עבור לתוכן

לראות סרטים וסדרות בלי חשבון: המדריך המלא לתוכנת ה-Kodi

Featured Replies

פורסם

כל מה שאתם צריכים לדעת על התוכנה והאפליקציה שמביאה ים של תכני וידאו למחשב ולסמארטפון שלכם, ללא צורך בתשלום חודשי

כבר שנים על גבי שנים שהתוכן המשודר בטלוויזיה (וגם בקולנוע) נצרך גם בפלטפורמות שונות, החל מהמחשב האישי ועד לטלפון הסלולרי שלנו. בתחילת שנות ה-2000 היו אלו בעיקר תכנים מוקלטים או מודלפים שחוקיותם מוטלת בספק עד אסורה.

לעומת זאת, בשנים האחרונות אנחנו עדים ליותר ויותר תוכן חוקי לגמרי המועלה לרשת על ידי היוצרים או בהסכמתם, בין אם בחינם או בתשלום – שירותים כגון נטפליקס והולו הם דוגמה, ואפליקציות ודפי ה-VOD למינהם באתרי היוצרים והמשדרים הם אפילו דוגמה יותר טובה. תוכנות כמו Kodi ואחרות, עליהן נדון בהרחבה בכתבה זו, הן הצעד הבא.

שנת 2015 - המחשב הפך לטלוויזיה, וההפך

שנת 2015 – המחשב הפך לטלוויזיה, והטלוויזיה למחשב

 

בשנת 2015 התכנים והערוצים כה רבים, כך שגם התכנים שאנו צורכים בחינם או אפילו משלמים עבורם לא מספיקים לרבים – יעידו על כך עשרות אלפי לקוחות המחזיקים במנוי לחברת הכבלים, הלווין ואחרים. אך לא מדובר בסיפור זול כלל, כשהמחיר הממוצע עבור חבילה הכוללת מספר ערוצים ראוי ואת הציוד הראוי לכך עומד על כ-200 עד 250 ש"ח ויכול אף לטפס ל-300 ש"ח.

הכירו את קודי

תוכנה אחת, שעושה המון גלים ומתפשטת מבית לבית בה נתמקד בכתבה זו בעיקר היא קודי, לשעבר XBMC – תוכנת ניגון מדיה מסוג קוד פתוח שרצה על מגוון רחב מאוד של פלטפורמות: המחשב האישי על סוגיו, טאבלטים ומכשירים ניידים ואף קונסולות.

קודי - טלוויזיה חופשית

קודי – טלוויזיה חופשית

 

התוכנה ניתנת להתקנה בקלות וללא כל צורך בחשבון משתמש, ובתוכה בעזרת מקורות שונים ניתן להתקין מספר עצום של הרחבות צפיה לבחירת המשתמש – בלחיצת עכבר בלבד. קודי הינה תוכנה חוקית לחלוטין, אם כי לא כל ההרחבות הזמינות עבורה חוקיות. מסיבות ברורות, אנו לא נדון בהרחבות אלה בכתבה זו.

קודי מתפקדת כיום כלב ליבה של מערכות HTPC בסלון של משתמשים רבים היום. הודות לשיטה בה קודי טוענת את התכנים מהרשת בלבד, משתמשים כאלו יכולים לחסוך לא מעט על נפח אחסון – אם כי יש צורך בחיבור יציב לרשת, מן הסתם. בכתבה זו, נלמד אתכם כיצד להפוך את המחשב האישי שלכם לטלוויזיה.

מה צריך בשביל זה?

עבור קודי לא נצטרך הרבה בכלל, בלשון המעטה: קודי הינה תוכנה קלה ומהירה בעלת דרישות מערכת נמוכות מאוד, כך שלמעשה כמעט כל דבר באמתחתכם יתאים בשביל המשימה, בין אם זה מחשב ישן, לפטופ חסר שימוש או קונסולה.

מגוון פלטפורמות להרצה של קודי

זמין במגוון פלטפורמות: Windows, Linux, Mac, Android, iOS ועוד רבים

 

נקח לדוגמה מחשב ישן, אותו הסבתי בעבר להרצת קודי – מחשב שולחני שלו לפחות 7 שנים, מבוסס מעבד אינטל E5300, בעל זיכרון RAM של 2 ג'יגה-בייט וכרטיס מסך מסוג NVIDIA GeForce GT 220. על אף גילו המופלג, קודי רצה באופן חלק לחלוטין על מערכת חלונות 7. עיון בדרישות המערכת של קודי מראה שהמינימום עומד על הרבה פחות מזה:

  • מעבד פנטיום 4, M וסלרון של אינטל, או מעבד Athlon 64, Opteron ו-Sempron שלAMD.
  • זיכרון RAM מינימלי של 1 ג'יגה-בייט, מומלץ 2 ג'יגה-בייט עבור שימושים נוספים ברקע.
  • כרטיס מסך מסדרת GeForce 6 של NVIDIA \ מסדרת Radeon HD 4300 של AMD, או שבב גראפי GMA 950 של אינטל עבור הרצת תכנים באיכות SD. עבור הרצת תכני 1080P, נדרש כרטיס מסך מסדרת GeForce 8 של NVIDIA \ מסדרת Radeon HD 5000 של AMD, או שבב גראפי X4500HD של אינטל.
  • נפח דיסק של 4 עד 8 ג'יגה-בייט, המומלץ הוא 16 ג'יגה-בייט.
  • מהירות חיבור מינימלית של 2 מגה-ביט לשנייה (מומלץ 5 מגה-ביט לשנייה) עבור תכני SD, ומהירות מינימלית של 5 מגה-ביט לשנייה עבור תכני HD כשמהירות החיבור המומלצת ביותר היא 10 מגה-ביט לשנייה.

kodi-external-drive.jpg

לא צריך לבזבז כסף: כל מחשב פשוט או ישן יכול להריץ את קודי

 

פשוט בחרו איפה – והתקינו

ניתן להוריד את תוכנת קודי מאתר הבית שלה בקישור הבא עבור מערכות הפעלה חלונות ו-Mac OS X ועיון במדריך התקנה לשאר פלטפורמות המחשב האישי. את קודי תוכלו להוריד כאפליקציה ללא תשלום במכשיר האנדרואיד שלכם מחנות Google Play, ולקרוא במדריך כיצד לעשות בה שימוש במכשירי אייפון ואייפד (פרוצים בלבד).

לאחר ההתקנה הפשוטה, תהליך התפעול והממשק של קודי זהה לחלוטין לכל הפלטפורמות, והכתבה שלפניכם רלוונטית לכולם. שימו לב – לפני ההתקנה על חלונות, ודאו ששם החשבון שלכם בחלונות הינו באנגלית. תוכנת קודי תומכת בעברית מלאה, אך ההפעלה עצמה דורשת נתיב תיקיה המורכב מתווים לועזיים בלבד.

kodi1

לאחר ההתקנה תוכלו להריץ את קודי כמו כל תוכנה רגילה. במידה ותרצו שתתחיל לרוץ עם עליית מערכת ההפעלה, תוכלו להגדיר זאת בעזרת מגוון רחב של הרחבות שניתן להוריד דרך התוכנה. עם הרצת התוכנה, לחצו על מקש סלאש הקרוב למקש ה-Enter בכדי לעבור ממצב מסך מלא וההפך או לחילופין Alt+Enter. תוכלו לשחק עם גודל החלון באופן חופשי.

מכינים את השטח

המסך איתו נפתחת התוכנה מציג אפשרות מדיה, כגון תמונות, מוסיקה, אפליקציות וכמובן, גולת הכותרת: וידיאו. עבור כל אלו תוכלו להוריד הרחבות מיוחדות ולצפות בהן הן מתוך האינטרנט או מתוך הקבצים הקיימים על המחשב שלכם. במדריך זה נתמקד בצפיה בוידיאו דרך הרשת, כמובן. נווטו את עצמכם ל-System, ומשם ל-Settings.

kodi2

מומלץ לנווט משם ל-System (בסוף הרשימה) ובאותו אזור, הכי למטה לבחור ברמת Expert עבור Settings Level. משם נחזור חזרה (מקש Backspace או לחצן ימני בעכבר, עובד בכל אזור בתוכנה) ונבחר בצד שמאל ב-Appearance.

kodi3

באזור זה נגדיר את קודי לתמוך בעברית ולהציג עברית כשפת תצוגה (כמובן שתוכלו לדלג על קטע זה במידה ואתם מעדיפים את שפת התצוגה באנגלית). נתחיל בלשנות את Fonts ל-Ariel Based, פונט תומך עברית, אחרת גם אם נגדיר עברית מלאה נקבל ג'יבריש.

kodi4

משם נעבור בצד שמאל בתפריט ל-International ונשנה את Language ל-Hebrew בתפריט שנפתח. בשלב זה המערכת תתקין בתוך שניות את השפה והממשק ישתנה לעברית. נחזור ל-"מראה" ומשם ל "בינלאומי" ונמשיך: את "ערכת תווים" נשנה ל-Hebrew (מסוג חלונות). במערכי מקלדת נבחר את השפות בהן נרצה שהמקלדת הוירטואלית של קודי תתמוך. נוכל לבחור ביותר מאפשרות אחת – באחת מהן נבחר Hebrew – QWERTY.

kodi5 kodi6-300x206.png

קודי כעת אמנם דוברת את שפת הקודש, אבל נשאר רק דבר אחד האחרון – הגדרת שפת הכתוביות. ננווט את עצמנו בתפריט הראשי ל-"וידיאו" ומשם ל-"כתוביות". באזור זה נוכל להגדיר המון הנוגע לכתוביות, אך בין היתר, ב-"שפות כתוביות להורדה" נוכל לבחור, בדומה למקלדת, כמה שפות שנרצה, בינהן עברית. ההגדרות החשובות מסתיימות כאן – אך אתם מוזמנים לחקור את האשף ולהגדיר את ההגדרות הנוחות לכם.

kodi7

מוסיפים מקורות

כאמור, בקודי כל אזור ניתן להתאמה בעזרת הרחבות, אותן נקבל ממקורות שונים. קודי מגיעה עם מקור הרחבות ברירת מחדל, אך הוא כמובן אינו מכיל כל תוכן בעברית – לכן נוסיף מקורות כחול לבן. נגיע לאזור דרך אשף ההגדרות, ובתפריט בצד "הרחבות". נוכל להתקין מקור הרחבות בזוג דרכים: דרך קובץ Zip או דרך כתובת מהרשת. נתחיל ממקורות הניתנים להורדה. הישראליים הנפוצים ביותר, להלן:

kodi8

הורידו מהם את קובץ ה-Zip, ופנו בתוכנה עצמה ל "התקנה מקובץ Zip", שם אתרו את אלו שהורדתם. התוכנה תתקין את המקורות האלו מידית. בשלב זה, נוכל גם להוסיף מאגר לא כחול לבן שמכיל תכנים מעניינים גם כן. נלך בדף הראשי של קודי למערכת, ומשם ל-"מנהל הקבצים". נלחץ פעמיים באחת מהמחיצות על "הוספת מקור". נבחר שם ונתיב, כך נוסיף לעצמנו מקור. מקור לועזי מומלץ הינו: "http://srp.nu".

kodi10 kodi9

מרכיבים את ספריית הצפיה

בשלב זה נוכל להתחיל להתקין מתוך המקורות שאספנו את הרחבות הצפיה, וכך להרכיב את ספריית הצפיה המותאמת אישית שלנו. כמובן שבאותה צורה נוכל להתקין הרחבות גם עבור תמונות, מוסיקה ואפליקציות למינהן. כעת כאשר נכנס לאשף ההרחבות (מערכת > הגדרות > הרחבות) נשים לב לאפשרויות של "התקנה ממאגר הרחבות" ו "חיפוש", שמוזנות מהמקורות אותן הוספנו.

kodi11

כעת אם נבחר לדפדף במקום לחפש, נלחץ על מאגר ספציפי מזה שהתקנו, או על "כל מאגרי ההרחבות" בכדי להציג הכל מהכל. נבחר כמובן ב-"הרחבות וידיאו" בהן אנו עוסקים במדריך, ונתחיל לבחור את התכנים האהובים עלינו. להלן מקבץ מומלץ של תכנים חוקיים:

  • YouTube – היכולת לצפות בסרטונים מתוך אתר YouTube, כמובן
  • IsraeLive ו-BBTS – מאגר עצום של ערוצים ותחנות ישראליים לצפיה \ האזנה בזמן אמת.
  • Mako VOD – תכנים הישר מתוך ה-VOD של אתר מאקו, בהם תוכניות קשת. מומלץ לבחור בזו שמסוג Web עבור איכות צפיה מקסימלית.
  • רשת – צפיה במגוון התוכניות המופקות על ידי רשת ומועלות על ידה
  • וואלה Yes – תכנים מה-VOD של וואלה ויס.
  • HOT VOD – תכנים מה-VOD של חברת הוט.
  • KidsTV ו-KidsIL – מגוון תכנים עבור אלו שכבר יש להם ילדים, או מרגישים ילדים.

הרשימה כמובן עוד ארוכה, גם של תכנים ישראליים. אני ממליץ בחום לדפדף בין כולם ולא לחפש את התכנים הספציפיים בלבד – יש לא מעט הרחבות שימושיות שתוכלו למצוא. שימו לב, חלק מההתקנות יאלצו אתכם להפעיל מחדש את התוכנה. לאחר מכן, כל התכנים יופיעו בדף הראשי ב "הרחבות" תחת וידיאו.

kodi12

לפני שנתחיל לצפות בהנאה, דבר אחד אחרון נשאר וזה להגדיר את מקור הכתוביות שלנו. נלך לאותו אזור שבו התקנו את ההרחבות וידיאו, "התקנה ממאגר הרחבות" ("כל מאגרי ההרחבות"), ונבחר הפעם ב "כתוביות". שם נתקין את המקורות (אתרים) מהן ירדו הכתוביות שלנו באופן אוטומטי בעת צפיה. ברשימה ישנם אתרי כתוביות ישראלים ובינלאומיים כאחד.

kodi13

מתחילים להשתמש בקודי

סיימנו עם כל ההכנות, כעת נוכל להתחיל להנות מקודי. שימו לב, ניווט בספריות למינהן יכול ליהיות מותאם אישית על ידי הזזת סמן העכבר שמאלה לכיוון החץ, ובחירת סדר מיון, אופן תצוגה וכמו כן לחפש תכנים בספריות.

kodi14kodi15

הנגן של קודי פשוט למדי ומכיל כל מה שנגן סטנדרטי מכיל. לחיצה ימנית בעכבר מעלימה את שורת השליטה והמידע שגם נעלמת לבד לאחר כמה שניות. לחיצה על כפתור רווח עוצרת את התמונה, וניתן לדלג הלאה או אחורה בשלבים על ידי מקשי החיצים.

kodi16

בעזרת האייקונים של הסליל והרמקול למטה, תוכלו לשחק עם הגדרות התמונה והקול. בהגדרות הקול, תוכלו לטפל במצב של חוסר סנכרון עם הכתוביות (עליהן נרחיב מיד) על ידי השהיה או הקדמה של מופע הכתוביות, בהתאם לסיטואציה.

kodi18 kodi17

כאשר תרצו להוריד כתוביות, לחצו למטה על האייקון הכי שמאלי ברשימה (המלבן עם קו בתוכו) ושם על "הורדה". כעת התוכנה תחפש באופן אוטומטי כתוביות בשפות שבחרתם עבור הסרט או הפרק בו אתם צופים. דפדפו בין כל אתרי הכתוביות שבצד שמאל, ובמידה ונמצאות כמה אופציות – בחרו בזו הזהה למה שאתם צופים לסנכרון מיטבי (אם זהו תוכן HDTV, בחרו HDTV ולא DVD, לדוגמה).

במידה ואינכם מוצאים כתוביות מתאימות, יש לכם את האפשרות לחפש כתוביות באופן ידני (האפשרות נמצאת בצד ימין למטה). חפשו את שם הסרט או הפרק (בדרך כלל בתבנית הבאה, עבור עונה שניה, פרק 12: S02E12) בתוך כל אחת מהאופציות שבצד. במידה ושום כתוביות לא מתאימות בסנכרון שלהם, אחזור ואזכיר שיש לכם את האפשרות לשחק עם זמן הכתוביות בתפריט הקול.

kodi20 kodi19

זה הכל עבור קודי. באמצעות משחק עם אשף ההגדרות, תוכלו לעשות דברים נוספים, כגון להוסיף קיצורי דרך להרחבות מכל סוג בשולחן עבודה, לשנות את הרקע (הגדרות > מראה > הגדרות) ואף להחליף ערכות נושא (סקינים), אך שימו לב – לא כולם תומכים בעברית כמו שצריך.

אלטרנטיבות לקודי

כן, קודי אינה התוכנה היחידה בסצנה. למעשה ישנן עוד, ומספר התוכנות מהסוג הנ"ל הולך ומתרחב מיום ליום, כנ"ל למקורות וההרחבות שבותכן. לסיום, להלן אלטרנטיבות:

  • Popcorn Time – פופקורן טיים הינה תוכנה הדומה לקודי, אך מתמקדת יותר בוידיאו ולמעשה חוקיותה מוטלת במחלוקת, שכן היא מזרימה תכנים היישר מאתרי טורנטים ומספקת חלופה חינמית למופיע בנטפליקס והולו. בחודשים האחרונים שרתי התוכנה נסגרו, אך בימים אלה ישנם סימנים לחזרת התוכנה לרשת. כמו כן, התוכנה אף הפכה להרחבה בקודי.
  • Plex – הזהה ביותר לקודי מבחינת ממשק המשתמש שלה. התוכנה זמינה אף היא עבור מספר גדול של פלטפורמות, ובניגוד לשאר מאפשרת להזרים את התכנים הנצפים למכשירים שונים דרך WIFI וענן, כך שתוכלו לגשת לספרית התכנים שלכם דרך המכשיר הסלולרי למשל, דרך רשת סלולרית כשאתם מחוץ לבית.
  • Zona – תוכנה ממקור רוסי המתנהלת באופן דומה לפופקורן טיים מבחינת התכנים ה-"פחות" חוקיים שלה, אך בניגוד אליה אף מאפשרת הורדה של התכנים וצפיה בערוצי טלוויזיה אונליין. התוכנה אף זמינה כאפליקציה עבור מכשירי אנדרואיד.

https://hwzone.co.il/%D7%9C%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A1%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%99-%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E/

  • תגובות 52
  • צפיות 20k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחלה מדריך, תודה.

משתמש בקודי, שמוכר לזקנים שבנינו בתור XBMC, מזה כמה שנים ומאוד מרוצה. מי שמכיר הרחבה טובה לשידורי Eurosport 2  (ש-HOT המניאקים הורידו... שוב) אודה לו/לה מאוד.

פורסם

אתה בטוח שהכתבה הזו לא עוברת על חוקיי הפורום? אוליי זה כשר אבל מסריח.

זה כמו ללמד איך מזריקים לווריד מבלי לציין איזה חומר אתה בדיוק מזריק...

פורסם

כן, מצויין, תפרסמו את הדבר הזה בכל חור אפשרי עד שהשרתים ייקרסו וחברות המדיה הישראליות יתחילו לחפש איך לסגור את הכל.

פורסם

ישנו תוסף של THEWIZ , שמייתר את כל תהליך ההתקנה ממקורות ועושה את התקנות אוטומטית. 

 

 

פורסם
ציטוט של Sargon

אתה בטוח שהכתבה הזו לא עוברת על חוקיי הפורום? אוליי זה כשר אבל מסריח.

זה כמו ללמד איך מזריקים לווריד מבלי לציין איזה חומר אתה בדיוק מזריק...

זה נגן וידאו עם תוספים, אפשר לעשות בו מה שרוצים. אם נפרסם מדריך לנגן חלונות, אתה לא תגיב ככה, למרות שאפשר לעשות בו את אותו הדבר :)

פורסם

אתה מכיר מישהו שיש לו אתה הנגן הזה ולא משתמש בו בשביל לראות סרטים וסדרות מבלי לשלם עליהן?

פורסם

אתה מכיר מישהו שיש לו ווינדוס ולא מוריד\צופה בסרטים\סדרות פיראטי?

פורסם
ציטוט של RDvd

כן, מצויין, תפרסמו את הדבר הזה בכל חור אפשרי עד שהשרתים ייקרסו וחברות המדיה הישראליות יתחילו לחפש איך לסגור את הכל.

גם לפני זה חברות מדיה ישראליות מתקמצנות על רוחב הפס במדינת הייטק שלנו, וכל סרטוני תוכניות מועלות ב360p גג.

פורסם
ציטוט של Zeev86

גם לפני זה חברות מדיה ישראליות מתקמצנות על רוחב הפס במדינת הייטק שלנו, וכל סרטוני תוכניות מועלות ב360p גג.

 

דווקא ממה שראיתי ב-יס ,האתר שלהם (ללקוחות בלבד) מציע הכל ב-1080

נערך על-ידי RDvd

פורסם

האתר של יס זה פשוט בושה. המחשב מחובר קווית לראוטר, אינטרנט של 100 מגה ועדיין יש תקיעות כל הזמן. אבל זה לא מפתיע, מישהו שם בחר לבנות את האתר בטכנולוגיה כ"כ לא רוולנטית (silverlight) שהוא לא יכול לרוץ על שום דבר חוץ מאקספלורר (אפילו microsoft edge לא מסכים לפתוח את yes go).

 

זה מביך שסטרים 'פיראטי' של איזה ילד שחיבר מחשב לממיר עובד יותר טוב ונראה יותר טוב מהשירות הרשמי (בתשלום!!) של חברה כמו יס...

פורסם

מזכיר לי את המנכ"ל של נטויז'ן בעבר, שהיה מתקיף את הפדופילים בתוכניות תקשורת כדי להצדיק TRAFFIC SHAPING חזק שהחברה שלו עשתה כדי למקסם רווח.

זאת היתה תקופה בה הם חנקו את הלקוחות שלהם.

הם לדעתי חונקים אותם עד היום ככה או אחרת.

 

אני מאמין שלספקיות האינטרנט אסור באופן עקרוני להתערב ולהאיט תכנים.

אם הפס רוחב שלהם עולה משמעותית בעקבות דרישת לקוחות, חובה! עליהם מבחינה עקרונית של צמיחה תקינה ומענה לצרכי הציבור, להרחיב את הפס רוחב שלהם לחו"ל בהתאם.

זאת הדרך היחידה שתוביל להתפתחות תקינה של תחום האינטרנט.

 

אפילו בארה"ב כבר היו להם כמה אירועים גדולים בהם ספקיות אינטרנט סחטו חברות שירותי תוכן גדולות, וכתוצאה מכך נחקקו חוקים נגד התערבות בתעבורה.

https://www.youtube.com/watch?v=gxXIIMYXFoM

 

 

פורסם

אם אני הייתי יושב בראש משרד התקשורת, הייתי מכריח את כולם להשתדרג במינימום מסויים באחוזים כל שנה, גם בתשתית פנים וגם בתשתית חוץ.

ושם דגש מיוחד על הUP STREAM שם נדרשת התערבות חריפה.

 

בשנים הראשונות הייתי מאלץ אותם לצמוח בקצב כפול.

 

כל מה שצריך בעצם זה להכריח אותם לעבור תוך X שנים לחבילות סימטריות, כשבשנה הראשונה הם מחיובים לUPSTREAM של 10% מהDOWNSTREAM מינימום.

בשנה השניה ל20%.

וכן הלאה...

 

זה יהיה מספיק כדי לשחרר את הלפיתה החונקת מצווארו של הציבור כולו, כולל השוק העסקי.

 

במציאות שהUPLOAD שלך מהיר, הכל מהיר!

זאת האמת האולטימטיבית.

כשכולם יכולים לשלוח במהירות לכולם, אז כולם מקבלים הכל מהר.

 

אלו שמונעים מאחרים לשלוח במהירות, עושים זאת אך ורק מתוך קינאה לכוח היצרני של אחרים, ורצון לשלוט בהם לרווח אישי.

חברות כאלו אין מקומן בתחום תשתיות התקשורת, ומוטב שהדברים יאמרו בקול רם וברור.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
ציטוט של RayZ

אתה מכיר מישהו שיש לו ווינדוס ולא מוריד\צופה בסרטים\סדרות פיראטי?

כן הרבה אנשים.

הישראלי הפיראטי המכוער זה לא כל הישראלים. זה שכל החברים שלך הם כאלה לא הופך את כולם לכאלה.

הבדיחה על חשבונכם בכל מקרה, כי הסדרות האלה הם סתם זבל פופ בכל מקרה ואתם באותו הזמן גם עושים להם פירסומת חינם שאתם מדברים על זה עם כל החברים שלכם.

חוץ מזה שעכשיו שמתי לב שהכותרת היא "לראות סרטים וסדרות בלי חשבון"... אז זה אפילו כתוב מפורש...

 

עריכה: ארט אתה מתכוון לאמר לי שברגע שהתשתיות ישתפרו אתה תפסיק להוריד פיראטי סרטים וסדרות? כאילו זה מה שמפריע לך לראות סרטים וסדרות בצורה חוקית? או שאתה פשוט מתלונן שאתם לא יכולים לצרוך סרטים וסדרות בחינם ובלי הגבלה ובגלל זה חונקים אתכם וכל המשתמשים ה"נורמלים" סובלים בגללכם.

 

 

נערך על-ידי Sargon

פורסם

כל כך הרבה הנחות בסיס שגויות שאני לא יודע מאיפה להתחיל ואם בכלל אני רוצה לעשות סדר בדברים אצלך בראש.

שיחרור האינטרנט מסוחרי החמצן והמים יכול להיות ההבדל בין ארץ זבת חלב ודבש - לנווה מדבר צחיח.

היכולת לשלוח ולקבל במהירויות גבוהות על גבי האינטרנט היא הקרקע עליה מציאויות נרחבות צומחות ומתממשות.

ללא חמצן אין צמיחה.

 

זה לא משנה אם זה משמש לצפיה בתכנים חוקיים או לא חוקיים.

 

ולגבי הטענה ש"משתמשים נורמלים" סובלים בגלל אלו שעושים יותר שימוש באינטרנט, הרי זו טענה מגוכחת והפוכה מהמציאות.

בגלל משתמשי האינטרנט ה"כבדים" יותר, האינטרנט בכלל צמח להיות מה שהוא היום.

 

יש הרבה מאוד דברים שאני יכול לחשוב עליהם, שפשוט ממתינים ליום בו האינטרנט לא יגביל אותם.

יש גם הרבה מאוד דברים שאני לא יכול לחשוב עליהם עדיין לגמרי באופן ברור, שלעולם לא יתממשו במציאות הנישול הקיימת, אך ודאי יפרחו כמו הטבע עצמו בשיא התגלמותו הדרוויניסטי תחת תנאים המאפשרים זאת.

 

מה מפריע לך?

האם לדעתך גשם וחמצן רעים כי הם מאפשרים לקוצים לגדול בשדה בין הפרחים?

האם מי שמדבר על בואו של הגשם, על סוף הבצורת מעשה ידי האדם, מדבר בשם קוץ או פרח יחיד?

 

איך אפשר להסביר ללטאה מה הנשר רואה מלמעלה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים