עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

SSD על מחשב ישן (כנראה IDE) - ריכוז שאלות!

Featured Replies

פורסם

שלום, מאמין שהמקרה שלי מתאים לעוד הרבה בפורום ובכלל (לפי חיפוש שערכתי) אז החלטתי לרכז הרבה שאלות שפוזרו בכל מיני הזדמנויות, בתקווה שאולי כולן תענינה במקום אחד. 

רכשתי לי את SAMSUNG 850 EVO 250GB המהולל והוא ייכנס למחשב מיושן בעל המפרט הבא:
י   מעבד E5200 ["כפול ליבה"]
י   4GB DDR2 [לוח מזהה כרגע 3.25]
י   לוח ASUS p5kpl-cm
כרגע יש WIN XP SP2 32bit , על הSSD יותקן 7 או 8.1 נקיים (חבר עם מחשב דומה המליץ לי על 8.1 מעודכן מבחינת עומס על המחשב, ובכל מקרה אשים כנראה classic shell בממשק XP שאליו אני רגיל, אם יש לכם המלצה על 7/8.1 אשמח לשמוע, על 10 אני כל הזמן שומע דברים מדאיגים... ) 

טרם בדקתי בBIOS, אבל אחרים שבדקו ברשת ציינו [וכן האתר של הלוח] שכנראה אין לו תמיכה רשמית בAHCI
אני לא מעוניין להסתבך בהפלשת BIOS אחר שאינו מיועד ללוח שלי [או שנגנז בעבר ע"י אסוס] נראה לי שזה לא שווה את הסיכון בהתחשב בעובדה שגם ככה יש לי רק SATA2 ולא SATA3 ...] ככה שכנראה אשאר עם האפשרות IDE...

שאלות\תהיות:
1. האם אמורה להיות בהכרח אפשרות NCQ למחשב שלי, או שאם אין AHCI אז זה לא רלוונטי?
2. האם יש עצות כלליות לגבי ההתקנה והשימוש?
3. הבנתי שאמורה להיות אפשרות לבצע TRIM ע"י תכנת הMAGICIAN של סמסונג, ידנית\מתוזמנת בקביעות, כדי לחפות על חוסר הTRIM המובנה עקב חובר בAHCI, מכירים?
4. האם יש עניין לפרמט את הssd לפני שימוש ראשוני? ואם כן מה הדרך המומלצת? 
5. האם יש צורך לבצע יישור alignment לכונן, והאם מתבצע חיצונית למע' ההפעלה או אחרי התקנת ה Windows דרך תוכנת magician של סמסונג? 
6. ראיתי שהרבה ממליצים להשאיר 20% מהכונן פנוי (בשביל ה'בריאות' שלו לטווח הארוך) - האם המלצה זו משתנה (בכמות/בכלל) במקרה של חיבור על סאטה2 ללא AHCI, או שאותו כנ"ל =) 
7. אני נוהג לעבוד עם 3 או 4 חלונות כרום במקביל ואולי סה"כ של 100 טאבים!! (ככה אני אוהב, גם אם רק 10 נניח בשימוש...) 
זה גורם לכך שהראם בשימוש נע סביב ה3.5 ואפילו 4.5 גיגה, מה שמאט מאוד את המערכת. 
האם להגדרת הזיכרון הוירטואלי(כרגע על 2גיגה, כי ה3.25 המזוהים פשוט לא מספיקים) , כאשר Windows מותקן על הssd, תהיה השפעה טובה על המהירות עבודה השוטפת? קשור/לא קשור? 
8. כל ההגדרות והקומבינות כדי למעט ככל האפשר את מספר הכתיבות לכונן הssd - ראיתי כאלו שטוענים שזה קצת מיותר כי בלאו הכי כנראה שהכונן יחזיק מספר שנים לפני שזה מה שיהרוג אותו (מספר כתיבות מקסימלי), אז לא להלחץ מדי ופשוט להנות ממנו! מה דעתכם? 

*** הערה: אני אמנם התחלתי לחקור, אך קחו בחשבון שאני עדיין מתלמד במושגים הנ"ל ;)
תודה רבה מראש =)

[על התשובות בפרט ועל הסבלנות בכלל =] 

פורסם

ראשית, ברוך הבא ל2015. הגיע הזמן להתקדם למערכת הפעלה חדשה יותר מXP. :)

1. NCQ לא עובד בלי AHCI.

2. תוודא שאתה קונה דיסק שמספיק לך מבחינת הגודל ותחשוב טוב על חלוקת המחיצות (אם אתה מתכוון לחלקו למחיצות), כדי שלא תישאר אח"כ עם מחיצת מערכת קטנה מידי (זה נכון לכל דיסק, לא רק לSSD).

3. TRIM עובד גם בלי AHCI.

4. ההתקנה תפרמט אותו.

5. התקנת Windows יודעת לבצע alignment נכון לSSD באופן אוטומטי.

6. לא משתנה (וגם ככה לא חובה).

7. כן, וודאי. הpagefile חייב להיות על הSSD, אחרת זה פשוט בזבוז של ביצועים.

8. זה לא "קצת" מיותר. זה 100% מיותר.

בהצלחה. :)

פורסם
  • מחבר

1. תודה 

2. 250GB , בטח ייהיה די והותר אחרי ששנים שרדתי על דיסק של 320 גיגה  :0

כדאי לחלק למחיצות כזה גודל, במיוחד כשמדובר בדיסק עבור מע' ההפעלה? ההארד דיסק יהיה המשני, כרגע עם 320 גיגה, משער שאמחק ממנו את מחיצות הWindows לאחר 'תקופת הרצה'... 

3. אחלה. אבל הכוונה ל' טרים' אוטומטי ע"י מע' ההפעלה, או שעלי לתזמן וליזום אותו עם התוכנה של סמסונג? 

4. נהדר!! 

5. נהדר #2 !!!! 

6. :)

7. Sweet!! 

8. יאללה בלאגן =) 

.

9. תודה רבה על הסבלנות, על המיקוד ועל כל המידע =) 

מצרף תמונות מהביוס שלי שביקרתי לא מזמן, למקרה שתהיה בהם תועלת... 

לילה/בוקר טוב 

IMG_20151221_235823.jpg

IMG_20151221_235402.jpg

IMG_20151221_235314.jpg

IMG_20151221_235151.jpg

פורסם
ציטוט של yoel14

שלום, מאמין שהמקרה שלי מתאים לעוד הרבה בפורום ובכלל (לפי חיפוש שערכתי) אז החלטתי לרכז הרבה שאלות שפוזרו בכל מיני הזדמנויות, בתקווה שאולי כולן תענינה במקום אחד. 

רכשתי לי את SAMSUNG 850 EVO 250GB המהולל והוא ייכנס למחשב מיושן בעל המפרט הבא:
י   מעבד E5200 ["כפול ליבה"]
י   4GB DDR2 [לוח מזהה כרגע 3.25]
י   לוח ASUS p5kpl-cm
כרגע יש WIN XP SP2 32bit , על הSSD יותקן 7 או 8.1 נקיים (חבר עם מחשב דומה המליץ לי על 8.1 מעודכן מבחינת עומס על המחשב, ובכל מקרה אשים כנראה classic shell בממשק XP שאליו אני רגיל, אם יש לכם המלצה על 7/8.1 אשמח לשמוע, על 10 אני כל הזמן שומע דברים מדאיגים... ) 

טרם בדקתי בBIOS, אבל אחרים שבדקו ברשת ציינו [וכן האתר של הלוח] שכנראה אין לו תמיכה רשמית בAHCI
אני לא מעוניין להסתבך בהפלשת BIOS אחר שאינו מיועד ללוח שלי [או שנגנז בעבר ע"י אסוס] נראה לי שזה לא שווה את הסיכון בהתחשב בעובדה שגם ככה יש לי רק SATA2 ולא SATA3 ...] ככה שכנראה אשאר עם האפשרות IDE...

שאלות\תהיות:
1. האם אמורה להיות בהכרח אפשרות NCQ למחשב שלי, או שאם אין AHCI אז זה לא רלוונטי?
2. האם יש עצות כלליות לגבי ההתקנה והשימוש?
3. הבנתי שאמורה להיות אפשרות לבצע TRIM ע"י תכנת הMAGICIAN של סמסונג, ידנית\מתוזמנת בקביעות, כדי לחפות על חוסר הTRIM המובנה עקב חובר בAHCI, מכירים?
4. האם יש עניין לפרמט את הssd לפני שימוש ראשוני? ואם כן מה הדרך המומלצת? 
5. האם יש צורך לבצע יישור alignment לכונן, והאם מתבצע חיצונית למע' ההפעלה או אחרי התקנת ה Windows דרך תוכנת magician של סמסונג? 
6. ראיתי שהרבה ממליצים להשאיר 20% מהכונן פנוי (בשביל ה'בריאות' שלו לטווח הארוך) - האם המלצה זו משתנה (בכמות/בכלל) במקרה של חיבור על סאטה2 ללא AHCI, או שאותו כנ"ל =) 
7. אני נוהג לעבוד עם 3 או 4 חלונות כרום במקביל ואולי סה"כ של 100 טאבים!! (ככה אני אוהב, גם אם רק 10 נניח בשימוש...) 
זה גורם לכך שהראם בשימוש נע סביב ה3.5 ואפילו 4.5 גיגה, מה שמאט מאוד את המערכת. 
האם להגדרת הזיכרון הוירטואלי(כרגע על 2גיגה, כי ה3.25 המזוהים פשוט לא מספיקים) , כאשר Windows מותקן על הssd, תהיה השפעה טובה על המהירות עבודה השוטפת? קשור/לא קשור? 
8. כל ההגדרות והקומבינות כדי למעט ככל האפשר את מספר הכתיבות לכונן הssd - ראיתי כאלו שטוענים שזה קצת מיותר כי בלאו הכי כנראה שהכונן יחזיק מספר שנים לפני שזה מה שיהרוג אותו (מספר כתיבות מקסימלי), אז לא להלחץ מדי ופשוט להנות ממנו! מה דעתכם? 

*** הערה: אני אמנם התחלתי לחקור, אך קחו בחשבון שאני עדיין מתלמד במושגים הנ"ל ;)
תודה רבה מראש =)

[על התשובות בפרט ועל הסבלנות בכלל =] 

מומלץ להתקין מערכת הפעלה 64 ביט כדי לנצל את כל הזיכרון הקיים ועדיף להגדיל את הזיכרון - לפחות ל-8GB כדי לייעל את פעולת המחשב.

בהצלחה !

נערך על-ידי winner

פורסם
ציטוט של yoel14

2. 250GB , בטח ייהיה די והותר אחרי ששנים שרדתי על דיסק של 320 גיגה  :0

כדאי לחלק למחיצות כזה גודל, במיוחד כשמדובר בדיסק עבור מע' ההפעלה? ההארד דיסק יהיה המשני, כרגע עם 320 גיגה, משער שאמחק ממנו את מחיצות הWindows לאחר 'תקופת הרצה'...

אני מאמין שתסתדר יופי בלי מחיצות, פשוט עם שני הכוננים.

ציטוט של yoel14

3. אחלה. אבל הכוונה ל' טרים' אוטומטי ע"י מע' ההפעלה, או שעלי לתזמן וליזום אותו עם התוכנה של סמסונג? 

ככל שידוע לי, מערכת ההפעלה יודעת לעשות TRIM בעצמה, גם במצב IDE.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תהיות נוספות שעלו לי לפני שאעבור לשלב ההתקנות.... 

א. 'גיביתי' היום רשימת טקסטואלית של רשימת התוכנות והדרייברים הקיימים (ומחר אראה מה עוד ניתן לגבות כך) ע"י תוכנת אוורסט הותיקה והטובה! 

לכשאתקין חלונות מחדש, בעצם בגלל שאעבור ממע' קיימת XP 32bit ל8.1 64bit, אצטרך לחפש דרייברים חדשים ומעודכנים (ל64) מחדש ללוח/רכיבים וכו? (ממש לא זוכר מה יש לי ומהיכן כרגע... התקנתי XP לפני שנים רבות!!!)? 

היו פעמים שבהחלט נמנעתי מלשדרג דרייבר - למשל עבור כ. המסך של nvidia, כי העדפתי להשאר עם מה שעובד ולא לעדכן ולסבול (יודע שקרה לאחרים, מה גם שגם ככה החומרה שלי מיושנת אז...) 

ב. קראתי תגובה של מישהו שרשם שכדאי לחבר את הssd לחיבור הsata0 ואח"כ להחזיר את ההארד דיסק הרגיל לחיבור אחר. 

זה משמעותי? 

ג.  טרם בדקתי האם ההארד דיסק הנוכחי בתצורת fat32 או ntfs, אבל אם הוא לא ntfs, ...  האם כשמתקין חלונות על הssd שחיברתי - המחשב שואל אותי לבחור תצורה עבורו? או שהוא מחליט לבד? והאם הבדל בתצורה בינו לבין ההארד דיסק הקיים שיחובר  לאחר סיום ההתקנה- יגרום לבעיות? 

ד. ראיתי גם שמישהו המליץ להוריד מראש דרייברים לחומרה לדיסק און קי...  מומלץ? והאם נותרו עוד נקודות שפספסתי? 

(מקווה שאני לא מכביד מידי בפוסט, אבל ייתכן שיעזור לאחרים עם מלאי השאלות שכאן :D

שוב תודה ולילה/בוקר טוב =) 

פורסם

א. גיבוי זה לא לעשות רשימה זה ממש לשכפל לדיסק חיצוני (את הקבצים שלך) ולהכין את קבצי ההתקנה (שצריך להוריד מהאינטרנט).

כן בהחלט תצטרך דרייברים חדשים. קודם כל אני ממליץ אם כבר אתה משדרג אז ל10 ולא ל8.1. הן צורכות פחות או יותר את אותה כמות משאבים ו10 פשוט נוחה יותר לניהול.

כשתחליט מה אתה מתקין תביא את המודל של הלוח אם + הכרטיס מסך שלך אני אקשר לך עמוד הרדה לדרייברים.

ב. תראה יש תופעה מוזרה עם הWindows שהוא פשוט יגדיר כ Disk 0 את הדיסק הראשון שיוצר עמו קשר. זה לא חיים ומוות ההגיון אומר שככה כביכול תעשה בוט יותר מהיר. אני אישית לא הרגשתי הבדל, מצד שני יש לי מחשב הרבה יותר חדיש משלך אולי אצלך זה כן יורגש. תנסה למה לא.

ג. מWindows 7 אין לך ברירה זה מגדיר כNTFS ברגע שהוא מתקין. ואתה רוצה NTFS.

וקיבלת עצה טובה מאוד, בהחלט תשמור על DOK את כל הדרייברים שתצטרך להתקין.

א. גיבוי זה לא לעשות רשימה זה ממש לשכפל לדיסק חיצוני (את הקבצים שלך) ולהכין את קבצי ההתקנה (שצריך להוריד מהאינטרנט).

כן בהחלט תצטרך דרייברים חדשים. קודם כל אני ממליץ אם כבר אתה משדרג אז ל10 ולא ל8.1. הן צורכות פחות או יותר את אותה כמות משאבים ו10 פשוט נוחה יותר לניהול.

כשתחליט מה אתה מתקין תביא את המודל של הלוח אם + הכרטיס מסך שלך אני אקשר לך עמוד הרדה לדרייברים.

ב. תראה יש תופעה מוזרה עם הWindows שהוא פשוט יגדיר כ Disk 0 את הדיסק הראשון שיוצר עמו קשר. זה לא חיים ומוות ההגיון אומר שככה כביכול תעשה בוט יותר מהיר. אני אישית לא הרגשתי הבדל, מצד שני יש לי מחשב הרבה יותר חדיש משלך אולי אצלך זה כן יורגש. תנסה למה לא.

ג. מWindows 7 אין לך ברירה זה מגדיר כNTFS ברגע שהוא מתקין. ואתה רוצה NTFS.

וקיבלת עצה טובה מאוד, בהחלט תשמור על DOK את כל הדרייברים שתצטרך להתקין.

פורסם
  • מחבר

אחת הסיבות שעד כה לא התקנתי חלונות מחדש היתה כי לא היה לי כח לכל הלוגיסטיקה התוכנתית ' הנדרשת - גיבוי ראוי ועוד

הפעם אני בעצם מתקין על כונן חדש (פיסית) לכן אני פחות לחוץ... 

מה שכן מבאס, זה שכל' קיסטום' הגדרות שעשיתי בתוכנות לאורך השנים - יתאפס. 

אלא אם אתחיל לרוץ בין כולן ולחפש גיבוי הגדרות (ייצוא וכדומה), אבל לא נורא... 

הרשימות השמיות של התוכנות זה לנוחות שלי אח"כ... נראה, אולי נתעדכן לגרסאות 64 ביט (אם יש) ואולי לא... 

זה מה שיש לי, בסלולרי אני רואה כרגע רק לינק לביוס ולרשימת חומרה... 

המממ... 

https://www.asus.com/Motherboards/P5KPLCM/HelpDesk_Download/

כרטיס המסך שלי הוא GT 240 ddr5 (של ספארקל אם אני זוכר נכון) nvidia... 

האתר של ספארקל לא הכי עדכני, אבל בטוח ששל nvidia כן

הנה לינק לדוגמה

http://www.amazon.com/Sparkle-GeForce-GT240-Express-Support/dp/B003H3D7MU 

שאלה שעלתה לי עכשיו (על הדרך) , אני מחובר דרך חייגן לאינטרנט (כרגע ללא ראוטר בכלל), האם כדי להתחבר מחדש לאחר ההתקנה עלי פשוט להתקין ידנית חייגן מלוח הבקרה ופשוט להכניס פרטי המשתמש (ולבדוק עכשיו מהם המאפיינים של החייגן הקיים)? 

אני מתכנן להתקין חלונות 8.1 גם כי כל הזמן אני קורא דברים מדאיגים על הכפייה והחדירה לפרטיות של מיקרוסופט, ולא בא לי על עוד הפתעות כאלו בעתיד (כמו עדכונים שרק הם יודעים מה עושים ועוד) ובטח שלא לרוץ ולחפש איך לנטרל תכונות מעקב בכל פעם... 

מה גם שחבר שלי שהיה מצוות האתר ומבין מאוד בתחום וגם בעל מחשב דומה המליץ לי גם... 

תודה =) 

נערך על-ידי yoel14
תוספת

פורסם

בין 8.1 ל10 יש הבדל משמעותי גדול מאוד אחד לדעתי,

ב10 אתה לא יכול לבחור מה להתקין מהעדכונים ויש לך אופציה לבחור רק מתי להפעיל מחדש את המחשב והאם אתה רוצה עדכוני בטא למפתחים.

אני אישית נהנה מ10 אבל גם 8.1 מצויינת.

בכל מקרה תמיד תעשה גיבוי, תוכנות אפשר להתקין מחדש קבצים אישיית זה סיפור אחר.

בכל מקרה דרייברים (יצאתי מנקודת הנחה שאתה מתקין 64 ביט):

כרטיס מסך:  http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/94790/en-us

לוח אם: לפי היצרן אם אתה מתקין את Windows 8.1 64bit אין לך שום דרייבר נוסף שאתה צריך להתקין (שים לב שאם תבחר מערכת הפעלה ישנה יותר לפתע יש המון דברים להוריד ולהתקין). בכל מקרה יש שם עדכון ביוס שאין צורך להתקין אלא אם יש בעיה כלשהי עם החומרה שהוא פותר, אני הייתי מתקין את 8.1 ואם הכל עובד חלק לא נוגע בעדכון ביוס - תזכור שאם משהו עובד חלק לא מעדכנים קושחה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה 

כעקרון לא אמורה (למרות שלא מתנהלים לפי 'אמור' עם מחשבים...) בעיה ומחיקת קבצים בהארד דיסק שלי, שיחובר פיסית רק לאחר שהחלונות יותקן בהצלחה על הssd, לא? 

הדרייבר הוא העדכני ביותר, מקווה שזה לא אומר שיכביד שלא לצורך על המערכת

לא עדכנתי שנים, וזאת משום שאני לא אוהב לעדכן באובססיביות, כי במחשב ישן כמו שלי - מה שרץ ומתפקד היטב- אני לא נוגע ומסתבך איתו יותר מידי =) 

הביוס שלי כרגע מעודכן לגרסה האחרונה של אסוס (בת כמה שנים והם לא יעודכנו אותה עוד אבל אין מלעשות, לוח עתיק =) 

אני אכן מתקין 64 ביט, כדי שבתקווה יזוהו כל ה4 גיגהבייט ראם שלי. 

שמח מאוד לשמוע ש8.1 תטפל בכל עניין הדרייברים ושלא אצטרך לחפש יותר מידי... 

שאלת בונוס ( ;) ) לא קשורה על הדרך-

אם אני ארצה לשים מעבד 8400 במקום ה5200 שלי, לא תהיה בעיה מיוחדת מבחינה תוכנתית, נכון? 

המעבד פשוט יזוהה והביוס/חלונות/ימשיכו לעבוד באותה יעילות? 

תודה ולילה טוב =) 

פורסם

מעבד לא צריך שום דבר מיוחד,

אם הוא מתאים ללוח שלך ותומך ברכיבים אז אין בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.