עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, 

אני מעוניין לשדרג את כרטיסי המסך שלי hd6850 cfx

שאר המפרט הרלוונטי:

i5 2500k עם oc ל 3.5ghz (סולידי)

לוח אם ג'יגהביט z68x

ספק כח ss 620w

משחק על מסך dell u2311h, רזולוציה 1920x1080

תקציב: 700-900

פורסם

כדי שנוכל להבין לאיזה כרטיס לכוון, תוכל בבקשה לפרט איזה משחקים אתה הולך לשחק?

אם לדוגמא אתה משחק רק dota או משהו כזה אז מן הסתם שלא נמליץ לך על משהו יקר :D

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

כדי שנוכל להבין לאיזה כרטיס לכוון, תוכל בבקשה לפרט איזה משחקים אתה הולך לשחק?

אם לדוגמא אתה משחק רק dota או משהו כזה אז מן הסתם שלא נמליץ לך על משהו יקר :D

צודק לגמרי,

מכוון ל fallout, just cause החדשים ומשחקים שיצאו בעתיד הקרוב.

תודה!

פורסם

אוקיי אם כך אז אנחנו צריכים לכוון יותר למעלה.

בתקציב שלך (ואולי עם חריגה קלה) תוכל לקנות 280X או gtx960 שנמכרים במבצע כרגע בstartpc, שניהם כרטיסי FHD לא רעים כלל.

מיד שנייה תוכל לדחוס לתקציב אפילו דברים יותר טובים ומשתלמים, אבל רק אם זה מתאים לך.

פורסם
  • מחבר

אין בעיה לחרוג בתקציב במידה וזה הכרחי,

יש מצב ללינקים לגירסאות של הכרטיסים ואם אפשר הסבר קצר מה עדיף ה nvidia או ה amd?

פורסם

אוקיי, אני אנסה לתמצת כמה שיותר:

nvidia, יעילים מבחינה אנרגטית וקרירים יחסית מבחינת טמפרטורה. לעומת AMD, שכרטיסיהם (לרוב) זללנים מבחינה אנרגטית (לא מעניין אותך יש לך ספק טוב) וללא גרסת קירור טובה עובדים חם מאוד.

בזמן האחרון Nvidia (לעומת AMD), מצליחה להכניס למשחקים חדשים טכנולוגיות בלעדיות שלה (physx וכיוצא בזה, לדוגמא אפקטים של תנועת שיער, עשן יותר עשיר וכו') לי אישית כל הטכנולוגיות הללו לא מזיזות כלל, לדעתי זה שטויות.

דרייברים. רבים טוענים שלNVIDIA דרייברים טובים יותר, אני לא יכול לאשר או להפריך, אבל בתור אחד שעם כרטיסי AMD קרוב לעשור, אני אומר לך שלא נתקלתי בבעיות מיוחדות מעולם.

מבחינת ביצועים נטו, לשני המחנות יש מה להציע בכל ספקטרום המחירים, יותר קל למצוא דילים של כרטיסים ישנים אך חזקים מאוד של AMD, לעומת nvidia.

אוקיי לעניינינו, יש קצת בעיה עם צירוף לינקים כי האתר של startpc לא מאפשר כ"כ, פשוט תיכנס לשם תחת הקטגוריה של מחשב בהתאמה אישית ותעיין במחירים לפי שמות הכרטיסים שאציע.

הייתי ממליץ על חנות אחרת, אבל לפי מה שראיתי הם כרגע מציעים את המחירים התחרותיים ביותר, אם מישהו ימצא מחירים עדיפים הוא מוזמן להציע :) (בהשוואה לKSP TMS ואייבורי).

עד 1000 שקל (חדש) הייתי ממליץ על ה280X שיש בstart pc ומעדיף אותו על פני הgtx 960 ולו רק בגלל נפח הזיכרון העדיף (ואולי גם בגלל הביצועים הטיפה עדיפים).

הבחירה האידאלית עבור הרזולוציה בה אתה משחק היא gtx970 (או Amd 390 אם אתה רוצה יותר זיכרון בכרטיס), אבל זה קצת רחוק מהתקציב ההתחלתי שלך לצערי נע בין 1500-1800 תלוי בדגם.

בנוסף יש גם את ה290 של AMD גם במבצע נחמד. זה כרטיס מעולה בגרסת הwindforce של gigabyte, אני חושב שהקירור הזה מתמודד בסדר עם החום שהכרטיסים האלה מייצרים.

אגב, חבל שלא התעניינת ממש לפני כמה ימים, בבלאק פריידי היו מבצעים יוצאים מן הכלל.

אישית, אם התקציב היה מאפשר לי, הייתי קונה הכי טוב שאני יכול (וצריך) כי כרטיס מסך לא משדרגים בכל יום :), מכל מה שהצעתי אני הייתי הולך על ה390 של AMD (תקראו לי משוגע).

מקווה שעזרתי :D

פורסם
  • מחבר
ציטוט של OvO

אוקיי, אני אנסה לתמצת כמה שיותר:

nvidia, יעילים מבחינה אנרגטית וקרירים יחסית מבחינת טמפרטורה. לעומת AMD, שכרטיסיהם (לרוב) זללנים מבחינה אנרגטית (לא מעניין אותך יש לך ספק טוב) וללא גרסת קירור טובה עובדים חם מאוד.

בזמן האחרון Nvidia (לעומת AMD), מצליחה להכניס למשחקים חדשים טכנולוגיות בלעדיות שלה (physx וכיוצא בזה, לדוגמא אפקטים של תנועת שיער, עשן יותר עשיר וכו') לי אישית כל הטכנולוגיות הללו לא מזיזות כלל, לדעתי זה שטויות.

דרייברים. רבים טוענים שלNVIDIA דרייברים טובים יותר, אני לא יכול לאשר או להפריך, אבל בתור אחד שעם כרטיסי AMD קרוב לעשור, אני אומר לך שלא נתקלתי בבעיות מיוחדות מעולם.

מבחינת ביצועים נטו, לשני המחנות יש מה להציע בכל ספקטרום המחירים, יותר קל למצוא דילים של כרטיסים ישנים אך חזקים מאוד של AMD, לעומת nvidia.

אוקיי לעניינינו, יש קצת בעיה עם צירוף לינקים כי האתר של startpc לא מאפשר כ"כ, פשוט תיכנס לשם תחת הקטגוריה של מחשב בהתאמה אישית ותעיין במחירים לפי שמות הכרטיסים שאציע.

הייתי ממליץ על חנות אחרת, אבל לפי מה שראיתי הם כרגע מציעים את המחירים התחרותיים ביותר, אם מישהו ימצא מחירים עדיפים הוא מוזמן להציע :) (בהשוואה לKSP TMS ואייבורי).

עד 1000 שקל (חדש) הייתי ממליץ על ה280X שיש בstart pc ומעדיף אותו על פני הgtx 960 ולו רק בגלל נפח הזיכרון העדיף (ואולי גם בגלל הביצועים הטיפה עדיפים).

הבחירה האידאלית עבור הרזולוציה בה אתה משחק היא gtx970 (או Amd 390 אם אתה רוצה יותר זיכרון בכרטיס), אבל זה קצת רחוק מהתקציב ההתחלתי שלך לצערי נע בין 1500-1800 תלוי בדגם.

בנוסף יש גם את ה290 של AMD גם במבצע נחמד. זה כרטיס מעולה בגרסת הwindforce של gigabyte, אני חושב שהקירור הזה מתמודד בסדר עם החום שהכרטיסים האלה מייצרים.

אגב, חבל שלא התעניינת ממש לפני כמה ימים, בבלאק פריידי היו מבצעים יוצאים מן הכלל.

אישית, אם התקציב היה מאפשר לי, הייתי קונה הכי טוב שאני יכול (וצריך) כי כרטיס מסך לא משדרגים בכל יום :), מכל מה שהצעתי אני הייתי הולך על ה390 של AMD (תקראו לי משוגע).

מקווה שעזרתי :D

וואו סחתיין על ההסבר המפורט, תודה רבה!

קראתי גם קצת בנושא, ירדתי מ NVIDIA.

כרגע ההתלבטות היא בין MSI Radeon R9 380 4G Twin Frozr

לבין אחד הדגמים של R9 290 4G  

ראיתי שיש שני דגמים שלו, איזה עדיף?

פורסם

מבין השניים הקירור של הtrix עדיף לדעתי. קירור הWF של gigabyte נראה יותר טוב ממה שהוא באמת :D

אם ההתלבטות היא בין ה290 לבין ה380, אז אין התלבטות לך על ה290 .

במידה והתקציב דוחק אז גם הgigabyte בסדר (שקט נראה טוב וכו' רק לדעתי שיעבוד קצת פחות קריר מהsapphire).

תוכל לעיין גם בbenchmarks בביקורת הבאה של ה380 המדובר (אך בגרסת ה2GB כי לא מצאתי ביקורת מפורטת של ה4G).

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_r9_380_gaming_2g_review,10.html

ניתן לראות בבירור כמה ה290 עדיף וזה עוד ברזולוציה גבוהה מFHD (וה290 ששם אפילו לא בגרסת OC, מה שאתה מתעניין בו זה כן).

בנוסף, כדאי שתחכה אפילו לעוד תגובות, אף פעם לא כדאי למהר, למרות שבמקרה שלך נראה לי שהמצב די ברור.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות המהירות!

אחכה לראות אם למישהו יש עוד איזושהי תובנה לגבי הכרטיסים ;-)

פורסם

בכיף :) 

פורסם
ציטוט של Dan Abarbanel

תודה רבה על התגובות המהירות!

אחכה לראות אם למישהו יש עוד איזושהי תובנה לגבי הכרטיסים ;-)

אם תוכל להתגמש מבחינת תקציב, 1250 ש"ח ל-290? בתור ירוק בנשמה אומר - לך על זה. ושחשבון החשמל יתפוצץ! :D

אם בסביבת 900 ש"ח - תצטרך להתפרש על 2GB VRAM וחבל, למרות שעל 1080p ההבדל לא סוף העולם.

700 - 900 ש"ח - זה כבר משהו בסגנון GTX950 - שזה די עולם אחר. כבר עדיף יד שניה אם זה ממקור אמין 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi

אם תוכל להתגמש מבחינת תקציב, 1250 ש"ח ל-290? בתור ירוק בנשמה אומר - לך על זה. ושחשבון החשמל יתפוצץ! :D

אם בסביבת 900 ש"ח - תצטרך להתפרש על 2GB VRAM וחבל, למרות שעל 1080p ההבדל לא סוף העולם.

700 - 900 ש"ח - זה כבר משהו בסגנון GTX950 - שזה די עולם אחר. כבר עדיף יד שניה אם זה ממקור אמין 

היי חבר,

אני יכול להתגמש ולקחת את ה 290,

מבחינת הספק כח אני בסדר, כנל לגבי צוואר בקבוק עם המעבד.

האם הכרטיס יחזיק משחקים לשנתיים הקרובות באותה רזולוציה?

פורסם
ציטוט של Dan Abarbanel

היי חבר,

אני יכול להתגמש ולקחת את ה 290,

מבחינת הספק כח אני בסדר, כנל לגבי צוואר בקבוק עם המעבד.

לא צוואר הבקבוק ולא נעליים. עם 2500K ו-290 תהיה מסודר לשנים הקרובות. :) איפה הדילים האלה היו לפני חודשיים אני שואל? :( אלך לבכות לי בצד. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Monsi

לא צוואר הבקבוק ולא נעליים. עם 2500K ו-290 תהיה מסודר לשנים הקרובות. :) איפה הדילים האלה היו לפני חודשיים אני שואל? :( אלך לבכות לי בצד. 

תודה על העזרה!

מה קנית?

פורסם
ציטוט של Dan Abarbanel

תודה על העזרה!

מה קנית?

970 ב-600 ש"ח יותר. מרגיז. מבחינת תמורה לכסף זה אחד הדילים הטובים שראיתי מזה זמן רב. :) תהנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים