עבור לתוכן

עזרה בבחירת ראוטר איכותי לבית - תקציב גמיש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לרכוש ראוטר חדש ואיכותי שיענה על הצרכים עבור ההורים. הדרישות (בתקווה שאפשר לענות על כולן הן):
1 - קליטה טובה בכל הבית (בית פרטי עם ממ"ד). בעבר עם ה-WRT54GL הקליטה הייתה מספקת בכל הבית, עם הראוטר של בזק זה פשוט לא מתקרב לרמה המבוקשת.
2 - מהירות כמה שיותר גבוהה, הייתי רוצה יכולת להעביר על גבי זה גם סטרימינג של וידאו ללפטופ מכונן מרוחק, ואני מעדיף שזה לא ידרוש חוט (ברור לי שלא נראה שם כותרי blu-ray בצורה הזו, אך אני מקווה שזה יספיק לכמה שיותר מהמיקרים).
3 - חיבור לכונן USB3.0 חיצוני בכדי שאפשר יהיה להשתמש בו ככונן רשת ולגשת אליו מכל המחשבים.
4 - יש בבית כמה נקודות רשת חוטיות (5 במספר), והייתי רוצה לחבר את כולן לראוטר. הבנתי שבמרבית הראוטרים יש רק 4 חיבורים - האם אפשרי להרחיב ליותר חיבורים בפיתרון פשוט וזול כלשהו? או לחלופין, אם יש ראוטר מוצלח שעונה על הדרישה הזו גם כן, גם אם במחיר מעט גבוה יותר, זה בסדר. במידה ואין ברירה וצריך להסתדר עם 4 זה גם נסבל.

אני ארכוש את המכשיר בחול כיוון שהמחירים שם נמוכים משמעותית עבור הדגמים היקרים יותר, ומבחינת תקציב אני דיי גמיש. אין לי בעיה להוציא 200$ ואף מעט יותר על ראוטר איכותי שיעמוד בכל הדרישות לאורך זמן. כמובן שאם אפשר להסתפק במחיר נמוך יותר, מה טוב. 

מניסיון העבר אני מאוד מרוצה מ-Linksys ולכן בדקתי קודם כל את ההיצא שלהם. ראיתי את ה-WRT1900AC וה-WRT1200AC. לשתיהם יש את מרבית הדברים שאני צריך, למעט מספר חיבורי הרשת החוטיים (4 בלבד). כמו כן, ה-1900 נראה כדגם עם קליטה מוצלחת יותר בזכות כמות גדולה יותר של אנטנות, אבל אין לי מושג עד כמה ההבדל מהותי.
ראיתי דגמים מפלצתיים בדומה לאלה מיצרנים אחרים, כמו TP-link, אבל האמת היא שאין לי מושג מי עדיף ולמה. אחד הדגמים הבולטים ביותר ברשת שגם עונה על כל הדרישות הוא ה-Asus RT-AC88U. הבעיה היחידה איתו היא שהוא עולה 300$. קצת קשה לי להצדיק את זה אל מול ה-WRT1900AC שעולה 170$, כשההבדל היחיד יהיה חיבור רשת נוסף. מה גם שאין לי מושג עד כמה הדגם הזה טוב באמת, עם ה-Linksys שהיה לי בעבר, הכל פשוט עבד, תמיד, ובלי התעסקות - זה מה שאני רוצה שיהיה גם עם המכשיר החדש.

אשמח מאוד להמלצות והכוונה.
תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים