עבור לתוכן

צריך מדריך ללדים רצים לפי הוינאמפ.

Featured Replies

פורסם

אני חדש ואני רוצה מדריך בעברית איך לעשות לדים רצים לפי המוזיקה בוינאמפ. תודה רבה! (:

פורסם

http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1

המדריך באנגלית אז אני אנסה להסביר לך את העיקר, ותנסה להבין את השאר לפי המדריך והתמונות שבו.

במדריך יש פלאג אין לווינאמפ. אתה מתקין אותו.

המוד עושה שימוש בכבל פרללי (של מדפסת)

את הלדים אתה מחבר ככה שהרגל הארוכה (+) של כל לד מתחברת לחוט אחר מחוטים 2-9 של החיבור מדפסת. כל הרגליים הקצרות מתחברות לחוט 25. אם הלדים הם של פחות מ 5 V אז אתה צריך נגדים מתאימים בין הרגל הארוכה לחוט שלו היא מתחברת. זה מוד מסוכן ויכול לשרוף לך את היציאה של המדפסת. כדי לעשות אותו בטוח כמה שאפשר אל תשתמש בלדים של מעל 30 מיליאמפר. מומלץ לדים של 20.

זה בערך כל המוד. אתה תבין אותו הרבה יותר טוב אם תעבור על המדריך שנתתי לך. גם אם לא תבין את כל המילים, זה יעזור לך, בעיקר אם תסתכל במקביל בתמונות. מילון טוב יש ב www.morfix.co.il

בהצלחה

פורסם

יש לי בעיה *קטנה*...

המדפסת שלי (hp 720C) מתחברת עם החיבור הפרללי, ככה שאני לא ממש יכול להשתמש בו....

האם יש איזשהו מעביר מכבל מדפסת ל-USB או משהו כזה?

פורסם

לא נראה לי, אבל יש כרטיס PCI שמוסיף כמה יציאות כאלה.

אתה יכול גם לבנות מעגל מבוסס על הצ'יפ lm3915 אבל בזה אני לא ממש מבין. תסתכל פה אם אתה יודע אנגלית: http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm

את המעגל השני אתה יכול לחבר בכך שאתה שם מפצל בחיבור של הרמקולים ומחבר אותו לשם יחד איתם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה באמת עזר!!! רק כמה שאלות. בין 2-9 זה אומר שאני יכול לשים רק עד 8 לדים? לאיזה גירסה של וינאמפ זה מתאים? ולאן הולך כבל המדפסת? (הוא נמצא בתוך המארז ולאן הוא הולך מהלדים?)

פורסם

לא נראה לי..

רק לפי המחשבה (ולא על פי ידע) לא נראה לי שמדפסת שאמורה לקבל נתונים ממספר מסויים של חוטים.

ומתוכנת אצלה על כל חוט..

תביא לה כבל אחר והמידע יעבור רק ב2 חוטים במקום בכמה שיש בפרלי..

לא נראה לי אפשרי, לא יודע.. ;)

פורסם

החוט מתחבר ליציאה של המדפסת בצד האחורי של המארז, כלומר אתה צריך למצוא דרך להכניס אותו פנימה. אתה יכול לשים רק 8 לדים. זה מתאים לווינאמפ 2 על כל גרסאותיה. לא מתאים ל גרסא 3, ואין לי מושג מה עם ווינאמפ 5.

אני ממליץ שתבקש מחבר/שכן/קרוב משפחה שיעבור איתך על המדריך המקורי, כי באמת לא כדאי לעשות טעות.

פורסם

לא נראה לי אפשרי, לא יודע.. ;)

כן גם לי זה לא נראה הגיוני

חשבתי אולי יש משהו שמקבל את האות מה-USB וממיר אותו לאות למדפסת.... :-\

אבל כנראה שאני אצטרך לתכנן אחד אם אני רוצה משהו כזה... ;)

ד"א-DeadTeddy תודה.... אני אסתכל על המדריך הזה.

פורסם
  • מחבר

סליחה שאני לא מבין אבל.. צד אחד של הכבל של המדפסת הולך ללדים וצד שני ללוח אם? כאילו מחוץ למחשב?

פורסם

אין מה להצטער...

לא הביישן למד

;)

צד אחד הולך ללדים והצד השני של הכבל מתחבר ליציאה של המדפסת (על הצד השני אמור להיות הראש שמתחבר ליציאה אם אני לא טועה, נכון?)

פורסם
  • מחבר

אוקיי הבנתי רק אם אני רוצה להדפיס?

פורסם
  • מחבר

אוקיי זה הכבל (אצלי הוא דפוק כזה אני יקנה חדש) הצד עם החוטים הולך ללדים והצד המכוסה לאחורה של המדפסת, נכון?

ואם אני רוצה להדפיס מה אני עושה?

פורסם

לא. תסתכל איפה המדפסת שלך מתחברת למחשב מאחורה. החיבור הזה נקרא יציאה מקבילית. אתה לוקח כבל שמתאים לשם. את הצד שמתחבר שם למחשב אתה משאיר ןאת הצד השני אתה חותך. אחרי זה את בודק איזה חוט בקצה החתוך מחובר לאיזה פין של הצד הלא חתוך. ככה נגיד שאתה רואה שפין 2 זה אדום, אז אתה מחבר לחוט האדום גל ארוכה של אחד הלדים. כשאתה רוצה להדפיס אתה צריך לסגור את הווינאמפ, לנתק את המוד הזה, לחבר את המדפסת ורק אז להדפיס. אחרי זה לנתק את המדפסת ולחבר את המוד שוב. מי שיש לו מדפסת USB הרוויח.

פורסם

אוקיי זה הכבל (אצלי הוא דפוק כזה אני יקנה חדש) הצד עם החוטים הולך ללדים והצד המכוסה לאחורה של המדפסת, נכון?

ואם אני רוצה להדפיס מה אני עושה?

נראה לי שקצת התבלבלת.... הלדים מתחברים דרך הכבל למחשב, לא למדפסת... הפלאג לווינאמפ מעביר מידע על המוזיקה ליציאת המדפסת שבמחשב, ולשם אתה מחבר את הלדים (בעזרת הכבל), כל לד לרגל המתאימה, ואז המידע שמשדר הפלאג מגיע ללדים.

אם לא הבנת תגיד ואני אנסה להסביר עוד פעם. :)

ד"א עכשיו שאלה משלי-כמה מתח מקבלים מהיציאה הפרללית (מכל פין או מהפינים הרלוונטיים)? ולא נראה לי שזה רלוונטי אבל בכל זאת-כמה זרם?

פורסם

מהיציאה הפרללית אתה מקבל רמות מתח של TTL. הכוונה היא בין 2.4V ל-5V. בעקרון בכל מחשב זה שונה למשל אני בניתי פרוייקט שמתחבר ליציאה הפרללית. עכשיו המחשב שלי בקושי מצליח להדליק את הלדים המסכנים אבל כשבאתי למחשב הישן (550MHZ) וחיברתי לשם אז הלדים דלקו ממש חזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים