עבור לתוכן

בעיה בהתאמת נגד ללד

Featured Replies

פורסם

היי, אני חדש בפורומים שלכם (הודעה ראשונה)... יש לי בעיה שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה.

יש מדריך באתר כלשהוא שאני לא אפרסם כי אני מניח שאסור לפרסם פה אתרים מתחרים, שמסביר על הכנת חיבורי מולקס זוהרים, שזה בתאכלס חיבור שתקעו בו לד. הם אומרים להשתמש בנגד של 150 ohm עם לד אולטרה ברייט. עכשיו הבעיה שלי זה שלא מצאתי בחנויות לד אולטרה ברייט, המוכר לא הבין מה זה, אבל נתן לי איזה לד ונגדים איתו. קיצר, ניסינו את זה אבל החיבורים כלכך מתחממים שאי אפשר לגעת בהם. לא יודע למה. אז מה שאני בעצם מבקש ממכם זה לתת לי שם של לד (חובה מספר וולט - שיהיה מדוייק ושאם אני אבוא לחנות ואבקש אני לא אוכל לפספס - אל תתנו לי שם כללי... אני צריך בידיוק) ונגד שמתאים לו (גם פה אני צריך מדוייק). המטרה היא שהלד לא יתחמם כלכך, אבל עדיין הייתי רוצה שהוא יאיר בצורה מספקת. תודה רבה לכם.

פורסם

אוקי ככה :

איזה לד המוכר מכר לך?

הלד עצמו (שהוא לא דולק) הוא שקוף, או בעל מעטפת בצבע כלשהו?

אם הוא שקוף הוא אולטרה בריט / סופר לד.

איזה נגדים הוא הביא לך, ולאיזה מתח במולקס חיברת (אדום+שחור(5V) או צהוב+שחור(12V))?

מה שתעשה :

לך לחנות, בקש מהמוכר לד בצבע כלשהו תגיד לו אולטרה בריט, הוא לא יבין מה אתה מתכוון,

לכן תגיד לו : לד שהוא שקוף, בלי מעטפת!

בקש ממנו לחפש לד בלי שקוף, בלי מעטפת - זהו לד אולטרה בריט !

עכשיו המוכר הביא לך נגדים בהתאם ללד? או שביקשת ממנו 150ohm בלי ויכוח?

כי אם הוא הביא לך 150ohm, סביר להניח שזה באמת יתחמם, כי לד רגיל, לא אולטרה בריט,

צריך לקבל פחות זרם, בניגוד ללד אולטרה בריט שצריך לקבל יותר זרם.

אבל אם המוכר התאים לך את הנגד ללד..אז נראה לי שהוא יודע מה הוא עושה, לא?

וזה טבעי שלד יתחמם אחרי הרבה זמן שהוא עובד..

אבל השאלה גם אם אתה רואה את הלד נגיד הוא אמור להיות בצבע אדום, אז הוא כזה בצבע מוזר של

כה עומד להשרף.. ;D

תראה.. אני חברתי לד אדום, עם מעטפת והמקור חשמל שלו היה(DC) שני סוללות 1.5V (ששניהם כמעט גמורות..).

שמתי נגד 150ohm ללד והוא נראה כאילו הוא פועל במקסימום, למרות שהבטריות זבל..ונראה לי כמעט גמורות

ועוד עם 150ohm.

זה רק מראה לך שאם אתה חיברת נגיד ל5V לד עם מעטפת ורק נגד של 150ohm, סביר להניח שהוא ישרף

או ינזק לך..

;)

פורסם

זה רק מראה לך שאם אתה חיברת נגיד ל5V לד עם מעטפת ורק נגד של 150ohm, סביר להניח שהוא ישרף

או ינזק לך..

לד אדום רגיל (עם מעטפת...) צורך 1.8-2V. אם מחברים אותו ל-5V עם נגד של 150 אום הוא מקבל זרם של 20mA~. זה לא שורף שום לד, וגם לא ממש מחמם אותו-נגד רגיל צריך בערך 30mA.

לא ממש הבנתי מה הבעיה אצלך-אתה יכול לת קצת יותר פרטים?....

-הכבלים מתחממים או שהלד מתחמם?

-איך חיברת את הלד למולקס? (או למקור זרם)

-איזה נגד קיבלת בסוף מהמוכר?

פורסם

אז כנראה הלד מתחמם מזה שהוא מאיר הרבה זמן..

אגב 20mA זה לא כזה מעט ללד עם מעטפת, נראה לי..

פורסם

אני לא בטוח לגבי 20mA, אבל אם לד לא מקבל זרם מסוים הוא יכול לדלוק הרבה זמן (הרבה מאוד....) בלי להתחמם.

אבל לפי דעתי 20mA זה לא מספיק בשביל לחמם כ"כ לד, והאמת-גם אין לי כ"כ איך לבדוק עכשיו.....

פורסם
  • מחבר

אוף אני לא יודע בידיוק איזה לד ונגד קיבלתי, אבא שלי הביא לי את זה בשקית והם היו כבר ביחד, אז כנראה שהם אמורים להתאים ? אבל אולי המחשב נתן להם יותר מתח או משו? הלדים עצמם מתחממים מאוד ונורא מהר! ככה הם מחממים את המולקס!

טוב אתם נראים לי נורא חכמים בקטע הזה אבל אני פשוט עשיתי מה שכתוב במדריך...

אם אחד מכם פשוט יכול להגיד לי כמו לילד קטן בידיוק מה לבקש אני נורא אשמח.... סך הכל תגידו לי בידיוק איזה לד לבקש וכמה וולט, ובידיוק איזה נגד לבקש בחנות. תודה רבה לעוזרים :)

וואי אני באמת צריך ללמוד קצת על כל הנושא הזה של חשמל... כל מה שדיברתם זה כמו ג'יבריש בשבילי

פורסם

(1) כדי לדעת איזה לד קיבלת-תתאר לנו אותו: איך הוא נראה מבחוץ? הוא שקוף? הוא בצבע? מה הגודל שלו בערך (שים ליד סרגל)?

כדי לדעת איזה נגד קיבלת-שים לב: נכון על הנגד יש 4 פסים כאלו לרוחב? 3 ביחד ועוד אחד בצד (הבודד הוא בטח זהב)? תגיד לנו מה הצבעים שלהם מבחוץ פנימה (זתומרת מפס מס' 1 עד לפס מס' 3), וגם מה הצבע של פס 4.

זה הקטע: לכל פס יש משמעות לגבי הערך של הנגד, כאשר הפס הבודד (מס' 4 בציור) הוא אחוז הדיוק של הנגד.

פסים 1 ו-2 מסמלים את הערך של הנגד, ופס 3 מסמל כמה אפסים יש אחרי הערך הזה.

(2) המחשב (ד"א זה לא "המחשב", זה הספק...) לא נותן יותר מתח לכלום, אלא כמה שצריך. אם זה לא ככה יש לך בעיה הרבה יותר גדולה מאשר לדים שמתחממים....

(3)

וואי אני באמת צריך ללמוד קצת על כל הנושא הזה של חשמל... כל מה שדיברתם זה כמו ג'יבריש בשבילי

בן כמה אתה? אם זה מעניין אותך, תרשם למגמת אלקטרוניקה בתיכון (כמוני... 8) ). או, שתכנס לכלמיני אתרי אלקטרוניקה (בעברית ומחו"ל) ותלמד את עצמך.

פורסם

אם יש עדיין את האתר electronics נדמה לי היה בדומיין של up או cjb אתר ממש סבבה ותחלס במגמות אלקטרוניקה לומדים הרבה אבל בקצב איטי מידי

פורסם

במגמות אלקטרוניקה לומדים הרבה אבל בקצב איטי מידי

נכון, אבל מצד שני אתה יכול לתרגל (מעבדות וכאלה), ואם אתה לא מבין משהו אז יש מורים שיכולים להסביר לך (טוב נו, זה כבר תלוי במורים... :P ).

פורסם

הלד/נגד מתחממים מאוד מכיוון שההספק עליהם גדול, משמע (בעברית פשוטה) או שחיברת אותם ל12V במקום ל5V (הגיוני יותר) או שהנגד אינו מתאים ובעל ערך נמוך מדי...

ע"מ שיוכלו לעזור לך, כפי שכבר אמר לך <top gun>, תצטרך לתרום אתה קצת יותר פרטים על מה שיש לך ומה שעשית... אוסיף על השאלות שלו את השאלה לאיזה במחבר המולקס חיברת מה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים