עבור לתוכן

ההבדלים בין כונני Samsung

Featured Replies

פורסם

שלום, 

אני מעוניין לקנות דיסק קשיח SSD חדש של חברת Samsung וראיתי שיש כל מיני דגמים , אני מעוניין לדעת מה ההבדל ?

1- הדגמים הם Samsung 950 pro MZV5P512BW M.2 2280 ssd 512

2- Samsung pro MZ-7KE512BW

3- Samsung 850 evo M.2 MZ-N5E500

בתודה מראש

פורסם

ה 950 הוא כונן M2 מבוסס PCI-E ועובד בפרוטוקול NVME. ה 850 הוא כונן SATA רגיל. ה 950 מהיר בהרבה אבל יקר בהרבה. כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל של ה 950 אתה צריך חריץ M2 שמכיל 4 נתיבי PCI-E 3 וביוס שתומך ב NVME.

ה 950 הוא כונן M2 מבוסס PCI-E ועובד בפרוטוקול NVME. ה 850 הוא כונן SATA רגיל. ה 950 מהיר בהרבה אבל יקר בהרבה. כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל של ה 950 אתה צריך חריץ M2 שמכיל 4 נתיבי PCI-E 3 וביוס שתומך ב NVME.

פורסם
  • מחבר

יש לי מספר שאלות עם כך:

1- איזה חברות מומלצות לקנייה של SSD 250 ג׳יגה ? 

2- הבנתי שסדרת ה850 של Samsung היא טובה, אם כן אז איזה דגמים מומלצים ?

3- בכלליות רציתי לדעת עם הארדיסק SSD ממהיר משחקים שמותקנים עליו ?

פורסם

אם ב"ממהיר" כוונתך לזמני טעינה - אז כן. אם כוונה ליותר FPS - אז לא.

לקנות SSD בשביל משחקים בלבד די מיותר בעיני, אלא אם אתה רוטשילד. SSD טוב בעיקר לעבודה שוטפת עם המחשב וחווית השימוש הכללית.

850 EVO הוא כונן "אוניברסלי" שמספק תמורה מצויינת למחיר שלו. ההבדל בין גרסת SATA ל-M.2 לא משמעותי מבחינת הביצועים אבל די משמעותי מבחינת המחיר. בארץ ההבדל עצום וממש לא ברור לי מדוע. בחו"ל תמחור הרבה יותר הגיוני ולעתים אף זהה. כמובן, כמו שנאמר לעיל, אתה צריך חריץ תואם בלוח האם וזה משהו שמצוי כעת בעיקר בלוחות פרימיום וכמה דגמים בודדים נוספים.

950 M.2 PRO - עד כמה שאני זוכר הוא ה-SSD המהיר שקיים היום בשוק שנמכר בעקבות כך במחיר מטורף לגמרי. 

נערך על-ידי Monsi

פורסם

ה 950 Pro ממש לא ה SSD המהיר ביותר שנמכר. 

נערך על-ידי nachum37

פורסם
ציטוט של nachum37

ה 950 Pro ממש לא ה SSD המהיר ביותר שנמכר. 

לפחות כשהם השיקו אותו לפני 2-3 חודשים זה מה שהם טענו והביקורות די הסכימו. מן הסתם, מדובר בכוננים לצרכנים פרטים, לא בכוננים תעשייתיים. 

ציטוט של מיכאל9375

מה ההבדל בין שתי הדגמים הללו:

http://ksp.co.il/?uin=26616

http://ksp.co.il/?uin=25581

mSATA - מצריך חריץ מתאים ובדך כלל מיועד למחשבים ניידים.

SATA רגיל מתאים לכל מחשב שולחני מודרני. 

איזה לוח אם יש לך?

פורסם
  • מחבר

אני מרכיב מחשב חדש ככה שאין עדיין לוח אם 

פורסם

למיטב זכרוני בממוצע ה-סמסונג 950 מהיר יותר מהאינטל.

למיטב זכרוני בממוצע ה-סמסונג 950 מהיר יותר מהאינטל.

פורסם

צודק,טעיתי. עיינתי שוב ובחלק מהמדדים הסמסונג מקבל תוצאות טובות יותר (אם כי לא בכולם).

נערך על-ידי nachum37

פורסם
ציטוט של nachum37

כשאתה צודק, אתה צודק. ;)

http://www.anandtech.com/show/9702/samsung-950-pro-ssd-review-256gb-512gb

http://techreport.com/review/28050/intel-750-series-solid-state-drive-reviewed/5

הביקורת של HWZONE פורסמה בערך חצי שנה לפני ש-950PRO הושק. 

מסקנה? עבור משתמש ביתי ממוצע מבין השתיים 850EVO עדיין שולט. xD

פורסם
ציטוט של nachum37

צודק,טעיתי. עיינתי שוב ובחלק מהמדדים הסמסונג מקבל תוצאות טובות יותר (אם כי לא בכולם).

אז ככה...

א. שני ה-NVME מהירים בהרבה מהשאר, פשוט כי... הם עובדים עם M2.

ב. האינטל הרבה יותר יקר (ל-400GB המחיר הוא 2330 ש"ח, כשבסמסונג 950 בגודל 512 עולה 1890 ו-256 אפשר להשיג ב-1030). ואין אינטל בנפח קטן יותר. למעשה ה-950 הוא המימוש של סמסונג ל-951 עבור השוק הביתי, הוא יצא אחרי שסוחרי OEM התחילו למכור בכמויות את ה-951 בעלי אקספרס ואיביי...

ג. זמני קריאה מקסימליים של ה-950 הם כ-2000MB לשניה, שזה הכי מהיר שאפשר - בערך פי 4 (!) יותר מהיר מסדרת ה-850 PRO של סמסונג. זה, כמובן, בגלל החיבור - M2. הכתיבה מגיעה לבערך 900MB לשניה.

ד. צריך רק לשים לב, שאם SSD בקצבי קריאה של 500MB (כמו 850 השונים) שיפרו את זמן העליה של המערכת מ-25 שניות ל-10 שניות לעומת כזו על דיסק מכני בקצבים של 100MB (הדיסק אמנם מהיר פי 5, אבל יש גם 5 שניות בערך של CPU שנשארות קבועות), אז ה-NVM יוריד את הזמן הזה בעוד כמה שניות בודדות. כמובן שאת ה-CPU הוא לא ישפר, ואז נקבל מערכת שעולה ב-6-7 שניות - שזה שיפור יפה, אבל לא ענק כמו המעבר ממכני ל-SSD.

פורסם
ציטוט של E71

נקבל מערכת שעולה ב-6-7 שניות - שזה שיפור יפה, אבל לא ענק כמו המעבר ממכני ל-SSD.

שום מעבר מ SSD פלוני לאלמוני לא יתן שיפור משמעותי בשימוש שוטף לאדם הפשוט שלא עושה שימוש מקצועי הדורש אחסון מהיר כמו המעבר מ HDD ל SSD. ברגע שהמחשב מספיק מהיר בשביל שתוכנות יפתחו מיד, האתחול יהיה מהיר והעתקת קבצים תהיה די מהירה היכן זה יכול להתבטאות ביומיום?

ציטוט של E71

נקבל מערכת שעולה ב-6-7 שניות - שזה שיפור יפה, אבל לא ענק כמו המעבר ממכני ל-SSD.

שום מעבר מ SSD פלוני לאלמוני לא יתן שיפור משמעותי בשימוש שוטף לאדם הפשוט שלא עושה שימוש מקצועי הדורש אחסון מהיר כמו המעבר מ HDD ל SSD. ברגע שהמחשב מספיק מהיר בשביל שתוכנות יפתחו מיד, האתחול יהיה מהיר והעתקת קבצים תהיה די מהירה היכן זה יכול להתבטאות ביומיום?

פורסם
ציטוט של nachum37

הבאתי את אתחול המערכת בתור דוגמה, כי זה משהו שכולם מכירים. לא היתה לי בשליפה השוואה על פתיחת קובץ זיפ של 2GB למשל, או קידוד מחדש של וידאו 4K ל-FHD, או הוספת אפקט לוידאו. אבל במשימות ארוכות כן אפשר לקבל שיפורים, ואם המחיר הוא 300-400 שח במעבר בין SSD 850 של סמסונג ל-950 שלהם, יש אנשים שלהם זה כן יכול להיות שווה...

ברור שאני לא מתכוון לאנשים ש-95% מהשימוש שלהם זה YNET ואקסל.

ועובדה שיש גם אנשים שקונים i7 ולפעמים גם עם 8 או 10 ליבות, למה?

מי שקונה יודע. לאלה ה-950 והאינטל מיועדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים