עבור לתוכן

האם יש הבדל בין 8GB ל4GB היום ובעתיד?

Featured Replies

פורסם

הכוונה כמובן היא ל-290X ול-390X, בארץ יש הבדל של בארך 350 שקל האם זה שווה את זה?
היה פה דיון על 390 מול 970 והייתה נטייה בגלל הזיכרון ופתיחת shaders מ- 390 (שהוא 290 עם 8GB) ל- 390X.
*יש דברים שיש רק ל- NVidia כמו שהוזכר במדריך בתת פורום הזה על הגדרות של כרטיס מסך, וגם דברים שאני מכיר: שינוי לרזולוציה לא טבעית שאין במסך, פיצ'רים נוספים כמו להקלטת משחקים באופן שונה...
אם זה כל כך ברור אז יש לי שאלה נוספת על 8GB?
http://www.sapphiretech.com/page.asp?IDno=5905&lang=eng
או
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=C436E37C-8A09-48B6-9F2B-F4AF86E377B6&lang=eng
לא מצאתי באתר המקורי את תדר המהירות של הזיכרון ב 390 אבל ראיתי באתר אחר שהוא 1500MHz שזה פחות מ- 290X עם 1375MHz מצד שני ה-290X עם תדר בסיס למעבד הגרפי של 1030MHz לאומת 1010MHz???
כמובן שכבר אני העלתי (יש על המילה "העלתי" קו אדום של שגיאה, אז איך שלא כותבים את המילה) נושא מאוד דומה וגם זה שכתב על 390 מול 970 אמר שזה נדוש אבל זה חשוב לי כי יש מבצע מחר על שני הכרטיסים האלה.

פורסם

ממה שאני זוכר זה עניין של הרזולוציה ששאתה משתמש בה, בעוד שנאמר בFHD לא תראה הבדל ב4K למשל כן תצטרך יותר זיכרון.

אאל"ט.

ממה שאני זוכר זה עניין של הרזולוציה ששאתה משתמש בה, בעוד שנאמר בFHD לא תראה הבדל ב4K למשל כן תצטרך יותר זיכרון.

אאל"ט.

פורסם
  • מחבר

OK. ולשאלה הנוספת על שני כרטיסי המסך עם 8GB מה יותר טוב?

האמת שכתבתי את זה בצורה די מבלבלת ומי שלא נכנס לקישורים לא יודע על מה מדובר, הכוונה בהתחלה הייתה על שני הכרטיסים אבל לא הייתי בטוח אז שאלתי קודם שאלה אחרת בכותרת הדיון.

פורסם

לא הבנתי כלום. :) בין מה למה אתה משווה? בין 8GB של VRAM ל-4GB?

כדאי לזכור שצריכת VRAM תלויה במידה מסויימת גם במשחקים ספציפים (מודים שלהם יותר נכון) אבל בגדול, כפי שבכר נאמר, עד 4K אתה לא תצטרך יותר מ-4GB לא עכשיו ולא בזמן הקרוב (כוונה לאורך חיי מדף של כרטיס מסך). על 4K בחלק מהמשחקים אולי תאלץ לוותר על AA שזה שטויות ומחיר זניח לשלם. בשנים הבאות יתכן והמצב ישתנה והדרישות ל-4K יעלו קצת. אולם כפי שדובר כאן בפורום ובכלל פעמים רבות, נכון להיום כרטיס בודד לא יבריק ב- 4K. אז אם אתה לא מתכנן איזה SLI מטורף בעשרת אלפים שקלים יותר (ואתה לא), VRAM לא יהווה צוואר הבקבוק מבחינתך. 

אם אתה רוצה עצה פרטנית לגבי הכרטיסים פשוט ציין לאילו דגמים אתה מכוונן, רזולוציה וקצב רענון והכי חשוב - תקציב.

פורסם

ה390 הוא כרטיס טוב. ה390X הוא כרטיס לא משתלם בעליל בדיוק כמו 980

ה290X גם טוב אבל רק מיד שנייה באיזה 900

לשניהם צריך ספק של 650W

פורסם
  • מחבר

iSolt אתה מדבר על 900 שקל?
כי אני מצאתי במבצע את ה390 ב 1173 שקל ואת ה290X ב 300 שקל יותר והמחירים לא סופיים, שתי הם מיד שניה, שווה?

פורסם
ציטוט של bennash

iSolt אתה מדבר על 900 שקל?
כי אני מצאתי במבצע את ה390 ב 1173 שקל ואת ה290X ב 300 שקל יותר והמחירים לא סופיים, שתי הם מיד שניה, שווה?

ספר לי באיזה מדינה אתה חי?!

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שלא שווה דבקה עקבתי (יש קו אדום) בקפדנות אחרי שתי כרטיסי המסך האלה מ6 לירות שטרלינג.
כנראה שאני לא טוב בזה ואשאר ב-BAY NOW ואולי MAKE OFER.
אני לא הישראלי הממצע אפילו ביד2 מורידים אותי (מכרתי את כל מה שהיה בבית של ההורי ז"ל ב500 ש"ח).

פורסם

נושא ה VRAM קצת מטושטש לדעתי.

עם כל הכבוד שיש לכרטיס 8GB עדיין אין לו את כח העיבוד לרזולוציה הזאת.כמו שנאמר מעליי כרטיס בודד פשוט לא מתאים היום ל4K. אולי בעתיד ( PASCAL).

עכשיו אם אתה רוצה לבחור כרטיס זה מאוד פשוט.

מה הרזולוציה שלך וכמה פריימים אתה שואף להשיג כמובן על איזה איכות בהגדרות גם כן. אלה השאלות שתשאל את עצמך ומשם כבר תבחר קבוצה ירוקה או אדומה.

הוכחה לכך היא ה 980TI מול 390X לאדום יש 8GB מול 6 של הירוק ועדיין הTI משאיר לו אבק בכל משחק.

עכשיו 390 מול 970 זה סיפור אחר, במיוחד אם באמת אפשר לפתוח אותו ל 390X ( אני כבר לא מעודכן על AMD בכלל).

בזמנו היה לי 6950 שבאמת נפתח ל 6970 אז כן הכרטיס היה שווה את הכסף. אני היום עם 970( SLI) ואני לא רואה את עצמי חוזר לאדומים אלא אם הם יוציאו משהו שבאמת שווה את זה עם תמיכה נורמלית. 

פורסם
ציטוט של leahd3

נושא ה VRAM קצת מטושטש לדעתי.

עם כל הכבוד שיש לכרטיס 8GB עדיין אין לו את כח העיבוד לרזולוציה הזאת.כמו שנאמר מעליי כרטיס בודד פשוט לא מתאים היום ל4K. אולי בעתיד ( PASCAL).

עכשיו אם אתה רוצה לבחור כרטיס זה מאוד פשוט.

מה הרזולוציה שלך וכמה פריימים אתה שואף להשיג כמובן על איזה איכות בהגדרות גם כן. אלה השאלות שתשאל את עצמך ומשם כבר תבחר קבוצה ירוקה או אדומה.

הוכחה לכך היא ה 980TI מול 390X לאדום יש 8GB מול 6 של הירוק ועדיין הTI משאיר לו אבק בכל משחק.

עכשיו 390 מול 970 זה סיפור אחר, במיוחד אם באמת אפשר לפתוח אותו ל 390X ( אני כבר לא מעודכן על AMD בכלל).

בזמנו היה לי 6950 שבאמת נפתח ל 6970 אז כן הכרטיס היה שווה את הכסף. אני היום עם 970( SLI) ואני לא רואה את עצמי חוזר לאדומים אלא אם הם יוציאו משהו שבאמת שווה את זה עם תמיכה נורמלית. 

390X מנסה להקביל ל980 לא ל980TI כמובן במציאות הוא יותר דומה ל970 OC כי מדובר בליבה של 290X ולא יותר מזה.

פורסם

אני יודע.

סתם הבאתי כרטיס עם זיכרון פחות אך בעל יכולות עילאיות אל מול הכרטיס עם ה 8GB.זה היה נטו להמחשה.

פורסם
ציטוט של leahd3

אני יודע.

סתם הבאתי כרטיס עם זיכרון פחות אך בעל יכולות עילאיות אל מול הכרטיס עם ה 8GB.זה היה נטו להמחשה.

המקפצה היתה מיותרת. ה980 עם 4GB מנצח בכל מבחן ומשחק את ה390X עם 8GB

ה970 הוא דוגמא לא טובה בגלל ה3.5GB שלו. ה980TI הוא דוגמא מוגזמת ובכל קמרה מבחינת כח גם את ה980 הוא לא עובר

פורסם
  • מחבר
ציטוט של bennash

leahd3 לא כתבת כמה זיכרון נדיף יש לך בפרופיל. תשמע יא ירוק אני אלך ל-STARTPC ואקנה את אותו מחשב שיש לך רק אשים במקום SLI970 את 290x2 ונראה מי ינצח אם האדומים לא עלו ליורוליג והביסו את מכבי (כחול וצהוב ביחד יוצא ירוק) הם יעשו את זה בליגה שלהם.

אדום עולה, אדום עולה, עולה, עולה, עולה, שהסטן ייקח אותנו לעודד אותם בגיהינום. הולה הפועל שניצחה את מדריד ביורוקאפ.
אני אדום בנשמה יאללה ATI מלחמה, הצלחת אדומה את האור והנשמה יאללה תנצחי את Nvidia.

המבחן יהיה BF4|ULTRA|2xMSAA 2560x1440 מי שיקבל יותר סיביות לשנייה (MAX) במשחק רַאש מלא רב משתתפים ינצח.

פורסם
ציטוט של bennash

leahd3 לא כתבת כמה זיכרון נדיף יש לך בפרופיל. תשמע יא ירוק אני אלך ל-STARTPC ואקנה את אותו מחשב שיש לך רק אשים במקום SLI970 את 290x2 ונראה מי ינצח אם האדומים לא עלו ליורוליג והביסו את מכבי (כחול וצהוב ביחד יוצא ירוק) הם יעשו את זה בליגה שלהם.

אדום עולה, אדום עולה, עולה, עולה, עולה, שהסטן ייקח אותנו לעודד אותם בגיהינום. הולה הפועל שניצחה את מדריד ביורוקאפ.
אני אדום בנשמה יאללה ATI מלחמה, הצלחת אדומה את האור והנשמה יאללה תנצחי את Nvidia.

המבחן יהיה BF4|ULTRA|2xMSAA 2560x1440 מי שיקבל יותר סיביות לשנייה (MAX) במשחק רַאש מלא רב משתתפים ינצח.

אין לי מושג מה עישנת אבל אני רוצה אחד גם כן, תיהיה אח ותשתף.

פורסם
  • מחבר

בטעות כתבתי את מה שלמעלה,

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים