עבור לתוכן

מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר כבר שובר את כל השיאים

Featured Replies

פורסם

ההערכות המוקדמות מתגשמות, וכבר אחרי יממה אחת בלבד בתפוצה רחבה בבתי הקולנוע די ברור כי הפרק השביעי של מלחמת הכוכבים יהיה שיאן ההכנסות החדש של הוליווד, לפחות במונחי סוף השבוע הראשון

עם מכירות כרטיסים מוקדמות בארה"ב בלבד שעומדות על יותר מ-100 מיליון דולר בסך הכל, פי 4 מהשיא הקודם, לא היה יותר מדי ספק שהגעתו של 'מלחמת הכוכבים פרק 7: הכוח מתעורר' אל בתי הקולנוע ברחבי העולם תהיה מאורע גדול מאוד – אבל עכשיו כבר ברור באופן כמעט מוחלט שזה לא יהיה רק גדול, אלא גם חסר תקדים.

סוף השבוע עדיין נמצא בעיצומו, בייחוד במדינות בהן גם יום ראשון הוא חלק ממנו, אך כבר כעת המספרים שזורמיםמבתי הקולנוע הם פשוט אדירים – 57 מיליון דולר נאספו בארה"ב רק בהקרנות ההתחלתיות של יום חמישי בערב, שיא חדש אל מול 43 מיליון הדולרים שאסף הפרק הסופי בסדרת הארי פוטר באותו חלון זמנים לפני כארבע שנים, כאשר יחד עם ההכנסות של אתמול (יום שישי) הסכום הכולל של 'הכוח מתעורר' במה שנקרא היום הראשון להקרנה אמור להגיע לאיזור ה-120 מיליון דולר, כ-30 מיליון דולר יותר מהשיא הקודם של אותו הארי פוטר המדובר.

stts1

מספרים שכאלה ביום הראשון בלבד מעניקים לסרט החדש של דיסני סיכוי טוב להגיע לאיזור של 250 מיליון דולר בהכנסות בסוף השבוע הראשון במלואו, כלומר עד לסוף יום ראשון – מה שירסק את השיא שקבע 'עולם היורה' רק לפני חצי שנה, עם כ-208 מיליון דולר. כל המספרים האלו, אגב, מגיעים אלינו מארצות הברית בלבד, כאשר בשילוב עם ההכנסות שיגיעו משאר השווקים בעולם הציפייה היא ש'הכוח מתעורר' יגיע להכנסות של כ-600 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון להפצה הרבה שלו, שגם יהוו שיא אימתני חדש.

מעבר לחומר נהדר לכל חובבי הסטטיסטיקה אודות הוליווד ועולם השואו-ביזנס בכלל, נראה כי הצלחה פנומנלית שכזאת תחזק משמעותית את ההחלטה של דיסני להביא לבתי הקולנוע לפחות סרט 'מלחמת הכוכבים' גדול אחד בכל שנה, כשכבר היום יש תוכניות מפורטות עד לשנת 2019 – ואחרי סוף השבוע הזה לא נתפלא אם תהיינה תוכניות להמשיך באסטרטגיה גם עד שנת 2025. לפחות.

stts7

שגעון ה-Star Wars עשה קאמבק, והוא חזק יותר מאי פעם

אתם כבר צפיתם בסרט החדש, או שזו ממש לא כוס התה שלכם? נשמח לשמוע את מה שיש לכם לומר בתגובות.

https://hwzone.co.il/%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9B%D7%95%D7%97-%D7%9E%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A8-%D7%9B%D7%91%D7%A8-%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%A8-%D7%90%D7%AA-%D7%9B/

נערך על-ידי SilentBob

פורסם

החלק המעניין שזה בכלל לא סרט סטאר וורס מוצלח. בתור סרט אקשן זה חביב ודי ברמה גבוה מבחינת הביצוע אבל אם לוקחים אותו כחלק מסדרת סטאר וורס זה פשוט ביזיון.

ספויילר

- העלילה היא בדיוק של Episode 4 עם הסופר משמיד כוכבים שחבורת מורדים בעזרת הסמאגלר החביב והדרואידים המשעשעים מחסלים על ידי... פיצוץ הנקודה החלשה ביותר בו אשר יוצרת תגובת שרשרת.

- כולם אלופי סייף עם לייטסייברס.

- הדמויות חלשות,

קיילו רן פתטי, ריי היא מרי סו, פין פשוט לא קשור... הוא מתאמץ יותר מדי במשחק שלו ורואים שזה לא טבעי.

בעוד שהרסיון פורד הזדקן בצורה נאה ונתן משחק מרשים בסרט קתי פישר (ליאה) הזדקנה בצורה קשה והקול שלה התעוות. זה ממש מורגש בהרבה סצנות שהשחקנים האחרים מתחילים לנוע באיטיות לידה ומדברים לאט ומתנהגים כאילו מדובר בסבתא בת 100 (בכל מקרה זה סטאר וורס אחת הדמויות בסרט הנ"ל בת יותר מאלף שנים אז קצתפ פרופורציות בין העלילה למשחק לא יזיקו).

- עוד תת עלילה מוזרה היא שכולם מחפשים את לוק סקייוקר, אף אחד לא מסביר למה ובסוף אחרי השמדת כוכב המוות #3 פתאום R2D2 מתעורר מהשנ"צ ונותן להם את החלקים החסרים למפה.

למה? כדי שריי תוכל להגיע לאי מוזר להסתכל 10 שניות על לוק ובום! נגמר הסרט.

- מי זה המנהיג העליון סנוק ולמה הוא בגובה של 10 מטר?

והבעיה הכי גדולה,

אקספוזיציה, או היעדרה. הם פשוט לא הקדישו את ה2 דקות הנדרשות לתת אקספוזיציה קצרה של מי זה מי וכך נאצלתי לחפש בגוגל מי הם המסדר הראשון ומי הם שאר הדמויות בסרט.

ההרגשה שלי שהם רכבו על ההייפ האדיר שהם יצרו בשביל להגדיל הכנסות לאווז החדש של דיסני בשביל להגדיל את מספר ביצי הזהב שהם יקבלו. 

זה לא סטאר וורס. זה סרט אקשן ג'נרי בחלל.

בכל מקרה ממה ששמעתי הם עושים עוד 5 סרטים כרגע (2 לטרילוגיה הזאת) כאשר 3 מהם הם טרילוגיה נוספת.

נשמע לי כמו מסחטה.

הערת בונוס,

פעם ראשונה בהיסטוריה ש הסטורם טרופרס פוגעים במשהו.

נערך על-ידי Googleness

פורסם

מסכים עם רוב ההערות, ויחד עם זאת הסרט עדיין טוב יותר מכל שלושת הסרטים מהטרילוגיה החדשה (פרקים 1-2-3).

פורסם

זה הסרט הראשון שאני רואה בסדרה של מלחמת הכוכבים (אף פעם לא ממש התחברתי לסגנון), וכשיצאתי מהסרט הייתה לי תחושה כזאת של "ציפיתי ליותר". אולי זה בגלל שלא הייתה לי את כל ההתרגשות כמו של המעריצים האדוקים, אבל עדיין ראיתי סרטים טובים יותר השנה.

פורסם
ציטוט של Googleness

אני מסכים עם חלק מהנקודות שציינת, אבל יש לי מספר הערות:

1. מעריצים שרופים אי אפשר לרצות. חבל על המאמץ.

2. היו צריכים להתחיל איכשהו את הטרילוגיה החדשה. אני מסכים שהיו יכולים להיות יותר יצרתיים. אני מאמין שהסרט ה-8 יהיה הרבה יותר טוב מבחינת עלילה ופיתוח דמויות.

3. בהשוואה ל-Episode I מדובר ביצירת מופת.

פורסם

אנחנו לא מדברים על הפריקוולס, הם לא קיימים.

*מנופף ביד* זה לא הסרטים שחיפשת....

אגב קורע:

נערך על-ידי Googleness

פורסם

@Googleness

ספויילר

ריי היא לא יותר מרי סו מלוק סקייווקר, האן סולו, ליאה, או כל גיבור אחר של הסדרה.

כל הדברים הלא מוסברים בכוונה לא מוסברים. בשביל זה יש סרטי המשך. גם בסרט מלחמת הכוכבים המקורי לא ידעת בכלל מה קורה - מאיפה הגיעו הרובוטים, מי זו האימפריה, מי אלה המורדים. כל מה שידעת הוא "אלה טובים" ו"אלה רעים". רק ההמשכים הסבירו יותר.

דווקא חלק מהדברים שהתלוננת עליהם כן מוסברים - המסדר הראשון זה בעצם השאריות של האימפריה שקמו אחרי שדאר'ת ויידר והקיסר מתו. כולם מחפשים את לוק כי הוא אביר הג'דיי האחרון שנשאר ולכן (למיטב ידיעתם) הוא היחיד שיכול להביס את קיילו רן. וסנוק לא באמת בגובה 10 מטר, זו רק הקרנה שלו...

קיילו רן אכן עצבן אותי. הוא מתעל יותר מדי את אנאקין סקייווקר ולא בצורה טובה. הבעיה העיקרית שלי עם הסרט היא שהוא באמת דומה מדי לפרק 4 (נראה שזו מחלה של ג'יי ג'יי אברהמס). שוב לוק סקייווקר (שהפעם הוא בחורה שנקראת ריי), שוב כוכב מוות (אבל הפעם זה כוכב אמיתי! והוא משמיד מערכות שמש שלמות ולא רק פלנטות בודדות!) אבל בסך הכל הסרט הוא בדיוק איך שהיה נראה פרק 4 אם הוא היה יוצא היום. הוא לא סרט מדהים, אבל הוא כן סרט מהנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים