לפיטורים וחשבתי שבשביל אלף שקל זה לא שווה את זה , אי אפשר לדעת מה יקרה שם מחר , תוספת של רכב צמוד זה התקדמות מאוד משמעותית זה כבר לעלות מדרגה בלי רכב זה דיי פרווה וזאת גם עבודה בבית חולים לא בדיוק מקום בריא להיות בו וגם שמתי לב שתמיד מחפשים לאותו בית חולים טכנאי כאילו אף אחד לא רוצה להיות שם תחושה של תחלופה מהירה , חשבתי אם זה טכנאות נטו אז לא שווה כל כך אבל אם יש שם אפשרות לקבל ידע שרתים AD וכו' זה עוד פוש נמאס לי להיות בקטגוריה של טכנאי רוצה להתקדם .

יש אתר שעובדים רושמים באנונימיות את חוות דעתם על המעסיק וחברת האווטסורסינג שאני אמור להיות מועסק בה קיבלה שם ציונים גרועים אבל למען האמת רוב חברות האוואטסורסינג שם קיבלו ציונים נמוכים נרשמו דברים כמו : " תברחו משם , חברת גולגולות , אין קידום , אין העלאה בשכר בלה בלה "

אני שונא את הטלפונים של כח האדם כאילו יש להם 10000 קורות חיים והם מתקשרים מנתקים חוזרים לא חוזרים מה נסגר איתם ? ואלה חברות מיקור חוץ לא חברות כח אדם לניקיון .

הציעו לי עבודה עם רכב הבחורה דיברה איתי בהתלהבות ואתה מתאים בלה בלה יחזור אלייך מישהו לראיין אולי אפילו היום " יום חמישי " ונעלמה נראה אולי מחר .

פורסם
  • מחבר

סליחה על ההקפצה אבל הייתי חייב להוסיף עוד משהו :

מה עדיף להגיד לכח אדם " אני כרגע זמין מייידית לא עובד " או את האמת " אני עובד זמנית בעבודה מסויימת ? מה נשמע יותר טוב ? בנאדם בלי עבודה שזמין להם בכל רגע נתון או בנאדם שיש לו עבודה שמחפש משהו טוב יותר ? 

פורסם

אני עובד בעבודה זמנית כרגע אבל זמין מיידית.

פורסם

אתה יכול ללמוד מהאינטרנט AD. אם אתה יודע להתקין סרבר, אתה יכול ללמוד לבד, הרבה אנשים שעשו קורסים כמוני בכל נושא במכללות השונות מצאו שכל מה שהם למדו יש באינטרנט ויצאו פראייערים. רוב ההתעסקות היא במתן הרשאות ולקיחת הרשאות (לדוגמה יש נפח אחסון מוגבל והבוס לא נותן כסף להרחיב אז אתה צריך לנהל כמה נפח אחסון יקבל כל משתמש).
מחיפוש קצר ביוטיוב אפשר לראות כמה מדריכים.

פורסם

למה אתה לא עובד באופן פרטי ? שכן שלנו הוא טכנאי פרטי. בלי הכשרה ובלי כלום ממחזר חלקים וכל היום נכנסים ויוצאים אנשים ולדעתי הוא עושה אחלה כסף.

פורסם

אתם מצחיקים. אני עם 8 (!!) תעודות ממייקרוסופט (MCITP) ועם למעלה מ-800 שעות לימודים ולמעלה מ-6 שנים עם ידע ניסיון ומה שאתם לא רוצים ואני לא מתקרב ל-6000 נטו.

פורסם

אני רוצה לזרוק כאן הערה בדיון,

אני עם ניסיון נרחב בתחום, בזמנו לא גייסו אותי לצבא ופתחתי עסק במקום. עוד לפני הצבא בתיכון הייתי במגמה של הנדסת תוכנה ובין תחביביי היה לפרק ולהרכיב מחשבים ולהשמיד מערכות הפעלה.

אני היום עצמאי עם מעבדת מחשבים, יש לי 3 תעודות מקצועיות (מכללה, מיקרוסופט ומשרד הכלכלה) של טכנאי PC ורשתות מוסמך. אני בימים אלו עושה קורס המשך של מנהל רשתות (מכללה, מיקרוסופט ומשרד הכלכלה).

הייתי בריאיונות עבודה, הבעיה מתחלקת לשתיים,

1. הרבה מעסיקים לא יודעים מה הם רוצים. אתה מסכם משהו בטלפון מנסה לתאם ציפיות ובזמן הריאיון הם רוצים שתדע - הכל. כל דבר וכל נושא וכל תחום ובשלוף.

2. מעסיקים לא אוהבים לשלם. בכל משרה של טכנאי מחשבים או HelpDesk אליה ניגשתי (עם תעודות וניסיון) המקסימום שהציעו היה באיזור ה6500-7000 ברוטו וללא רכב או טלפון או שום דבר מצחיק שכזה. השיא היה באחד הריאיונות נאמר לי שאני (בזמנו עוד לא פתחתי עסק) אמשיך לחתום הבטחת הכנסה עד לסוף של אותו חודש ורק חודש לאחר מכן הם יחתימו אותי על טופס עובד וישלמו לי.

זאת בעיה ואין מה לעשות חוץ מלהתמיד ולעמוד על הדרישות שלכם. אם זאת עבודה קשה שמצריכה ידע, מאמץ ולמידה בלתי פוסקת אבל השכר כמו קופאי במקדונלד'ס אז.. לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים